פורום פרקינסון והפרעות תנועה - עמוד 2
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
Nexium 20mg
שרי 17/07/2023 | 15:38אני חולת פרקינסון מטופלת באזילקט סינמט סי.אר ואמנטדין. האם יש מניעה לקחת nexium 20 mg בשל חשש לרפלוקספתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אינטראקציות בין סינמט ותרופות אחרות
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 30/07/2023 | 23:14שלום ותודה על השאלה, למיטב הבנתי לא אמור להיות שום בעיה אבל רצוי לבדוק גם עם הרוקח. בהצלחה
-
-
מיליאטיס
קרן 07/07/2023 | 13:17שלום, אחי אובחן עם מיליאטיס דלקת בחוט עמוד השדרה דרך mri ודיקור בחוט עמוד השדרה, מרגיש כאבים בגוף בעיקר בידיים וברגליים, קושי בשליטה על הסוגרים, תחושת חשמל בכל הגוף. אושפז בביח 5 ימים שבמהלכן קיבל סטרואידים לוריד. שוחרר הביתה בטענה שאין מה לעשות איתו יותר. מרגיש עדיין כאבים חזקים. קיבל כדורים לכאבים שעשו לו אלרגיה ולכן הפסיק. נשלח לmri נוסף לבדוק אם אין פגיעה בראש. בן 40 בריא בדרכ, כן יש תיאבון וכן שיפור ממש קל מאז הסטרואידים אבל עדיין מרגיש נימול וכאבים. נמצא כרגע בעיקר בלחץ ובסטרס שמן הסתם מזיק לו יותר. מה ניתן לעשות בשביל הכאבים החזקים ? והאם יש למחלה הזאת טיפול שמרפא? תודהפתח בחלון חדש-
מיליאטיס תודה על המענה
קרן 27/07/2023 | 16:18מעדכנת שהוא חזר לביח ל5 ימים נוספים כי הרגיש כאבים ממש חזקים והדרדרות. ב mri נוסף שעשה ראש וצוואר יצאו תקינים מצאו שהדלקת עברה לאיזור המותניים ולכן הכאב התמקד ברגליים, רגל אחת הוא גרר אמר שלא מרגיש את האגן. אחרי 5 ימים בביח עם סטרואידים שוב שוחרר הביתה עם תרופות לכאבים וכדור סטרואידים שזה הדבר היחיד שמקל עליו. כרגע נח הרבה ומחכים להמשך מעקב של נוירולוג. -
תשובת מומחה מיאליטיס וכאב
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 16/07/2023 | 14:33שלום ותודה על השאלה. האח שלך צריך להיות במעקב בבי"ח איפה שהוא היה מאושפז. יש בדיקות ששולחים באשפוז ולוקח זמן עד שהן חוזרות. ה- MRI מוח גם מאוד חשוב. בהתאם לתוצאות יקבל טיפול מניעתי או לא. בינתיים צריך בדיקה אצל נוירולוג בשביל טיפול תרופתי לכאב. מעבר למה שקיבל יש עוד אופציות. בהצלחה.
-
-
טיקים של תסמונת טורט
טורטניק עם וותק 07/07/2023 | 04:25אני בן 20 ומאובחן אם תסמונת טורט וסובל ממנה רבות טופלתי כמעט בכל תרופה שיש אינדיקציה חיובית לגבי שיפור הטיקים אך כולם או שלא הועילו או שגרמו לתופעות לווי קשות מאוד(בעיקר הנוירולפטיות) כיום אני נמצה בקשר אם חברה מארה"ב שמפתחת תרופה לטיפול בטיקים של תסמונת טורט שנקראת ecopipam שפרופיל תופעות הלוואי שלה הוא מאוד משופר . החברה מוכנה לספק לי את התרופה במסגרת טיפול חמלה (מכיון שהם לא עורכים ניסוי בישראל) ולשם כך עלי למצוא מוסד רפואי שיסכים לנהל את הטיפול בecopipam ביקרתי אצל נוירולוגים רבים (כולל במרפאות תנועה בבתי חולים) שאמרו לי שהם אינם מתעסקים עם טיפולים ניסיוניים ולכן אני מחפש רופא או מוסד רפואי שיאות לעזור לי בניהול הטיפול הנסיוני ושאלתי היא האם אתה מכיר מוסד רפואי /רופא/עמותה /ארגון שיש סיכוי סביר שהם יאותו לסייע לי בעיניין 2. האם יש לך מידע בעניין שיכול לעזור לי בעניין טיפולים ניסיוניים תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ecopipam בשביל טוראט
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 16/07/2023 | 14:30שלום ותדוה על השאלה. אכן מדובר בפיתוח טיפול תרופתי שזה אומר שאפשר לקבל את הטיפול רק במסגרת ניסוי קליני ואין מרכז בארץ שמשתתף בניסוי קליני הזה. גם ראיתי שהניסוי הסתיים. זה נראה מבטיח ואני מקווה שהטיפול יגיע לארץ אבל זה יכול לקחת עוד כמה שנים. בינתיים יש גם אופציות אחרות מעבר לטיפול תרופתי, כולל CBT/HRT אצל פסיכולוג או קנביס רפואי. בהצלחה.
-
-
אי-שקט על רקע נוירולוגי?
גדי 07/07/2023 | 18:15שלום ד"ר. אני סובל מאי-שקט כרוני תמידי ללא כל סיבה חיצונית. היה נראה כי מדובר בהפרעת חרדה. ניסיתי כמה כדורים ממשפחת ה-SSRI שלא עזרו בכלל. האם יש לבדוק את מקור אי השקט מעבר לבדיקה פסיכיאטרית גם בבדיקה נוירולוגית? איזה בדיקות נוירולוגיות נהוג לעשות במצב שכזה? נשלל גם הפרעת קשב וריכוז/היפראקטיביות.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אי שקט
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 16/07/2023 | 14:24שלום ותודה על השאלה. לדעתי יש מקום לבדיקה נוירולוגית וגם פסיכיאטרית. האם התייעצת עם פסיכולוג? אולי טיפול שנקרא CBT יכול לעזור.
-
-
פרקינסון ומאמץ / עומס יתר על שרירים
טל 26/06/2023 | 10:44שלום, רציתי לשאול האם למי שסובל מפרקינסון חשוב להמנע ממצב של מאמץ ״יתר״ או הפעלת עומס אינטנסיבי על שרירים בעת ספורט. נאמר לאמא שלי שזה לא טוב וחשוב להמנע מכך - אז רציתי לדעת אם באמת זה כך. לאחר מאמץ רב על השרירים, מורגש רעד קל. תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מאמץ יתר לחולי פרקינסון
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 16/07/2023 | 08:31שלום ותודה על השאלה. אימון גופני בפרקינסון זה דבר חיובי מאוד אבל כמובן אפשר גם לעשות יותר מדי וגם להתאמץ יותר מדי. חשוב להקשיב לגוף ולהיות מחובר לסימפטומים. כשמתעייפים ויש קצת כאב אחרי אימון זה טבעי ואפילו טוב, כמו אצל כולם. אז אין מה לחשוש. חשוב לעשות כפי היכולת, להיגוון, לאתגר את עצמך אבל להגביר את הקושי בהדרגתיות. חשוב לקבל טיפול של פיזיותרפיה. וחשוב גם תרגילי הרגעה. בהצלחה.
-
-
הפרעות תנועה נוירולוגיה
בת הזוג 15/06/2023 | 17:37בעלי עבר ניתוח בצוואר בעקבות מילותפיה צווארית לפני שנה וחצי. הניתוח היה אמור לעצור את ההתדרדרות. בשנה האחרונה חלה ירידה משמעותית ביכולת התנועה ונאמר לנו שיש משהו נוסף נוירולוגי. ההליכה היא בצעדים מאוד קטנים עם עצירות פתאומיות, חוסר יציבות ואף קושי לעיתים לעצור את ההליכה (הליכה כמו ריקוד). הוא מרגיש שהוא נותן פקודה למוח ורגל שמאל שנגררת לא נשמעת לו. פיזיותרפיסטית אמרה לו שנראה לה שיש תסמינים אקסטרה פירמדלים. מה דעתך? כמו מה זה נראה חוששים שיש מחלה שמדרדרת את מצבו בגלל אי פיענוח ושאנו מבזבזים זמן . היום אנחנו כמעט לא יכולים ללכת לשום מקום כי אין לו יכולת ללכת. יש גם חולשה בידיים ונופלים לו חפצים יש גם בעייה בזכרון וקצת בלבול היה בעבר גם חשש ל NPH אבל שלךו את זה מספר רופאיםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפרעת הליכה
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 16/07/2023 | 08:29שלום ותודה על השאלה. בהחלט יש כנראה מרכיב נוירולוגי להליכה שלו. חשוב להיבדק אצל רופא נוירולוג מומחה בהפרעות תנועה. מומלץ גם להביא טלפון נייד עם כמה סרטונים של ההליכה שלו שמדגים את מה שתארת כאן. גם להביא CT או MRI מוח מעודכן.
-
-
דופיקאר ואזילקט
ריקי 14/06/2023 | 17:50אבי אובחן לפני כ- 9 שנים. נטל במשך כמה שנים אזילקט.לפני כחודשים, בגלל החמרה בסימפומים החל לקחת דופיקר. האם יש טעם בהמשך נטילת האזילקט. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול תרופתי לפרינסון
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 16/07/2023 | 08:26שלום ותודה על השאלה. מקובל מאוד ונהוג מאוד לשלב טיפול תרופתי לפרקינסון. אזילקט ודופיקאר יכולים דווקא לעזור אחד את השני. חשוב מאוד להיות מחובר לגוף ולדעת לזהות את התועלת וגם את תופעות הלוואי של כל טיפול. וחשוב לתקשר את זה לרופא המטפל על מנת להגיע לאיזון טיפול תרופתי מיטבי. חשוב להשאר במעקב קבוע כיוון שהמינונים והתרופות משתנים עם השנים.
-
-
פענוח בדיקת mri
מיכל 07/06/2023 | 10:50הי, לאבי החלו בחודשים האחרונים תסמינים נוירולוגים ופיזיים והוא נשלח לבדיקת mri. להלן התוצאות- מוקדי אות חריג בחומר הלבן כביטוי לנטל מיקרואנגיופתי קשה עם מרכיב לקורני. מוקדי סספטיבליות, אין לשלול כי בחלקן קוורנומות זעירות. ללא תבנית הדמייתית המתאימה ל sma. נשמח להבין את התוצאות, תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יעוץ נוירולוגי לאחר MRI
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 13/06/2023 | 11:34שלום מיכל ותודה על הפנייה, חשוב להתיעץ עם נוירולוג ולהביא את הדיסק של ה- MRI. מיקרואנגיופתיה זה אומר מחלת כלי הדם הקטנים, שזה נובע מגורמי סיכון ווסקולאריים (גיל, יתר לחץ דם, דסיליפידמיה, סוכרת, עישון, מחלת לב וכו'). חשוב להשלים בירור ווסקולארי (כולל אקו לב, הולטר לב, דופלקס עורקי צוואר). חשוב לקבל טיפול מדללי דם (במידה ואין התוויות נגד). לגבי התסמינים הנוירולוגיים והפיזיים חשוב גם להתייחס עליהם. לגבי החשד לקוורנומות זעירות - קרוב לוודאי צריך רק מעקב אבל בשביל ההחלטה הזאת חשוב להתיעץ עם רופא נוירולוג בתחום שבץ מוחי, או מצנטר מוח (יכול להיות נוירולוג או נוירורדיולוג). בהצלחה, ד"ר ישראלי-קורן
-
-
חולה פרקינסון
טליה 12/06/2023 | 21:21ערב טוב אבי בן 82 חולה פרקינסון כבר כ 12 שנים סיעודי מלא בבוקר לאחר שהמטפל מקים אותו ומקלח אותו ומעמיד אותו לשים את החיתול, אבי כאילו נכנס למצב של חוסר תגובה וירידת לחץ דם משמעותית , לאחר כ 20 דק כאילו חוזר לגופו , זה קורה כ 3 פעמים בשבוע מבקש לברר למי לפנות ? למה זה קורה ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אורתוסטטיזם (ירידה בלחץ דם לאחר קימה) ומחלת פרקינסון
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 13/06/2023 | 11:30שלום טליה ותודה על השאלה, אכן מה שתיארת בהחלט יכול להתאים לנפילה של לחץ דם. חשוב לבדוק ולתעד את זה. מומלץ על הבוקר לפני קימה למדוד את לחץ הדם ואז שוב לאחר עמידה של למשך 3 דקות למדוד שוב (להשאר בעמידה ולמדוד שוב). במידה ויש ירידה של 20 מ"מ כספית סיסטולי (המספר הגבוה) אז מדובר באורתוסטטיזם. יש כמה דברים שאפשר לעשות: 1. להרבות בשתייה כולל תוספת מלח 2. מנות (ארוחות) קטנות, במיוחד לפני שינה 3. לישון בזווית - כל המיטה בזווית של לפחות 15 מעלות (אפשר פשות לשים משהו מתחת לרגליים של המיטה בצד של הראש) 4. גרביים אלסטיים או חגורה אלסטית בבטן (שמתשמשים אחרי ניתוח בטן, אפשר למצוא בבתי מרקחת) 5. טיפול תרופתי בגוטרון בתור התחלה 6. לקום לאט ובזהירות (!!!) בהצלחה, ד"ר ישראלי-קורן
-
-
חשש לפרקינסון
עופר 26/02/2023 | 00:23כמה חודשים כאבים בשרירים ובמפרקים אחרי מנוחה הליכה לא יציבה קלה טילטול היד השמאלית בהליכה פחותה (היה לי כתף קפואה במשך שנה ) סיטי ראש ואם אר אי ראש תקין emg תקין מה הסיכוי שאמי בהתחלת פרקחנסון תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חשש לפרקינסון
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 28/04/2023 | 10:50שלום ותודה על השאלה. קודם כל לא להבהל. חשוב מאוד לקבל אבחנה נכונה ובזמן למרות שאין טיפול שמרפא את המחלה יש הרבה דברים שאפשר לעשות כבר עכשיו על מנת להרגיש ולתפקד יותר טוב גם עכשיו וגם עם השלחות לעתיד. חשוב להגיע להתיעצות עם נוירולוג, עדיף נוירולוג עם תת התמחות בתחום פרקינסון והפרעות תנועה. בהצלחה -
תשובת מומחה ציפרלקס ותופעות לוואי
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 28/04/2023 | 08:41בהחלט, יש ת"ל עם ציפרלקס כמו שיש עם כל טיפול תרופתי. אבל זה מאוד אינדיבידואלי. ספציפית בהקשר של פרקינסון יש לשים לב להפרעות שינה מסוג זה שמדברים ומזיזים גפיים בחלום -
חשש לפרקינסון
עופר 03/03/2023 | 16:04תודה על התשובה אני לוקח כחצי שנה ציפרלקס ,האם יכול לגרום לתסמינים? -
תשובת מומחה חשד למחלת פרקינסון
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 03/03/2023 | 13:12שלום ותודה על השאלה. לאבחן מחלת פרקינסון בשלבים המוקדמים בהחלט אלגרי. ממליץ על ביצוע מיפוי מוח מסוג FDOPA-PET-CT ויעוץ נוירולוגי בתחום פרקינסון / הפרעות תנועה -
חשש לפרקינסון
עופר 01/03/2023 | 01:45אני בן 53
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים