פורום רפואת עור אסתטית - עמוד 6

5.0
( 41 חוות דעת )
ד"ר שרון פינצי הינה רופאה מומחית לדרמטולוגיה - רפואת עור ומין. ד"ר פינצי מתמחה ברפואת ערייה ובעלת קליניקה פרטית העוסקת ברפואת עור ואסתטיקה.
בעלת ידע רב ונסיון רב שנים ומעניקה טיפולים למגוון רחב של מחלות כגון: :דרמטוזות כרוניות כגון אקנה, אטופיק דרמטיטיס ופסוריאזיס, הסרת נגעים שפירים לרבות יבלות ויראליות, פיגמנטציה ועוד...
במרפאה ניתנים גם טיפולים אסתטיים בהתאם לרצון האישי ובאופן המדויק והמותאם למבנה ופרופורציית הפנים.
-
צלקות אקנה
Al 30/09/2024 | 00:47במשך שנה נטלתי ראקוטן ליפני שנה וכבר שנה שאין לי אקנה, טיפולים קוסמטים ומזו טרפיה לא הגיבו לצלקות אקנה, ברצוני לדעת האם חומצות אזילאית בשילוב עם ניאצינמיד, וגם חומצה לקטית יעזרו לטשטוש סימני האקנה? אציין שחומצה רטינואית /רטינול פחות עובד עליי , אז אני מעוניין לקנות במרשם רופא חומצות אזלאית ולקטית וניאצינמיד אבל איך זה נקרא בבית מרקחת? מה השמות של הקרמים או התמיסות של החומצות האלו? ומה האחוזים הכי גבוהים? שאדע מה לבקש מהרופא.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סימנים שנשארו לאחר אקנה
ד"ר שרון פינצי 10/10/2024 | 06:58שלום ותודה על השאלה. סימנים שנשארים על הפנים ונקראים בשם כולל " פוסט אקנה " מורכבים מכתמים בגוונים שונים , אריתמה השייכת לעיתים להמצאות כלי דם וצלקות ממספר סוגים. טיפול בסימנים אלו דורש ראשית את אבחונם ורוב לצורך הגעה לתוצאה אופטימלית ושיףור הנראה לעין יש צורך בטיפולים במרפאות אסתטיקה עי מיכשור , הזרקת חומרים לשיפור מרקם עור מקבוצת הביוסטימולטורים ועוד. במידה ומדובר בכתמים כהים שנשארו ניתן לטשטש באמצעות סרום ניאצין אמיד נקנה ללא מרשם. מגיע עד 10 אחוזים ויש בשוק של מגוון חברות. התאמת הטיפול היא לא רק למצב הסימנים אלא מותאמת לגוון וסוג העור. כל טיפולים עי חומצות אשר עובדות על השכבה החיצונית של העור דורשות שימוש קבוע בכבות נאותה במסנן קרינה 50 spf בכל יום. מתקשה לתת אחוזים וטיפול מדויק מרחוק אך מקווה שעזרתי במתן גישה ותמונה כללית לסימני הפוסט אקנה ובהבנה שייעוץ במצבים הללו צריך להיות מותאם אישית . בהצלחה ד"ר שרון פינציהוסף תגובה
-
-
כדורי מינוקסי 2.5 מג לנשירת שיער, האם הפסיקו ליצר? איך אפשר להשיגם?
שגית 29/09/2024 | 19:38כדורי מינוקסי 2.5 מג לנשירת שיער, האם הפסיקו ליצר? איך אפשר להשיגם? בקופת חולים כללית לא ניתן להשיגם כבר חצי שנה, האם יש כדור אחר שנותן אותו אפקט של צמיחת שיער?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מינוקסי במרשם
ד"ר שרון פינצי 10/10/2024 | 07:01שלום תרופת המינוקסי ניתנת במרשם עי רופא וניתן לקנות בחלק מהקופות כתרופת סל ובאחרות כמרשם פרטי בהכנה רוקחית בבתי מרקחת של סופר פארם או מעיין חיים.הוסף תגובה
-
-
נשירת שיער
ענת 12/09/2024 | 14:46שלום רב, אחרי שגיליתי שיש לי אנמיה -המוגלובין 9 ןפריטין ריק לגמרי טיפלתי בה על ידי ארבעה עירויי ברזל במשך חודשיים. ההמוגלובין עלה לנורמה ומאגרי הברזל התמלאו אבל השיער ממשיך לנשור בכמויות בלתי נתפסות מתי אמורה להפסיק הנשירה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נשירת שיער בנוכחות חוסר ברזל
ד"ר שרון פינצי 10/10/2024 | 07:12שלום, סיבות לנשירת שיער בנוכחות רמת המוגלובין תקינה הינן מגוונות : ברזל עם ערך תקין באופן יחסי , כלומר תשאפי לרמת פריטין ( ערך המעיד על מאגרי ברזל ) מעל 40 . הייתי מבצעת בדיקה זו לאחר 3 חודשים מתחילת טיפול במתן ברזל. כמו כן , רמת ויטמין D , B12 נמוכות חילופי עונות מחלה ויראלית / מצב סטרסוגני אחר מצב לאחר הריון טיפול וטיפוח לא נכון בשיער וקרקפת. ממליצה על בדיקה עי רופא עור לאבחון הקרקפת ומבנה השיער. בהצלחההוסף תגובה
-
-
פצעי בגרות
לילי 02/09/2024 | 10:09במקרה של אקנה בפנים, האם המשחה רט אוויט יכולה לסייע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול מקומי באקנה
ד"ר שרון פינצי 26/10/2024 | 20:58שלום רטוויט הינו נגזרת של ויטמין A .תכשיר מקומי בסל התרופות שמגיע כקרם או גל( פוטננטי יותר) ובשני אחוזים נמוך יותר 0.025% וגבוה יותר 0.05%. רטוויט עובד בצורה מצוינת על המרכיב הקומדוגני -ראשים פתוחים וסגורים ועל שומניות העור . בנגעים פעילים אדומים רטוויט יעיל אך לעיתים עשוי לגרום לגירוי והאף החמרה באדמומיות ועל כן צורך בשילוב עי קרם לחות ,הגנה ושילוב עם מוצרים נוספים שמטפלים בדלקתיות . בהצלחההוסף תגובה
-
-
דוקסילין כטיםטל בפצעים
לין 13/06/2024 | 14:45היי, אני סובלת תקופה מפצעים ושחורים בסנטר( כל שאר הפנים חלקות), נסיתי משחות ושום דבר לא עזר זה תמיד היה חוזר. התייעצתי עם רופא עור ונתן לי מרשם לדוקיסלין למשך שלושה חודשים. יש לי כמה שאלות: 1. האם אני יכולה לקחת את התרופה למשך תקופה קצרה יותר? כלומר להפסיק את הטיפול אחרי שנעלם לי הפצעים? והפצעים לא יחזרו? 2. אחרי כמה זמן אחרי שמפסיקים את הטיפול אני יכולה להשתמש בשעווה על הפנים ולהיחשף לשמש? תודה על האופציה לשאולהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
פגמנטציה לאחר שימוש בדוקסילין
עינב 20/08/2024 | 09:56שלום, כבר תקופה שהעור שלי ממש פורח, פצעים בחלקם נראים כמו אקנה ופצעים אחרים כמו פריחה. רופא העור אבחן לי רוזיצאה ונתן לי טיפול בדוקסילין 100 למשך חודש. הקוסמטיקאית שלי אמרה לי להפסיק מייד כי הטיפול האנטיביוטי יעודד (וכבר מעודד) הופעת פיגמנטציה. מה לעשות?הוסף תגובה
-
דוקסילין לתפרחת בפנים
דר' שרון פינצי 13/07/2024 | 17:38שלום , את מתארת תפרחת אקניפורמית . טיפול בדוקסילין מתאים ויעיל לתפרחות כאלו אך בהפסקת טיפול השפעתו חולפת ועל כן ניתן לתת לתקופה של 3 חודשים להחלמה ואז כמינון אחזקתי פעמים -3 בשבוע. כמובן שניתן לשלב עם טיפול מקומי בנוסף להגברת היעילות. אם תפרחת חלפה לאחר פחות מ3 חודשים ניתן לרדת למינון אחזקתי אך לא להפסיק לגמרי . לגבי שמש - ללא קשר לטיפול בדוקסילין ,הגנה משמש חשובה מאוד כדי שלא תשאר פיגמנטציה לאחר ספיגה של פצעונים.הוסף תגובה
-
-
שד ימין אדום (לת)
דניאל 12/08/2024 | 11:19בת 47. מזה כ 5 חודשים פטמה+עטרה בשד ימין אדומים מאוד. ביצעתי בירור שד מקיף: אולטראסאונד,ממוגרפיה ו MRI שד .כולם העלו ממצאים שפירים ידועים מזה המון שנים. ביופסיית פאנץ' מהפטמה תקינה אחרי חודש בוצעה ביופסיית פאנץ' מהעטרה שעה 6- Fibroepithelial polyp ניסיתי היקומיצין+בטאקורטן שלא השפיעו אוגמנטין לא השפיע משחת אלוקום עזרה במעט המקום עדיין אדום אבל פחות בוהק. לדעתי האודם התפשט מעט (רופא עור כתב אריתמה) ישאלות- 1- מה זה לדעתך יכול להיות? הכירורגית שד אמרה שזו לא בעיה מהשד אלא של עור. 2- Fibroepithelial polyp: העור של השד חלק לגמרי . מה זה הפוליפ הזה שיצא? האם יכול לגרום לאדמומיות נרחבת על הפטמה והעטרה? איך יכול להיות פוליפ כשהעור חלק לחלוטין 3- יש לי קוליטיס כיבית- יכול להיות שזו תופעת משנה? הגיוני במקום כזה? עברתי המון רופאי עור וכירוג שד אך אחד לא יודע לתת לי תשובות אני בפחדיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
נשירת שיער נשית גנטית
מודאגת 27/07/2024 | 11:11שלום, אני בת 38 ובשנתיים האחרונות שמתי לב לנשירה לא אופיינית. שמתי לב שאני רואה את הקרקפת כבר ויודעת שזה לא היה ככה בעבר. הלכתי לרופא עור והבנתי שיש לי נשירת שיער גנטית. אני יודעת שתהליך ההקרחה אצל נשים שונה מאצל גברים. רציתי לדעת למה לצפות... האם זה מצב שמתייצב אחרי תקופה או רק מחמיר כל הזמן? או מה הקצב הממוצע שתהליך כזה קורה? האם תוך שנה השיער שלי יראה ממש נורא או שזה יתייצב?? כי אני רוצה להיכנס להריון בינתיים ללא הצלחה תקופה ארוכה אך ממשיכה לנסות ולכן דוחה בינתיים כל טיפול.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
נשירת שיער נשית גנטית
מודאגת 06/08/2024 | 18:24תודה רבה על התשובה המפורטתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה נשירת שיער בגיל הפיריון
ד"ר שרון פינצי 06/08/2024 | 08:19תודה על שאלתך, ראשית יש צורך באבחון מדוייק של הקרקפת: האם מדובר בנשירת שיער מוגברת , דלילות בתבנית הורמונלית , מחלת שיער אחרת. לפני הגעתך לרופא בתחום זה ממליצה להצטייד בבדיקות דם עדכניות הכוללות : ספירת דם , רמת טרנספרין ופריטין ( נותנים אינדיקציה טובה יותר לרמת הברזל ) תפקודי תריס , ויטמין D , B12. במידה וכפי שאת מתארת את "רואה את הקרקפת " ובמקביל מנסה להרות ניתן להשלים טיפולים במרפאות פרטיות אשר עוסקות בתחום לצמצום דלילות שיער ואז הספיגה הינה מקומית ולהפסיק טיפול כאשר בדיקה הריון חיובית בידך . טיפולים מסוג מזותרפיה עם הזרקת חומרים שונים , / PRP/ PRF ושילוב בינהם יועילו לך. בהצלחההוסף תגובה
-
-
צלקות אקנה
דניאל 21/07/2024 | 08:58שלום, בעבר היו לי פצעים אקנה די חמור ולא הסתדרתי עם הכדורים. היום בת 27 האקנה עבר אבל יש צלקות על הפנים וקצת על הגב של פצעים שהיו. מה ניתן לעשות עם הצלקות האלה? האם יש טיפול כלשהו? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צלקות אקנה בפנים ובגב
ד"ר שרון פינצי 06/08/2024 | 08:21טיפול בצלקות הינו אסתטי ואינו כרוך בסל הבריאות . מגוון הטיפולים רחב וכולל מיכשור של לייזרים , גלי רדיו , חומרי הזרקה מסוג ביוסטימולטורים. ממליצה לפנות למרפאה מומחית בתחום . בהצלחההוסף תגובה
-
-
דוקסיצילין לטיפול באקנה (לת)
מאיה 16/07/2024 | 10:39שלום, כשהייתי בתיכון היה לי אקנה (לא מהחמורים מאוד) ובגיל 18 לקחתי גלולות שניקו לי את הפנים. עכשיו אני בת 25 הפסקתי גלולות וחזרו לי הפצעונים, הרופא עור נתן לי מרשם של דוקסיצילין לחודש אחד. הפגישה איתו הייתה קצרה מאוד ולא הספקתי להגיד לו שהיו לי פצעונים גם לפני הגלולות שעזרו לי אז ואני קצת חוששת לקחת. האם תהיה החמרה בהתחלה לפני שזה יעזור? והאם ברגע שאפסיק את הטיפול הכל יחזור? קראתי שלרוב הטיפול הוא ארוך יותרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
דרמובט
דואגת 14/06/2024 | 08:07אובחנתי יש לי ליכן איך אני מורחת נכון את משחה דרמובט ? האם למרוח רק באזור החיצוני של הנרתיק(פות) או למרוח ממש מבפנים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ליכן סקלרוזוס
דר' שרון פינצי 13/07/2024 | 17:33מריחה של משחת דרמובט צריכה להיות בכל האזורים המעורבים בעלי גוון לבן גם אלו שנמצאים ברירית ( החלק הרטוב ) . טיפול זה דורש מעקב והדרכה עי רופא מטפל.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
פיגמנטציה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הסרת נקודת חן
-
בדיקות קשורות
-
חומצה טריכלורואצטית בשתן
-
חומצה פנילגליוקסילית בשתן
-
תרופות קשורות
-
קריסאבורול
-
מיקונאזול
-
מונחים קשורים
-
נקבובית
-
עמותת תסמונת גורלין
רופאים בתחום

ד"ר קרלוס אידסס
עור ומין
5.0
( 6 חוות דעת )
"הייתה לי כמעט הנאה גדולה בצורה שטיפלו בי תודה רבה על הטיפול"

ד"ר קרלוס אידסס
עור ומין
5.0
( 6 חוות דעת )

ד"ר קרלוס אידסס
עור ומין
5.0
( 6 חוות דעת )
פורומים נוספים בתחום
פורוםרפואת עור אסתטית
בפורום רפואת עור אסתטית ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר שרון פינצי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת עור אסתטיתפורוםסרטני עור שאינם מלנומה NMSC קרצינומת תאי בסיס (BCC) וקרצינומת תאי קשקש (SCC)
בפורום סרטני עור שאינם מלנומה NMSC קרצינומת תאי בסיס (BCC) וקרצינומת תאי קשקש (SCC) ניתן להתייעץ עם ד"ר גיל טאובר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטני עור שאינם מלנומה NMSC ...פורוםמחלות עור של העריה והנרתיק
בפורום מחלות עור של העריה והנרתיק ניתן להתייעץ עם ד"ר שרון פינצי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות עור של העריה והנרתיק