פורום מחלות ריאות כרוניות - עמוד 6
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
התחדשות של תאי ריאות (לת)
תמי צור 01/03/2021 | 17:40בעקבות דלקת ופגיעה בריאות על ידי וירוס הקורונה יודעת שמהסמפונות יוצאים אל תוך הריאות צינורות דקיקים שבסופם נאדיות. השאלה האם הנאדית והצינור הם חלק מתאי ריאות. האם יש לריאות מבנה של תאים עם אברונים. האם תאי הריאות יכולים להתרבות, להתחדש?פתח בחלון חדש -
קשיי נשימה לאחר וירוס (לת)
א 20/04/2020 | 16:59שבוע לפני שהקורונה הגיעה באופן רשמי לארץ, חטפתי וירוס דומה לקורונה אחד לאחד בתסמינים חוץ מחום. ישר הרגשתי איך הוא מתביית על הריאות וסבלתי מנזלת, עייפות וכאבי שרירים חזקים. זה נמשך דיי הרבה זמן כשהשיא הגיע אחרי שבוע וחצי משהו כזה- בעבר עברתי2 דלקות ריאות בעקבות שפעת והרגשתי שאני מתקרב לדלקת ריאות בהרגשה כי היה לי קוצר נשימה, שיעול נוראי ותחושת מחנק. הייתי אצל רופא שחשד בדלקת ושלח אותי לצילום ריאות(לרשם לי ראולין) אבל ברגע האחרון הרגשתי טוב יותר ולא הלכתי( הקורונה הייתה כבר כאן וחששתי ממש ללכת לקופת חולים). לאחר מכן עבר זמן עד שהוירוס עבר ונעלמו התסמינים אבל עדיין אני מרגיש שמשהו בראות לא בסדר. כאילו הן ״קטנות״ וקשה לי לעשות ספורט כמו מקודם ולפעמים קוצר נשימה במאמץ. זה לא קרה לי בעבר אחרי דלקת ריאות. מה אפשר לעשות? אני גם עייף הרבה....ואני האדם הכי פעיל שיכול להיות. כמה זמן אמור לעבור? זה לא היה קשה במיוחד, כנראה שהייתה דלקת קלה אבל מכאן ועד לתחושות שלי עכשיו זה מוזר, לא?פתח בחלון חדש -
ריאות ליחה מרובה (לת)
ברי 06/04/2020 | 20:33הי אני בן 44 לא מעשן בשנה וחצי האחרונות אני חווה התקפי שיעול וליחה שבאים והולכים. גודש די תמידי באף וליחה שמקורה בעיקר בבית החזה העליון. בבדיקות אלגיה לא נמצא כלום. בדיקת תפקודי ריאה יצאה תקינה ונשללה אסטמה סמוייה. בעת ההתקפים שיכולים להגיע ללא התראה הנשיפה החוצה מאוד מצפצפת בחלק האחרון של הוצאת האוויר. ובנשימה הרבה פעמים אני חוןה קושי להכניס אוויר כאילו יש הצרה של דרכי הנשימה. בבדיקה שעשיתי כעשיו באופן פרטי ראו רגישות לגלוטן והפסקתי מלפני שבוע לצרוך גלוטן הליחה הרבה פעמים צהובה ועם טעם קצת מתכתי אני לא מעשן. הייתי מעשן עד לםני כשנה וחצי עם מאדה (מתכת שרכשתי אונליין) בשנתיים האחרונות היו לי 2 דלקות ריאות שנצםו בצילום שטופלו באנטיביוטיקה ו3 םעמים טיפול אנטיביוטי עם חשש לדלקת ריאות שלא אומתה בצילום אשמח לשמוע כיוונים לבדוב על מנת לנסות לחזור לאיכות חיים תודהפתח בחלון חדש -
חיסון נגד דלקת ריאות (לת)
כרמי 28/03/2020 | 04:35שלום, אני אישה בת 69. לפני כשלוש שנים חוסנתי נגד דלקת ריאות. האם החיסון מונע דלקת ריאות במקרה של הידבקות בנגיף הקורונה, או מקטין את העצמה שלה או שאין קשר בכלל. תודה.פתח בחלון חדש -
סי טי ריאות (לת)
נני 05/03/2020 | 20:24שלום אני מחלימה מסרטן שד לא עברתי הקרנות או כימוטרפיה כן לוקחת לטרוזול חולה בדלקת מפרקים פסוריאטית ולא מטופלת כרגע חולה באסטמה קלה שהתגלתה בחודש שעבר לפני כשלושה חודשים לערך סבלתי משיעול נוראי ומסתבר שזה היה ברונכיטיס הרופא שלחה אותי לבדיקת סיטי ובממצאים רשום הודגמה קישרית בגודל כ-4 מ"מ ב-LLL. קישרית ריאתית קטנה ב-LLL ,ממצא לא ספציפי דורש בדיקת מעקב בעוד 3-4 חודשים.אני נורא בחרדה והתור אל הרופאה הוא רחוק.אשמח לדעת מה זה אומר והאם עליי להילחצפתח בחלון חדש -
לחץ ריאתי 33- 38 (לת)
נטע 24/02/2020 | 11:41בת 47 , בריאה בד"כ עקב תלונות על כאבים עמומים בחזה בזמן המנוחה בעיקר בצעתי ארגומטריה , הולטר ואקו. ארגומטריה והולטר תקינים . בביצוע אקו בלב ב2/20 סיכום: normal systolic and diastolic left function no wall motion abnormalities normal systolic ventricular right function normal size of the cardiac chambers min.tr, min mr borderline pulmonary hypertention : pap 33-38 מאוד מודאגת מלחץ ראיתי . רופא ריאות בדק את הפונקציות של ריאות והן תקינות. אמר שצריך מעקב קרדיולוגי אחת לשנה. רופאת המשפחה אמרה שאין מה לדאוג ואין צורך בטיפול…. מה מומלץ לעשות ?איך ניתן למנוע החמרה? האם ירידה במשקל יכולה להוריד לחץ ריאתי??פתח בחלון חדש -
כאבים לאחר תסחיף (לת)
מאור 03/02/2020 | 14:17שלום רב , אני בן 48 ולפני כחצי שנה עברתי תסחיף ריאתי בריאה הימינית , מאז יש לי כאבים בצד שמאל באופן קבוע. האם זה שכיח? אני מטופל באליקוויז על בסיס יומי. תודה רבהפתח בחלון חדש -
קושי לנשום עד הסוף
אסתר 23/08/2016 | 17:42שלום רב, מזה מספר ימים אני מתקשה בנשימה עמוקה. תחושה שהאויר לא נכנס עד הסוף. אחת לכמה נשימות מצליחה להכניס אויר למלוא הריאות. אין קוצר נשימה ואין כאבים. בת 50. בסהכ בריאה, לפני שנתים עברתי תסחיף ריאתי . צילום חזה אחרון מלפני שנה היה תקין. הוטלת קומדיו ומאוזנת מבחינת inr אודה לחוות דעתך.פתח בחלון חדש-
קושי לשאוף אוויר
רוני ננר 05/01/2020 | 12:23שלום, אני מטפלת ברפואה סינית. מטופל שלי , בריא בן 50 סובל מקושי בהכנסת אוויר שהולך ומחריף. נותח לאחרונה להוצאת גודש בסינוסים בתקווה לשינוי שלא הגיע. כשהוא אוכל הוא ממש צריך לבחור אם לנשום או לאכול. כבר לא מסוגל לעשות אפילו הליכה פשוטה. האם יש בדיקה שבודקת את הסרעפת? האם ניתן לתת תרופות להקלה על הנשימה גם אם לא מאובחנת בעיה בריאות? אשמח להתייעצות, להפנייה למידע.
-
-
אבחון מחלת אסתמה (לת)
ד 28/11/2019 | 21:36שלום, אני מאובחן מגיל קטן במחלת אסתמה. לפני השירות הצבאי קיבלתי פרופיל 72 עם סעיף אסתמה והלכתי לבצע בדיקת תגר מטכולין שיצאה שלילית, אך למרות זאת סירבו להעלות לי את הפרופיל. במהלך השירות הצבאי הרגשתי קוצר נשימה מספר פעמים והלכתי לרופא ריאות, שאיבחן שלמרות שתפקודי הריאות שלי לאחר מאמץ תקינים, אני סובל מהפרעה חסימתית שלא הייתה לפני (הוא ציין שהTLC שלי בבדיקות המקוריות לפני הגיוס היה גבוה - 125). אני מטופל בטיפול קבוע של סימביקורט, אבל לוקח רק כשאני מרגיש קוצר נשימה (דבר הקורה לעיתים רחוקות מאוד כאשר קר בחוץ ואני עושה ספורט). האם מדובר באסתמה למרות שתפקודי הריאות והתגר מטכולין שלי שליליים? אני מבצע ספירומטריה כל חצי שנה. תודה רבה.פתח בחלון חדש -
סרטן ריאות (לת)
רוני 21/05/2019 | 00:11שלום רב ד"ר. סובל מסרטן תרים קטני ם. לוקח גיו טריף 40 מ ג 5 חודשים כבר. mri מח כתוב: "תהליך אקסטרה אקסיאלי על בסיס דורלי רחב מתאדר הומוגנית בהיקף אונה פרונטלית אחורית מימין במימדים של כ 6 על 4 מ"מ- כנראה מנינ גיומה" לסיכום: ללא עדות לפיזור משני, ממצא מתאים למנינ גיומה קטנה - להמשך מעקב. אנא הסבר מה זה אומר? מה פירוש המילים הללו? מה זה מני נגיו מה מה הטיפול? ואיזה מעקב רצוי לעשות? תודה רבה מראשפתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים