פורום גסטרו - עמוד 270
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
גסטרוסקופיה
א 19/12/2020 | 17:58יש לי כבר מעל 6 חודשים בחילות שלא נפסקות עם ירידה במשקל של 7 קילו (כמעט ללא הקאות). כתוצאה מכך עשו גסטרוסקופיה ולקחו ביופסיה מהתריסריון ויצא mild focal villaous falttening with intraepithelial limphocytes up to 40 per 100enterocytes . חשבו שיכול להיות צליאק ועשו בדיקת דם פעמיים ואין נוגדנים. נתנו לי גם אנטיביוטיקה נגד טפילים, למרות שבגסטרוסקופיה היה כתוב שלא נראו טפילים. לקחתי את האנטיביוטיקה וזה לא עזר. בבדיקת דם עדכניות גם ירד הברזל מרמה רגילה שהייתה 170 ל40 ורוויון טרנפרסין ירד מ47 אחוז ל12 אחוז למרות שאני אוכלת בשר והכל כרגיל. מה לדעתך זה יכול להיות ומה אתה ממליץ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקות
דר' דן קרטר 19/12/2020 | 19:57שלום עדיין יתכן שמדובר בצליאק או בתת סוג של צליאק מומלצת בדיקה גנטית לצליאק ואולי גם המשך בירור מערכת העיכול על ידי קולונוסקופיה וקפסולה
-
-
תופעות לוואי בטיפול בהילובקטרכ אבי שרירי רגליים וחולשה בידיים
איילת 19/12/2020 | 19:20קבלתי טיפול בכמה סוגי אנטיביוטיקה+ נקסיום עקב חיידק הליקובקטר .בעקבות הטיפול יש לי כאבי שרירים ברגלים ולעיתים חולשה ורעד בידיים, האם זה בעקבות הטיפול או אחת התופעות לוואי, אשמח למענה מהיר, תודה, איילתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תופעות לוואי
דר' דן קרטר 19/12/2020 | 19:56שלום סביר להניח שמדובר בתופעת לווי יש להפסיק טיפול ולפנות לרופא המטפל לבירור
-
-
אנטיביוטיקה שמתאימה גם לטפיל מעיים וגם לשיניים
שרון 19/12/2020 | 19:28שלום, בחודשיים האחרונים חוויתי בעיות עיכול + טחול מוגדל, עשיתי עשרות בדיקות כולל CT ומח עצם, והדבר היחיד שיצא חיובי הוא טפיל המעיים blastocystis hominis, המליצו לי לקחת את האנטביוטיקה פרוטציד (טינידאזול) בנוסף, התפתחה לי דלקת חניכיים בשן בינה כלואה למחצה שבכל מקרה צריך לעקור וכנראה שאבצע עקירה בהקדם. השאלה שלי היא: 1. מה האנטיביוטיקה הכי מומלצת לblastocystis hominis 2. במידה וזו אכן הפרוטציד האם היא יכולה להיות אפקטיבית גם בשביל השיניים, אני שואל מאחר ואני רוצה להמעיט באנטיביוטיקה ככל האפשר ולהימנע ממצב של לקחת שני סוגים. ההמלצה שקיבלתי מהרוקח בסופר פארם היא לקחת אזניל שכן היא יכולה לטפל גם וגם. אשמח לעצתכם. תודה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול
דר' דן קרטר 19/12/2020 | 19:55שלום בלסטומיציס הינו בדרך כלל "תושב" שאינו גורם לנזק אמיתי במעי יחד עם זאת אם קיימים תסמינים ניתן לקחת טיפול המכוון אליו ואל טפילים אחרים פרוטוציד הינו בחירה סבירה לגבי השיניים- יש להוועץ ברופא שיניים
-
-
לאחר ניתוח להסרת כיס המרה - שאלה
ויקי 19/12/2020 | 01:44שלום רב, בחודש מאי עברתי ניתוח להסרת כיס המרה עקב אבנים. כחודש לאחר הניתוח, היציאות הפכו לנוזליות ומגרות את ההאזור בצורה מכאיבה. התייעצתי עם רופאת משפחה הנתנה לי מרשם ל Olestyr (Antihypercholrdterolemic, Clolestyramine for oral suspension USP אבקה לשתיה למשך חודשיים. אבל ברגע שסיימתי את החודשיים של התרופה התסמינים חזרו לקדמותם. חשוב לציין שאני מקפידה לא לאכול אוכל שומני ומתוק, ושומר על תזונה בריאה ומאוזנת. אשמח להמלצה איך אפשר לטפל בתסימינים באופן כללי ובכאב וגירוי מקומי בפרט. תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח
דר' דן קרטר 19/12/2020 | 19:53שלום מדבר ככל הנראה ברבוי הפרשה של מלחי מרה עקב הניתוח י שלהמשיך את הטיפול בתרופה שקבלת
-
-
מעיים נפוחים
רונית 18/12/2020 | 11:49היי דוקטור, אני סובלת כבר שנתיים ממעיים נפוחים ודקירות באזור הבטן ולאחר גסטרו ו קולונוסקופיה לפני שנתיים לא נמצא ממצא. לאחרונה אני סובלת מכאבי רגליים שלא יכולה להרים את הרגליים וכן דקירות באזור הבטן ובבדיקות דם יצא לי המוגלובין 10 ו פריטין קטן מ 8 ואלבומין תקין. מה אני אמורה לעשות? לא עולים לי על הבעיה. תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מעים נפוחות
דר' דן קרטר 18/12/2020 | 21:15שלום את סובלת ממגוון בעיות גסטרו ואנמיה של חוסר ברזל י מקום לבירור שלמערכת העיכול מעבר לקולונוסקופיה למשל CT ובדיקת קפסולה שלמעי דק כדאי לפנות לבירור בהקדם
-
-
קולונוסקופיה
דני 17/12/2020 | 09:29ד"ר שלום. 1. מה מומלץ יותר קולונוסקופיה רגילה או וירטואלית? 2. האם אתה עובד עם קופת חולים מאוחדת ואם כן היכן אתה מבצע את בדיקת הקולונוסקופיה דרך הקופה? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קולונו
דר' דן קרטר 18/12/2020 | 21:13באסותא רעננה -
קולונוסקופיה
דני 18/12/2020 | 12:52תודה רבה. באתר מאוחדת לא כתוב היכן אתה מבצע את הבדיקה. -
תשובת מומחה קולונוסקופיה
דר' דן קרטר 17/12/2020 | 21:44שלום קולונוסקופיה רגילה מומלצת יותר פרטים על מקום עבודתי במאוחדת תוכל למצוא באתר הקופה
-
-
אכילה לא הגיינית
אופיר 17/12/2020 | 13:54שלום. האם אכילה לא הגיינית במשך כחודשיים, נניח מסירים מחבתות ותבניות אפיה שלא נשטפו היטב,,יכולה להביא לסרטן מעי / קיבה בטווח של שבועות או חודשים? המון תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אכילה
דר' דן קרטר 17/12/2020 | 21:44שלום חד משמעית לא!!!
-
-
טיפול להליקובט
ריקי 14/12/2020 | 21:37שלום דוקטור הבת שלי התחילה אתמול את הטיפול בהליקובקטר שכולל דוקסילין פלגיל וקל בטן , יש לה ממש כאבי ראש מאתמול זאת תופעת לוואי שכיחה? והאם אפשר לקחת משכך כאבים ואיזה תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבי ראש
דר' דן קרטר 16/12/2020 | 18:50שלום איני מטפל בילדים... אבל אם הטיפול גורם לכאב, יש להפסיק אותו ולהוועץ ברופא המטפל
-
-
תבחין אוראז, בדיקת גסטרוסקופיה
ירון 15/12/2020 | 14:51שלום רב, בבדיקת גסטרו שבוצעה היום אובחן החיידק. אבקש פירוט לסוגי התרופות שעלי ליטול, וכן המשך הפעולות הנחוצות בהתאם לסיכום הבא: "טיפול מרובע לארדיקציה של הליקומבקטור למשך 14 יום מבוסס קארין או ביסמוט.המשך נקסיום במינון כפול(השלמה לחודש). ווידוא ארידיקציה כעבור חודשיים מתום טיפול" תודה רבה, ירוןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול בHP
דר' דן קרטר 16/12/2020 | 18:49שלום כמובן שאיני יכול להמליץ בפורום על סוג הטיפול לשם כך יש צורך בדיקה רפואית אצל רופא המשפחה או הגסטרואנטרולוג
-
-
שאלה בקשר לסיבו שהיה לי
נטלי 16/12/2020 | 13:38שלום אובחנתי בסיבו לפני כחודשיים והבדיקה יצאה חיובית. הרופא אמר לי שזה קרה בעקבות זה שנטלתי כל יום כדור פרוביוטיקה, וזה יצר אצלי עודף חיידקים טובים במעי הדק וגרם להתנפחויות מאוד גדולות בבטן. טופלתי באנטיביוטיקה ועכשיו אני בסדר. השאלה שלי היא כזאת- האם אני יכולה לאכול כל יום גביע יוגורט ביו של תנובה שכולל חיידקי ביפידוס? האם זה יכול לגרום לאותה בעיה שהיתה לי? או האם זה חלש יחסית לכדורי פרוביוטיקה ולא יכול לגרום שום נזק? אשמח לתשובה בהקדם תודה וחג שמח נטליפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה SIBO
דר' דן קרטר 16/12/2020 | 18:48שלום אני לא מכיר שנטילת פרוביוטיקה יכולה לגרום לסיבו דוקא אולי יש לך אי סבילות ללקטוז? בכל מקר איני מכיר הרב הטוויות נגד נטילת פרוביוטיקה
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים