פורום אוטיזם אצל תינוקות

תינוק בן חודשיים שמסתכל למעלה
נויה 20/01/2025 | 22:51שלום , יש לי בן חודשיים נולד במועד במשקל 3.160 שמחייך מגיל חודש וחצי אבל לא ממש ממקד מבט כשמחזיקה אותו מקרוב. הוא מסיט את הראש. הוא כן מגיב ומסתכל רק ממרחק מסוים בטרמפולינה , מאוד מתלהב מחייך ומזיז את הידיים בהמון בהתלהבות כאילו רוצה לצאת מהטרמפולינה. המובייל מעל המיטה שלו גורמת לו ממש לתזוזה והתלהבות. אבל כשמרימים אותו לגרפס ואני מנסה לבוא מסביב לדבר איתו הוא לא מסתכל עליי. באופן כללי לא מגיב בהנקה בקשר העין( יצא לי לראות רק פעמיים שכן חייך תוך כדי הנקה) . חשוב לי לציין שהוא תינוק מאוד חזק שחשדתי שטונוס שרירים גבוה אך הרופאה אמרה שאין לו. מרים את הראש והכתפיים, מאוד אוהב מוצץ בעיקר בהרדמה. ישן לילה 5 שעות ברציפות ואחרי זה מתחיל להתעורר כל 3 שעות. לפעמים מתבכיין בהנקה או בהאכלה בבקבוק ולא אוכל ברציפות. בהתחלת ההנקה הוא עשה לי פצעים מרוב שינק חזק. באופן כללי הוא תינוק יחסית רגוע, יש לו 2 אחים בריאים. האם יש פה סימנים לאוטיזם? מודאגת ממש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה קשר עין בגיל חודשיים
ד"ר יפעת פיירמן 21/01/2025 | 16:37נויה שלום, הערנות והרגישות שלך בנוגע להתפתחות תינוקך ניכרות בדבריך. חשוב לציין שבגיל חודשיים מוקדם לייחס חוסר קשר עין כסימן לאוטיזם. ישנם תינוקות שהבשלת תעלות הראיה שלהם מתפתחת לאט יותר. עד גיל 3.5-4 חודשים ניתן לראות אצל חלק מהתינוקות עיכוב נורמטיבי בהבשלת תעלות הראיה. במצב כזה התחושה של ההורה היא שהתינוק לא ממקד את המבט בו. ביחד עם זאת, יתכן והמיקוד הקרוב קשה לו או מאיים עליו ולכן כדאי לתת לו יותר מרחב בשלב זה. אפשר להחזיק אותו בזמן ההאכלה קצת יותר נמוך ולחייך אליו ממרחק קצת יותר גדול. בכל מקרה, לא נכון לחשוב על אוטיזם בגילו המאד צעיר, כי דברים רבים יכולים להשתנות וחבל להכנס ללחץ שעשוי להשפיע עליו. כדאי להמשיך לטפל בתינוק ברוגע, לשלב הרבה מגע ודיבור שקט אליו. אם לא יהיה שינוי בעוד כחודש, כדאי לפנות לגורם מקצועי שמתמחה בהתפתחות תינוקות, כמו רופאי התפתחותי כדי לקבל הכוונה וייעוץ על סמך הסתכלות מקצועית. את מוזמנת גם להתייעץ עם מרכז מפנה 04-6931021 שמתמחה בגילאי הינקות.הוסף תגובה
שמונה חודשים גסטות
אמא 12/12/2024 | 16:29שלום תינוק בן שמונה חודשים חייכן עם קשר עין מחפש חברת אנשים,משחק תקין לגילו. עדיין אין מחיאת כפיים ןביי ביי עם טונוס נמוך עדיין לא זוחל מטופל בפיזיו.הפיזיוטרפיסטית לא דואגת בהקשר המוטורי יודעת שזה עניין של זמן יותר אצלוהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה שמונה חודשים גסטות
מרכז מפנה 13/12/2024 | 15:18בגיל 8 חודשים עדיין לגטימי שלא תהיינה הג'סטות אותן אתם מזכירים. ביחד עם זאת, עיכוב תתפתחותי מוטורי מלווה לעתים בעיכוב התפתחותי נלווה. אם בגיל 9 חודשים תהיו מוטרדים, כדאי יהיה לעשות הערכה התפתחותית. בברכה.הוסף תגובה
תשובת מומחה בהייה
ד"ר יפעת פיירמן 27/10/2024 | 09:49תינוקות וילדים צעירים נוהגים לבהות. יש בכך התנתקות רגעית נורמטיבית. באוטיזם יש בדרך כלל התנתקויות רבות יותר וזוהי מהות הבהייה.הוסף תגובה
פרוביוטיקה ובהייה
גלגל 24/10/2024 | 12:04הבן בן שנתיים מקבל פרוביוטיקה בשל עצירויות ואי נוחות במערכת העיכול. שמנו לב שבמקביל לפרוביוטיקה התגברו הבהיות בחלל לצד יכולות ורבליות ותקשורת גבוהות ומתקדמות יותר. האם התופעה מוכרת? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה פרוביוטיקה ובהייה
ד"ר יפעת פיירמן 27/10/2024 | 09:43תודה על הפניה. לא מוכרת לנו תופעה של קשר בין פרוביוטיקה לבהייה. באיזה אופן הוא מקבל פרוביוטיקה ובאיזה מינונים? האם עוד משהו השתנה בנוסף לקבלת הפרוביוטיקה? נשמח לעקוב.הוסף תגובה
קשר עין מקרוב
Mila 12/09/2024 | 13:14שלום, יש לי תינוק בן 3 חודשים נולד בשבוע 37. 2.5 קילו. חייכן, מגיב, מסתכל ועוקב אחרי חפצים, יוצר קשר עין ועוקב אחרי העיניים שלי. עוקב אחרי שאני בתזוזה- ממש מזיז את הראש. מזיז את הראש לרעש (רוב הזמן, לא תמיד). אבל, הוא לא אוהב שמתסכלים עליו מקרוב, כאשר מרימים אותו מול הפנים, או באווירון ממש מסיט את המבט. כל הזמן. הוא יוצר קשר עין כאשר מסתכלים עליו מגבוהה. אני ממש מנסה להבין- איך קשר עין מתבטא אצל תינוקות אוטיסטים? אין בכלל? אין חיוכים ? הם עוקבים אחרי העיניים? אם התינוק שלי עושה את הדברים האלה, אני יכולה להיות רגועה ? משום מה הנושא הזה מעורר בי הרבה חשש, אני מרגישה שאני כל הזמן בוחנת אותו וזה מצער אותי מאוד.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה קשר עין
ד"ר יפעת פיירמן 12/09/2024 | 15:29שלום, תודה על הפניית השאלה אלינו. סיפרת על התינוק שלך ועל ההתפתחות היפה שלו. ביחד עם זאת, לפי התיאור שלך תינוקך יוצר קשר עין אבל במצבים בהם מחזיקים אותו קרוב הוא מסיט את מבטו. חשוב לציין שתעלות הראיה מבשילות במהלך ארבעת החודשים הראשונים ויתכן שלתינוקך קושי למקד ראיה מקרוב מדי. אי לכך לא כדאי לאלץ אותו להסתכל מקרוב ולא לתסכל אותו. ציינת גם שאת חוששת ובוחנת אותו כל הזמן. שאלת איך מתבטא קשר עין אצל תינוקות עם אוטיזם. אנחנו מציעים שלא תכנסי להגדרות בגילו הצעיר, זה לא רלוונטי ומלחיץ. ככל שתהיי לחוצה זה גם עלול לאיים עליו. אנחנו מציעים שתעשי מאמץ לשחרר את עניין קשר העין לחודשיים הקרובים, ואם בכל זאת תרגישי שיש בעיה, את מוזמנת לפנות אלינו שוב. בינתיים, חייכי אליו הרבה, ללא בחינות.הוסף תגובה
קשר עין בגיל הרך
אמא 24/08/2024 | 00:46שלום. מנסיון שלכם אשמח לדעת האם התערבות מוקדמת בתינוק עם קשר עין לקוי לפני גיל שנה משפרת את קשר העין בצורה משמעותית והופכת אותו להיות קשר עין תקין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה התערבות מוקדמת עשויה לשפר
ד"ר יפעת פיירמן 25/08/2024 | 12:40שלום אמא, בשלב הראשון מומלץ לפנות לרופא עיניים כדי לשלול בעיה רפואית הגורמת לליקוי בקשר העין. אם לא נמצאה בעיה רפואית, ובהינתן גילו הצעיר (פחות משנה), התערבות מוקדמת עשויה בהחלט לשפר את קשר העין באופן משמעותי. ידוע לפי מחקרים עדכניים שבחודשי החיים הראשונים המוח הוא גמיש ביותר. לכן, ניתן לגרום לשינויים מהותיים, כולל שינויים נוירו-פיזיולוגים, בקלות רבה יותר מאשר בילדים גדולים יותר. ביחד עם זאת, על מנת להתערב באופן מקיף והולם את צרכיו, חשוב להבין האם יש לתינוק קשיים התפתחותיים או התנהגותיים בנוסף לקושי בקשר העין . בכל מקרה כדאי לפנות ליעוץ בהקדם כדי לא לאבד זמן יקר. בהצלחה.הוסף תגובה
קשר עיין מקרוב
אמא 06/08/2024 | 09:49היי תינוקת שלי בת 7 חודשים וחצי. בזמן בטן או כשהיא על שוכבת על הגו יוצרת קשר עיין איתנו, אך כשמרימים אותה על הידיים מול הפנים שלנו היא ממש מסובבת את הראש שלה וכמעט לא יוצרת קשר עיין, אלא במקרים נדירים שמנסים להוציא קולות מוזרים אז מעיפה מבט לחצי שנייה אולי. נבדקה ע״י רופאת עיניים פעמיים הכל תקין מבחינה עינית ואמרה פשוט ייתכן משהו התנהגותי. האם זה ישתפר עם הזמן? האם יש מקום לדרגה? יש צורך בהתערבות כלשהיאהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה לפנות לגורם מקצועי שמתמחה בהתפתחות תינוקות
ד"ר יפעת פיירמן 12/08/2024 | 14:52קשיים על בסיס התנהגותי נובעים מסיבות שונות, במקרה של הבת שלכם, בהנחה שנשללה האפשרות הנוירופיזיולוגית, ניתן לחשוב על הימנעות מקשר עין ישיר במצבים מסוימים. הימנעות יכולה להיות על בסיס קושי רגשי. הדברים נאמרים באופן תאורטי. על מנת לומר דברים יותר ברורים, יש לראות את התינוקת במצבים שונים. אנו ממליצים לפנות לגורם מקצועי שמתמחה בהתפתחות תינוקות כפי שכבר כתבנו בתשובה הקודמת.הוסף תגובה
תגובה
אמא 12/08/2024 | 12:11את יכולה בבקשה להסביר מה זה בעיה התנהגותית? מה הסיבות יכולות להיות? האם זה יכול להיות ביטוי לאחד הסימנים של אוטיזם? וכיצד אפשר לשפר?הוסף תגובה
תשובת מומחה תגובה לפנייה - קשר עין מקרוב
ד"ר יפעת פיירמן 06/08/2024 | 12:37לאמא של בת 7 וחצי חודשים. תודה על פנייתך לפורום תינוקות. על פי תאורך, במנחים מסוימים התינוקת שלך כן יוצרת קשר עין וזה מלמד על כך שיש לה את היכולת לעשות זאת. יכולות להיות שתי אפשרויות: 1. בעייה הקשורה בשדה הראייה אשר מגבילה את הפוקוס במנחים מסויימים. 2. קושי על בסיס התנהגותי ביצירת קשר עין במנח מאונך. הבירור הרפואי שעשיתם אצל רופאת עיניים חשוב כדי לשלול בעיה רפואית, עם זאת, כדי להבין יותר לעומק את הסיבות לקושי של התינוקת שלכם והאם אכן מדובר בבעיה התנהגותית כפי שרופאת העיניים משערת אנחנו מציעים לפנות לרופא ילדים התפתחותי. יש גם אפשרות לפנות למרכז מפנה ולקבל חוות דעת מהצוות הקליני. מרכז מפנה 046931021.הוסף תגובה
זחילה לכיוון ההורים
הורים 18/07/2024 | 18:49היי, זה תקין שתינוקת לקראת 7 חודשים זוחלת(זחילת גחון טרם זחילת שש) לכיוון צעצועים ולא זוחלת אף פעם לכיוון ההורים אפילו אם היו קוראים ושרים לו?? אך אם מציעים צעצוע חדש ומעניין כן מתעניין ומנסה לזחול לכיוונו! התנהגות כזאת מדאיגה? ומה זה אומר? היא כן מסתכלת רואה שרואים לה אך לא מתעניינת לזחול לכיוון ההורים שלה! תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה משחק משותף
ד"ר יפעת פיירמן 21/07/2024 | 09:34בגיל 7 חודשים תינוקות לרוב מעבירים מבט אל ההורים גם כשהם מתעניינים בצעצוע. בזמן שאתם משחקים איתה, אתם יכולים להיות על הרצפה בגובה שלה ולגלגל אליה כדור, לשחק קו-קו עם מטפחת. שימו לב האם במצבים כאלה עולה ההתעניינות שלה בכם? אם הדאגה ממשיכה, מומלץ לפנות לגורם שמתמחה בהתפתחות תינוקות. אתם מוזמנים לפנות גם אלינו, למרכז מפנה.הוסף תגובה
תגובה
הורים 19/07/2024 | 17:14איך אני אידע שהיא מעדיפה צעצועים על אנשים? את יכולה להרחיב את זה??הוסף תגובה
תשובת מומחה כדאי לשים לב
ד"ר יפעת פיירמן 19/07/2024 | 14:20הורים שלום, צריך להסתכל על תמונה רחבה יותר. האם התינוק.ת שלכם (לא ברור בשאלה) מעדיפה צעצועים על אנשים בדרך כלל? יתכן גם והיא רגילה שאתם באים ולוקחים אותה על הידיים אבל מבינה שהצעצוע לא יגיע אליה והסקרנות מניעה אותה. שימו לב מה קורה בשבועיים הבאים ותוכלו לפנות אלינו שוב. תודההוסף תגובה
נפנוף ידיים
למי 10/07/2024 | 22:39בהמשך לשאלה האחרונה הקודמת. בקשר לנפנוף ידיים בתחילה היה עושה כמו flapping בידיים דו״צ בעיקר בזמן שהוא מתרגש, רואה המון אנשים, מנסים לשחק איתו. עושה את זה לדעתי מעל 3 שבועות לאחר מכן התחיל לעשות כמו להכות במשטח במיוחד ביד שמאל עושה את זה יותר משבוע בזמן שהוא משחק, נוגיע בריצפה או כשמשתעמם. מזה שלושה ימים התחיל לעשות במיוחד ביד שמאל תנועות חזרתיות כמו שהוא מסובב את שורש כף היד והאצבעות. ראיתי סרטון ביוטיופ לתינוקת עם אותן תנועות בגילו שאובחנה באוטיזם לאחר מכן. אני מאוד מודאגת מהתנועות החזרתיות האלה. השאלה שלי בגיל כזה 7 חודשים התנועות האלה שכיחות וכחלק מההתפחות המוטורית?? או התיאור הזה מחשיד לאוטיזם??הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה לתשובה מדוייקת יותר אנא שלחי סרטונים
ד"ר יפעת פיירמן 11/07/2024 | 22:00שלום לך, התיאור שלך יכול להיות אופייני לגיל ויכול להיות גם לא אופייני. יש צורך לראות את זה. אם את רוצה שנראה את התנועות האלה, אנא צלמי אותו במצבים רלוונטיים ושלחי באמצעות הווטסאפ לטלפון של מרכז מפנה מס 0512693102 החומרים הנשלחים למספר הזה הנם חסויים כמובן. לאחר צפייה נחזור אליך. תודה.הוסף תגובה
המשך
המשך 11/07/2024 | 15:10מדייקת יותר בתיאור למשל כשהוא שוכב על הגב מתחיל לפתוח ולסגור את האצבעות ביד שמאל ולהסתכל על האצבעות שלו מול העיניים שלו( שמתי לב שעושה זאת ביד אחת) שמתי לב שעושה זאת באופן חזרתי (למשל בזמן שישבתי איתו למשך אולי 10 דקות עשה אותה תנועה בדיוק מס פעמים) ייתכן שזה בגדר התקין?? או שזה מאוד מחשיד לאוטיזם??הוסף תגובה
נפנוף ידיים
למי 06/07/2024 | 21:04ערב טוב, האם נפנוף ידיים בזמן התרגשות/עייפות או בלי סיבה נחשב תקין בגיל תינוקת בת 7 חודשים? זאת נחשבת התנהגות נורמטיבית בהתאם לגיל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה מה תכיפות נפנופי הידיים?
ד"ר יפעת פיירמן 07/07/2024 | 20:29שלום. נפנופי ידיים בהתרגשות בגיל 7 חודשים בהחלט שכיחים. השאלה הנה במינון ובתכיפות. כדאי לעקוב באיזה עוד מצבים מופיעים הנפנופים. אם נראה שמופיעים ללא סיבה בתכיפות רבה כדאי שאשת מקצוע בתחום ההתפתחותי תראה את זה.הוסף תגובה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכותרפיה
בפורום פסיכותרפיהניתן להתייעץ עם גב' רונית חיימוב, הדרך של רונית, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכותרפיהפורוםאוטיזם אצל תינוקות
בפורום אוטיזם אצל תינוקות ניתן להתייעץ עם מרכז מפנה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם אצל תינוקותפורוםליווי התפתחותי לתינוקות
בפורום ליווי התפתחותי לתינוקות ניתן להתייעץ עם מיכל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם.
לפורום ליווי התפתחותי לתינוקות