פורום יבלות - עמוד 3
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שלפוחיות בעור מתרבות במהירות (לת)
לילי 12/10/2020 | 22:13בערב שבת האחרון הופיעו בצואר נקודות מגרדות שנראו כעקיצות. בהתחלה גרדתי ובהדרגה העקיצות נראה כמו גושים שנראו כפצעים זה צורב מבפנים וכואב ... ככה יום וחצי ופתאום אני רואה שזה נהיה כמו שלפוחיות קטנות מסביב. אתמול זה הופיע בלחי בפנים ומתפשט לגב. אני מרגישה ורואה שלפוחיות קטנות קטנות וזה צורב מבפנים בעור וגם מגרד. ואני מתאפקת. מה זה יכול להיות?פתח בחלון חדש -
גירוי בעורף (לת)
יגאל 12/10/2020 | 11:29יש לי מדי פעם גירוי בעורף ואין כל תיפרחת. מה יכולה להיות הסיבה?פתח בחלון חדש -
מולסוקום (לת)
אפרת 06/10/2020 | 23:17הבן שלי בן 6, חצי שנה עם מולסקום גדול בפנים. היבלת נהפכה לאדומה וממש נראית כפצע. הרופא המליץ לתת ורומאל. אני חוששת שישאר צלקת האם התרופה בטוחה לשימוש בפנים? תודהפתח בחלון חדש -
יבלת בכף הרגל
דורית 15/08/2020 | 20:55ערב טוב. אני בת 45 סובלת כחצי שנה מחבלת שצמחה הכרית כף הרגל. ניסיתי הכל. פלסטרים, חנקן, פדיקור. שום דבר לא עזר. היבלת לא יורדת. אני מרגישה במהלך היום עיקצוצים פנימיים בכף הרגל. כל דריכה מלווה בכאב עז. שמתי גם מדרסי סיליקון. איך ניתן להסיר את היבלת. תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יבלת בכף הרגל
ד"ר אביקם הראל 23/09/2020 | 15:54ממליץ להגיע לרופא עור מומחה ולבצע הסרת של היבלת.
-
-
סלאטק גיל כף הרגל והמשך ריקוד
בין 12/09/2020 | 19:43שלום . ילדה בת 11. יבלת ויראלית בכף הרגל רופא עור נתן סלטק גיל למריחה. ( + לעשות פדיקור מקצועי רפואי ואחרי זה להשלים טיפול בחנקן ) השאלה היא כזאת : ילדה שלי רוקדת כל יום . שיעור אחד בשבוע יחפים. כל השאר עם נעליים . האם מותר לרקוד יחפים בזמן הטיפול? או לשים נעלי בלט בכל משך הזמן של טיפול? מסוכן אם יחפה בגלל חשש מזיהום? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יבלת ויראלית בכף הרגל
ד"ר אביקם הראל 23/09/2020 | 15:53שלום רב, על מנת לתת לך תשובה מלאה אני צריך לדעת איזה סוג יבלת. בד"כ על כף הרגל מתפתחת יבלת מסוג HPV - יבלות מקבוצת וירוס הפפילומה (Human Papilloma Virus) ישנם קרוב ל-100 סוגי נגיפים שונים (לסוג הנגיף חשיבות משנית מבחינת האבחנה והטיפול). היבלת עשויה להיעלם לאחר מספר חודשים, אך עלולה להישאר שנים, ואף לחזור לאחר ריפויה. רוב היבלות אינן מידבקות, אך עשויות להיות מידבקות באזור אחד בגוף למשנהו, כאשר מיעוט מטיפוסי נגיפי הפפילומה ידועים כמחוללי סרטן. צמיחה של היבלת קשורה לחדירתו של הנגיף לגוף במקום תורפה בו יש סדק בעור או שהעור נחבל. הנגיף פוגע בתאי אפיתל בלבד כמו עור וריריות, לאחר תקופת דגירה של כמה חודשים. לעיתים הנגיף נמצא בגוף באופן רדום והשפעתו לא ניכרת או שהיא ברמה מיקרוסקופית. ההתמודדות עם הנגיף (כמו בנגיפים רבים אחרים) תלויה ביכולת של המערכת החיסונית של הגוף להתמודד עם היבלת. גודלה וצורתה של היבלת נקבע בהתאם לסוג הנגיף ומיקומה של היבלת. ישנן יבלות המופיעות כבודדות וישנן המופיעות במקבץ. היבלת עשויה להופיע בכל מקום על פני הגוף כאשר המקומות השכיחים בגוף בהם תופענה היבלות הם: יבלות על הידיים, יבלות על הרגליים, במיוחד אנו רואים ריבוי של יבלות על כפות הידיים והרגליים. אף שהיבלת הויראלית עשויה להופיע בכל גיל, היא מצויה במיוחד אצל ילדים. בהרבה מקרים, בהנחה זאת היבלת אני ממליץ על הסרה שלה.
-
-
שלבקת חוגרת בגב באזור המותן (לת)
שיר 22/09/2020 | 17:37האם מותר להתקלח ואם במים קרים או חמים?פתח בחלון חדש -
פצע בקרקפת שלא מחלים
מני 12/08/2020 | 19:48שלום, יש לי פצע בקרקפת קרוב לשנה שלא מחלים ולעיתים יש קילוף העור. הפצע אדום אך ללא דימום ונשאר באותו הגודל. מה לדעתכם הפצע? רק בעוד חודשיים אמור להיות תור פנוי לרופא עור.פתח בחלון חדש-
תמונות
מני 12/08/2020 | 19:53תמונות http://www.siz.co.il/my.php?i=lzczjmrzw2mi.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=wmlmgdyzzaml.jpg
-
-
-
תשובת מומחה אדמומיות סביב האף
ד"ר אביקם הראל 10/08/2020 | 22:18שלום אדמומיות סביב האף יכולה להיווצר ממספר סיבות, החל ברגישות ואולי אפילו כתוצאה מכלי דם. יש להגיע לרופא עור ולקבל ייעוץ ממוקד. -
תשובת מומחה אדמומיות
ד"ר אביקם הראל 26/02/2020 | 20:39שלום רב, קשה מאוד להגיד מפה מה המשמעות יש צורך לראות רופא.
-
-
כאב אחרי ניתוח יבלת בכף הרגל
ח.ב 06/03/2020 | 17:32שלום אני אחרי 3 שבועות של ניתוח יבלת בכף הרגל ויש לי כאבים מקום היבלת.. האם הכאב טבעי ולוקח זמן?!! תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יבלת בכף הרגל
ד"ר אביקם הראל 10/08/2020 | 22:17סביר שבימים הראשונים לאחר הסרת יבלת האזור יהייה רגיש יותר. אך לאחר מספר ימים יש לחזור לשגרה.
-
-
קונדילומה
עידו 22/03/2020 | 22:15הייתי אצל רופא עור פעמיים ולטענתו מה שיש לי זה כתוצאה מהחיתוך של העורלה בברית מילה .. אני בספק ואשמח לחוות דעתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קונדילומה
ד"ר אביקם הראל 10/08/2020 | 22:16שלום רב, נדרש להגיע לרופא, בכל מקרה ניתן לטפל ביבלות מסוג זה במרפאות של רופאי עור מומחים.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים