פורום דלקת אוזניים ושיקום שמיעה - עמוד 6

-
דלקות אוזניים בילדות
דור 09/03/2020 | 17:10התברר לי שסבלתי בילדות מדלקות אוזניים חוזרות. האם יש קשר לכאבי אוזניים חזקים שאני חווה בטיסות? יש מה לעשות? אני לא שומע 3 ימים אחרי נחיתה..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דלקות בילדות והקשר לכאבי אוזניים
דר' עמית וולפוביץ 30/10/2020 | 20:58לא ברור ולא בטוח שיש קשר, זה תלוי בסוג הדלקות שחווית בילדות בכל מקרה מומלץ להבדק לאחר טיסה או בכלל ולהעריך את מידת תפקוד (או אי תפקוד) החצוצרה של האוזןהוסף תגובה
-
-
ציפצופים ואוזניים סתומות
ערן 05/04/2020 | 21:55שלום בשנה האחרונה אני מרגיש שהאוזניים שלי סתומות ומדי פעם אני שומע צפצופים. זה מתבטא בזה שאני צולל במים האוזניים מאוד כואסות לי, שאני עולה במעלית אני מרגיש שהאוזניים הולכות להתפוצץ ואני מרגיש כאבים כשאני נוגע מאחורי האוזן. האם זו דלקת? ירידה בשמיעה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תחושות לחץ באוזניים וטינטון
דר' עמית וולפוביץ 30/10/2020 | 20:57נשמע שאתה זקוק להערכה מסודרת של רופא אא״ג המתמחה באוזניים לרבות בדיקת שמיעההוסף תגובה
-
-
-
תשובת מומחה טבעקוטן
דר' עמית וולפוביץ 30/10/2020 | 20:56תלוי לאיזה דלקת אוזניים...הוסף תגובה
-
-
ירידה פתאומית בשמיעה
חני 18/05/2020 | 19:21שלום. לפני שלושה וחצי חודשים קמתי עם ירידה חדה מאוד בשמיעה. חודש קודם לכן סבלתי מכאבים עזים בפנים בצד שמאל. קיבלתי סטרואידים שלא עזרו ונשלחתי לבדיקות שמיעה על בסיס חודשי כשאלה מראות ירידה חדה בשמיעה. טינטון כל הזמן קיים. היום התגלתה אצלי שן בינה כלואה באותו צד בלסת העליונה. האם ייתכן שזו השן שגורמת לבעיית השמיעה ויש סיכוי שאחזור לשמוע אחרי שהשן תטופל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ירידת שמיעה חריפה משמאל
דר' עמית וולפוביץ 30/10/2020 | 20:55חני שלום אין קשר בין השן לשמיעה! האם השלמת MRI מוח עם חומר ניגוד?הוסף תגובה
-
-
אוזן נסתמה וטיפול במי חמצן
חן 10/06/2020 | 23:33שלום, אוזן שמאל נסתמה ובהוראת הרופא (ללא ביקור בעקבות הקורונה) נאמר לי לטפל במי חמצן. יוצא לי לבדוק את האוזן יחסית מבחוץ ולהוציא שעווה שיצאה. האוזן נפתחה אך אני רואה על האצבע מתחת לציפורן בדיוק היכן שהוצאתי במשך שבוע שעווה צבע לבן, אין לי מושג מה זה ואולי זה פטריה. יש לציין שאני בהריון. האם להפסיק עם מי החמצן ולפנות לייעוץ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אוזן סתומה והפרשה
דר' עמית וולפוביץ 30/10/2020 | 20:54בכל מקרה נשמע שכדאי להבדק ע״ אא״גהוסף תגובה
-
-
ניקוי אוזן עם דלקת כרונית
מיכל 12/06/2020 | 13:58האם מקובל לנקות בשיטת ואקום אוזן עם דלקת כרונית של ילדה בת 10? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניקוי אוזנים כרוניות
דר' עמית וולפוביץ 30/10/2020 | 20:53אם הכוונה לסקשיין אזי הוא בהחלט בשימוש מגיל 0-100 שנים, בטוח ונכון לשימוש לניקוי אוזניים בכלל ואוזן כרונית בפרטהוסף תגובה
-
-
דלקות באוזניים
אתי 14/06/2020 | 00:02שלום דוקטור אני סובלת מאוד מהאוזניים, הן נורא רגישות, וכל טיפה של מים עושה לי דלקת בתעלת האוזן. לאחרונה כל הזמן יוצא לי פצעים קטנים וכואבים על תנוך האוזן עצמה, וזה עובר אחרי שאני שמה כמה פעמים סינטומיצין. מה יכול להיות הסיבה לפייצעונים האלה? זה לא היה קורה לי לפני זה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דלקות אוזן חיצונית חוזרות ופצעונים
דר' עמית וולפוביץ 30/10/2020 | 20:52שלום רב על מנת להביו טוב יותר את התופעה יש לפנות בעת דלקת לרופא אא״ג מומחההוסף תגובה
-
-
התייעצות לגבי ניתוח כפתורים שכשל ומצב שלא משתפר..
ליפז 24/06/2020 | 20:47הבן שלי כיום בן 8 וחצי. עבר ניתוח כפתורים בגיל שנתיים עקב דלקות חוזרות. כבר בימים שלאחר הניתוח היו לו הפרשות רבות של מוגלה והנחו אותנו להשתמש בסילוקסן. הכפתורים נפלו מזמן, אך הנקב בעור התוף לא נסתם. מאז ועד היום (6 שנים!) אנחנו עם מוגלות הולכות וחוזרות, כמעט ואין מצב שהאוזן יבשה לחלוטין וזה מדאיג אותנו מאוד. רופא אמר שיש צורך לסגור את עור התוף, אך זה בעייתי כי האיזור תמיד עם מוגלה. יש לציין כי ככל הנראה יש לו אלרגיה לאבק וזה גורם לנזלת שלא מיטיבה עם הנושא. נשמח להרחבה מה האפשרויות העומדות בפנינו.. תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נקב כרוני מפריש
דר' עמית וולפוביץ 30/10/2020 | 20:51ליפז שלום רב אכן הבעיה מוכרת וידועה, כפתורים בשל דלקות, נקב שארי והמשך הפרשות טורדניות ראשית חשוב לי שתדעי ותביני שהניתוח לא כשל. הניתוח לא יכול ״לנצח״ את הפיסיולוגיה ואם הגוף ממשיך לסבול מדלקות אוזניים וישנו נקב כרוני אזי הדבר יתבטא בהפרשות כרוניות ומעיקות. מנגד ישנם מעט מאוד מקרים שלא ניתן להגיע לייבוש של האוזן ובהמשך לנתח ולסגור את הנקב. זה מצריך טיפול מסור וסיזיפי על ידי הרופא והמטופל והקפדה על אוזן יבשה ולבסוף זה מושג. במקרים הנדירים שלא, יש צורך בהדמיה לוודא שאין מחלה חמורה יותר באוזן ולפעמים גם בניתוחים.הוסף תגובה
-
-
נרות הופי
חרות 13/07/2020 | 21:20שלום וברכה, בעבר היו לי בעיות באוזניים והרופא המליץ לי על נרות הופי שאכן עזרו לי מאוד. רציתי לדעת האם יש לנרות אלו תוקף או שאפשר להשתמש בהם למרות שעברו כמה שנים? כמובן שהנרות חדשים ולא משומשים, רק שהם נקנו בעבר.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נרות הופי
דר' עמית וולפוביץ 30/10/2020 | 20:47אני מקווה שלא רופא אא״ג המליץ עליהם :) נרות הופי לא רק שלא מוכחים כמועילים אלא שאף עשויים לגרום לנזק כדוגמת כוויות בתעלת השמע החיצונית ועל כן אינני ממליץ להשתמש בהם!הוסף תגובה
-
-
ירידה קלה שמיעה
אלי 03/08/2020 | 11:23שלום, אתמול השתמשתי במקדחה והיה רעש ממש חזק למשך 30 שניות לכל היותר ומאז אני מרגיש ירידה קלה בשמיעה. בעקבות כך קבעתי תור לבדיקת שמיעה. האם ניתן להסיק כי רעש בודד כמו מהמקדחה יכול לגרום לזנק תמידי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רעש וליקוי שמיעה
דר' עמית וולפוביץ 30/10/2020 | 20:44לא כולנו רגישים לרעש באותה מידה וגם אותו אדם יגיב לגירוי קול שונה בגיל שונה ועל כן לאחר חשיפה לרעש אם ישנו חשד לליקוי שמיעה בהחלט מומלץ לפנות לבדיקת שמיעה דחופההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
קנדידיאזיס בוושט, דלקת בוושט
-
בדיקות קשורות
-
נוגדנים לדיפתריה (אסכרה)
-
בדיקת שמיעה
-
אנטיגנים לויקוציטיים אנושיים HLA-DR-DQ
-
מונחים קשורים
-
אבן אוזן (אוטולית)
-
דיספוניה
-
דלקת מכסה הגרון (epiglotitis)

פורומים נוספים בתחום
פורוםגידולי בלוטת התריס וראש-צוואר
בפורום גידולי בלוטת התריס וראש-צוואר ניתן להתייעץ עם ד"ר בן ציון יהושע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גידולי בלוטת התריס וראש-צווארפורוםצרידות ומיתרי הקול
בפורום צרידות ומיתרי הקול ניתן להתייעץ עם ד"ר יקי כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום צרידות ומיתרי הקולפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדלקת אוזניים ושיקום שמיעה
בפורום דלקת אוזניים ושיקום שמיעה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמית וולפוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דלקת אוזניים ושיקום שמיעהפורוםאף אוזן גרון ילדים
בפורום אף אוזן גרון ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ערן אורבוך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אף אוזן גרון ילדיםפורוםבדיקת שמיעה
בפורום בדיקת שמיעה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום בדיקת שמיעה