פורום סרטני עור שאינם מלנומה NMSC קרצינומת תאי בסיס (BCC) וקרצינומת תאי קשקש (SCC)

-
שימוש במשחה פלותרול (לת)
אפרת 05/04/2025 | 17:29אני מורחת כבר שבועיים את המשחה על האף ולפני יומיים הופיעו לי כתמים אדומים וורודים באזורים באף מעל האזור שבו אני מורחת האם זה תקין? מה זה יכול להיות . האזור בו אני מורחת נראה כמו גלד .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
SCC בקצה הפין. (לת)
משה ב. 29/01/2025 | 21:42לפי CT חזה,בטן ואגן -אין גרורות. קוטר הנגע כ-7 מ"מ אך לא ידוע העומק. מה הטיפול המועדף.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
פצעים בחלק האחורי של הראש קרוב לעורף
דניאל 21/03/2021 | 20:32אני סובל מפצעים מוגלתיים כואבים בעור ,קשה לי לשים את הראש על המיטה מטופל בשמפו מיוחד וגם משחה שמייבשת את זה , זה לפעמים מרגיע אבל צץ שוב גם עברתי טיפול כמו באקנה, עם רואקוטן אבל זה חזר אני מיואש רוצה שיעלם לגמרי לתמיד !!!!!!!!!!!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
פצעים בעורף שמתפשטים
כהן תקוה 21/09/2024 | 10:02לפני כשלוש שני יצאו לי פצעים בעורף שמתפשטים לכיוון צידי הפנים. חשבתי שזה יעבור. מורחת ספירט סליציל וזה לא עוזר חלק מהפצעןנים מתיבשים והופכים לבליטה קטנה אדומה. זה מאוד מטריד. יש לציין כשזה התחיל הייתי אצל רופאת עור ולא ידעה לומר לי מה זה אשמח לתשובההוסף תגובה
-
היי אני סובל הידרדניטיס סופורטיבה בנונית כבר 7 שניים ו
עובדיה רופא 19/06/2021 | 19:52מה כדי לא לאכול מה כדי כן לאכול ומה מרגיע תפצעים ועם זה הגיוני שאני בן 21 ואני סובל מי זה כבר 7 שניים ושום תרופאה לא עוזרתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה פצעים בעורף
דר' גיל טאובר 22/03/2021 | 14:02שלומות, הפורום עוסק בסרטני עור שאינם מלנומה בלבד ולא בבעיות עור אחרות מומלץ לפנות לרופא עור בקופההוסף תגובה
-
-
אנטיביוטיקה יחד עם איטרנול (לת)
מיר 04/07/2024 | 07:33יש לי דלקת בשתן ונאמר לי לקחת אנטיביוטיקה אבל אני באמצע טיפול איטרנול בפטרת העור האם ניתן לקחת במקביל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
תוצאה של ביופסיה בעור (לת)
שרה 27/06/2024 | 18:28אני מודה מראש אם אפשר לפענח את המשמעות של השורות הבאות: dermal scar with residual junction melanocytic lesion. dermail melanophages present. SOX10shows only bazal immunoreactivity. PRAME is negative. Inked surgical margin are free.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
סאנאקטיק (לת)
יוסי 24/06/2024 | 21:03כאשר הרופא המליץ על התרופה הזו לטיפול בתאים טרום- סרטניים, הוא הורה לי לא להחשף לשמש. בקיץ הישראלי זה קשה.... גם אם אלך עם כובע האם כדאי לי להמתין עם הטיפול לסתיו? עד כמה שמש + סאנאקטיק 3% זה רעיון רע? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
סרטן העור מסוג SCC והשלכותיו
אור 07/03/2020 | 20:25שלום וברכה, לאחר ביופסיה ותוצאותיה אני לקראת הסרת נגע בשיטת מוס. שיחתי עם הכירורג הפלסטי הייתה קצרה בטלפון ולאחר שקיבלתי את סוג הסרטן עשיתי קצת עבודת בית. שאלתי היא כזאת, האם SCC הוא שטחי בלבד? האם ישנה אפשרות שלסוג סרטן זה יש הלשכות באיברים פנימיים בגוף? מודה לך מראש על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
SCC -כיצד לברר אם התפשט ללימפה
אביבה 05/06/2024 | 11:37אובחנתי בביופסיה שיש לי SCC בזרוע יד ימין. לאחר הביופסיה התנפח חלק הזרוע שסמוך לגידול. רופא איבחן זאת כאפשרות שתאי SCC התפשטו למערכת הלימפה. כיצד אפשר לאבחן זאת ולטפל בכך. הגידול עצמו טופל ב TCA. כולל שוליים ותאי אפידרמיס עמוקים יותר.הוסף תגובה
-
Scc מחפש רופא לטיפול בscc על השפתיים
גולני 25/11/2021 | 20:19דוקטור נכבד בעלי אובחן כסובל מ scc על השפתיים התחתונות. רופאת עור נתנה לו למרוח משחת אפודי קס קרם 5% . סובל מאד ומודאג . כרגע מודאג - חג החנוכה כבר בפתח .הוסף תגובה
-
תודה רבה על התייחסותך.
אור 11/03/2020 | 20:47תודה על התייחסות מהירה....היום עברתי ניתוח מוס עבר בקלות...ונמשיך בדיקות בלוטות לימפה מקווה לטוב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה SCC שטחי
דר' גיל טאובר 11/03/2020 | 10:56שלומות, טיפול הבחירה בגידול מסוג SCC בין אם הוא שטחי או יותר עמוק הוא בהסרה כירורגית במידה וניתן להסירו בשלמותו. ניתוח מוהס מועדף באיזורים של איברים פונקציונליים או בעלי יכולת לפגיעה אסתטית. סרטן מסוג SCC יכול להיות שטחי מאוד בתחילת דרכו ויכול להתקדם ולחדור עמוק יותר בשכבות העור והשריר ואף לשלוח גרורות לבלוטות לימפה קרובות ובשלב מתקדם יותר לאיברים נוספים אך זה במיעוט המיקרים. בכל מקרה, עפ"י תוצאות הפתולוגיה בניתוח מחליטים האם יש צורך בהמשך בירור בריאות שלמה!הוסף תגובה
-
-
הסרת נגע בעור (לת)
רותי 09/12/2023 | 10:03ביצעתי הסרה של מאין נקודת חן בגשר האף שגדל עם השנים בהמלצת רופאת עור בתשובת הביופסיה נכתב כך : אבחנה ופרטים קליניים : BBC בבדיקפ מיקרוסקופית כך : Skin, right nasal bridge, excision: - Basal cell carcinoma. - Surgical margins free. Snomed: T - 01000 , M - 80903 אשמח להסבר מה זה אומר, תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
Nmsc (לת)
רוני 31/08/2023 | 18:40שלום רב , יש לי גוש שיצא בשפה התחתונה של הפה , הייתי אצל רופא עור והמליצה על אקסציזיה ל nmsc.אפשר לקבל עוד פרטים ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פוליקוליטיס
-
קרטוזיס פילאריס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הסרת נקודת חן
-
ניתוח עפעפיים, הרמת עפעפיים
-
בדיקות קשורות
-
מיקרוסקופ לגרדת (סקביאס)
-
בדיקת אלרגיה
-
תרופות קשורות
-
קריסאבורול
-
מיקונאזול
-
מונחים קשורים
-
העמותה הישראלית לאטופיק דרמטיטיס
-
אדמנת (אריתמה)

פורומים נוספים בתחום
פורוםבוטוקס ומילוי קמטים
בפורום בוטוקס ומילוי קמטים ניתן להתייעץ עם ד"ר מוני פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בוטוקס ומילוי קמטיםפורוםרפואת עור אסתטית
בפורום רפואת עור אסתטית ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר שרון פינצי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת עור אסתטיתפורוםניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל
בפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל ניתן להתייעץ עם ד"ר טלי פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן ...פורוםניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין
בפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה ...פורוםניתוחי חזה קוסמטיים
בפורום ניתוחי חזה קוסמטיים ניתן להתייעץ עם ד"ר שגית משולם-דרזון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי חזה קוסמטייםפורוםהשתלות שיער
בפורום השתלת שיער ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר גילוני, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות שיער