פורום דלקת אוזניים ושיקום שמיעה - עמוד 5

-
לחץ של אוזניות מגן והגברת עוצמה
רון 09/09/2021 | 19:47שלום, היום חבשתי אוזניות מגן רעש למשך כשעה, לאחר כ-45 דקות, התחלתי להרגיש את הלחץ של האוזניות על הראש, העצמות כבר התחילו קצת לכאוב אבל הייתי במקום רועש אז המשכתי להיות אתם למשך עוד כרבע שעה עד שעברתי למקום שקט, האם מעבר לחוסר הנוחות, זה יכול להזיק בצורה כלשהי? ושאלה שנייה בבקשה, רגע לפני המגע של האוזניות עם הפנים, כשיש מרווח קטן, יש תחושה שהעצמה של הרעש מסביב כביכול מוגברת, האם האוזניות עושות אפקט של הגברה או תהודה (כמו שמניחים יד ליד האוזן)? האם השניות הבודדות האלה משמעותיות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אי נוחות מאוזניות
דר' עמית וולפוביץ 23/10/2021 | 16:45ראשית אין סכנה משימוש באוזניות, הן בהחלט אינן נוחות אך לא אמורות לצור נזק תחושת ה״הגבר״ בעת לבישתן נובעת מיצירת אפקט חסימה והולכת גל הקול במסלול עוקף תעלת השמע החיצונית (דרך העצם) מה שנותן תחושה של שמיעה טובה יותרהוסף תגובה
-
-
פטריה או דלקת באוזן?
מרווה קובי 30/09/2021 | 20:03הי, בני בן שש מרכיב מכשירי שמיעה. לפני כחודש החלה הפרשהעם ריח רע. טופלה במי חמצן ואחכ נפלוקסין ודזורם לעשרה ימים. הריח עבר וההפרשה הפסיקה. עכשיושוב יש ריח רע והפרשה צהובה נוזלית. הילד בבידוד ולאיכול ללכת לרופא עד יום א'- מרגיש טוב אין חום ואין תלונות על כאב אם כי הוא כלל לא מדבר ולא נוטה לחוש כאב. האם בינתיים לנקות עם מי חמצן? האם יכול להיות שמדובר בפיטריה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דלקת אוזן חיצונית חיידקית ופטרייתית
דר' עמית וולפוביץ 23/10/2021 | 16:43מרווה שלום רב רק מהתאור לא ניתן כמובן לאבחן בין דלקת אוזן חיצונית פטרייתית לחיידקית. ככלל אצבע שיש לקחת אותו עם כל הזהירות הראויה, דלקת פטרייתית נוטה לגרד, לצור אטימות של האוזן והפרשה של חומר סמיך (גושים, ״דפים״ בצבע לבן ושחור כמו נייר עיתון רטוב) ולעומתה דלקת אוזן חיצונית חיידקית כואבת הרבה יותר ונוטה לצור אטימות, הפרשה מוגלתית ובצקת. ברור שכל הסימפטומים יכולים לקרות בכל סוג של דלקת ולכן מומלץ להבדק כשאפשריהוסף תגובה
-
-
רעש בתדר גבוה ממכשיר להרחקת מזיקים
מורן 07/10/2021 | 05:41שלום, אתמול כשהגעתי למשרדים של חברה כלשהי, היה רעש ממש לא נעים בתדר גבוה ליד דלת הכניסה, מעין צפצוף ששינה את "הגובה" שלו במחזורים, הייתי שם כמה שניות. ממש ליד הכניסה, הרעש היה חזק וממש לא נעים, בהמשך כשהתרחקתי קצת, עוצמת הרעש ירדה וזה היה לא נעים ושם הייתי עוד 2-3 דקות. אני מניח שזה מכשיר להרחת מזיקים, קראתי שיש מכשירים כאלה שמגיעים ל 130 דציבל ויותר!, האם תתכן פגיעה בשמיעה ממכשיר כזה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מכשיר להרחקת מזיקים ורעש באוזניים
דר' עמית וולפוביץ 23/10/2021 | 16:40מורן שלום רב אינני מכיר מכשיר להרחקת מזירים הפועל בעוצמה כה גבוהה (130 ד״ב). אם באמת זוהי העוצמה אז מדובר ברעש מזיק לרבות בתדרים שאינם ״חשובים״ לשמיעה היום- יומית. ממליץ להמנע מחשיפה לרעש כזההוסף תגובה
-
-
בדיקת רופא אף אוזן גרון עם מראה
דפנה 25/08/2021 | 15:47שלום דר', הייתי היום אצל אף אוזן גרון בגלל בעיה מסוימת שבדק אותי עם מראה שמסתכל כלפי מטה ולאחר מכן לקח מראה קטנה יותר להסתכל כלפי מעלה. כעבור שעה אני מרגישה תחושה של שריפה בגרון וקושי בבליעה שלא היה קודם האם זה תופעות לוואי של הבדיקה הזאת ומתי אמור לעבור? ועוד שאלה חשובה לי האם המראה שמסתכלים כלפי מטה נוגעת במיתרי הקול ? לאיזה עומק היא נכנסת? לגבי המראה הקטנה שמסתכל כלפי מעלה האם הוא מכניס אותה לבפנים עמוק? אנא תשובתך אני בחרדה מהבדיקה הזאת. תודה רבה לך מראש,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בהמשך למה שכתבתי עוד שאלה ברשותך בבקשה
דפנה 26/08/2021 | 17:59היום התחיל לי לפתע סוג של שריפה, כאב המום, גירוי באף ולפתע גם מכחכחת בגרון בלוע, אני מודאגת לגבי המראה הקטנה שהסתכל כלפי מעלה (פעם ראשונה שאני נבדקת בצורה כזאת) האם היא נכנסת לתוך האף ונוגעת באיברים שם כמו שקד שלישי (לפי מה שקראתי באינטרנט) או שבעצם המראה רחוקה מכל זה ורק לצפיה בלבד, ואם כן אז כיצד יתכן כל תופעות שאני מרגישה עכשיו, אני ממש מפוחדת שחלילה לא נגרם נזק כמובן שלא במתכוון כי כל בדיקה פולשנית יש בה סיכונים. האם בבדיקה כזאת יש מצב לסיכון בטעות. מאד מודה לך על תשובתך אני בלחץ היסטרי. תודה.הוסף תגובה
-
-
כאבי אוזניים
דנה 03/04/2021 | 10:18בערך 3 חודשים סובלת מכאבי אוזניים בעיקר באוזן שמאל שלא עוברים גם שלקחתי כמה סוגי טיפות יש לי לפעמים שריפה בגרון אני הייתי מצוננת מעט בחורף עכשיו זה בגלל אלרגיה עונתית אשמח לעצה מה לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תגובנ
דנה 04/04/2021 | 22:40הייתי אצל רופא אא"ג. שבבדיקה לא התגלה דבר בבדיקה אצל רופאת המשפחה הייתה דלקת שחלפה עם טיפול רק הכאבים נותרו הרופא אא"ג יעץ.לי לא להרטיב את האוזניים במקלחת ולא לנקןת אך זה לא עוזר מה לעשות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה כאב אוזניים ממושכים
דר' עמית וולפוביץ 03/04/2021 | 13:28אמנם כאב אוזניים הינה תלונה נפוצה ולרוב לא מטרידה במיוחד אך כאב ממושך במיוחד באוזן אחת מצריכים התבוננות נוספת יסודית על ידי מומחה אא"גהוסף תגובה
-
-
נוזל באוזן
רן 26/02/2021 | 16:01בתקופה האחרונה האוזן מתמלאת בנוזל דמוי שעווה דליליה סותם את מכשיר השמיעה ומוריד את רמת השמיעה מאד. ניקוי המכשיר והאוזן מועיל בערך לשעה. כמו כן יש גרוד בתוך האוזן.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שעווה החוסמת את מכשיר השמיעה
דר' עמית וולפוביץ 03/04/2021 | 13:34אמליץ על בדיקת מומחה אא"ג שישלול דלקת אוזן חיצונית או פטרת של האוזןהוסף תגובה
-
-
דלקת כרונית באוזן לילדה בת 11
מיכל 01/03/2021 | 10:21לביתי בת ה 11 יש כבר שנים דלקת כרונית באוזן שמאל. mri שלל כולסטאטומה. טיפול באוגמנטין וסילוקסן לא סייע מספיק. יש נקב בעור התוף וההמלצה שקבלנו לאורך השנים היא רק לשמור שלא ייכנסו מים לאוזן. בביקור האחרון אצל הרופא הוא המליץ גם לייבש עם פן את האוזן כדי שאדי המקלחת לא יגרמו דלקת. 1. האם ייבוש ממרחק עם פן מקובל ולא יזיק? 2. האם אין עוד פתרון למניעת חזרת הדלקת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נקב כרוני בעור התוף, הפרשות והטיפול בהן
דר' עמית וולפוביץ 03/04/2021 | 13:331. בהחלט ניתן לייבש את האוזן ממרחק מטר עם מייבש שיער ועל משב אוויר ללא חום. לא אמור לכאוב 2. פתרון לדלקת כזאת יכול להיות ניתוח לסגירת הנקב או טיפול תרופתי אחר אך לשם כך נראה שהגיע הזמן להבדק ע"י מומחה אוזנייםהוסף תגובה
-
-
דלקת אוזניים וחיסון קורונה
שמש 07/03/2021 | 10:48שלום, האם ניתן להתחסן בחיסון לקורונה באם קיימת דלקת אוזניים? הבנתי שיש קשר לתסמונת בל. אודה לתשובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חיסון קורונה ותסמונת בל (שיתוק עצב הפנים)
דר' עמית וולפוביץ 03/04/2021 | 13:31מהעדויות שנאספו עד כה, לא הוכח קשר בין חיסון לקורונה ושכיחות גבוהה יותר של שיתוק עצב הפנים. אנו צריכים להבין שמכיוון שהחיסון מקיף פלח כה גדול באוכלוסיה (מעל חצי) ישנה התפלגות נורמלית לכל המחלות השכיחות למחוסנים וזה יוצא לא מעט אנשים...הוסף תגובה
-
-
חיידק באוזן
מאיר 30/12/2020 | 08:29מזה כ-6 חודשים סובל מחיידק PS.AERUGINOSA טופלתי ב-CILOXAN AGISPOR VIGAMOX DROPS . טופלתי גם במספר סוגי אנטיביוטיקה לוריד ועד כה לא הצלחתי להפטר מהחיידק שגורם לי הפרשה בתעלת השמע הימנית בכמות מרובה. (הבעיה באוזן ימין בלבד) לציין כי באוזן זו חור בעור התוף. מה הטיפול שיכול לסייע לי להפטר מהחיידק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דלקת אוזן כרונית
דר' עמית וולפוביץ 30/12/2020 | 20:02כפי שאמרתי יש לבדוק את האוזן ביסודיות על מנת להביןהוסף תגובה
-
דלקת כרונית
בן 30/12/2020 | 17:33היי עשיתי סיטי לאוזן אוזן ימין: מלאות עם פלסי אוויר נוזל קטנים ואוורור חלקי במרבית המאסטואידים. ניתן לזהות עיבוי רירית פוליפואידית קלה סביב עצמות השמע הפנימיות, אוורור חלקי בתוך חלל האוזן התיכונה. עצמות השמע הפנימיות נראות שמורות. קנליים סמיצירקולריים ושבלול נראים שמורים. תעלות השמע הפנימית והחיצונית ברוחב שמור ותקין. התרשמות: סימני דלקת חריפה באוזן ימין עם פלסי אוויר נוזל קטנים במרבית תאי המאסטואידים ועיבוי רירית פוליפואידי סביב עצמות השמע הפנימיות. לא מצוין שם ההבחנה שכתבתה . על אף טיפול אנטיביוטיקה לוריד . ההפרשה ממשיכה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה דלקת אוזן תיכונה כרונית
דר' עמית וולפוביץ 30/12/2020 | 09:00נראה שמדובר בדלקת אוזן תיכונה כרונית עם נקב מפריש ודלקת משנית בתעלת השמע החיצונית. חובה לבדוק ולהעריך שלא מדובר בכולסטאטומה (ציסטת עור הגדלה בתוך האוזן) הגורמת לזיהום כרוני ובעקבותיו חיידק עמיד. ממליץ לך להבדק ע"י אא"ג מומחה בתחום האוזנייםהוסף תגובה
-
-
ירידה בשמיעה- גיל (לת)
שי 15/11/2020 | 11:26שלום, אני בן 47, מרגיש ירידה בשמיעה, ללא סיבה נראית לעין. האם ניתן לשקם ולשפר שמיעה באופן "ביתי"? יש מה לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
קנדידיאזיס בוושט, דלקת בוושט
-
בדיקות קשורות
-
תרבית כיח
-
נוגדנים חוסמים של בלוטת התריס
-
בדיקת שמיעה התנהגותית
-
מונחים קשורים
-
"אוזן כרובית"
-
בלוטות מיצד האוזן
-
דלקת מכסה הגרון (epiglotitis)

פורומים נוספים בתחום
פורוםגידולי בלוטת התריס וראש-צוואר
בפורום גידולי בלוטת התריס וראש-צוואר ניתן להתייעץ עם ד"ר בן ציון יהושע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גידולי בלוטת התריס וראש-צווארפורוםצרידות ומיתרי הקול
בפורום צרידות ומיתרי הקול ניתן להתייעץ עם ד"ר יקי כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום צרידות ומיתרי הקולפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדלקת אוזניים ושיקום שמיעה
בפורום דלקת אוזניים ושיקום שמיעה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמית וולפוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דלקת אוזניים ושיקום שמיעהפורוםאף אוזן גרון ילדים
בפורום אף אוזן גרון ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ערן אורבוך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אף אוזן גרון ילדיםפורוםבדיקת שמיעה
בפורום בדיקת שמיעה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום בדיקת שמיעה