פורום הסרת יבלות בכף הרגל בלייזר - עמוד 2
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
טיפול לייזר יעיל ליבלות ויראליות
הדס 11/03/2021 | 20:21לבן שלנו יש יבלת ויראלית (verruca vulgaris) די גדולה (מעל ס"מ) צמוד לציפורן ביד שלא הגיבה לסדרת טיפולים בחנקן. הוא עשה 4-5 טיפולי לייזר, בכל פעם כחודש אחרי טיפול הלייזר היבלת חוזרת. עכשיו בנוסף צצו לו יבלות קטנות יותר בשתי אצבעות סמוכות ובכף הרגל (לא מטופלות בלייזר). האם יש טיפול יעיל יותר (בטיפולים עשו לו שני סוגי לייזרים)? או שצריך להמשיך עם סדרת הטיפולים? תודה,פתח בחלון חדש-
גם לנו הייתה אותה בעייה ומצאנו פתרון מעולה
שחר 12/08/2021 | 18:52לבנינו הייתה יבלת כזו וגם במקומות אחרים . ניסינו הכל. ליזר \ חנקן \ ורומל אבל הן כל הזמן חזרו לצוץ :-( הינו כבר מיואשים מהצלקות של החנקן. לבסוף בהמלצת פרופסור ( לא יודע אם מותר לפרסם שם ) קיבלנו תרופה פעמיים ביום בשם : MAGNESIUM MANGANESE METHIONINE לאחר 6 חודשים 8-10 יבלות פשוט נעלמו ללא סימן ! פשוט מדהים. את התרופה ניתן להזמין כתוסף מזון מצרפת בלבד. נשארו לנו עוד 8 קופסאות. מי שרוצה לקחת מוזמן ליצור קשר : pavelshahar@gmail.com -
תשובת מומחה יבלת שלא הגיבה לסדרת טיפולים בחנקן. הוא עשה 4-5 טיפולי לייזר.........
פרופ' אברהם ברוכין 12/03/2021 | 07:14תודה לשאלתך יבלות יכולות לעתים התנהג בעקשנות רבה . ומאחר ומדובר במיליוני נגיפים קשה לעתים לפגוע בכל אחד ואחד בנוסף יש לווודא תקינות מערכת החיסון האמורה לזהות ולהגיב . אין לי מידע אודות סוג הלייזר שהשתמשוו במיקרה זה: עצמתו אורכי הגל ההספק וכו' אלה הנתונים החשובים כי לייזר הוא שם כללי לעשרות מכשירים ,כולם ספציפים למטרה לה נועדו ולא אחרת . אשמח לראות צילומי הבעיה וסיכומי טיפול בווטסאפ ..
-
-
דימום רב לאחר הסרת יבלת בלייזר (לת)
רחלי 09/06/2021 | 06:03שלום, אתמול הסרתי מספר יבלות בבוהן כף הרגל בלייזר. אחת היבלות הייתה למטה בנקודת דריכה והייתה נראת שטוחה כלפי חוץ אך עמוקה מאוד. האצבע מדממת מאוד, החלפתי כבר מספר פעמים תחבושת כאשר התמלאה בדם אך הדימום עדיין מוגבר. האם זה תקין? אודה לתשובה.פתח בחלון חדש -
יבלת חודרנית שנמשכת שנים
רינה 29/05/2021 | 07:45שלום פרופסור יש לי יבלת בכף הרגל שמכאיבה ומשבשת לי שנים את איכות החיים ושום טיפול לא עזר. יש לי הלוקס ולגוס ונאמר לי שרק אם אנתח התופעה תיפתר אני בכל זאת מתעניינת גם בלייזר האם יעזור? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יש לי יבלת בכף הרגל שמכאיבה ומשבשת לי שנים את איכות החיים
פרופ' אברהם ברוכין 31/05/2021 | 19:52שלום רב אינני מתייחס למה שאומר הרופא האחר משום שאינני רואה מה שהוא ראה . תוכלי לצלם ולשלוח לי בווטסאפ 0547759427 ואתרשם תודה -
תשובת מומחה יבלת בכף הרגל שמכאיבה ומשבשת לי שנים את איכות החיים ושום טיפול לא עזר
פרופ' אברהם ברוכין 29/05/2021 | 09:13שלום רב ראשית לטובת הקוראים דברי הסבר קצרצרים ( השאר בשפע בגוגל) .הלוס וולגוס או בעברית אצבע קלובה , הוא מצב חולני הדרגתי ונפוץ בבוהן הרגל הנוטה כלפי האצבעות מסיטה אותן או רוכבת עליהן המצב מלווה בהופעת בליטות בכרית בצדדים או מעל , החיכוך בהליכה והנעלים שאינן לעולם תואמות לחץ והשישוף מתמשכים עד כדי פציעה ובהמשך יצירת יבלות לחץ ( קאלוס) או יבלות ויראליות . כמובן העיצה שניתנה נכונה . שיפוץ בית מתחיל מהיסודות - לא מהגג . תודה
-
-
יבלת מסמר (לת)
נועה 31/05/2021 | 19:09היי אובחנה אצלי יבלת מסמר בקוטר 0.3 סמ לדברי הכירורג במכבי לא ניתן לנתח מאחר והאיזור מאופקים בעור לא התמי ולא גמיש (אצבע רביעית בכף רגל שמאל, מלמטה, צמוד לציפורן) אודה להתיחסות מה כן אפשר לעשות לדעתךפתח בחלון חדש -
יבלת בכף הרגל
חיים 10/05/2021 | 16:05שלום דר ברוכין..יש לי שני יבלות בעקב כף הרגל מיזה כמה חודשים..לאחר ביקור אצל רוםא עור מיספר פעמים עם צריבה בחנקן ללא הקלה..הופניתי לביקור אצל פדיקור רפואי גם ללא שיפור..זה שוב חוזר.אובחן בהתחלה כיבלת שורש ולאחר מיכן יבלת ויראלית (וירוס)..זה כואב נורא ומגביל אותי בעבודה..מה אפשר לעשות על מנת להעלים את זה או לטפל באופן ממוקד..תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שני יבלות בעקב כף הרגל מיזה כמה חודשים
פרופ' אברהם ברוכין 29/05/2021 | 09:04שלום רב היבלות שתארת כיבלת שורש או יבלת ויראלית ,הן שמות נרדפים בשפה העממית וחד הוא . במידה וחנקן אינו יעיל , הלייזר הוא קו ההגנה השני מאחר ובאמצעותו ניתן להסיר טוב יותר את שורש היבלת ,שהחנקן אינו מסוגל להגיע אליו בגלל התחממותו במגע עם טמפרטורת הגוף . הלייזר ממוחשב ומגיע למטרתו בדיוק מיטבי . תוכל לפנות לטיפולי או כל מומחה אחר העוסק ספציפית בשטח זה .
-
-
טיפול ביבלת כף הרגל בזמן היריון
הריונית שרוצה ללכת נורמלי 18/04/2021 | 10:43שלום, כבר כמה חודשים יש לי יבלות בכף הרגל שמאוד מכאיבות ומקשות על ההליכה. אני בהריון (מתקדם, חודש שמיני), ובינתיים מטפלת בהן בחנקן נוזלי, אבל זה לא עוזר, וכבר בקושי מסוגלת ללכת. האם ישנה אפשרות לטפל ביבלות בלייזר בזמן ההריון? ומה לגבי זמן ההנקה? (למרות מעדיפה לטפל לפני הלידה כדי להיות מסוגלת לטפל בתינוק) אגב, זו תופעה שכבר חוזרת על עצמה אצלי - בערך לפני שנה הופיעה אצלי היבלת הראשונה ברגל, מאז כולן באותה כף רגלפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול בלייזר ליבלות בזמן הריון מתקדם
פרופ' אברהם ברוכין 18/04/2021 | 12:07שלום רב לך .ותודה לשאלה שאלתך נפוצה ותשובתי פורסמה פעמים רבות בפורמים שונים . הכאב נגרם ע"י היבלת ,מכיון שהיא חודרת עמוק ,מושבת וירוס היבלות הבנוויה ממיליוני וירוסים צריכה לקבל תזונה כלשהי ?מהי? כמובן דם . לפיכך ,היבלת הנראית לעין היא רק קצה הקרון בשעה שלמעשה היבלת עצמה ( המושבה) נמשכת לעומק השכבות העור . והטיפול בין כירורגי או לייזר חייב להגיע לכלי הדם הנמצאים בעומק . לחץ משקל הגוף באזור היבלת הוא נקודתי נקרא PSI. תארי לך קצה עיפרון לוחץ על נקודה בעור . .תוך שניות מרגישים את הכאב הנקודתי של "השפיץ".( עם תעשי זאת עם צד המוחק יהי הכמובן חלש ) המשקל הנוסף בהריון רק מחמיר את הבעית הלחץ הנקודתי בהתאם . מבחינתת הגינקולוגים ,אין התנגדות לביצוע בזמן הריון שכן קרן הלייזר אינה מסוגלת לפגוע בדרך כלשהיא בהתפתחות העובר או בלידה .(נבדק ומאושש מדעית ) למרות זאת אנו מבקשים ,במצבים קלים ,מכתב מגינקולוג שאין מבחינתו התנגדות . הבעיה אחרת : כל התערבות כירורגית היא למעשה יצירת פצע מבוקר ,גם לייזר יוצר פצע מבוקר בהסירו שכבות שכבות את מושבת הוירוסים עד לעומק הימצאות כלי הדם כלי הדם . אחר תלא עשינו כלום היבלת עלולה לחזור . בסיכום נחזור להתחלה ,משקל ההריון בלחץ נקודתי על פצע כירורגי בתקופת ההחלמה הדורשת כחודש . רפאנו בעיה אחת ויצרנו שניה -עד הלידה בשעה טובה , יכאיב לך מהיבלת + הכאב הניתוחי ,אז מה הועילו חכמים בתקנתם ? לידה קלה .
-
-
דריכה על כף רגל אחרי לייזר
רועי 08/03/2021 | 10:29האם לא ניתן לדרוך על הרגל לאחר הסרה כזו? מה משך ההחלמה? דוחה את הטיפול..פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דריכה על כף רגל אחרי לייזר (רועי
פרופ' אברהם ברוכין 08/03/2021 | 12:54שאלה קצרה אך מורכבת השאלה מתייחסת ליבלת ויראלית בכף הרגל ,בכף הרגל יש אזורי דריכה וביניהם קשת שאיננו דורכים עליה כלל . לכן ,אם היבלת באזור הדריכה ,היא עשויה לגרום לכאב מה בשבוע שבועיים הראשונים בממוצע הנובע בעיקר מלחץ לא מבוקר של משקל הגוף נקודתית עליה . אם היבלת באזור הקשת ,אין כאב . כמובן שעוצמת הכאב יחסית לשטח הליזור ולעומק היבלת בממוצע ,הכאב נסבל ,כשמשתדלים לא להפעיל על איזור היבלת לחץ משקל גוף ולהימנע מהליכה ועמידה ממושכים .
-
-
הסרת יבלות קונדילומה
אנונימי 08/02/2021 | 17:44האם ניתן לבצע את ניתוח הלייזר באיבר מין (חיצוני לא פנימי)- בזמן שישנו פצע חום- הרפס סימפלקס?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הרפס סימפלקס וקונדילומה
פרופ' אברהם ברוכין 09/02/2021 | 19:00שאלה קצרה תשובה ארוכה הרפס סימפלקס HS1 הפוגע רק בפה והשפתיים ,הוא זן ממשפחת ההרפס ווירידה לעומת ו וירוס הקונדילומה , זן ממשפחה אחר ו ממשפחה אחרת פפילומה ווירוס HPV והוא תוקף אברי מין כן ,חייבים קודם לוודא שזה אכן כך . כאן נכנס לתמונה רופא העור שלך שמוודא: שם פרטי ושם משפחה של הווירוס המחולל באמצעות בדיקות סרולוגיות , אימונפלואורסנטיות ואחרות ,לפי שיפוטו . רק אז בוחרים בשיטת טיפול: תרופתי ,לייזר או אחר . כעיקרון לייזר ה-CO2 ששימושו נפוץ במקרים דומים (אך לא רק הוא ) ,הו א אינפרהאדום ובלתי מיינן , אינו פוגע לרוב מעבר למטרתו . ( למשל נמצא בשימוש בילדים ובהריון )
-
-
טיפולים ליבלות בכף הרגל
יוסי 01/02/2021 | 08:55אני כבר מבולבל, לנוכח כל מיני טיפולים המוצעים ליבלות כף הרגל ומסתבר שגם בכל שיטה יש כמה סוגים ,למשל בלייזרים יש איזה 4 לפחות , אז במה לבחור ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בכל שיטה יש כמה סוגים ,למשל בלייזרים יש איזה 4 לפחות
פרופ' אברהם ברוכין 09/02/2021 | 18:29אתה לא בוחר אתה והרופא שלך בוחרים יחדיו הוא חייב להסביר יתרונות וחסרונות בכל שיטה ,מה לדעתו יתאים במקרה הספציפי שלך ,מניח לך זמן סביר לגבש החלטה ובסופו של יום אתה המחליט החוק קובע " אדם אדון לגופו " הרופא מחתים אותך על הסכמה מודעת ורק אז מטפל כפי שהוחלט באישורך ובחתימתך -
תשובת מומחה אני כבר מבולבל, לנוכח כל מיני טיפולים המוצעים ליבלות כף הרגל
פרופ' אברהם ברוכין 01/02/2021 | 09:37תודה לפנייתך נכון הבחירה לא קלה ומפתה ,כדי להקל אומר זאת: זו תמצית קיום הרופאים ,הם כאן לרשותך ולעזרתך כדי לאבחן ולהציע את הטיפול המתאים למיקרה יבלות כף הרגל המתאים . כמעט כל טיפול רפואי הוא למעשה פשרה בין יעילות לפולשנות . למשל במיקרה היבלת הפלנטרית(יבלת כף הרגל) השיטות העדינות והלא פולשניות ,לא מכאיבות ואין להן הרבה תופעות לוואי ,אבל הטיפול באמצעותן גוזל זמן ממושך של התעסקות ,הרבה ריצות והרבה פגישות בתקווה להגיע לתוצאות המיוחלות ,אם בכלל . בשיטות פולשניות לטיפול ביבלות כף הרגל ,ההישגים ניכרים יותר ובזמן קצר יותר ואם עוסקים במיכשור מודרני כמו לייזר, ניתן להוסיף ,בדיוק רב יותר ובזמן קצר יותר שמשמעותו גם פחות נזק סביבתי לעור ,אבל הן מכאיבות במידת מה (יחסי , לרוב ברמת זריקת הרדמה של רופא שיניים ) .שיקול זה לוקח בחשבון פרמטרים שונים כמו :גיל, משקל, מצב בריאותי ואז ורק אז תתקבל תשובה אופטימלית ותיבחר שיטת הטיפול .
-
-
יבלות ויראליות- צריך הסרה?
אליאונורה 28/01/2021 | 09:25היי פרופ' ברוכין ,שמעתי וקראתי כי יבלות ויראליות נעלמות מעצמן , זה נכון?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יבלות ויראליות נעלמות מעצמן , זה נכון?
פרופ' אברהם ברוכין 28/01/2021 | 11:53זה נכון אליאונורה ,שמעת וקראת היטב, פעמים רבות יבלות ויראליות בכף הרגל ובידיים אכן נעלמות מעצמן ...... אבל המשך המשפט הוא :"לאורך זמן ,חודשים ולפעמים שנים ,לעתים, בכלל לא ". נניח שאת אדם בריא, ללא מחלות כרוניות של כלי דם ,סכרת ועצבים ומחליטה להשאיר לטבע לעשות את שלו ? ,נשמע בסדר נכון ? אזי ,לא נכון. עולם הרפואה חושב אחרת : היום זו יבלת ויראלית קטנה ,נסתרת , לא מפריעה ולא מזיקה, מחר בבוקר את עלולה לקום עם משפחה של יבלות מפושטות חדשות בסביבה ואם זה ימשיך כך , חוששני שכבר לא יהיה צורך להתעורר בבוקר ,כי ממילא , זה ידיר שינה מעיניך . עצתי: אל תזניחי ,לכי על אבחנת ויעוץ רופא .
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים