פורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ - עמוד 10

-
החלפת מברשת שיניים (לת)
שירלי 31/01/2018 | 22:57יש לי שיננית כמה שבועות בערך 3 לפני ניתוח הארכת הכןתרת שיש לי האם כדאי שוב יהיה להחליף שיניים חוץ מאחרי השיננית להחליף שוב אחרי הניתוח יהיה עדיפות מבחינת נקיון או כמה שבועות כזה קטן לא יכול להיות כמעט חיידקים במברשת שבמילא רובם נשטפים במים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
כתר זמני (לת)
שירה 27/01/2018 | 11:49יש לי כתר זמני שנפל כל הזמן והחלטתנו לא להחזיר בגלל דחיות ובדיקות וכל מיני ייצא שהניתוח הארכת כותרת שהחלטנו לעשותו יהיה אחרי 4 חודשים וריפוד הכתר הזמני ובמצבי החזרת הכתר הזמני וסידורו למצב החדש יהיה שבועיים לאחר הניתוח. השאלה האם במצב כזה שכתר זמני נפל הרבה ולא החזרנו בזמן כזה ארוך ברור שאתייעץ שאגיע לרופאה לא כדאי להכין כתר זמני חדש פחות שינויים וסידורים בכתר ובעקבות כך אולי הטיפול גם יהיה יותר קל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
לפני ניתוח
שירה 13/01/2018 | 13:53אני אמורה בקרוב לעבור ניתוח הארכת כותרת ושכחתי לשאול האם רצוי ומותר לאכול לפני הניתוח או שזה יכול לגרום לבחילה אם אוכלים לפני הניתוח ואן כן כמה זמן לפני הניתוח כבר לא כדאי שלא יעשה בחילה במיוחד שגם ככה יש לי רפלקס הקאה מוגבר? וקטשי רב בצילום וגם שזו שן אחורית.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הארכת כותרת
דר' אריאל סביון 13/01/2018 | 14:14שלום שירה, אפשר ורצוי לאכול שעתיים לפני, כי לאחר הניתוח לא רצוי לאכול לפחות 3 שעות, בהצלחההוסף תגובה
-
-
לאחר ניתוח
יערה 15/12/2017 | 22:52רציתי לשאול כמה זמן אחרי ניתוח בחניכיים הארכת כותרת מותר לצחצח את המקום בין אם תפרים רגילים או נספגים או שכדאי אם מוציאים את התפרים אז אז או שאם תפרים נספגים כדאי לחכות כבר לריפוד הכתר הזמני ושאריות התפרים או שזה יותר מדי זמן ופחד שיווצר במקום חיידקים אם לא אצחצח זמן כזה? ושאלה שניה אחרי כמה זמן לאחר הניתוח חוזרים לשיקום נאמר איזה חודשיים בערך אולי קצת יותר והאם סופרים מהניתוח או מריפוד הכתר הזמני?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הוראות לאחר ניתוח חניכיים
דר' אריאל סביון 15/12/2017 | 23:00שלום רב, קודם כל אקדים ואומר שהיית אמורה לקבל דף הנחיות לאחר ניתוח חניכיים, נוסף לכך, הוראות לצחצוח לאחר ניתוח חניכיים, מומלץ לצחצח את האזור לאחר 36 שעות עם מברשת רכה מאוד שמיועדת לאחר ניתוחי חניכיים כדי לא לפצוע את האזור, מסיבה פשוטה כדי למנוע הצטברות של שאריות מזון או פלאק על התפרים דבר שיגרום להאטת תהליך ריפוי באזור. נוסף לכך, מומלץ לעשות שטיפות פה עם קורסודיל, פעמיים ביום במשך 10 ימים. ואפשר בנוסף לגרגר עם מי מלח ומים פושרים 4 פעמים ביום. ניתן לשקם את האזור עם כתר זמני לאחר 3שבועות, אבל לא למהר לעשות כתר קבוע כדי לייצב את החניכיים. הכתר הזמני חייב להיות מדייק ומיוצר במעבדה לתקופה של עד חצי שנה. כמובן שחייבים להתייחס להשחזה אם היא מספיק מדוייקת, והאם נעשה שימוש במכשיר הגדלה תואם. ישנם הרבה גורמים נוספים שתורמים להצלחת הטיפול, בהצלחה והחלמה מהירההוסף תגובה
-
-
שן טוחנת
שירה 22/11/2017 | 22:55אני הולכת לעבור ניתוח הארכת כותרת בגלל בעיה של הכתר להחזיק והכתר הזמני כל הזמן נופל הוחלט עם הרופאה המשקמת ביחד לא נחזיר עד הניתוח ואז מומחה החניכיים אחרי הניתוח יחזיר , השאלה האם בעקבות שאין כתר זה יכול לעשות נזק / בעיה יותר גדולה גם לשן הסמוכה . מדובר בשן טוחנת עליונה , ויש מצב בעקבות זאת גם שהמומחה לא יחזיר ונחכה כבר רק לריפוד לאחר הניתוח כי להחזיר אני לא מתכוונת זה גם נופל וגם מציק ונחכה לניתוח ואוכלת יותר בצד שני וגם שאוכלת דברים עדינים ורכים משתלת.הבעיה שזה גם ייצא ש3 חודשים וקצת אהיה בלי ההכתר הזמני טבטח גם הוא לא יוכל להחזיר רק הנשקמת והאם תקופה כזאת עושה נזק לפני הניתוח ולאחריו לריפוי אנחנו נחזיר שבועיים לאחר מכן בריפוי והאם הקושי וההחלמה יהיו קשים בעקבות זאת. ונאנר לי שבמצבי שיש כתר קבוע ליד השן הטוחנת שעושים את הניתוח בגלל הפגיעה גם בשן ליד הרבה מאוד פעמים נאלצים שיש שחסור קיים כמו כתר להסיר ולעשות כתר חדש האם זה הכון ובמיוחד אמרו שזו שן טוחנת שדם יותר מסובך. אטדה על תשובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הארכת כותרת
דר' אריאל סביון 23/11/2017 | 08:11התשובה שליליתהוסף תגובה
-
הארכת כותרת
שירה 23/11/2017 | 08:03ובכל זאת בגלל שייצא שעד הניתוח אני יהיה 3 חודשים בלי הכתר יכול להקשות/לסבך את הניתוח/ההחלמה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה הארכת כותרת
דר' אריאל סביון 22/11/2017 | 23:18קשה להעריך את המצב ככה ממה שאת רושמת, אבל זה פשוט יותר ומהיר יותר במיוחד שעובדים עם מיקרוסקופ. את לא חייבת להחליף את הכתר השני. הכל ניתן לפתרון באופן מיידי. את פשוט נופלת בין הכיסאות, מזמן היה ניתן לסיים הכל.הוסף תגובה
-
שן טוחנת
שירה 22/11/2017 | 23:14אני מחכה 3 חודשים מפאת מזמן זה שהחלטנו לא לשים ועד הניתוח מפאת שהתורים למומחה ארוכים ככה יוצא. אחרי זמן כזה בטח לא יוכלו אלא רק בשיקום או שטועה? ומה לגבי השאלה השניה אם יש כתר ליד סיכוי גדול שיפגע בו ואצטרך כתר חדש . אם יצטרכו זה בסדר רק מה הסיכוי לכזה מצב?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה הארכת כותרת
דר' אריאל סביון 22/11/2017 | 23:01שלום רב. ניתוח הארכת כותרת היינו ניתוח פשוט וזמן החלמה גג שבועיים ימים, אין שום בעיה לשים כתר זמני ביום הניתוח, לא מבין למה זה מטריד אותך, פרוצדורה פשוטה במיוחד למי שיש ברשותו מיקרוסקופ. אני עושה על בסיס יומיומי ניתוחים כאלה עם החלמה מעולה. אין צורך לחכות 3 חודשים. זה שאת בלי כתר עכשיו לא מהווה שום בעיה, ולא גורם נזק.הוסף תגובה
-
-
שפה נפוחה
ריקי 20/11/2017 | 18:52שלום, לאחר טיפול שורש והדבקת כתר זמני התנפחה מאד השפה העליונה. קיבלתי אנטיביוטיקה וזה לא עזר, טופלתי בקורטיזון וזה הפחית את הנפיחות אך לא לגמריי. ועכשיו לאחר החלפת הכתר הזמני באחר, שוב התנפחה השפה. האם זו יכולה להיות אלרגיה ?? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נפיחות בשפה עקב ט.ש
דר' אריאל סביון 20/11/2017 | 20:48שלום ריקי, מדוע בוצע טיפול שורש( מה הסיבה), האם תוכלי לשלוח צילום לפני ואחרי ביצוע טיפול שורש, לדעתי זאת לא אלרגיה אלא קשורה ישירות לטיפול שבוצע לך. תשלחי לי למייל dr.savion@gmail.comהוסף תגובה
-
-
ציפוי חרסינה
נטע-לי 15/11/2017 | 10:33מה ההבדל בביצוע ציפוי חרסינה עם מיקרוסקופ ובלעדיו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציפוי חרסינה
דר' אריאל סביון 19/11/2017 | 09:02עם המיקרוסקופ עובדים תחת הגדלה של פי 10 מגודל השן והדבר מתבטא בהשחזה מינימלית 0.3 ממ מעובי השן, תחת הקונספט של השחזה מינימלית ולא פולשנית. היתרונות בטיפול הוא שאין כאבים או רגישות פוסט אופרטיבית, ההדבקה של הציפוי על שכבת האמייל טובה יותר, אין שברים, והתוצאה האסטתית מקסימלית בלי פגיעה בחומר השן.הוסף תגובה
-
-
פנייה לרופא שיניים שעובד עם מיקרוסקופ
חן 13/11/2017 | 08:41למה מומלץ לפנות לרופא שעובד עם המיקרוסקופ בטיפולי שיניים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בהחלט
דר' אריאל סביון 15/11/2017 | 11:50בהחלט, בהרבה מקרים שיניים אלו ברות הצלה, יכול להגדיר את עצמי כ״מומחה להצלת שיניים״ מסיבה מאוד פשוטה שרופאים טובים עובדים מדוייק יותר וכן הטיפולים נשמרים לאורך שנים ללא טיפול חוזרהוסף תגובה
-
אז בעצם ניתן ל״הציל״ שן עם המיקרוסקופ?
חן 15/11/2017 | 10:37אז בעצם ניתן ל״הציל״ שן עם המיקרוסקופ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה פנייה לרופא שיניים שעובד עם מיקרוסקופ
דר' אריאל סביון 15/11/2017 | 10:03היתרון הגדול הוא חיסכון כלכלי למטופל מסיבה מאוד פשוטה, עושים טיפול מינימלי עם אפקט מקסימלי לטווח ארוך של שנים, וככה גם חוסכים כסף למטופל וגם שומרים על חומר שן. הסיבה השנייה היא שאין תחליף לשן וגם לא יהיה. המנגנון של השן שונה ממנגנון של השתל. לשן יש סיבים שמשמשים כ״בולם זעועים״ מה שאין לשתל, וכאשר ישנם כוחות לעיסה חזקים הדבר מתבטא בכשלון השתל. יתרה מזאת, מחלת פריאימפלנטיטיס (דלקת סביב השתל) עדיין ללא מענה ואין דרך לטפל בההוסף תגובה
-
-
האם יש התמחות או הכשרה בתחום רפואת השיניים ומיקרוסקופ?
אושר 12/11/2017 | 16:01האם יש התמחות או הכשרה בתחום רפואת השיניים ומיקרוסקופ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עדיין אין התמחות רשמית
דר' אריאל סביון 12/11/2017 | 16:19אין התמחות רשמית בישראל (עדיין לא) יחד עם זאת, זאת סוג של התמחות וישנה עקומת למידה ארוכה. זוהי רפואת שיניים שונה מרפואת שיניים קונוציונאלית. רק שאיפה למצויינות, תשוקה, ואהבת המקצוע תביא את הרופא לעבוד תחת הקונספט בגישה המיקרוסקופית, אבל הסיפוק בלתי נגמר. התוצאות מדברות בעד עצמן. מה שהופך את רפואת שיניים לתחום יפה ונקי יותר בעיקר בעידן של שתלים דנטליים.הוסף תגובה
-
-
מהי כירורגיה זעיר פולשנית?
סתיו 09/11/2017 | 15:23מהי כירורגיה זעיר פולשנית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שימוש במיקרוסקופ וכלים זעירים
דר' אריאל סביון 09/11/2017 | 16:44ביצוע פרוצדורה ניתוחית בגישה שמרנית ולא פולשנית. כל הפרוצדורה מבוצעת תחת מיקרוסקופ בשילוב של כלים ומחטים זעירים שניתנים לביצוע רק עם המיקרוסקופ כי אחרת לא רואים אותם. היתרון בשיטה אדירה. החניכיים מחלימות מהר יותר, בשיטה מכבדים את הביולוגיה של הגוף, המטופל חוזר לפעילות מהר יותר, מונע זיהומים וכישלון, שיטה לא טראומטית.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מחלת מיסב השן
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הלבנת שיניים בלייזר
-
סתימה בשן
-
בדיקות קשורות
-
צילום פנורמי
-
מונחים קשורים
-
די וי איי
-
חניכיים
פורומים נוספים בתחום
פורוםשיקום הפה
בפורום שיקום הפה ניתן להתייעץ עם ד"ר אוהד שרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שיקום הפהפורוםשתלים דנטליים
בפורום שתלים דנטליים ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שתלים דנטלייםפורוםהשתלות שיניים ביום אחד
בפורום השתלות שיניים ביום אחד ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות שיניים ביום אחדפורוםהשתלות עצם חניכיים ושיניים
בפורום השתלות עצם חניכיים ושיניים ניתן להתייעץ עם פרופ' זיו מזור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות עצם חניכיים ושינייםפורוםטיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ
בפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל סביון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים ...פורוםציפוי שיניים
בפורום ציפוי שיניים ניתן להתייעץ עם ד"ר יואב ירון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ציפוי שיניים