פורום פרקינסון והפרעות תנועה - עמוד 3
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
רעידות בעיקר בידיים (לת)
יעלעל 19/03/2023 | 06:31בת 32. לפני כ-8 חודשים לראשונה החל להופיע רעד בידיים שהתחיל בצד שמאל בלבד כרעד חזק יותר שבא והולך. אחר כך המשיך לרעד עדין יותר אבל בשתי הידיים והפך לתקופה של כחודש-חודשיים ליומיומי (כמעט לאורך כל היום). באותה תקופה עברתי בדיקת נוירולוג שראה גם רעד עדין עדין ברגליים ורפלקסים מוגברים, ורשם כאבחנה ראשונית "רעד ראשוני" (הרעד גם היה מתגבר בפעולות כמו אכילה והחזקה של חפצים).עם זאת בהמשך הרעד נעלם מהיומיום, כן המשיך להופיע אבל עדין מאוד עד לגבול שכמעט לא רואים ולא באותה תכיפות. כן התגבר בטריגרים כמו אירועים "מלחיצים" (גם כשהלחץ היה מינורי מבחינתי), ולפעמים במאמץ. בשבועיים האחרונים היו לי שוב כמה "סשנים" של רעד חזק מאוד כמו שהתחיל כל האירוע, ורק ביד שמאל (ושוב, במקביל עדיין חווה לסירוגין רעידות עדינות ב2 הידיים( האם זה עדיין מתאים לרעד ראשוני? האם יש עוד כיוונים ששווה לבדוק? בדיקות שכדאי לעשות?פתח בחלון חדש -
גנטיקה ופרקינסון (לת)
דוד 17/03/2023 | 10:17אבי בן 69 גילו לו פרקינסון לפני שנתיים(בקורונה), במשפחה שלו אין עבר משפחתי של פרקינסון, וגם במשפחה של אמא שלי אין עבר. האם יש מקום לחשש שזה יגיע אלי ולאחיותיי, ואם כן אני בן 23 מה לעשות כדי למנוע.פתח בחלון חדש -
לקיחת TestoUltra להגברת החשק המיני (לת)
meirbit 12/03/2023 | 20:32שלום, אני חולה פרקינסון לוקח אזילקט 1 ביום, אמנטאדין 2 ביום ודופיקר חצי כדור 4 פעמים ביום. השאלה שלי האם מותר לי לקחת כדור כגון ויאגרה או TestoUltra להגברת החשק המיני???פתח בחלון חדש -
ציפרלקס (לת)
עופר 12/03/2023 | 17:18משתמש בציפרלקס חצי שנה האם זה יכול לגרום להפרעות תנועה בהליכה או נוקשות שרירים?? תודהפתח בחלון חדש -
המלצה לרופא
נעמי 04/03/2023 | 14:23מעוניינת בשם של קרדיולוג שמתמצא/יש לו נסיון במחלת לב שקשורה למחלה נוירודגנרטיביתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קרדיולוג עם ניסיון במחלות נוירודגנרטיביות
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 12/03/2023 | 14:21לדעתי כל קרדיולוג יכול להתאים ואין כזה תת תחום.
-
-
דיסטוניה צווארית
סילבי 06/03/2023 | 15:25סובלת מרעד כתוצאה מדיסטוניה צווארית. האם לסובלים ממחלה זו יכול להתפתח קושי בבליעה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דיסטוניה צווארית והפרעת בליעה
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 12/03/2023 | 14:20יש לפעמים הפרעות בליעה עם דיסטוניה צוואריתף לרוב זה מופיע לאחר טיפול ברעלן בוטולינום.
-
-
פרקינסון-עבודת מחקר
טל 06/03/2023 | 19:48היי, אני לומדת רפואה בתיכון וכחלק מכך אני עושה פרוייקט רפואי של חמש יחידות על מחלת הפרקינסון. אשמח לשמוע האם קיים מישהו שיסכים להשתתף, כמובן שכל הפרטים נשארים חסויים ואין שימוש בשם המטופל אלא ראשי תיבות בלבד. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מחקר בפרקינסון
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 12/03/2023 | 14:19ממליץ לפנות לאוניברסיטת תל אביב או לאחד בתי החולים שיש לו מרפאת פרקינסון
-
-
פרקינסון- טיפול בלבדופה
מיצי הנמר 08/03/2023 | 17:55היי אמא שלי חולה בפרקינסון בערך 4 וחצי שנים. היום היא מתחילה טיפול בלבדופה ונאמר לה שהטיפול אפקטיבי לכ5 שנים. השאלה שלי היא מה ניתן לעשות אחרי שעוברות כל השנים וההשפעה של הטיפול נגמרת- יש משהו לעשות חוץ מהניתוח? תודה על התשובהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה משך השפעה של לבודופה וניתוח DBS
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 12/03/2023 | 14:15שלום ותודה על השאלה. כעת הטיפול היעיל ביותר וגם עם הכי פחות תופעות לוואי זה אכן לבודופה. אבל להגיע לאיזון ולשמור על האיזון הנכון דוקש עבודה ומיומנות וכן תקשורת טובה בין הרופא המטפל ומהמטופל. חשוב לא פחות זה פעילות גופנית, במינון הכנון לכל אחד, גם צספיק אינטנסיבי. עוד דבר מאוד חשוב במקבל יותר תשומת לב לאחרונה זה תזונה בריאה - חשוב בשביל המוח, בשביל עצירות (נפוץ מאוד עם פרקינסון) וגם בשביל האינטרקציה עם לבודופה. DBS וטיפולים מתקדמים פולשנים אחרים זה סיפור אחר. הבעיה עם לבודופה בכדורים היא שאחרי 5-10 שנים יש תנודתיות בתגובה. טיפולים מתקדמים מאפשרים טיפול מתמשך. חשוב לדעתי לדייק בתזמון התחלת טיפול בלבודופה וגם טיפולים מתקדמים. ממליץ להתחבר לעמותת פרקינסון לשמוע וללמוד מהסיפורים וחוויות של אחרים. חשוב גם לדסקס עם הרופא הנוירולוג המטפל. הטיפול מאוד אינדיווידואלי וקשה לדעת מראש מיהיה בעתיד. יחד עם זאת גם חשוב לתכנן מראש במידת האפשר.
-
-
התייעצות חשובה
אתי 08/06/2020 | 17:46בת 34 מזה שנה סחרחורות טנטון ונימולים נירולוג שלח לmri שהראה נגעים בחומר בלבן של המוח לדבריי הניורולוג קשור למיגרנות או לדלקת קרום המוח שהייתה לי בתור תינוקת בשבוע האחרון קפיצות שרירים יד שמאל רעדה לי פעמיים בזמן שניסיתי לעשות משו(לחצתי על משהו ולאחר מכן קפצה באזור של האמה לא בכף היד ,ופעם אחרת שהחזקתי משהו יחסית כבד היד רעדה שוב) בימים האחרונים כאב בצד שמאל של היד קפיצות שרירים ואני בלחץ תור לניורולוד בעוד שבועיים קראתי באינטרנט שזה יכול להיות Als או טרשת נפוצה או פרקינסוןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סימפטומים נוירולוגיים
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 03/03/2023 | 13:18שלום ותודה על השאלה. ממליץ לבצע בדיקת EMG/NCS על מנת לשלול מחלות של העצב והשריר. לגבי האופציה של טרשת נפוצה, הסיכוי נמוך מאוד כיוון שה- MRI מוח אינו תומך בזה (אולי שווה חוות דעת שנייה על ה- MRI). לגבי פרקינסון חוץ מהרעד אין משהו בסיפור שלך בכיוון הזה אבל בדיקה נוירולוגית חשובה על מנת לנווט אותך כאן ולהזמין את הבדיקות הרלוונטיות. בהצלחה. -
מה זה היה בסוף
דניאל 26/01/2023 | 11:51היי אתי, אמנם עבר הרבה זמן אבל אני חווה את אותם תסמינים כבר תקופה, אשמח לדעת מה זה היה בסוף? תודה!
-
-
הורדת מינון מדופר על דעת עצמי
שמש 1 25/05/2022 | 10:36אובחנתי לפני שנתיים בפרקניסון, קיבלתי טיפול תרופתי 3 פעמים ביום מדופר 100 מ"ג, במשך שנה חל שיפור בתפקוד המוטורי, לפני כ5 חודשים החלטתי להפחית את הטפול, במשך חודשיים לא לקחתי בכלל, 3 חודשים אני נוטל כדור ביום.ווזאת משום שקראתי מאמר הטוען שככל שדוחים את הטיפול התרופתי כך יהיה יעל יותר בהמשך כי הוא מוגבל בזמן. כרגע אני עם רעידות ואטיות מוטרית.האם זה נכון להפסיק כל עו אני עדיין מתפקד ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מינון מדופר
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 26/02/2023 | 09:51שלום ותודה על השאלה. המינון של הטיפול התרופתי אינדיוודואלי. אין הוכחה שזה עוזר לאנשים להיות במינון נמוך או להתחיל לבודופה מאוחר יותר. פעם חשבנו שזה יעזור אבל יש עדויות שאין תועלת. חשוב מאוד לדבר על הדברים האלה עם הרופא המטפל ולהבין מה הפרוגנוזה ואיך מינונים עלולים להשתנות עם הזמן.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים