פורום גסטרו - עמוד 245
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
תחושה שהאוכל נדבק בבסיס הגרון
שירה 10/04/2021 | 20:48הי דוקטור,אני מודאגת כבר שלושה חודשים יש לציין שלפני כן לא חוויתי כלום כלום.הכל התחיל ב31 לינואר,אני בת 29 בחורה בריאה לגמרי אולי עם אנמיה קלה ובחילות מידי פעם סובלת מחרדות קשות.) אכלתי שניצל ואורז אחרי אימון וכנראה הקדמתי קנה לוושט לאחר מכן השתעלתי נכנסתי לפאניקה ושבוע שלם הרגשתי דגדוג בגרון שתיתי הרבה חם וסירופ ואחרי שבוע עבר..בדקתי את הריאות הכל תקין אף אוזן גרון גם תקין ובדיקות דם תקינות. לאחר כמה ימים התחלתי להרגיש שאחרי שאני אוכלת האוכל נדבק או שיש תחושה של הגרגירים של האוכל למטה..ואז אחרי שעה נעלם אבל טעם חומצי מגעיל בפה תחושה של גוש בגרון אני לא רזיתי במשקל עד כה ולא הקאתי..האם זה חמור??היצרות בוושט יכולה להתרחש מהר ככה? זה סביר?אם היה משהו חמור אחרי שלושה חודשים הייתי מרגישה החמרה מעבר לזה?פליז תענו ליפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שאלתך
דר' דן קרטר 12/04/2021 | 07:50מכיו שאינני מצליח להבין את התסמינים, ממליץ שתפני לבדיקה בה יהיה ניתן להעריך בצורה מיטבית -
תחושה שהאוכל נדבק בבסיס הגרון
שירה 11/04/2021 | 16:18כן הבנתי אבל על סמך הנתונים היבשים יכול להיות משהו חמור??? -
תשובת מומחה אוכל נבדק
דר' דן קרטר 11/04/2021 | 12:48שלום קשה להעריך כאן תפני לבדיקת גסטרואנטרולוג
-
-
נפיכות בטן עליונה אם הרבה גזים המשך לתשובתך למטה
דורון 11/04/2021 | 19:50שלום דר יקר לא הבנתי מה הכוונה חיידקים? ומה זנ רופפיה? מה הטיפול היעיל לזה.פראמין כמו שנתנו לי? אני לא ישן בלילות ובחרדה גדולה .למרות שעברתי גסטרו .זה לא מסוכן חלילה? מקווה שתספק לי תשובה שואכל לתת לרופא בערך תכיון.לגבי נקסיום להמשיך איתו? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שאלותיך
דר' דן קרטר 12/04/2021 | 07:47שלום ממליץ שתפנה ליעוץ מסודר
-
-
האם בדיקת ct מספיק רגישה
לאה 11/04/2021 | 20:39שלום רב האם בדיקת ct ללא חומר ניגוד בהזרקה אלא רק בשתייה מספיק רגישה כדי להתריע על גידולים באיברי הבטן (קיבה, לבלב, כליות וכו?) אם בדיקה ללא חומר ניגוד בהזרקה יצאה תקינה ניתן להניח שאין גידול? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת CT
דר' דן קרטר 12/04/2021 | 07:47שלום הבדיקה פחות רגישה כאשר אין שימוש בחומר ניגוד
-
-
גרעפסים
נעמי 10/04/2021 | 20:07שלום דר. בהקשר לזה שאני כל הזמן עושה גרעפסים כתבת לי שיש מקום לבירור דרכי עיכול עליונות. עשיתי גסטרוסקופיה שיצאה תקינה. מה עוד יכולה לעשות בבקשה כדי לפתור את הבעיה אחת ולתמיד ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גרעפסים
דר' דן קרטר 11/04/2021 | 12:50שלום מנומטריה ובדיקת PH
-
-
ציסטה בכליה
לאה 10/04/2021 | 20:40שלום רב בת 76 בבדיקת ct בטן עם חומר ניגוד בשתייה בלבד (ללא הזרקה) נכתב: בכליה הימנית קיים מבנה ציסטי עם מחיצה ברורה. דרושה קורלציה באולטרהסאונד ביצענו אולטרהסאונד ונכתב: בחלק התחתון של הכליה הימנית הודגמה ציסטה בגודל 2.8 ס"מ עם מחיצה עדינה- ציסטה לא פשוטה. בנוסף אציין כי לפני כשנה וחצי בוצע אולטרהסאונד ונכתב כי קיימת ציסטה בגודל2.5 ס"מ אך לא נכתב כלום על טיבה (מניח שהיא הייתה פשוטה) בנוסף לכך לפני לפני שנתיים וחצי בוצעה בדיקת אולטרהסאונד ונכתב "ציסטה פשוטה 2.5 ס"מ" האם זה מחשיד שהציסטה הפכה מציסטה פשוטה לציסטה לא פשוטה? ראינו כי בבדיקת us שבוצעה לפני 3 וחצי שנים נכתב ציסטה בגודל 1.9 ס״מ עם מחיצה עדינה. לא נכתב כלום על טיבה(פשוטה או לא) האם הגדילה הזאת יכולה להעיד על משהו? יש עוד בדיקות שמומלץ לעשות? האם יכול להיות שמדובר בסרטן? תודה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כליה
דר' דן קרטר 11/04/2021 | 12:49שלום תחום זה אינו בטיפולי פני לאורולוג
-
-
הליקובקטר - בן 16
אינה פיינבלוט 11/04/2021 | 09:36שלום רב, בני בן ה16 התלונן תקופה ממושכת על כאבי בטן. ביצענו בדיקה(בדיקת צואה) והתברר כי יש לו חייידק הליקובקטר. קיבל טיפול משולב. אבל תופעות לווי של הטיפול (בחילות/הקאות, כאבי בטן) מאוד קשים לו. (הוא לא מצליח לסיים את יום הלימודים ). 1. האם ישנן בדיקות נוספות שחשוב שנבצע במקביל ? אולי גסטרוסקופיה? בדיקות דם? 2. האם יש אופציות לטיפול בחיידק? כי לפי מה שקראתי, חייבים לטפל בזה כי מעבר לכאבים זה גם יכול לגרום חלילה למחלות בנוספות תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הליקובקטר
דר' דן קרטר 11/04/2021 | 12:46שלום במידה ואין הטבה יש מקום לגסטרוסקופיה מקובל לטפל בחיידק , בטח שיש תלונות קיימים משלבים אנטיביוטיים שונים המתאימים לטיפול ניתן לעבור למשלב אחר במידה וקיימת אי סבילות למשלב מסויים.
-
-
פצעים בפה
תוהה לעצמי 11/04/2021 | 10:03שלום, נמצאת בבירור גסטרו עם סיפור משפחתי של קוליטיס. הרופא אמר שרוב הסיכויים שמדובר במעי רגיז אך בכל זאת מעוניין לבצע קולונוסקופיה. הקטע הוא ששמתי לב בחודשים האחרונים יש לי מדי פעם מעין פצעים בחלק האחורי של הלשון ועל הלוע מאחור שמופיעים לכמה ימים (וכואבים בעת בליעה או לעיסה) ואז אני מפסיקה להרגיש אותם (אין בעיה של B12, נוטלת תוספים). אני יודעת שלפעמים קרוהון לדוגמא בא לידי ביטוי גם בפה, השאלה אם יכול להיות שזה קשור? ולידע כללי, אם מוצאים נוכחות של המחלה במקום אחד המערכת העיכול האם טורחים לעשות בדיקה מקיפה לכל שאר המערכת או שמסתפקים בידיעה שהמחלה קיימת ומתחילים טיפול?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פצעים בפה
דר' דן קרטר 11/04/2021 | 12:44שלום בדרך כלל הבירור הינו של המקומות בהם הקרוהן שכיח- מעי דק סופי ומעי גס- ולכן קולונסקופיה לעיתים מרחיבים את הבירור - על ידי הדמיית מעי דק למשלבקפסולה או בMRI והדמיית הקיבה בגסטרוסוקפיה זה תלוי במספר פרמטרים- למשל התלונות ל הנבדק
-
-
תוצאות בדיקה
דבי 09/04/2021 | 09:12שלום ד"ר במנומטריה יש לי חולשה של הסוגר הפנימי אבל המדידות התחושתיות תקינות אז למה אני לא מרגישה שעומדת להיות לי בריחה תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תחושה
דר' דן קרטר 10/04/2021 | 09:07שלום אם הסוגר חלש, אז הרקטום לא מספיק להרגיש בריחה, וכבר היא מתרחשת
-
-
קרוהן בדיקות
מיקי 09/04/2021 | 10:15שלום אני נוטלת בודיזון 9 מ״ג ופנטסה 3 מ״ג , הכדורים נגמרים לי לפני הפגישה עם הרופאת גסטרו כעשרה ימים האם זה קריטי ? הבנתי שצריך לרדת במינון לאט כמו כן יש חי בדיקות דם לבצע שם רשום שצריך להמנע מנטילת חומצה פולית וb12 אני שותה אינשור ומודולן האם להפסיק אותם שלושה ימים לפני בדיקת הדם?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קרוהן
דר' דן קרטר 10/04/2021 | 09:06שלום מומלץ שלא להפסיק את הטיפול התרופתי ירידה מבודזון הינה הדרגתית ולא בבת אחת פני לרופא המשפחה לקבל מרשמים חדשים אין להפסיק מודלון ןאינשור טרם הבדיקה
-
-
בטן עליונה נפוחה אם גזים
דורון 09/04/2021 | 15:00שלום רב .לא יודע מחקו את שאלתי משום מה מה הסיבות לבטן עליונה נפוחה.האם יכול להיות דלקת? עברתי גסטרוסקופיה פעמיים.והכול היה תקין בתקופה אחרונה סובל מי זה ולוקח נקסיום לפי הצורך. ברצוני לדעת מה הסיבות לזה ממש גם אכילת של ארוחה קטנה מרגיש מכביד. תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נפיחות
דר' דן קרטר 10/04/2021 | 09:05שלום קימות אפשרויות רבות- החל מהעצלנות הקיבה _ גסטרופרזיס) ועד הפרעות תפקודיות ואע סבילות למזון פנה למומחה
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים