פורום חיסונים - עמוד 79
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
-
חיסון לצהבת
אלה 06/10/2019 | 13:36שלום רב הבן שלי קיבל את כל החיסונים לפי התוכנית של טיפת חלב. לפני כמה ימים עשינו לו בדיקה לצהבת ובתוצאה רשום NEGATIVE. הבנתי מהרופא שזה אומר שהילד מעולם לא קיבל את החיסון נגד צהבת כי אין לו את הנגיף המומת. האם יכול להיות דבר כזה?פתח בחלון חדש-
המשך חיסון צהבת
אלה 06/10/2019 | 14:14השאלה שלי האם יתכן שחל איזשהו בלבול והילד לא קיבל את החיסון כלל? יש אפשרות לבדוק לפי מספר חיסון או כל פרט כלשהו האם החיסון יצא?מישהו אחר חוסן בו? -
תשובת מומחה חיסון לצהבת
ד"ר אודי קלינר 06/10/2019 | 14:00שלום רב לא ברור לאיזה מחיסוני הצהבת את מתייחסת, אני מניח שמסוג B. בכל מקרה, תשובה שלילית אכן יכולה לומר שלא נוצרה חסינות אך גם יתכן מאוד שמדובר בתשובה כוזבת ויש חסינות רק שהיא לא התגלתה בבדיקה. אין המלצה לקבל מנות נוספות באדם בריא שחוסן בכל המנות הנדרשות. אם בכל זאת את מודאגת אפשר לעשות חיסון נוסף ולבדוק שוב את רמת הנוגדנים לאחר מכן בברכה ד"ר אודי קלינר
-
-
חיסון חצי שנה
לירון 01/10/2019 | 13:04שלום רב בת חצי שנה קיבלה חיסון לפני שבוע. כמה ימים אחרי החיסון כלללל פעם שאני מנסה לתת לה ארוחת פירות/מרק היא מסרבת בכל תוקף וב80% מהפעמים ישר עושה יציאה. אוכלת מטרנה רגיל בלי בעיה. תופעה של החיסון? רוטה או הפוליו??פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חיסון חצי שנה
ד"ר אודי קלינר 06/10/2019 | 08:49שלום רב אתה מתאר חוסר תאבון ועליה בתדירות היציאות אם הבנתי נכון, עם זאת ,כן מוכנה לאכול מטרנה. יתכן ויש קשר לחיסון אבל סביר להניח שלא. בכל מקרה, אם זה ממשיך ממליץ לפנות לרופא הילדים לבדיקה בברכה ד"ר אודי קלינר
-
-
חיסון לשלבקת חוגרת
דורית 01/10/2019 | 17:12בת 60.5 ורציתי לדעת אם כדאי להתחסן נגד הרפס זוסטר. מבדיקת דם לנוגדנים, יש לי נוגדנים לחצבת. 1) אם חליתי בילדותי בחצבת עדיין יש לי סיכוי לחלות בשלבקת חוגרת? 2) האם צריך להתחסן כל כמה שנים מחדש לשלבקת חוגרת? 3) האם יש תופעות לוואי לחיסון?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שלבקת חוגרת
ד"ר אודי קלינר 06/10/2019 | 08:46שלום רב ההמלצה הינה לקבל מנה אחת של החיסון החל מגיל 60. אין קשר בין החצבת לשלבקת חוגרת. כמו כל חיסון יש לו תופעות לוואי, רובן המכריע מקומיות וחולפות לפירוט נוסף ניתן להכנס לאתר משרד הבריאות לתדריך החיסונים https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/epidemiology/td/docs/290_Zostavax.pdf בברכה ד"ר אודי קלינר
-
-
חיסון דלקת ריאות וחיסון שפעת
שני 01/10/2019 | 20:56שלום, כמה זמן מומלץ לחכות בין חיסון לדלקת ריאות לבין חיסון לשפעת? ומהם החודשים שנחשבים מדבקים מבחינת השפעת? הבנתי שהשנה החיסון יגיע בנובמר ולוקחים כמה שבועות עד שמשפיע, וגם שטעו השנה בבחירה של נגיף משמעותי בו. תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חיסון דלקת ריאות ושפעת
ד"ר אודי קלינר 06/10/2019 | 08:44שלום רב אין בעיה לקבל את החיסונים בכל מרווח זמן. החודשים המדבקים הינם מרגע שהנגיף מגיע לארץ (לרוב סביב אוקטובר) ועד סוף החורף החיסון השנה אכן צפוי להגיע מאוחר. עם זאת, לא ניתן לדעת את יעילות החיסון עד אשר הנגיף יגיע לארץ ונראה את תמונת התחלואה. לרוב החיסון בעל יעילות טובה. ברכה ד"ר אודי קלינר
-
-
חיסון דלקת ריאות באסתמה מתי לעשות את השני?
רעות 01/10/2019 | 21:29שלום רב, יש לי אסתמה וקיבלתי בגיל 27 את החיסון הראשון נגד דלקת ריאות. לא נאמר לי מתי מומלץ לקבל את המנה השניה מאז חלפו כבר 9 שנים. האם אני אמורה לקבל את המנה השניה אחרי גיל 65? והאם החיסון השני לדלקת הריאות שהוא פחות נפוץ גם כן מומלץ בגילי לחולי אסתמה? כי הבנתי שהדעות חלוקות תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חיסון נגד פניאומוקוק
ד"ר אודי קלינר 06/10/2019 | 08:42שלום רב לא ברור לי איזה סוג קיבלת ואיזה לא. ההמלצה הינה לקבל בקבוצת הסיכון שלך מנה אחת מכל סוג. לגבי החיסון PPV23, ההמלצה הינה כאמור מנה אחת אבל מומלץ לקלב מנה נוספת לאחר גיל 65.
-
-
הדבקות בטטנוס
אור 28/09/2019 | 18:15מכיון שחיידקים אלו נמצאים באדמה האם ילד שהכניס אדמה לפיו עלול להדבק או רק עי פציעהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טטנוס
ד"ר אודי קלינר 06/10/2019 | 08:34שלום רב דרך ההדבקה הינה באמצעות פציעה בברכה ד"ר אודי קלינר
-
-
חיסון חצבת בהיריון
לאה 03/10/2019 | 18:14שלום וברכה.אני בחודש השני להיריון בעלי עשה לפני שבועיים חיסון mmr בעקבות נסיעה לחול.אתמול נהיה לו קצת גירודים בראש ופריחה קלה בגוף .בפעם האחרונה שנבדקתי לאדמת וחצבת יצא לי נוגדנים ברמה גבולית ולפי מה שרשום בפנקס חוסנתי פעם אחת בלבד ואני לא יכולה כרגע להתחסן בגלל ההיריון.האם הוא יכול להדביק אותי בגלל הפריחה הקלה או עליי לשמור מרחק ממנו או שהחיסון המוחלש לא יכול להדביק ?נורא לחוצה תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חיסון חצבת בהריון
ד"ר אודי קלינר 06/10/2019 | 08:13שלום רב החיסון לא עובר מאדם לאדם בברכה ד"ר אודי קלינר
-
-
חיסון פפילומה בכיתה ח
מורי 25/09/2019 | 13:41שלום ילדה בת 13.5 בכיתה ח צריכה לקבל חיסון פפילומה החודש . עד כה חוסנה בכל החיסונים הנדרשים השאלה היא האם יש צורך ביעוץ אנדוקרינולוגי או נפרולוגי לפני החיסון או שאין קשר בין אחד לשני לילדה יש רפלוקס דרגה 2 כליה אחת קטנה עם צלקת לעיתים יש דלקת בדרכי השתן ובנוגע למחזור החודשי קיבלה פעמיים סך הכל והפעם השלישית לא הגיעה עדיין ועברו כבר כמעט שלושה חודשים . אםשר לחסן כרגיל או במקרה שלה עדיף לדחות ולחכות ליעוץ החיסון שבוע הבא והתור לאנדוקרינולוגיה רק בעוד כחודש וחציפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חיסון פפילומה
ד"ר אודי קלינר 26/09/2019 | 10:05שלום רב המצבים שתוארו לעיל אינם מופיעים ברשימת התוויות הנגד של החיסון ולכן אינו רואה מניעה מלקבלו בברכה ד"ר אודי קלינר
-
-
חיסון נגד שפעת בחולי אוטואימונים
רוני 25/09/2019 | 01:04שלום, רציתי בבקשה לברר: מהם הסיכונים או הסיבוכים של חולים במחלות אוטואימוניות בהתחסות בחיסון שפעת? הבנתי שזה עלול להחמיר את המחלה כי מערכת החיסון יותר תתקוף. האם זה נכון? בנוסף, הכרתי מישהי שהיתה בהריון בחודש 5. היא היתה ממש בריאה, ספורטית מקצועית(צעירה והריון תקין). היא קיבלה חיסון נגד שפעת וכמה שעות אחרי זה התמוטטה והגיעה למוות מוחי. בסופו של דבר החזיקו אותה בחיים כמה חודשים כדי לילד את התינוק. רופא אמר למשפחה שלספורטים יש מערכת חיסונית מאוד חזקה ושזה ברור לו שלחיסון יש קשר למוות שלה. האם יש מידע על נזקים של חיסון השפעת או התמותה וניתן לקרוא על כך? תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חיסון שפעת
ד"ר אודי קלינר 25/09/2019 | 07:50שלום רב חיסון השפעת נחשב חיסון בטוח מאוד כולל כאשר ניתן לנשים הרות (חיסון מומת) ומטרתו למנוע את הסיבוכים ואת התמותה הפוטנציאלים מהמחלה. כמו כל חיסון יש לו תופעות לוואי, בעיקר מקומיות ולעיתים סיסטמיות אך חולפות. לעיתים נדירות מאוד יש תופעות לוואי משמעותיות יותר. אין התווית נגד לקבלת החיסון לבעלי מחלות אוטואימוניות. לא מכיר את המקרה המדובר על האישה בהריון ולכן לא יכול להתייחס אליו, אבל כאמור על פי המידע הקיים היום החיסון בטוח מאוד לנשים הרות ואף מגן עליהן ועל העובר מסיבוכים ברי מניעה. לצערי הרב אני מכיר מקרים בהם נשים הרות הסתבכו ממחלת השפעת ואף היו מקרי מוות כתוצאה מכך. בברכה ד"ר אודי קלינר
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים