פורום התפתחות הילד - עמוד 6
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
יש לי ילד בן שנה ושמונה חודשים - ילד יחיד:
לימורבד 20/06/2016 | 10:53בבית הוא מאוד פעיל ורועש אך במעון בו הוא שוהה מאז גיל 11 חודשים המצב שונה לחלוטין הוא מאוד מופנם, פסיבי וסגור הגננת מקפידה להזמין אותו (למשוך אותו פיזית) למוקדי פעילות או למשחק עם ילדים אחרים הוא לא יוזם זאת בעצמו אלא תמיד מובל על ידי צוות הגן או ילדים אחרים הוא תמיד ישחק במשחק מוכר כל עוד לא מעודדים אותו להתנסות במשחק חדש כשהוא בכל זאת ניגש לילד אחר זה כשאותו הילד משחק בצעצוע שהילד שלי רוצה הוא בעיקר אוהב לצייר, להדביק, לשמוע סיפור ולהתעסק עם חומרים שונים מבין מצוין כל מה שמדברים אליו אך לא מדבר (כרגע אומר כ-10 מילים , בעיקר בבית, בגן הגננת כמעט ולא שומעת אותו) אשמח לשמוע את דעתךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בן שנה ושמונה חודשים
MA נורית שמיט קלנדרוב 26/06/2016 | 19:20לעיתים כבר מגיל מאוד צעיר אנו רואים הבדלים התנהגותיים בין הבית והגן. נראה כי בבית הוא מרגיש חופשי ונינוח יותר והתנהגותו אקטיבית יותר בעוד שבגן הוא פסיבי יותר. אפשרי ליזום מפגשים עם עוד ילדים גם במסגרת הביתית כדי שיתנסה במשחק עם בני הגיל במסגרת הביתית וירכוש מיומנויות והתנסויות חברתיות וכן מיומנויות משחק בסביבה בטוחה עבורו. מבחינה התפתחותית , יש לו 10 מילים הוא מבין מצוין ומתנסה במיומנויות של מוטוריקה עדינה תואמות גיל: ציור, הדבקה ועיסוק בחומרים שונים. חשוב להמשיך לעקוב אחר קצב התפתחותו ולראות כי ממשיך ומתקדם. בהצלחה! -
תשובת מומחה בן שנה ושמונה חודשים
דר' דניאל שפירא 22/06/2016 | 17:40שלום רב, התיאור שלך את בנך, ניכר כי קיים איחור שפתי (הבעתי) לצד קושי ביזימה, פסיביות ועוד... יש צורך באינפורמציה נוספת אולם מהרושם ממליץ לגשת לבדיקה התפתחותית. בהצלחה.
-
-
ממצא us
דורית 10/06/2016 | 13:18בסד ביתי בת 3 חודשים בממצא אולטרסאונד עמוד השדרה הודגם סמוך לקונס מודלריס דיאסטלי ממצא נוזלי ציסטי קבוע עם תוכן צלול בגודל 0.65 על 0.22. כל השאר הכל תקין קונס מודלריס בכובה תקין הדגמה תקינה של חוט השדרה אין עדות למנגינו או למילוצלה אין עדות פינולידאל סרקט. מהו אותו נוזל האם יכול להעלם. רופא שעשה את הusאמר שהכל תקין והמליץ להתיעץ עם נוירוכירג מה דעתך תודה רבה דורית .פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה בעמוד השדרה
דר' דניאל שפירא 22/06/2016 | 12:34שלום רב, לפי התיאור שלך הציסטה הינה ממצא אקראי, שהתגלה בשל סונר אשר בוצע לחוט שדרה תחתון. לרוב זוהי ציסטה מלאה בנוזל הCSF והחשוב שאכן נשללו מומים אחרים של עמוד השדרה, ואין לחץ על חוט השדרה . לרוב הציסטה היא בנגנית , מומלץ יעוץ של נוירוכירוג /אורתופד ילדים. בהצלחה
-
-
מעקב אחר פנים
דלית 20/06/2016 | 11:36תינוק בן חודשים וחצי כמעט. אני מאוד מוטרדת מכך שאינו עוקב אחר פנים שלי כשאני מולו. כן עוקב אחרי חפצים. הוא משמיע קולות, ערני ומחייך בתגובה. רופא שבדק אותו הפנה לבדיקת עיניים שיצאה תקינה ורופא עיניים וגם רופא התפתחותי טענו שיש לחכות ואולי מדובר בהבשלה מאוחרת של עצבי ראייה. האם זה בכלל הגיוני? הרי אחרי חפצים הוא כן עוקב בצורה מצוינת. הוא כן יוצר קשר עין. מעבר לכך הוא תינוק מאוד רגוע, שוכב יפה על הבטן, מרים ראש בהתאם לגילופתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מעקב אחר פנים
MA נורית שמיט קלנדרוב 21/06/2016 | 20:38שלום לך, תינוק לרוב יוצר קשר עין במרחק של כ 30 ס״מ מפני האם. סיפרת כי תינוקך כן מחייך בתגובה, כן יוצר קשר עין ועוקב אחר חפצים בצורה מצוינת. נראה כי יכולתו לעקוב אחר חפצים קטנים יותר בהשוואה למעקב אחר פנים שהן יחסית גדולות אינו צריך להדאיג בשלב זה. ככל שיכולות הראייה מתפתחות תהיה לו יכולת טובה יותר לעקוב גם אחר פנים. כל שאר הנקודות שציינת מעידות על יכולות התפתחותיות תקינות. במידה ואת ממשיכה להיות מודאגת כדאי להמשיך ולעקוב על ידי רופא התפתחותי. בהצלחה!
-
-
היקף הראש
נאנא 15/05/2016 | 15:08שלום .. הבת שלי בת חודש היא נולדה בהיקף ראש 34 עם גובה 49 ומשקל 2960.. הלכתי לטיבת חלב אמרה שהבת בגובה 56 ובהיקף ראש 38 ומשקל 4600 .. ויש עליה בהיקף הראש 4 ס"מ אבל ההתפתחות של התינוקת הכל מוציין ואמרה ש אולי יש טעות מ בית חולים או יש מצב משפחתי ... הגעתי להביתה ובדקתי ראיתי שבעלי היה בהיקף ראש גדול ומתי שהיה בן שנה היה בהיקף ראש 49 ס"מ ואורך 74 .. אני מאוד מפחדת על הבת ורוצה לדעת אם זה מפחיד או רגיל כי אבא שלה וגם ההורים שלי יש להם ראש גדול ???פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הקף ראש
דר' דניאל שפירא 15/05/2016 | 19:35שלום בחודש הראשון הקף הראש אמור לגדול ב 2 ס"מ ולא 4 ס"מ. אבל, גם המדד של המשקל גבוה מידי לעומת משקל הלידה - הילד אמור לעלות במשקל כ 150 גרם לשבוע(כמובן שיכול קצת יותר), ולא 1600 גרם לערך לחודש. ניתן ליצור קשר גם עם בית החולים בו נולדה ולבקש לבדוק את הרישום במחלקת ילודים ולהשוות עם מכתב השחרור. במכל מקרה עצתי לך להיות במעקב אצל הרופא המטפל- גם הוא /היא יכולים לקחת מדידת משקל והקף ראש. במידה וישנה עלי כזו , לגבי הקיפי, הראש, יש צורך ביצוע ברור כגון סונר מוח וכן בביצוע ברור לעליה הזו במשקל בהצלחה
-
-
התפתחות תינוק בן 5 שבועות
דנה 13/05/2016 | 08:06התינוק שלי בן חמישה שבועות (מחר), נולד בשבוע 39+4, במשקל נמוך מעט 2908, היה מאוד ישנוני בשבועיים הראשונים וגם עבר טיפול באור עקב צהבת מאוד גבוהה תינוק מאוד שקט ורגוע, יכול לשכב במיטה או על מזרן פעילות זמן די ארוך עד ש"נמאס" לו וקורא לנו. בנוסף וזה מה שמטריד אותי בעיקר- נראה כי עדיין לא יוצר קשר עין, כשאני מנסה להסתכל עליו הוא מסיט את המבט למקום אחר הוא כן עוקב אחר חפצים שנעים מצד לצד וגם עוקב אחרי הפנים שלי כשאני זזה ימינה/שמאלה מולו אבל כשאני מנסה למקד את מבטו עליי (גם בהאכלה) כאילו נמנע מלהסתכל אשמח לחוות דעתך, אני כבר קצת מוטרדתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה התפתות תינוק בן 5 שבועות
דר' דניאל שפירא 15/05/2016 | 19:15שלום רב, בנן בן 5 שבועות לפי התיאור שאת מוסרת עושה מה שבן 5 שבועות אמור לעשות. בגיל זה (ואף צעיר מכך) אנו למדים על יכולת הראיה של הילד ממעקב אחר צליל , מעקב דמות מוכרת, מפתיחת וסגירת העניים בתגובה לאור ,. לגבי מיקוד המבט -זה קורה בגיל חודשיים. כאשר את מספרת כי יכול לשכב לפרק זמן ארוך, באיזה פרק זמן מדובר?. כן הייתי נותן גרייה התפתחותית- מגע, משחק קל... ולא מאפשר לו כך לשכב(משוכנע שזה נעשה..) בהצלחה
-
-
קשיים בישיבה ובקשב
אביבה 30/04/2016 | 14:39שלום לכם הבת שלי בת 14שנים לומדת בכיתה ח. מגיל צעיר ראינו כי קשה לה לשבת ולהתרכז בביצוע שעורי בית. המטרים טוענים שיכולה להגיע ליותר אך שירה שלנו לא מוכנה לשבת וללמוד למבחנים לבצע שעורי בית. לאחר הרבה ויכוחיים יכולה לשבת חמש דקות ולשחק בכל דבר שנמצא ביד לצעוק שלא רוצה יותר ולא מבינה ולא יכולה ...אלו וויכוחים שלא נגמרים וכל פעם מחדש כאשר אמורה לשבת ולעשות שעורים או ללמוד למבחן אני מאוד רוצה לעזור לביתי מה לעשות תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קושי בישיבה
דר' דניאל שפירא 07/05/2016 | 09:04אביבה שלום לפי התיאור שלך עולים קשיים אשר יכולים לכוון להפרעת קשב וריכוז. לכן יש לבצע אבחון מסודר אצל נוירולוג ילדים, במקביל יש מקום להדרכה הורית וזאת לאור הקושי בהצבת גבולות וסמכות הורית . לא הזכרת את היכולת הלימודית של שירה, האם עולים קשיים לימודים. במידה וכן מומלץ גם אבחון פסיכודדקטי בהצלחה
-
-
העדרות של האב של תינוק בן 4 חודשים
מיכל 02/03/2016 | 23:50שלום רציתי להתייעץ בנושא הבן שלי בן 4 חודשים.ילד ראשון עד לפני כחודש האב היה מעורב בטיפול איתו באופן יומיומי.עכשיו עקב לימודים מתוך העבודה האב נעדר 3 ימים שלמים והתינוק לא רואה אותו בכלל. האב יוצא כשהוא ישן בבוקר מוקדם וחוזר לאחר שהוא נרדם..בשני הימים שהוא נמצא בערב לאחר העבודה הוא מטפל בתינוק כמה שאפשר אך התינוק בוכה איתו ולא מוכן להיות רגוע לצידו רק אני מצליחה להרגיע ולהיות איתו . מצב זה מתסכל מאוד מה שפעם יכולתי לצאת והוא היה איתו והיה בסדר רק התמודדות רגילה של תופעת גזים אך מעבר לזה מקלחת האכלה שינה היתה ללא בעיה עם האב. הדילמה שלנו כרגע אם בעלי יפסיק ללמוד מאחר והתינוק בחודשים הראדאנים שלו ואנו מפחדים שזה יעשה נזק לקשר בינהם.האם זה מהווה בעיה ברמה שעדיף להפסיק וללמוד מאוחר יותר? כאשר הוא נשאר עם התינוק לבד הוא צורח בלי הפסקה... אפילו כשאני איתו מנסה לתווך בינהם כמו להרים אותו ולשחק עם האב כאשר הוא אצלי בידיים וכו... השאלה האם בגיל שנה זה יותר גרוע אין לנו מושג מה לעשות... הקורס הזה הינו חשוב לקריירה של בעלי אבל רצינו לדעת מה לעשות ומה נכון אשמח להכוונה תודה .פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה העדרות של האב בטיפול בתינוק בן ארבעה חודשים
MA נורית שמיט קלנדרוב 12/03/2016 | 18:49שלום רב, נשמע כי אתם דואגים ומתלבטים מה הנכון ביותר לתינוק ולמשפחה. בגיל ארבעה חודשים התינוק מתחיל להיות מסוגל בהדרגה יותר ויותר להרגע ולווסת את עצמו, וזהו תהליך ממושך שמלווה אותו גם בהמשך. ישנם תינוקות שקל להם יותר להירגע ויש תינוקות עם טמפרמנט קשה יותר ששינויים בסביבתם מפריעים להם יותר ושהם מתקשים יותר להירגע. נשמע כי התינוק חש מי מטפל בו ומגיב לכך. בחודשים הראשונים חשוב שלתינוק תהיה דמות משמעותית אליה הוא נקשר ושאיתה הוא מרגיש בטוח. ככל שהתינוק גדל כך קל לו יותר להירגע ולווסת את עצמו עם אנשים אחרים מעבר לדמות האם, כך שבגיל שנה קרוב לודאי שיהיה לו קל יותר להירגע עם אביו מאשר כיום בגיל ארבעה חודשים. כדאי שבזמנים שהתינוק ואביו נמצאים ביחד יהיו להם זמני משחק מהנים אחד עם השני כדי שגם לגב וגם לתינוק יהיו חוויות מהנות יחד. מקווה שקיבלת מענה, שיהיה בהצלחה!
-
-
עוויתויות ופרכוס חום
אורן 07/02/2016 | 11:34שלום, לבנינו בן 6 היה פרכוס חום רביעי במהלך חייו(השלישי היה בגיל 3 לערך) ובמהלך הימים שלפני כן שמנו לב שלפעמים הוא ממצמץ מול מסך של מחשב (בעיקר אבל לא רק) ולפעמים זה היה מלווה בעוויתות של השפתיים. בערב הפרכוס גם העיניים היו מתגלגלות לצדדים ובהתחלה חשבנו שאולי זה בגלל שהוא עייף אבל אז היה פרכוס די קצר אולי דקה או שתיים לכל היותר בבדיקה כללית ונוירולוגית בבית החולים היה תקין למעט דלקת באוזן וקצת חום. המצמוצים עדיין נמשכים מדי פעם(עדיין הוא עם דלקת וחום קל)והוא לפעמים נוגע בעיניים כדי 'לסדר' את זה. יש לי מספר שאלות ואודה לך אם תוכל לחוות דעתך בנידון: 1)יכול להיות שחום עם דלקת באוזן יכולה לגרום למצמוצים ותזוזות בעיניים ולכל מיני עוויתויות שלאוו דווקא מסתיימות בפרכוס ממשי ?! 2)בזמנו הוא אובחן עם Pdd אבל מעולם לא היו לו 'טיקים'. יכול להיות שפתאום בגיל 6 ילד יפתח טיקים ?! 3)העוויתויות מתגברות באופן ממשי כשהוא מול מסך מחשב ולמעשה במשחק חופשי זה איננו קיים. מה הקשר של העוויתות לצפייה במסך או במשחק חופשי ?! תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עיוותות
דר' דניאל שפירא 10/02/2016 | 11:45שוב לדעתי יש לבצע EEG בערנות וחסך שינה+ גירוי אור בברכה -
לגבי הטיקים וגלגולי העיניים
אורן 10/02/2016 | 10:49שלום ד"ר ותודה על תגובתך, בינתיים בבדיקת עיניים כולל הרחבת אישונים הכל תקין לגבי גלגול העיניים והמצמוץ ראינו הבוקר שתוך כדי ריב די ממושך עם אחיו הוא שוב גלגל עיניים ומצמץ לכמה רגעים אבל הוא היה לחלוטין ער למה שקורה סביב. יכול באמת להיות שזה קשור איכשהו למשחקי המחשב שזה תגובה לסטרס חיצוני ?! תודה רבה -
תשובת מומחה עוויתות בעיניים
דר' דניאל שפירא 10/02/2016 | 07:29שלום רב. חום ודלקת אוזניים בהחלט יכולים לגרום לפרכוס. לרוב מדובר בעלית חום מהירה וטמפ גבוהה. יש "עיוותים" בפנים שהם טיקים. טיקים אינם קשורים לחום. יכולים להתרחש בכל זמן ונגרמים לרוב מסטרס חיצוני, לחץ, חרדה ועוד. ככל שזה עולה כך עולה תדירות הטיקים. הם משתנים בזמן ובמקום ומופיעים בגלים. מהסיפור הרושם שלי שמדובר ככל הנראה בפרכוס . אתה מתאר ארועים של מצמוץ עיוות של השפתיים מול המחשב(אשר יכול לערור גריה חזותית כהבזקים) גם ללא קשר לחום ובזמן החום נוסף גם גלגול עיניים לעניות דעתי, יש לבצע EEG בערנות וחסך שינה+ גירוי אור. ילדים המאובחנים עם PDD יש להם EEG לא תקין באחוזים גבוהים יותר מאשר באוכלוסיה הכללית. אולם כאשר מדובר בילד לו פרכוס קליני יש לבצע ברור ולשקול טיפול בהתאם. מקווה שהתשובה מספקת.
-
-
טיפול ברטלין
רבקה 09/02/2016 | 22:22שלום הייתי עם הבן שלי באבחון והמליצו לי על טיפול תרופתי. שמעתי הרבה על הטיפול ולכן אני פוחדת לתת ריטלין אשמח לדעתכם תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול ברטלין
דר' דניאל שפירא 10/02/2016 | 07:37שלום רב, ילדים הסובלים מהפרעת קשב הגורמת להם לתפקוד לקוי במסגרת בי"ס /הבית, זקוקים לטיפול תרופתי. ניתן ורצוי לשלב את הטיפול בהדרכה הורית או טיפול רגשי לאותם ילדים הזקוקים לזה. הטיפול נועד לשפר את איכות החיים ולאפשר לילד למצות את מלוא הפוטנציאל שלו בבי"ס. אכן, כמו לכל טיפול אחר יש תופעות לוואי גם לטיפול ברטלין (כגון- ירידה בתאבון (השכיחה ביותר), יובש בפה, עצבנות ירידה במצב הרוח...) . אך יש לראות את התועלת של הכדור למול תופעות הלוואי. לרוב התועלת היא כזו שהילד והוריו מעונינים מאוד להמשיך בטיפול. במידה ויש תופעות לוואי יש להתייעץ עם הרופא הנוירולוג ולשקול לגבי הטיפול התרופתי. בהצלחה.
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים