פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 131
-
כתף שמאלעוז 01/03/2017 | 14:57היי ד"ר. אני חושב שעבדתי קשה מידי בחדר כושר על הכתפיים. כואב לי כשאני מעביר את יד שמאל מאחורי הגב כמו גם מרים אותו ב 180 למעלה. צילום רנטגן + אולטרסאונד כתף תקיני אך עדיין כואב. האם זו דלקת? או משהו אחר..??תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בכתף לאחר פעילות
דר' ירון סלע 02/03/2017 | 21:33שלום עוז, תודה על השאלה. אני מאמין שקוראים רבים מזדהים עם מצבך. אינני יודע את גילך ואת הרקע הבריאותי הכללי שלך והרקע הבריאותי של כתפך במיוחד, לכן לא אתייחס לגופו של עניין, אלא יותר בכלליות. יותר ויותר, אנו רואים צעירים הפעילים גופנית וסובלים מכאבים סביב חגורת הכתפיים לאור פעילות יתר, לדוגמה בחדרי הכושר. יש חשיבות לבנות סרגל מאמצים. יש חשיבות לעבוד עם מדריך מוסמך. יש חשיבות להימנע מעומס יתר (שלא מופסק, למרות כאב המאותת להפסיק ולנוח). חשוב להיות קשוב לגוף ולעצור כשהוא מאותת לך. חשוב להימנע מעומס יתר מעל גובה חגורת הכתפיים כאשר הידיים מושטות לצדדים (זה עומס ניכר על מפרקי הכתפיים ומרכיביהם השונים). כן, אני יודע, אלה עצות בסיסיות, ואתה לא צריך רופא שיציין עובדות בסיסיות אלו, אך חשוב להתחיל מהבסיס - שינוי אורחות חיים ! עוז, אני שמח בשבילך שבדיקות ההדמיה תקינות ! זה קרדינלי בהתייחסות למצבך. העובדה שאין לך קרע ברצועות/גידים או פגיעה גרמית אקוטית או כרונית, מעלה הסיכויים שמצבך השתפר עם טיפול שמרני (מנוחה !!! קומפרסים מקומיים, נוגדי דלקת וכאב פומיים וכו'). במידה והמצב אינו כזה, ולאחר תקופה של כ 2-3 שבועות מנוחה, עדיין כאבים מלווים את תנועות הכתף, הייתי ממליץ להיבדק על ידי מומחה כתף. בהצלחה רבה ואיחולי בריאות שלמה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בכתף לאחר פעילות
-
נזקים דו צדדים בכתפיםאיתיה 08/02/2017 | 08:54שלום דוקטור, מלפני שנתיים כאבים דו צדדים בכתפיים. לאחר US, נעשה MRI בשמאל ולאחריו ניתוח וקיבוע של קרע שלם של S.S I.S SLAP טווח תנועה מעולה אך כאבים חזקים וממושכים. MRI חדש מדגים שוב קרעים של4 סמ. בתקופה אחרונה דווקא צד ימין שטרם נותח כואב יותר. ידוע מ US כי היה דווקא בו קרע שלם לפני שמאל שנותחה. המנתח קיבל אישורי לניתוח נוסף בשמאל. אם זאת, כאשר ביקשתי לברר קודם באיזה כתף המצב חמור יותר, לא התלהב כלל וניסה לרמוז לי לסיים את כתף שמאל. האם נכון להתיחס , להשוות ולקבל תמונה של שני הצדדים לפני קבלת החלטה כל כך משמעותיית עם השלכות ארוכות טווח? אם מי היית מציע להתיעץ? תודה גדולההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פורום העוסק בפרוטוקולים שיקומיים טרום ובתר ניתוחיים
דר' ירון סלע 11/02/2017 | 15:55שבת שלום, אינני מכיר פורום כזה, אך זה לא אומר שלא קיימים כאלו בארץ. ללא ספק תוכל למצוא פורומים כאלו מעבר לים... בשפה האנגלית. חשוב לוודא מקצועיות ההמלצות ! אני שמח שאתה חדור מוטיבציה ופרו-אקטיבי. זה, ללא ספק, חלק מרכזי בהצלחת הטיפול. בהצלחההוסף תגובה
-
פיתוח מיומנויות חדשות
איתיה 10/02/2017 | 22:59שלום, תודה על ההעצמה. עצמאותי חשובה לי והשקעתי מאמץ פיזי ומחשבתי. כעת אני מנסה להתכונן לקראת אפשרות של ניתוח בכתף ימין, הדומיננטית. אני כבר מתרגל עצמי בביצוע ביד שמאל. ממש לא קל. רציתי לדעת האם קיים פורום, הדרכה, מידע, והצעות מעשיות .אני בטוח ביכולתי ללמוד , אך אשמח ללמוד מניסיונם של קודמי. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף לאחר ניתוח
דר' ירון סלע 09/02/2017 | 22:39היי איתי, שלא השתמע מדברי' שקיימת ביקורת כלשהי על דרך הטיפול בך !! דברי כאן "סטריליים" , עקרוניים, ואינם נוגעים לגופו של מקרה. אינני מכירך, אינני מכיר מנתחך, אינני מתיימר לתת פידבק כלשהו למקרך. כפי שרשמתי, ישנם מאמרים המציינים 30-40 אחוז קרע חוזר בשנה הראשונה, אשר לא תמיד בהתאמה לקליניקה, שיכולה להיות א-תסמינית. אתה ציינת 10 אחוז, וגם זה בסדר. איתי, בספרות המקצועית ישנם מאמרים רבים, עם תוצאות מספריות מגוונות. אין מספר מתמטי מדויק. אני שמח בשבילך שיש לך תנועה מלאה משמאל. כל הכבוד ! זה מעיד על עבודה משולבת טובה, שלך, של צוות הפיזיותרפיסטים והמנתח, אשר יצר מצב שלמרות הקרע הגדול, תנועת הכתף לעילא ולעילא. יחד עם זאת, אתה עוד כאוב, ולכן המצב רחוק מלהיות מושלם. ציינתי בפניך, מה עליך לעשות בשלב זה. לשבת עם המנתח שלך, לעבור ביסודיות על שתי הכתפיים - בבדיקה הגופנית, וההדמיה הנלוות (הייתי עושה גם צילום עדכני, בנוסף ל MRI). ומקבלים יחדיו החלטה אסטרטגית על המשך הטיפול. אתה חייב להיות שלם עם ההחלטה. חוות דעת נוספות הן לגיטימיות, וכל מנתח מעודד מטופליו לקבל כאלו ! אחרי הכל, It is all about you, not the surgeon ! תודה, ובהצלחה !הוסף תגובה
-
האמת כואבת וגם הכתפיים
איתיה 09/02/2017 | 20:13שלום דוקטור, דבריך האחרונים הממו אותי. המנתח כלל לא דיבר איתי על תופעות כאלה. לא לפני, לא בביקורות ולא כאשר חזרתי עם תלונות קשות על כאב. אכן ישנה הסננה עם שומניות. האורטופד המלווה אמר לי כי איכות הגידים נמוכה מאוד. לדבריו רק 10% מהמקרים יש עדות לקרע חוזר. השרירים בכתך שמאל אינם במקום וחלשים. שני הצדדים כואבים והדומיננטיות של הכאב משתנה. לצערי הפיזיותרפיסטים של קופ"ח כמו גם אוטופדים של הביטוח, מתעניניים אר ורק ביכולת תפקוד נוכחית. כאמור, למרות כל השינויים יש לי טווח תנועה מעולה! האם זה זמני בלבד?? ברור לי שצריך יעוץ. תודה - איתיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרעים חוזרים בגידי ה RC בכתף
דר' ירון סלע 09/02/2017 | 00:12שלום רב, כעת התמונה יותר ברורה. ללא ספק אמליץ לסיים ההדמיות . אתה זקוק לפני ניתוח כתף לצילום ו MRI בשאלת קרע בגידים. ה MRI מאפשר אבחנה מדויקת של אופי הקרע, מראו הגאומטרי, עובי חלקי או מלא ועוד שלל פרטים על מצב השריר, אשר בדיקת ה US פחות יעילה בזיהוי. בטרם תתקבל ההחלטה, על איזה כתף יש לגשת תחילה, אתה חייב לשאול את עצמך, ולספק המידע למנתח, איזה צד כאוב יותר, איזה מגבילך יותר בתפקוד היומי, ומעירך יותר משינה. דע לך, שקרעים חוזרים של גידי RC אחרי תיקונים , זה מצב מאד שכיח. ישנם מאמרים המדווחים לעתים על כ 30-40 אחוז מהמקרים, בשנה הראשונה אחרי הניתוח. אך תופתע לשמוע, שלמרות שישנו קרע חוזר, פעמים רבות הוא א-סימפטומטי, וללא תלונות מהמנותח. לכן, פעמים רבות אין צורך לבצע MRI חוזר אחרי ניתוח לתיקון קרע, אלא אם כן, ישנו כאב משמעותי ואירוע חד משמעי של הידרדרות תפקודית וכאב מוחמר. ציינת קרע של 4 ס"מ ! זהו קרע גדול, לכל הדעות. יש צורך לקבל אינפורמציה בבדיקת ה MRI החוזרת שלך, גם על טיב השרירים. במידה ויש הסננה שומנית ואטרופיה שלהם, יתכן ויהיה קשה, עד בלתי אפשרי, להשיב האחיזה בין הגיד לעצם ולקבע האחיזה עם עוגן , מבלי ליצור מתח רב מידי על אזור התיקון, מצב שיגרום שוב לקרע. בגילך הצעיר, יש ל"הילחם" כמה שיותר על מנת לתקן הקרע, ולא לבצע ניתוחים להחלפת המפרק או אופציות אחרות שרק מקלות על כאב. אתה צריך לשאוף להגיע למצב שיש לך גידים מסובבים תקינים, אחרת יהיה לך מצב הדרגתי של החמרה שחיקתית בסחוס והתקדמות חוסר התפקוד והחמרה בכאב. חשוב לנסות ולהבין מדוע נוצר קרע חוזר. האם כתוצאה מפיזיותרפיה אינטנסיבית מידי, האם תחילה המצב היה בשיפור, וקרה אירוע מסוים או שמא, הידרדרות של החמרה מאז הניתוח. לסיכום - הייתי ממתין עוד כ 3 שבועות עד לקבלת ה MRI לכתף ימין, מסכם האינפורמציה בשתי הכתפיים, מבצע בדיקה גופנית עדכנית של הכתפיים, מברר מי יותר כואבת ומוגבלת, ואז מקבל החלטה. בינתיים, השתדל לבצע פיזיותרפיה לשתי הכתפיים על מנת לחזקן ולשמר טווחי תנועה. שוב, בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
כתפים כואבות
איתיה 08/02/2017 | 16:28שלום דוקטור, אכן רציתי לקצר... בן 58 ופעיל ספורטיבית מגיל30.בשנים האחרונות רכיבת כביש וריצה. עד 6 אימונים שבועיים. מאז הניתוח אינני עובד. עבודתי היתה ניהול ותפעול קיטרינג ובהחלט כללה טיפול בשינוע אריזות כבדות. הקרעהחדש הוא 4 סמ! אינני מבין משמעות הגודל. בסוף פברואר יהיה לי MRI לכתף ימין שלא צולמה עדין למעט US כפי שכתבתי. מעבר למנתח וארטופד מלווה אם מי להתיעץ.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתפיים הנובעים מקרע בגידי השרוול המסובב.
דר' ירון סלע 08/02/2017 | 09:56שלום איתיה, תודה על פנייתך. אני מתנצל, אך מספר דברים אינם ברורים לי. ישנם מספר פרטי מידע שחסרים לי וכמה משפטים הזקוקים להבהרה מצידך. ברגע שהתמונה הכללית תהיה לי יותר ברורה, אנסה לתת עצה ברורה וטובה יותר בעבורך. 1. מה גילך ? מה הרקע הבריאותי מעבר לנושא הכתפיים ? 2. מה מצבך התפקודי הכללי כולל עבודה פיזית / משרדית , פעילות בשעות הפנאי ? 3. האם ב MRI החדש מצד שמאל הגודל של הקרע החוזר הוא אכן 4 ס"מ או 4 מ"מ ? ההתייחסות שונה לפי המידה הנכונה... 4. האם ישנו MRI לכתף ימין ? US פעמים רבות אינו מדויק באבחנה עובי הקרע וגודלו ... 5. איזה טיפול בוצע עד כה לכתף ימין ? פיזיותרפיה ... 6. ברמה העקרונית, אין ספק שיש מקום לקבל אינפורמציה מלאה של שתי הכתפיים, הכוללת בדיקה גופנית מלאה והדמיה מלאה ועדכנית, בטרם קבלה החלטה משמעותית, כדוגמת ניתוח. 7. יש להתייעץ עם המנתח וכמו כן לגיטימי לקבל חוות דעת נוספת ממומחה אורתופדי בתחום הכתף. בברכה רבה, ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פורום העוסק בפרוטוקולים שיקומיים טרום ובתר ניתוחיים
-
כאבים בחלק הפנימי של המרפקיובל 31/01/2017 | 16:05שלום, לאחר שנה ומשהו של חוסר פעילות בגלל ניתוח עקמת חזרתי לפני כמה ימים לפעילות. עשיתי ריצה וגם כמה תרגילים עם trx ושכיבות סמיכה. לא הרגשתי כאב בזמן הפעילות אך יום לאחר מכן כמובן שהייתי תפוס. מה שכן היה חדש זה שריר תפוס בחלק הפנימי של המרפק בשני הידיים. הכאב מתבטא בכך שקשה לי ליישר את הידיים. האם זה נורמלי? תוך כמה זמן יעבור הכאב? האם יש אפשרות לזרז את ההחלמה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה
יובל 31/01/2017 | 22:09תודה רבה על התשובה. החלמתי לחלוטין מהניתוח תודה על ההתעניינות. רק רציתי לוודא שזה אזור לגיטימי לכאב. מקווה שזה באמת יעבור במהרה. תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בשריר הטרייספס לאחר פעילות גופנית
דר' ירון סלע 31/01/2017 | 21:52שלום יובל, ותודה על פנייתך. אני שמח לקרוא שאתה מתאושש בהדרגה מהניתוח, וחוזר לפעילות גופנית. המלצתי - לאור העובדה שתקופה ארוכה לא היית פעיל, ובמיוחד לאור הניתוח שעברת, אנא חזור בהדרגה לפעילות ! חשוב מאד לפעול לפי "סרגל מאמצים" מוגדר. אחרת, הגוף "יבגוד" בך, ואתה חשוף לכאבים ודלקות גידים באזורים שונים. הפעילות שציינת מאמצת את השריר האחורי של הזרוע - השריר התלת-ראשי (טרייספס). שריר זה מקשר בין שני מפרקים - הכתף והמרפק ובעל שלושה ראשים המחוברים יחדיו עם גיד משותף לעצם המרפק האחורית (אולקרנון). מה שציינת מאד אופייני. לא חשת כאב בזמן הפעילות, אך יממה לאחר מכן הכאב היה משמעותי. יישור האמות מבוצע על ידי השריר התלת ראשי אשר היה מגורה על ידי חומצה לקטית והתאושש מהמאמץ הפתאומי שהופעל עליו. מצב זה נורמלי לחלוטין, הכאב לרוב חולף לאחר ימים ספורים, אך אינני יכול לנבא במדויק לגביך, כיוון שכל אדם מגיב אחרת והפיזיולוגיה שונה מאדם אחד למשנהו. לגבי זירוז ההחלמה. כאמור, כעבור ימים בכל מקרה תהיה ספיגה מוחלטת של החומצה הלקטית במחזור הדם וההתאוששות תהיה מלאה. עיסויים, חימום מקומי, והפעלה של השריר בשלב מוקדם, יכולים להמריץ זרימת הדם המקומית והחשת הספיגה, ובכך זירוז "שחרור השריר התפוס". יובל, אני מברך אותך על חזרתך לפעילות גופנית. זה בריא לגוף, ולנפש ! אני מקווה שניתוח תיקון העקמת עבר בהצלחה ושתחלואותיך מאחוריך. הרבה בריאות, ובהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה רבה
-
כתף ימניתבלום 30/01/2017 | 14:44עקב נפילת תנור על זרוע יד ימין ועצירת הנפילה נוצר קרע של השריר כאשר חלקו התמקם על הכתף הימנית. לאחר התייעצות בוצעה ביופסיה אשר אבחנתה הייתה: lipoma inramuscular. המקום אינו כואב אך אינו אסטטי. מה פרוש האבחנה ומה המלצתך לטיפול. תודה מראש על תשובתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ליפומה בזרוע
דר' ירון סלע 30/01/2017 | 22:05בלום שלום רב, לגבי השאלה "מה פרוש האבחנה" ? ליפומות זו קבוצה גידולים המורכבים מרקמה שומנית. מקומם מגוון, יכולים להיות שטחיים וקטנים מתחת לעור ויכולים להיות עצומים בגודלם ובאיזורים עמוקים בגופנו. למעשה, בכל מקום בו יש ריקמה שומנית, יכולה להיווצר ליפומה. פעמים רבות הליפומות ממוקמות בגפיים או בגו (Trunk), ולכן כירורגים אורתופדים פעמים רבות אחראים על הבירור והטיפול בגידול זה. לרוב, גידולים אלו שפירים, גדלים לאט ופעמים רבות אינם גורמים לסימפטומים. אולם, ישנם מקרים בהם אופי התאים אינו שפיר והמראה אינו טיפוסי היסטולוגית (Atypical lipoma) וזהו מצב שיכול להיות טרום ממאיר. המיקום יכול להיות, תת עורי, חוץ שרירי או כמו באבחנה שלך, תוך שרירי - Intramuscular lipoma. מאד מומלץ לכלול בבירור הדמיה, אשר בבסיסה היא רנטגן ו US (סונוגרפיה) , ובהמשך MRI של האזור החשוד כדי לאפיין מראה הנגע ולקבל החלטה האם יש לנתחו - להוציאו ולשלוח לבדיקה פתולוגית. לגבי החלק השני של השאלה - "מה המלצתי לטיפול" ? חסר לי מידע רב, בטרם אוכל לענות. הסיפור בעל חורים רבים במידע. מה גילך? מצב בריאותך הכללי מעבר לליפומה ? מתי היתה החבלה מהתנור וכמה זמן אחרי זה התגלתה הליפומה ? האם היו סימנים מחשידים בטרם החבלה ? ציינת "התייעצות" . מי ייעץ? האם אורטופד אונקולוג (מומחה ספציפית לגידולי מערכת השלד) ? האם תוך כדי הביופסיה הוצע הנגע בשלמותו, כולל "שוליים נקיים", או שמא, היתה זו ביופסיה מתוך הנגע ללא הוצאתו ? מה הכוונה המקום אינו אסטטי? מה עיקר הבעיה ? הנפיחות ? אנא, ספקו האינפורמציה המתבקשת, ואשמח לנסות לכוון. כך או כך, אין תחליף להמשך בירור מיידי אצל הרופא המטפל והמשך קבלת הנחיות מהמנתח ! בריאות שלמה, ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ליפומה בזרוע
-
זרמי חשמל באמת היד לאחר ניתוח שבר בכתףענבל 23/01/2017 | 13:55שלום אני חצי שנה לאחר הניתוח וכל הזמן אני מרגישה זרמי חשמל באמה (מהמרפק כלפי מטה) עד האצבעות. נשלחתי על ידי הרופא המנתח לבדיקת emg משולבת עם עוד בדיקה ברצוני לדעת מה הסיבה וכמה זמן לערך ממשיכה הבדיקה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
זרמים באמה וכף היד לאחר חבלת כתף
דר' ירון סלע 23/01/2017 | 18:34שלום ענבל. אשמח למעט יותר אינפורמציה ממך, על מנת לספק לך התשובה המדויקת ביותר. 1. מה גילך, והאם ישנן מחלות רקע בכלל, ובעיות עצביות בפרט. 2. איך נגרם השבר- חבלה באנרגיה גבוהה עם פגיעות מרובות נוספות, או נפילה פשוטה ב"אנרגיה נמוכה" עם חבלה מבודדת 3. איזה ניתוח בוצע לכתף - החלפת מפרק על סוגיה השונים, או קיבוע השבר בגישה "סגורה" או "פתוחה". 4. האם ההרדמות והזרמים החלו לאחר החבלה או לאחר הניתוח ? האם מיד לאחר הניתוח, או תקופה מסוימת לאחריו החלו הזרמים. 5. באיזה חלק של האמה יש זרמים, הפנימי או החיצוני ? ואילו אצבעות יותר נרדמות ? הזרת, קמיצה וכו' וכו'... 6. איך התנועה שלך בכתף ומרפק ? מלאה? האם יש ירידת כוח (חולשה מוטורית) של אי אילו משרירי הגפה העליונה ? 7. האם מנח מסוים של הכתף או המרפק מחמיר הזרמים ? 8. מהי הבדיקה הנוספת (אליה נשלחת) מעבר ל EMG ? תשובות מדויקות, אחת לאחת, לשאלות אלו, יעזרו לי לעזור לך. ובינתיים, לשאלתך, בדיקת EMG בודקת תפקוד העצבים והתקשורת שלהם עם איברי המטרה שלהם (השרירים). נבדקת מהירות ההולכה ועצמתה. הבדיקה, במידה ונעשית על ידי איש מקצוע מיומן, יכולה להיות אמינה מאד, וכלי עזר יעיל לכיוון למיקום הפתולוגיה העצבית - מיקומה ומהותה. הבדיקה משלבת שימוש במחטים עדינות המושמות באזורים שונים בגפה לפי גזרות עצבוב שונות. משכה משתנה מאד, לפי מיומנות הבודק, ומידת היקף הבדיקה המבוקשת. בהצלחה בבירור !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זרמים באמה וכף היד לאחר חבלת כתף
-
חבלה יבשה בזרוע המשךחן 22/01/2017 | 14:18תודה רבה על תגובתך המהירה המכה קרתה אתמול בערב. לא הייתי אומרת שיש שיפור בכאב. אני לא מדברת על עוצמת הכאב בשעת המכה שבודאי הייתה חזקה יותר. באופן כללי כשיש שבר המקום נראה נפוח? ושוב תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נפיחות ברקמות סביב החבלה
דר' ירון סלע 22/01/2017 | 14:42התשובה לשאלתך היא -כן ! כשיש שבר חדש, האזור נפוח עקב שטף הדם והנוזלים ברקמות הרכות סביב. חשוב להבין, ששבר זו פגיעה ברקמה הקשה, אשר נוצרה מאנרגיה חיצונית. האנרגיה עברה דרך רקמות רכות עד שעברה בעצם, ובמהלך מעבר זה, פגעה גם בהן. כתוצאה מפגיעה זו, בשילוב עם תגובתו המידית של הגוף להתמודד עם הנזק החדש, נוצרת הנפיחות. לרוב ההמלצות הן להרים הגפה ולקרר אותה מקומית, על מנת להפחית נפיחות זו. בהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נפיחות ברקמות סביב החבלה
-
חבלה בידחן 22/01/2017 | 12:24שלום ד"ר בת 27 אתמול בערב קיבלתי מכה חזקה ביד מאחורה קצת מעל המרפק מדלת של מכונת כביסה יותר נכון מהברזלים שמחברים בין הדלת למכונה. ( נשמע הזוי) באותו רגע היו כאבים חזקים משערת שמעוצמת המכה. לאחר כמה דק הכאב פחת. נכון לעכשו יש כאבים בתנועות מסויימות כמו לכופף את היד עד הצוואר או פעולות שמצריכות כוח ביד.אין הגבלה.יש כאב. המקום לא נפוח. מעט אדום.האם יתכן שבר או שתמונה של שבר היא שונה? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
"חבלה יבשה" לזרוע
דר' ירון סלע 22/01/2017 | 13:47היי חן, תודה על פנייתך. במידה והבנתי נכון את התיאור, החבלה היתה ישירה לזרוע האחורית מעל המרפק. חבלה מבודדת, ללא פגיעה בעור עצמו, מאז החבלה ישנו שיפור הדרגתי, היא קרתה לפני כ 24 שעות, מאז אין הגבלה בתנועה של המרפק או כתף והכאב והכוח המוחלש הם המטרידים העיקריים. במידה ויש משהו נוסף שלא ציינתי, או, לא הבנתי נכון, אנא תקני אותי. לאור המידע שציינת, ומבלי שבדקתי אותך (דבר חיוני, לכל הדעות !), אני יכול לציין, שהסבירות אינה גבוהה לשבר בעצם או פריקה של המפרק הסמוך. מירב הסיכויים, שהכאב יפחת, ובמקביל התפקוד ישתפר מיום ליום. יחד עם זאת, היו דברים מעולם, וראיתי בעבר מטופלים, אשר עם סף כאב גבוה מאד הפעילו מרפק בחופשיות, למרות שסבלו משבר מקומי... המסר שלי אלייך, במידה ואין שיפור ביממה הקרובה, שווה להיבדק על ידי אורתופד לשלילה על הסף סיכוי כלשהו לפגיעה גרמית. במידה והמגמה תהיה של הפחתה בכאב, ניתן להמתין ולראות המגמה. בינתיים, תעזרי במשככי כאב לפי הצורך. בהצלחה, ותרגישי טוב !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
"חבלה יבשה" לזרוע
-
תסמונת מוצא בית החזהנבו 11/01/2017 | 03:07שלום, כירורג כף יד טוען שיש לי מקרה קל מאוד של תסמונת התעלה הקרפלית. מלבד הכאבים בכף היד ונימול מסויים, לאחרונה החלו גם כאבים בזרוע העליונה ובכתף, מלפנים. הכירורג טוען שכאבים אלו שבכתף אינם התמחותו. רציתי, אם כן, לשלול את תסמונת מוצא בית החזה. אל מי עליי לפנות? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה שוב!
נבו 13/01/2017 | 23:25תודה לך, בהחלט עזרת ומיקדת. תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיחושים מפושטים בגפה עליונה
דר' ירון סלע 13/01/2017 | 18:38נבו שלום. תודה על המידע הנוסף. לעתים התמונה הקלינית מאד ברורה רק מתשאול רפואי, והבדיקה הגופנית היא רק חותמת סופית על מה שכבר ברור מאליו. מצבך שונה. משך התלונות הרב והעובדה שאזורים שונים מעורבים לסירוגין בתחושות כאב, נימול, שריפה, עייפות. מפרקים מרובים הכואבים... כל אלה מהווים גורמים ממסכים. בהחלט יתכן שישנו קו מקשר, העובר כחוט השני, מקשר כל הסימנים האלו יחדיו, אך אינני יכול להצביע לך עליו ללא בדיקה גופנית, והתבוננות בעיניים שלי בהדמיה הרלוונטית. אני מבין את תסכולך ותקוותך למידע חד משמעי ממני שיספק אבחנה ודאית וטיפול חד משמעי. אינני יכול לספק זאת לך בפורום זה . תנסה לכוון את האורתופד המטפל בך עם התלונה העיקרית שלך באותו רגע נתון. נסה למקדו. ברגע שהאינפורמציה מתפזרת, זה מקטין את הסיכוי לאבחנה מדויקת. כבר ציינתי בפניך מספר טיפים של בדיקה גופנית ובדיקות הדמייה שיתכן והרופא המטפל יצטרך להוסיף על מנת לאבחן בעייתך. הייתי מכוון לבירור תסמונת מוצא בית החזה. הייתי בהחלט משלב עם בירור ראומטולוגי (במידה וטרם בוצע) כיוון שישנם מצבים סיסטמים המתבטאים בכאבי שרירים, מפרקים שונים, עייפות הגפה. יתכן והוא יבקש לבצע מספר בדיקות דם לגילוי נוכחות דלקת ומקורה. כמו כן, מרפאת כאב יכולה להיות מקור טוב להקלה על כאביך במקביל לבירור הסיבה לכאב. צילום צווארי ובית החזה וצילום כתף, גם הם במינימום, חלק בסיסי מתחילת הבירור. נבו, בהצלחה בדרכך אל מציאת האבחנה.הוסף תגובה
-
כאבים וחולשה ביד ובזרוע
נבו 13/01/2017 | 01:33תודה רבה לך על התגובה!! אני בן 32, עובד מול מחשב רוב הזמן וגם מבלה הרבה זמן פנוי מולו כך שרוב היום מול המחשב. לפני כ-6 שנים סבלתי מכאבים חוזרים בצוואר בצד/מאחורה, גם היה נתפס לרוב. העניין חלף. לפני כמה חודשים החלו כאבים בגב כף היד בעת עבודה מול המחשב ולאחריה. לאחר מכן התחלתי להרגיש נימול באצבע האמצעית בעיקר ותחושה של שריפה בצידה של האצבע הראשונה. הנימול הנקודתי די חלף אך כרגע תחושה של מעין נימול כללי בכל כף היד,כאבים במפרק לפעמים ובגב כף היד, ועכשיו גם כאבים בזרוע העליונה בשריר, לפעמים בכתף, לפעמים בזרוע התחתונה. ישנה גם תחושת חולשה של כל הזרוע, כאילו מיד מתעייפת, וגם אי נוחות. מדובר ביד שמאל, ולמרות שאני שמאלי יש אולי לציין שהשריר בזרוע זו תמיד היה חלש בהרבה מהשריר הימני. חוץ מזה, ישנו גם כאב נקודתי חד בצד ה"אולנרי" של המפרק שמופיע לעיתים. בכל בדיקות כיפןף/הרמת הידיים אני לא מרגיש משהו מיוחד. לאחרונה גיליתי שאם אני מכופף את המפרק וגם מותח את האצבע הקטנה פנימה כלפיי המפרק, הדבר מיד גורם לכאב חד בצד האולנרי של המפרק. הכאב הזה "מוכר" לי כבר שנים, בדרך מופיע כשאני מחזיק משהו כבד ומטה את היד, אך לאחרונה החמיר. אין בעיות בריאותיות אחרות ברקע, חבישת סד בלילה לא כל כך עוזרת. קשה לי להצביע על זמן מסויים בו הכאבים מופיעים, זה הולך ובא ולחץ על היד כל היום. בדיקת הולכה עצבית הראתה very mild CTS, כך גם אישר כירורג כף יד. מאחר ואני נוטה לחקור ולקרוא, עלה לי הרעיון של תסמונת מוצא בית החזה מכיוון שה-cts מאובחן כקל מאוד אך אני די סובל ובנוסף ישנן תופעות בזרוע העליונה ולפעמים בכתף. תודה רבה לך על ההתייחסות!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הרדמות וזרמים מלווים בכאב לאורך הגפה העליונה
דר' ירון סלע 11/01/2017 | 23:12שלום נבו, ותודה על פנייתך. נעבור יחדיו על האינפורמציה שסיפקת לי. תוך כדי, אני אשאל מספר שאלות מכוונות, ואצפה לתגובה ממך, וכך נוכל יחדיו להתקרב לאבחנה. מה גילך ועיסוקך ? שכבות גיל שונות חשופות יותר למצבים פתולוגים שונים בגפה העליונה המערבים לחץ על כלי דם ועצבים. כמה זמן קיימים הסימפטומים ? האם באים והולכים, או קבועים ? מה מחמיר אותם ומה מקל ? האם מנח מסוים של היד מחמיר הכאב והרדמות ? האם מנח מסוים של הצוואר או נשימה עמוקה למול הרמת הזרוע אל על, משנים התחושות ? האם יש הרדמויות של האצבעות יותר בלילה ? האם זה מעירך משינה ומצריך ניעור של היד? האם רק חלק מהאצבעות נרדמות (לדוגמה, יותר אצבעות 1-3 מאשר האצבע החמישית - הזרת ?) או שמא כל כף היד נרדמת ? האם ישנן בעיות בריאותיות ברקע ?לדוגמה סכרת ממושכת ולא מאוזנת, תת פעילות בלוטת התריס וכו' וכו'. האם בוצע טיפול כלשהו עד כה ומה טיבו ? האם בוצעו בדיקות הדמיה כלשהן עד כה ? בדיקת הולכת עצבית - EMG/NCV ? או הדמיה של הצוואר ובית החזה ? צילום למציאת צלע צווארית או MRI או CT שהדגימו פתולוגיה כלשהי ? האם בוצעה בדיקת אנגיו או דופלר ? ישנן שלל שאלות מכוונות שצריכות להישאל ואני מקווה שהרופאים המטפלים בך נגעו בהם. אנא התייחסותך אליהם אחת לאחת, ואוכל לנסות לתת לך עצה נבונה. ציינת שכירורג כף היד טען שיש לך תסמונת תעלה קרפאלית קלה . האם לפי בדיקה גופנית או לפי מדדים אובייקטיבים כמותיים כדוגמת EMG ? איזה טיפול קיבלת עד כה לאבחנת ה CTS (תסמונת התעלה הקרפאלית) ? ככלל, ברפואה הכל יכול להיות ! יחד עם זאת, אציין ששכיח שתסמונת התעלה הקרפאלית תתבטא בראש ובראשונה עם תלונות הרדמות ונימול וזרמים שונים בקצות אצבעות 1-3 ולעתים חצי מאצבע הקמיצה. כאב הנו סימפטום שכיח גם כן. לרוב הוא יותר לילי. הוא יכול להיות סביב שורש כף היד, לעתים נודד לכף היד ואצבעות ולעתים נודד לאמה. לא מאד שכיח לחוש כאב מתסמונת התעלה הקרפאלית מעל המרפק (משמע, בזרוע). במידה ויש כאב בכתף וקדמת הזרוע מומלץ לבחון גורמים נוספים כדוגמת בעיות במפרק הכתף, בצוואר או במוצא בית החזה אל הזרוע - "תסמונת מוצא בית החזה" - THORACIC OUTLET SYNDROME,כפי שציינת ורמזת. שאלתי היא, מי ציין בפניך אופצייה זו, ועל מה התבססה האבחנה ? תסמונת מוצא בית החזה שכיחה יותר משנוטים לחשוב. פעמים רבות היא מפוספסת. יש תמיד לבצע בדיקות גופניות ייחודיות לה כשיש חשד לכך, ופעמים רבות האבחנה נעשית כבר בבדיקה הגופנית. תמיד יש לאשר זאת עם בדיקות הדמייתיות, שציינתי קודם, כדי למצוא הגורם לתסמונת (ישנם מספר גורמים אפשריים). בשאלת מי הרופא המתאים לטיפול בתסמונת זו, התשובה אינה קלה. ישנם תחומים רבים המשיקים ונוגעים בה. אורטופדיה/ כירורגית בית חזה/ כירורגית כלי דם/רדיולוגיה אבחנתית ופולשנית... הנם רק חלק מהתחומים אשר מטפלים בתחום זה. לעתים העבודה היא משולבת. כל מקרה לגופו ! אנא כוונו אותי עם מידע נוסף ונוכל להתקדם. בהצלחה !הוסף תגובה
-
תודה רבה שוב!
-
תוצאות CT עקב כאבים בכתף ובעצם הבריחדניאלה 24/12/2016 | 15:20שלום, לפני מספר שנים פרקתי את הכתף פריקה מלאה, ולפני כחצי שנה בבת אחת החלו כאבים ונמצא שהקרע בלברום גדל ולכן הומלץ על ניתוח ארטרוסקופיה. לפני 3 חודשים, לפני שהתחלתי בפיזיו,הכאבים החריפו והתמקדו באזור עצם הבריח וכיום התפשטו לכיוון עצם החזה. בתחושה כואב לי צד ימין באזור החזה כל היום, במנוחה, בפעילות ובשכיבה. הופנתי לבדיקת CT והתגלה פלאורה מעובה מימין, וגם: הודגמה היפרטרופיה של שומן אפידורלי אחורי בתעלה מרכזית של עמוד שידרה בגובה 1D-2 ,גורמת ללחץ של חוט שידרה- סידרה 204 חתך 52, מומלץ יעוץ רופא ניורולוג. אשמח להבהרת המונחים. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים כרוניים מרובים, דיפוזיים ולא ממוקדים
דר' ירון סלע 25/12/2016 | 09:54דניאלה, תודה על הפירוט הנוסף ! הוא אכן מוסיף צבע לתמונה הכללית. ראי דניאלה, ללא ספק, במקרה מורכב של כאב כרוני ותלונות שונות, צריך לשלב בירור רב תחומי. כפי שציינת - נוירולוג, ראומטולוג ואורטופד בדקו תלונותייך בעבר. אני חושב שבשלב זה חשוב שתבדקי על ידי מומחה כתף אשר יבצע בדיקות גופניות מכוונות לבעיית יציבות ויעריך את מידת החומרה. בהתאם לזה יוחלט כיצד "לתפור לך את החליפה הנכונה" - ניתוחית או שמרנית. לגבי הכאבים הכרוניים במספר מוקדים - יש ללא ספק צורך בבירור מעמיק על ידי ראומטולוג בשאלת אבחנות כדוגמת פיברומיילגיה, פולימיילגיה ראומטיקה. אך לא רק, ישנם מצבים שונים נוספים בתחום הראומטולוגיה (עם פרזנטצייה דומה ) אשר לעתים בבדיקות דם מסוימות ניתן לאבחן אותם. מרפאת כאב היא כתובת ראויה בהחלט בעבורך. אינני יודע האם את בניטור של מומחה כאב. טיפול בליריקה, כפי שציינת, הוא אחד הכלים בהם הם משתמשים בניסיון איזון הכאב. כל זאת מצטרף לבירור שהמלצתי לך לבצע בתכתובת הקודמת. הצלחה רבה !הוסף תגובה
-
תשובה לגבי פריקת הכתף ותוצאות ה- CT
דניאלה 25/12/2016 | 09:22תודה על ההתייחסות. אני בת 34, ללא ילדים או הריונות. כתף- הייתה פריקה אחת, ולפני חצי שנה ביום בהיר אחד מאוד כאב לי בעת הרמת היד, הכאב עבר מעצמו לאחר שבועיים אך הופנתי ל- mri ארתרו ובו נמצא כי הקרע גדל והומלץ על הניתוח. מצב בריאותי: גב- כתוצאה מהתאונה בה פרקתי את הכתף, נוצר בלט דיסק ב- L5, במשך שנים זה הפריע מאוד, אך עם השנים שיניתי את דרך התנועה שלי ועם טיפול משלים היום זה לא מורגש כלל. מצב בריאותי- מלבד ליפומה בשוק שמאל ובצקות ברגל, אובחן לפני שנה וחצי. לאחר בירור מקיף של אורתופד, נוירולוג וראומוטולוג במשך שנה וחצי נמצא שיש הפרעה בשכבה השומנית ברגל וממצא זה נראה גם ב- mri שוק וגם באולטראסאונד. הטיפול היחידי שעזר הוא ליריקה, החזיר לי את החיים בחזרה,מכוון שזה גרם לכאב עצבי וקושי בהליכה ועמידה. המינון היה 150 מ"ג פעמיים ביום, אך תופעת הלוואי גרמה לעלייה במשקל של 5-10 ק"ג.לפני כמספר חודשים הפסקתי בהדרגה עקב תופעות הלוואי. כיום הכאב בשוק שמאל הוא כרוני, לפעמים חלש ולפעמים מתעצם. יש השערה שהשילוב בין פריצת הדיסק להפרעה בשכבה השומנית גורמים לגירוי בין אחד למשנהו ולכן הכאב משתנה בעוצמה ובמשך. מצבי כיום- הגוף עייף, כאוב בכל מיני נקודות אפילו בלחיצה קלה על העור, במיוחד בגפיים העליונות ובית החזה והצלעות. אין חום או הזעה, אך הרבה פעמים יש נימול של אצבעות יד ימין וקפיצות של האצבע (כמו שריר קופץ), המשקל סטטי ואין שינוי. בלילה קשה לי למצוא תנוחה בגלל הכתף וישנה אך ורק על צד ימין, או על הבטן כשיד ימין מתחל לבטן והראש פונה שמאלה.בעת שכיבה- כשהראש פונה ימינה יש כאב בשרירי הצוואר המוארכים מצד שמאל.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רקע של פריקת כתף וכעת כאבי חזה בלתי תלויים
דר' ירון סלע 25/12/2016 | 09:01דניאלה שלום לך, אשמח לדעת פרטים נוספים עליך, אשר יעזרו לי בחידוד האבחנה וההמלצות. גילך, רקע בריאותי נוסף וממצאי בדיקה נוירולוגית יסודית - כל אלה חיוניים ביותר ! דניאלה, עליך להיבדק על ידי נוירולוג וכמו כן אורטופד מומחה עמוד שדרה ו/או נוירוכירורג כדי למצות עד תום את הבירור של ממצאי ה CT. לכאורה, עושה רושם שיש כאן שני ממצאים בלתי תלויים - 1. הכתף - ציינת פריקה מלאה לפני שנים, ציינת בירור שאני מניח שהיה MRI שהדגים החמרת הקרע בלברום. האם היתה פריקה נוספת לפני כחצי שנה שהחמירה הכאב. האם היתה רק פריקה אחת ברקע. גילך, הוא בהחלט פקטור מרכזי בקבלת ההחלטה האם להמליץ על ניתוח לקרע בלברום (אשר מתבצע לרוב בגישה ארתרוסקופית ) או להמליץ על טיפול לא-ניתוחי (אשר חלקו המרכזי זו הפיזיותרפיה, לאיזון חוזר של מייצבי הכתף הדינמיים, והשבת החוזק וביטחון בשימוש בכתף). לרוב, כאבים מפגיעה בלברום או פגיעה תוך מפרקית לא מתבטאים בכאב בעצם בית החזה כ(במיוחד לא במנוחה ושכיבה...) 2. בית החזה- יש צורך לברר הסיבה לפלאורה המעובה מימין בבית החזה. הפלאורה היא "עטיפת הריאות" המורכבת משתי שכבות דקות עם נוזל בתוכן המאפשר תנועה טובה יותר של הריאות בתהליך הנשימה. ישנן סיבות שונות היכולות לגרום לעיבוי פלאורה, ואני ממליץ לברר הנושא בהקדם אצל הרופא המטפל. זהו אינו "תחום אורתופדי", אך יחד עם זאת, אין להזניחו ! בהחלט הממצאים בעמוד השדרה יכולים להיות קשורים לעיבוי הפלאורה או בלתי תלויים. גם אותם אין להזניח. הנוירולוג/נוירוכירורג צריך לתת עליהם את הדעת בהקדם. חשוב לדעת מה המצב הנוירולוגי שלך כעת. האם מעבר לכאב שציינת, ישנם חולשה או ירידה בתחושה בגפיים ? האם ממצאים חריגים אחרים הופיעו לאחרונה ? ובלי קשר, האם יש חום לא מוסבר, שינויים במשקל ? הזעות לילה או כאבים ליליים ? כל אלו הנם נושאים הדורשים התייחסותך ובקשי מהרופא המטפל לחדד אותם ולבררם לעומק בתשאול הרפואי. דניאלה, אני מאחל לך בריאות שלמה ושיבה מהירה לאיתנך !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים כרוניים מרובים, דיפוזיים ולא ממוקדים
-
כאביםשאול 21/12/2016 | 18:21בן 72. שנים עבדתי כנגר עד שפרשתי. לפני כחודשיים החל כאב קטן וכיום גדול יותר ומגביל בצוואר משמאל וכתף ומרפק שמאל.ראיתי אורתופד שהציע מעקב וגם פיזיותרפיה. מה דעתך לגבי פיזיותרפיה לבעיה זו ? האם פיזיותרפיה לבעיה זו עלולה גם להזיק ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב צווארי מקרין - במבוגר
דר' ירון סלע 22/12/2016 | 11:16שלום שאול. אני מבין את מקור הדאגה. לפני שנמצא הפתרון. ננסה למקד את האבחנה. כאב בכתף ובזרוע הגולש למרפק יכול לנבוע מגורמים שונים. חלקם אכן תוך-מפרקים כגון בעיות סחוסים או גידים ורצועות בכתף עצמה, וחלקם יכולים להיות מוקרנים מאזור רחוק יותר בגוף כמו הצוואר. סיפורך נטול אינפורמציה חשובה ואני אנסה לכוון אותך בשאלותיי חזרה אליך. מתי פרשת מעבודתך כנגר והאם בעת עבודתך הפיזית, רבת השנים, סבלת מכאב בכתפיים או בצוואר ? האם היה מנגנון חבלה בטרם החלו הכאבים לפי כחודשיים ? האם הכאב תמידי, או בא והולך, ותנועות צוואר או כתף מסוימות מחמירות או מקלות עליו ? איכן אתה מרגיש שעיקר הכאב נמצא ? האם חוץ מהכאב יש תלונות נוספות כמו ירידה בתחושה בזרוע/אמה /או כף היד ? האם יש חלושה של הגפה העליונה על אזוריה השונים ? האם הרמת הזרוע מעל הראש מקלה על הכאב בצוואר או מחריפה הכאב בכתף, או שמא, כלל אינך מסוגל להרים הזרוע מעל הראש עקב הגבלת תנועה בכתף? שאלות אלו, ועוד רבות אחרות, חייבות להישאל על ידי האורתופד המטפל בך? במידה וחלקן לא נשאלו, אנא נדב אתה אקטיבית את המידע לרופא. קריטי לברר מקור הכאב לפני המלצה על אופי הטיפול הנכון בך, כגון פיזיותרפיה (כפי שציינת) או אפשרויות אחרות. כמו כן, נושא ההדמיה שביצעת כבר (האם נשלחת לצילום צווארי או כתף) או שיש עוד לבצע, כל זה נגזר מהבדיקה הגופנית ותשאול מלא של המטופל. להערכתי, מהמידע הדל הנמצא ברשותי, אתה זקוק לפחות, כבסיס, לצילום רנטגן צווארי במישורים שונים, וצילום כתף וזרוע במישורים שונים. יתכן ויהיה צורך בבדיקות מתקדמות יותר, בהתאם לחשד הקליני של הרופא המטפל. אנא חזור אלי עם תמונה מלאה של הסיפור רקע והמידע ההדמייתי, ואוכל לענות לגבי השאלות בנוגע לפיזיותרפיה. בריאות שלמה, ובמהרה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב צווארי מקרין - במבוגר
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- בלט דיסק
- פריקת כתף
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- פיזיותרפיה
- יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
- אולטרסאונד עמוד שדרה
- תרבית נוזל ברך סינוביאלי
-
מונחים קשורים
- אגן
- אוסטאוקלסטומה
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב