פורום אזוספרמיה, ניתוחים להפקת זרע ופריון הגבר - עמוד 2

ניתוח מיקרו טסה ללא תוצאות (לת)
נ.ע 29/05/2021 | 22:19שלום וברכה, עשיתי ניתוח מיקרו טסה אחרי המלצת מכון בדיקות זרע איכותי, שבו ביצעתי 2 בדיקות- הראשונה נמצאו 2 תאים שאינם בתנועה ועוד 3 לא מפותחים, ובשניה לאחר שלילת זיהום חיידקי לא מצאו כלום. לאחר כ8 חודשים עשיתי ניתוח (בבי"ח ציבורי) בתקווה לבעיה חסימתית. אך בניתוח עברו למיקרו טסה, ושם לא מצאו כלום לאחר חיפוש במעבדה... מה עוד ניתן לעשות??הוסף תגובה
פתח בחלון חדשניתוח מיקרו טסה ללא תוצאות (לת)
נ.ע 29/05/2021 | 22:19שלום וברכה, עשיתי ניתוח מיקרו טסה אחרי המלצת מכון בדיקות זרע איכותי, שבו ביצעתי 2 בדיקות- הראשונה נמצאו 2 תאים שאינם בתנועה ועוד 3 לא מפותחים, ובשניה לאחר שלילת זיהום חיידקי לא מצאו כלום. לאחר כ8 חודשים עשיתי ניתוח (בבי"ח ציבורי) בתקווה לבעיה חסימתית. אך בניתוח עברו למיקרו טסה, ושם לא מצאו כלום לאחר חיפוש במעבדה... מה עוד ניתן לעשות??הוסף תגובה
פתח בחלון חדשבדיקת זרע - לא נמצא זרע
שריי 07/04/2021 | 19:28שלום, בבדיקת זרע שביצעתי לא נמצא זרע כלל. נראה כי רמת החומציות נמצאת בערכים הנורמלים, נפח הנוזל תקין, לא נצפה פרוקטוז. ( הבדיקה בוצעה גם לאחר סירכוז) בבדיקה של האשכים נראה כי הנפח תקין. נראה כי זה לא עומד בהגדרה של איזוספרמיה חסימתית ולא עומד בהגדרה של איזוספרמיה לא חסימתית. מה זה יכול להיות? והאם קיים סיכוי להרות לאור המצב המתואר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשניתוח מיקרו טסה ללא תוצאות
נ. ע 29/05/2021 | 22:13שלום וברכה, עשיתי ניתוח מיקרו טסה אחרי המלצת מכון בדיקות זרע איכותי, שבו ביצעתי 2 בדיקות- הראשונה נמצאו 2 תאים שאינם בתנועה ועוד 3 לא מפותחים, ובשניה לאחר שלילת זיהום חיידקי לא מצאו כלום. לאחר כ8 חודשים עשיתי ניתוח (בבי"ח ציבורי) בתקווה לבעיה חסימתית. אך בניתוח עברו למיקרו טסה, ושם לא מצאו כלום לאחר חיפוש במעבדה... מה עוד ניתן לעשות??הוסף תגובה
הורמון fsh גבוהה מהנורמה
שריי 19/04/2021 | 16:49בנוסף בבדיקה הורמונלית יצא שההורומון fsh גבוהה מאוד מהנורמה.הוסף תגובה
שתיית אלכוהול (לת)
סופר אנונימית 14/04/2021 | 18:28מאובחנים עם אזוספרמיה לא חסימתית אצל בעלי. מתקרבים ל-5 חודשי הנזרות ללא עישון, ללא אלכוהול וללא אוכל מעובד. בבדיקת חיפוש מעמיק לתאי זרע נדירים נמצאו תאים ראשוניים ברמות שונות של התפתחות אך לא תאים בוגרים שניתן להקפיא. כנראה נבצע בדיקה נוספת. קראנו ברשת ששתיית אלכוהול משפיעה באופן מיידי על הזרע... האם מותר פעם ב, כן לאפשר לו לשתות כוסית או שתיים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשבדיקת זרע
שרית 09/02/2021 | 18:36שלום רב, בבדיקת זרע שבעלי ביצע יש 2 תוצאות לא תקינות. Percent of motile sperm - 7%. Rapid -. Moderate -. Slow ++. Non progressive +. Total motile sperm - 3.36 mil. מורפולוגיה - רק 1% תקינים. השאלה שלי, זה הגיוני שיש תנועה של 7% בלבד??? אציין שאנחנו שאני בת 27, בעלי בן 29. אנחנו מנסים להרות כבר 10 חודשים. חשוב לציין שכבר הצלחנו להיכנס להריון עם תאומים באופן טבעי (בחודש הראשון שניסינו) ולצערנו הרב ילדתי בלידה מוקדמת בשבוע 24. כדאי להמשיך לנסות באופן טבעי? להתחיל עם זריקות? או לפני ישר לicsi? (כך הרופא המליץ) תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה בעיית תנועה בזרע
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב 24/02/2021 | 16:49ייתכן שרק 7%מהתאים בתנועה, אך מומלץ לחזור על הבדיקה כדי לוודא שהממצא הזה חוזר על עצמו. יש לשים לב כי מגיעים לבדיקה עם ימי התנזרות מתאימים - כ 3 ימים ולא להרבות בהתנזרות. אם משתמשים בחומרי סיכה, יש להשתמש בחומרי סיכה שאינם פוגעים בזרע. יש להביא את הזרע למעבדה תוך שעה מזמן הנתינה או לתת אותו במעבדה. בנוסף, מומלץ לבצע גם תרבית לחיידקים בזרע. ישנם מיקרים שבהם התנועה של הזרע נפגעת כתוצאה מנוכחות זיהום חיידקי בזרע - ובזה קל לטפל.הוסף תגובה
ספירת זרע נמוכה
דוד 08/02/2021 | 14:00שלום, האם יש דרך להעלות את ספירת הזרע עם תוספים/ מזון/תרופות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה ספירת זרע נמוכה
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב 24/02/2021 | 16:42כאשר מגלים ספירת זרע נמוכה, יש לבצע בירור מקיף לסיבה אפשרית לכך. בירור כזה כולל בדיקות גנטיות, בדיקה של האשכים, פרופיל הורמונלי ועוד. בהתאם לממצאי הבירור, ניתן לשקול טיפולים אפשריים לשיפור הספירה.הוסף תגובה
רם- התאוששות מוריקוצלה
רם 11/01/2021 | 16:24היי, עברתי ניתוח וריקוצלה לפני כשבוע ולמרות שהוסבר לי שהניתוח מאוד פשוט עם יומיים שלוש החלמה וחזרה לפעילות רגילה המצב אצלי ממש לא כך. האשך מאוד נפוח(אני מרגיש שזה האשך עצמו לפי הרופא (טלפונית) זה שק האשכים.) רציתי לשאול אם יש למה לדאוג ואם יש מצבים שבהם האשך עצמו(שמאל) מתנפח ולא שק האשכים ( אין שיפור בנפיחות גם לאחר כמה ימים)ומה המשמעות של זה.אם אני שוכב אין כל כל כאבים רק שאני עובר משכיבה לעמידה ובכללי האשך מרגיש מאוד נפוח ( פי 3 או 4 מהאשך הימני שנשאר באותו הגודל ופשוט נדחק הצידה על ידי האשך השמאלי הנפוח.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה וריקוצלה
דר' שלומי ברק 11/01/2021 | 16:27שלום רם, עליך להבדק פיזית ע"י הרופא המטפל. בהצלחההוסף תגובה
בדיקת זרע
דוד 29/12/2020 | 22:29האם קיימת התכנות שריכוז של 4 מיליון בבדיקת זרע יכול לנבוע מאי שמירה כלומר שפיכה כ24 שעות לפני הבדיקה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה הנזרות
דר' שלומי ברק 30/12/2020 | 08:01שלום דוד, מומלץ לבצע בדיקה נוספת עם הנזרות ארוכה יותר (3-5 ימים), לבצע פרופיל הורמונלי עדכני, ולהגיע למומחה לפריון הגבר להערכה אנדרולוגית מקיפה. בהצלחההוסף תגובה
טסטוסטרון נמוך וזרע במאות אלפים בלבד
שמשון 15/11/2020 | 20:23שלום יש לי זרע לא טוב אחרי בדיקה במעבדה נמצאו אצלי כמה תאי זרע טובים אבל בודדים מאוד מאוד שהייתי אצל אורולוג ביקש ממני לעשות בדיקת הורמונים ואינטרסאונד אשך השך היה תקין הורמון הטסטוסטרון היה נמוך 7.8 רשם לי זריקה ישירה .אבל חודש מהזריקה זה ירד 6.2 בביקור האחרון הוא רשם לי עוד זריקה אני כבר מאוד מבולבל לקחת עוד זריקה או לראות רופא אחר? ואים יהיה שיפור בהורמון .זה ישפי לטובה על הזרע ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה טיפול
דר' שלומי ברק 15/11/2020 | 21:53כדי להעניק לך את הטיפול הטוב ביותר, רצוי שנפגש במרפאה, כך אוכל גם לבדוק אותך פיזית. 058-3298338הוסף תגובה
שמשון 15/11/2020 | 21:48אפשר לדבר אתך טלפונית ?הוסף תגובה
תשובת מומחה טיפול בטסטוסטרון
דר' שלומי ברק 15/11/2020 | 21:43שמשון היקר, במסגרת זו קשה להכנס לכל פרטי הטיפול. רק אציין בקצרה שלא בכל המקרים מתאים לטפל בטסטוסטרון ישיר, כדי לבדוק את התאמתך לטיפול יש לבצע הערכה אנדרולוגית מקיפה. בהצלחההוסף תגובה
שמשון 15/11/2020 | 21:34Fsh -2.59 Lh-3.01 Tsh-1.61 Testesterone 7.91 זה לפני הזריקה אחרי הזריקה (נבידו טאונקדנא ןורטסוטסט ג"מ 1000) הזרקה היתה ב 13.10.2020 ירד ל 6.22 הבדיקה היתה ב11.11.2020הוסף תגובה
תשובת מומחה טיפול
דר' שלומי ברק 15/11/2020 | 20:39שלום שמשון, קשה להבין מהנתונים שכתבת מה המצב. בבקשה אם תוכל לפרט יותר על הפרופיל ההורמונלי (כולל תוצאות LH ו-FSH), וגם לכתוב את שם הזריקה שקבלת. בהצלחההוסף תגובה
שימור זרע
נדב 15/11/2020 | 12:06היי, יש במשפחתי גברים רבים עם בעייה באיכות הזרע, אולי זה מקרי. אני בן 24, מעוניין לשמר את איכות הזרע לעתיד. אולי להקפיא זרע? מוכן להסביר על האפשרויות העומדות בפניי? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה שימור פוריות לגבר
דר' שלומי ברק 15/11/2020 | 14:21שלום נדב, כדי לדעת האם קיים חשש אמיתי להדרדרות באיכות הזרע, יש לבצע הערכה אנדרולוגית מקיפה, בה קודם כל ייבדק מצב פוריות הגבר כיום, ובנוסף ייבדק החשש לעתיד, מבחינת גורמים גנטיים/ תורשתיים, סביבתיים, ועוד. הנך מוזמן לפגישה במרפאתי בה ייבדק התיק הרפואי לעומק, לפגישה יש להגיע עם בדיקת זרע ופרופיל הורמונלי עדכניים. באופן כללי הקפאת זרע הינה פעולה שאינה מזיקה כלל, ואין סיבה להמנע ממנה במקרים שיש חשש לירידה בפוריות הגבר, הפעולה מתבצעת בבנק זרע, במקרים שיש צורך מבחינת איכות הזרע או סיבות אחרות - ניתן להקפיא זרע גם במעבדה אנדרולוגית יעודיות בעלת אישור משרד הבריאות להקפאת זרע לטווח קצר, ולאחר מכן להעביר את הדגימה לבנק זרע. בהצלחההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
בדיקות קשורות
-
בדיקת זרע
מונחים קשורים
-
אבוביות נושאות זרע
-
אי-פריון
רופאים בתחום

ד"ר אמיר וינטראוב פריון האישה
4.8 ( 35 חוות דעת )
"רופא מדהים, מטפל ברגישות במצבים עדינים של פוריות. נגיש, בדבר בגובה העיניים. הרגשנו שאנחנו בידיים טובות לכל אורך הרדך"

פרופ' גיל רביב אורולוגיה
מנהל היחידה לפיריון הגבר/אנדרולוגיה,רופא בכיר במחלקה האורולוגית ורופא בכיר במרכז לבריאות מינית בשיבא

ד"ר גד נוימן אורולוגיה
5.0 ( 8 חוות דעת )
"רופא נעים הליכות, קיבל אותי במאור פנים, הסביר על הבדיקה והתוצאות האפשריות, עורך מעקב וזמין לכל שאלה בטלפון"

4.8 ( 35 חוות דעת )
"רופא מדהים, מטפל ברגישות במצבים עדינים של פוריות. נגיש, בדבר בגובה העיניים. הרגשנו שאנחנו בידיים טובות לכל אורך הרדך"

פרופ' גיל רביב אורולוגיה
מנהל היחידה לפיריון הגבר/אנדרולוגיה,רופא בכיר במחלקה האורולוגית ורופא בכיר במרכז לבריאות מינית בשיבא

ד"ר גד נוימן אורולוגיה
5.0 ( 8 חוות דעת )
"רופא נעים הליכות, קיבל אותי במאור פנים, הסביר על הבדיקה והתוצאות האפשריות, עורך מעקב וזמין לכל שאלה בטלפון"

4.8 ( 35 חוות דעת )
פורומים נוספים בתחום
פורוםפוריות הגבר
בפורום פוריות הגבר ניתן להתייעץ עם ד"ר רעות ברטוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פוריות הגברפורוםמחסור בתאי זרע (אזואוספרמיה)
בפורום מחסור בתאי זרע (אזואוספרמיה) ניתן להתייעץ עם ד"ר רעות ברטוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחסור בתאי זרע (אזואוספרמיה)פורוםאזוספרמיה, ניתוחים להפקת זרע ופריון הגבר
בפורום אזוספרמיה, ניתוחים להפקת זרע ופריון הגבר ניתן להתייעץ עם ד"ר רעות ברטוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אזוספרמיה, ניתוחים להפקת זרע ...