פורום אורטודנטיה שיניים כלואות

-
שייפו לי שן ועיקמו אותה (לת)
עדי 04/03/2025 | 17:46שלום,אני בת 28 בגיל 15 היה לי שנתיים גשר בכל הפה,לאחר שהורידו לי את הגשר גדלה לי שן טוחנת בצד שמאל עקומה ובעצם עשו לי גשר נוסף רק על הצד הזה(הכוונה לא על כל הלסת רק על מס' שיניים בצד שמאל)ולאחר שנה וחצי הורידו לי ומה שהם עשו בעצם הם יישרו לי את השן הזאת ועיקמו לי את השן שלישית אחרי השן העקומה הזאת,ולא יכלתי לסגור את הפה כמו שצריך בגלל שהיא עקומה והיה לה שפיץ אז השפיץ נורא הפריע והכאיב לי כי זה לא היה המקום שצריך להיות,אז הם שייפו לי אותה,עכשיו הפה שלי נסגר אבל בגלל שבצד ימין הכל תקין כי לא נגעו לי שם ובצד שמאל יש לי שן אחת עקומה ומשוייפת,אז יש איזה שהוא מצב לא מאוזן שיוצא שכל העומס הוא על צד ימין,אני ממש מרגישה את החוסר של הגובה של השן בצד שמאל(למרות שהשיניים נסגרות)ואני סובלת ממש מכאבים בצד ימין,וגם מאז ששייפו לי את השן הלחי שלי בצד שמאל ממש נפלה,אני הלכתי לרופא והוא שם לי דף כזה לראות שסוגר וראה שהשיניים נסגרות ואומר שהכל בסדר,אני כבר מיואשת וסובלת מכאבים כל כך הרבה זמן ואין רופא שעוזר לי כי הם אומרים ש"הכל בסדר" למרות שזה לא בסדר כי לפני שעשו לי את זה אז הכל היה בסדר עכשיו לא,הוא גם הביא לי פלטה ללילה שעוזרת לי אבל ביום אני בלעדיה וממש סובלת מכאבים,מה ניתן לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
פרוטוקול לגשר בשיניים (לת)
קופיטו 26/02/2025 | 04:44שלום, אנחנו נמצאים בחו"ל (אוסטרליה) בשליחות ויש לנו שאלה מקצועית כללית. אנחנו מעוניינים לעשות גשר לילד (עליון ותחתון). הוסבר לנו שהטיפול כאן נעשה תחת פרוטוקול שנקרא: SLOT MBT PRESCRIPTION 022 לפי הנאמר , המשך הטיפול בישראל יוכל להתבצע רק אם הטיפול נעשה באותו פרוטוקול. השאלה היא: האם הפרוטוקול בארץ הוא 0.018 או 0.022 אשמח לתשובה, תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שן כלואה
יוסי 01/12/2022 | 19:29שלום, רציתי לדעת איך לטפל בשן הכלואה שלי (לפי מה שהבנתי השן נמצאת במקום, פשוט מעל השן החלבית שלא נשרה - בן 21) והאם ניתן במקביל לעשות יישור שיניים, מה אורכו של התהליך, ומה סדר גודל העלויותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
קוביות פנימיות
מטופל בקוביות פנימיות 13/05/2023 | 23:46בעבר טופלתי בקוביות פנימיות אצל אורטודט מהטובים ביותר עם נסיון רב אחרי שהשיניים שלי יושרו כמעט לחלוטין אני לא ממליץ לאף אחד בעולם את הטיפול הזה העלויות הזה הבעיה הקטנה מהרגע שיצאתי מהאורטודנט אחרי הרכבה של הקוביות חיי השתנו לחלוטין קשה להסביר במילים רק יכול להגיד לכם לא חלמתי בחלום הכי שחור שכך אני ירגיש שנה שלמה של סיוט מטורף חברים אם אתם מזוכיסטים לכו על זההוסף תגובה
-
-
קיבוע/ פלטה שקופה
ליאל 01/07/2021 | 11:46היי לפני כמה שבועות הורדתי את הגשר ושמו לי קיבוע גם בלמעלה וגם בלמטה . לאחר מכן כמה שבועות אחרי נשבר לי הקיבוע למעלה , אמרו לי להגיע לרופא כמה שיותר מהר , וזה מה שעשיתי הלכתי לרופא אך היא אמרה שכדי לעשות קיבוע לפלטה צריך לשלם כסף אמרתי שאין לי בעיה לשלם , אחרי זה הוספתי ושאלתי איזה פלטה אני יקבל הברזלית או השקופה ? היא הוסיפה ואמרה שאני יקבל את הברזלית אחרי זה אמרתי שאני מעדיפה את השקופה והיא אמרה בסדר היא עשתה לי מדידות לפלטה אך ורק בחלק העליון איפה שנפל לי הקיבוע. עכשיו השאלה שלי זה למה היא לא שמה לי קיבוע בחלק העליון איפה שנשבר לי האם זה אמור להיות פלטה או קיבוע ? אחד מהם ? אי אפשר לשים את שניהם? עם כן אז מה אני עושה בחלק התחתון אשר שם כן יש קיבוע האם אני יקבל פלטה שקופה או פלטה ברזלית כי היא לא לקחה לי משם מדידות לפלטה השקופה אז לא כל כך הבנתי אשמח למענה מהיר ביותר.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
עקירת שן בינה תחתונה ב הרדמה כללית עמ צורך קיבוע ו פלטה
ויטה 23/04/2022 | 09:54שלומ .אני ליפני עקירת שן שקרובה ללסט ו לעצב .שאלה :אמ שמימ קיבוע בזמן עקירה ופלטה כללי אמ ניתוח עובר בהצלחה חייבימ להוריד קיבוע ו פלטה אחרי ניתוח או בכל מיקרה הוא נישאר בפה ואמ כן לכמה זמן ו אמ זה לא מפריע לאנשימ שיש לה רפלוקס לעקאותהוסף תגובה
-
-
אנטיביוטיקה לאחר עקירה כירוגית של שן בינה כלואה
שרון 19/12/2020 | 19:31שלום, יש לי דלקת חניכיים בשן בינה כלואה שבכל מקרה צריך לעקור וכנראה שאבצע עקירה בהקדם. השאלה שלי היא: 1. האם חייבים לקחת אנטביוטיקה בטיפול כזה? 2. בחודשיים האחרונים חוויתי בעיות עיכול + טחול מוגדל, עשיתי עשרות בדיקות כולל CT ומח עצם, והדבר היחיד שיצא חיובי הוא טפיל המעיים blastocystis hominis, המליצו לי לקחת את האנטביוטיקה פרוטציד (טינידאזול) כל הגילוי הזה קורה לקראת הניתוח בשיניים, השאלה שלי היא האם הפרטוציד יכולה להיות אפקטיבית גם בשביל השיניים, אני שואל מאחר ואני רוצה להמעיט באנטיביוטיקה ככל האפשר ולהימנע ממצב של לקחת שני סוגים. ההמלצה שקיבלתי מהרוקח היא לקחת אזניל שכן היא יכולה לטפל גם וגם. אשמח לעצתכם. מה הכי טוב לעקירה אם בכלל צריך והאם הפרוטציד והאזניל הן מספיק טובות תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שן בינה וblastocystis hominis
אדריאן 19/12/2020 | 19:49את שאלתך יש להפנות לרופא מומחה לכירורגיה פה ולסתותהוסף תגובה
-
שן בינה וblastocystis hominis
אדריאן 19/12/2020 | 19:43את שאלתך יש להפנות לכירורג פה ולסתות מומחה ולא לאורתודונטהוסף תגובה
-
-
כמה זמן לוקח לחור להתפתח בשיניים? (לת)
אביעד 28/09/2020 | 23:39כמה זמן לוקח לחור להתפתח בשיניים? נגיד עכשיו אכלתי ואני לא מצחצח שיניים ולא מנקה אותם בכלל בכוונה, כמה זמן לוקח לחור להתפתח בשיניים מהמזון שנתקע בשיניים? שעות? ימים? חודשים??? אשמח לתשובה מפורטת לגבי הזמנים שזה לוקחהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שאלה חוזרת (לת)
אורי 23/09/2020 | 10:40מנסה לשאול שוב...בחיוך שלי רואים הרבה חניכיים ומעט שיניים. האם אפשר לשנות את המראה הזה באורטודונטיה? תודה. בן 22הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
נימול אחרי עקירת שן בינה תחתונה
סבינה 14/09/2020 | 20:21שלום עשיתי עקירה אתמול של שן בינה תחתונה עברו מעל 24 שעות ומרגישה רדימות בצד הטיפול בשפה ובלשון מה לעשות? זה יעבור לבד? תוך כמה זמן אם כן תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שפה ולשון רדומים אחרי עקירת שן בינה
ינקלה 14/09/2020 | 21:22לעתים, תוך כדי עקירת שן בינה, הפעולה עצמה יכולה לזעזיע את העצב המוביל לשפה וללשון. בדרך כלל התחושה חוזרת לעת ללא כל בעיה, אך לא תמיד ורצוי לחזור לרופא שעקר את השן ולהיוועץ בו.הוסף תגובה
-
-
הרבה חניכיים פחות שיניים במראה (לת)
אורי 30/08/2020 | 11:23בחיוך שלי רואים הרבה חניכיים ומעט שיניים. האם אפשר לשנות את המראה הזה באורטודונטיה? תודה. בן 22הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
גשר בשיניים
רופאים בתחום

ד"ר גל מיכאלי-גלר
יישור שיניים ולסתות (אורתודונטיה)
4.9
( 9 חוות דעת )
"מקצועיות,רגישות,זמינות"

ד"ר גל מיכאלי-גלר
יישור שיניים ולסתות (אורתודונטיה)
4.9
( 9 חוות דעת )
"מקצועיות,רגישות,זמינות"
פורומים נוספים בתחום
פורוםאורטודנטיה שיניים כלואות
בפורום אורטודנטיה שיניים כלואות ניתן להתייעץ עם פרופ' אדריאן בקר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטודנטיה שיניים כלואות