פורום אוטיזם אצל תינוקות - עמוד 3
ד"ר יפעת פיירמן יפעת פיירמן, ד"ר לביולוגיה, מטפלת התפתחותית במרכז מפנה (ע"ר 1987) לטיפול, מחקר והכשרה. מרכז מפנה הנו מרכז בינלאומי המתמחה באיתור מוקדם של סיכון לאוטיזם ובטיפול בתינוקות שאובחנה אצלם הפרעה בספקטרום האוטיזם ובמשפחותיהם. 04-6931021
ערנות שמיעתית לא מפותחת עדי 21/10/2022 | 10:21שלום, הבן שלי בן 5.5 חודשים. לחיוב הוא שומר על קשר עין איכותי וטוב מגיל קטן, ממלמל הברות, מושיט ידיים לצעצועים, מחייך המון וצוחק צחוק, עוקב עם המבט אחר אנשים אם לא עסוק במשחק, חוקר משחקים על ידי הכנסה לפה והתבוננות ומאוד עירני לצלילים של צעצועים, מיד יפנה מבט. החשש שלי הוא שבערך 50 אחוז מהפעמים, בעיקר כששוכב על הבטן, לא מראה ערנות שמיעתית ולא יפנה מבט כשאדבר איתו. כשאני אשיר זה יותר טוב וכן הוא יכול להרים מבט ולהביט בי בחצי מהמקרים שבהם אדבר אליו או אקרא אך בחלק לא מבוטל מהפעמים ימשיך לשחק ויתעלם. האם זה נחשב לא תקין לגילו ומחשיד ללקות תקשורתית? מדוע לצעחועים תמיד מגיב? זה סימן טוב שלפחות לצעצועים מגיב? אני מאוד דואגת ומוטרדת.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אינטראקציה בשכיבה על הבטן דר' יפעת פיירמן 23/10/2022 | 16:24עדי שלום, תודה על פנייתך לפורום התינוקות. על פי תאורך, התינוק שלך מתפתח יפה. השכיבה על הבטן מייצרת פרספקטיבה שונה מבחינת תפיסת המרחב. יתכן והוא יותר מוסח בתנוחה הזו ויתכן שנדרש ממנו מאמץ גדול יותר הן פיזי והן בחלוקת הקשב. כדאי לשכב על הרצפה בגובה שלו וליצור אינטראקציה שתקל עליו. זה אמור להשתנות ככל שהתנועה שלו תתפתח. אם לא יהיה שינוי בעוד כחודש, כדאי לבדוק את זה. במקרה זה, את מוזמנת לפנות אלינו שוב וננחה אותך בהתאם. מאחלת לך הנאה רבה עם תינוקך.הוסף תגובה
מעט מלמול טל 25/08/2022 | 09:51הילד שלי בן שנה ו-10 חודשים. יש לו מעט מלמול אבל עדיין אין לו מילים כמו שאר הילדים בגן. הוא אומר מילים שנשמעות כמו אבא ואמא אבל לא באופן מכוון אלינו. הגננת אומרת שהוא בעיכוב אחרי שאר הילדים. אשמח לדעה מקצועית.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עיכוב נקודתי או גם בתחומים אחרים דר' יפעת פיירמן 25/08/2022 | 20:57טל שלום, על מנת לענות על השאלה הזו יש לדעת יותר פרטים על ילדך: יש ילדים שמתחילים לדבר רק באזור גיל שנתיים, והם תקשורתיים גם בלי שפה. במקרים אלה העיכוב בדיבור הנו נקודתי בלבד, והוא עשוי להתחיל לדבר בחודשיים הקרובים. ניתן כמובן להתייעץ עם קלינאית תקשורת. בכל מקרה, אם יש לו עיכוב גם בתחומים אחרים, מומלץ להבדק אצל איש מקצוע מומחה להתפתחות .הוסף תגובה
עיכוב מוטורי אמא 21/08/2022 | 09:42התינוקת שלי בת שנה ו-8 חודשים והיא עדיין לא הולכת בלי עזרה. תמיד היא היתה איטית והכל עשתה באיחור. היא תינוקת שקטה ונוחה, אוהבת לשבת עם צעצוע ולשחק איתו. נראה שהיא לא זקוקה לי וטוב לה עם עצמה. אני עסוקה עם שני האחים הגדולים שלה שהם ילדים אנרגטיים ודורשים את כל תשומת ליבי. אמא שלי חושבת שהיא שקטה מידי ושקועה בעולמה וחוששת שאולי מדובר באוטיזם, מה אתם חושבים? לאן עלי לפנות לאבחון אוטיזם?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה אבחון אוטיזם
מרכז מפנה 21/08/2022 | 11:03אמא יקרה, גידול 3 ילדים, ובמיוחד כאלה שיש להם שפע של אנרגיה, זו משימה לא קלה, התמודדות שדורשת השקעת משאבים רבים. את מספרת על התינוקת שלך שההתפתחות שלה איטית, שהיא שקטה ושקועה בעולמה. סימנים אלו לא בהכרח מצביעים על אוטיזם, עם זאת אנו ממליצים לפנות לבירור סיבות העיכוב ההתפתחותי והחשש שמדובר באוטיזם. בתך מתקרבת לגיל שנתיים ולכן חשוב שתפנו בהקדם. בארץ מוסמכים לאבחן אוטיזם בעלי המקצועות האלה: רופאים התפתחותיים, נוירולוגים ופסיכיאטרים לילדים. אבחון אוטיזם נעשה בתחנות להתפתחות הילד של קופות החולים ובתי החולים, בכל בית חולים בארץ קיים מכון להתפתחות הילד, אלא שעל פי רוב התורים ארוכים מאד ומאבדים זמן יקר. לפעמים כדאי לבחון את האפשרות של אבחון פרטי אצל מומחה בעל ידע וניסיון בתחום על מנת לא לבזבז זמן. ישנם רופאים שעובדים בהסכמים עם קופות החולים כך שלעיתים ניתן לקבל החזר חלקי.הוסף תגובה
תאום פחות תקשורתי רז 09/08/2022 | 09:15התאומים שלנו בני 9 חודשים, אחד מהם תקשורתי וחייכן והשני מופנם ושקט. לפעמים נראה שהוא מתנתק מאיתנו ועסוק במשהו. במצב כזה הוא לא מגיב כאשר אנחנו קוראים בשמו. הוא אוהב שאנחנו שרים לו, אז הוא מסתכל אלינו. פנינו לרופא ילדים שלא ראה סימנים מדאיגים ושלח אותנו לנוירולוג. גם הנוירולוג לא זיהה בעיה אבל ליתר בטחון הפנה אותנו להתפתחות הילד. התור מאד ארוך. מה אתם ממליצים לנו לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לכל ילד המזג שלו דר' יפעת פיירמן 10/08/2022 | 20:09רז שלום, במצב של אחים תאומים ההשוואה היא בלתי נמנעת אבל כדאי לזכור שלכל ילד יש את המזג האופייני לו. יחד עם זאת, טוב שאתם ערניים ושפניתם לגורמים מקצועיים להתייעץ. זיהוי סימנים מוקדמים שמצביעים על בעיה התפתחותית בשנת החיים הראשונה דורש מיומנות וניסיון. במצב בו עליכם להמתין זמן רב לקבלת תור, כדאי לשקול את האפשרות של בירור והערכה אצל גורם מומחה בהתפתחות תינוקות באופן פרטי על מנת לא לבזבז זמן יקר.הוסף תגובה
התנהגויות חזרתיות מדאיגות מירי 04/08/2022 | 17:52שלום, יש לי תינוקת בת 10 חודשים. לאחרונה שמתי לב להתנהגויות חזרתיות כמו נפנופי ידיים או נדנוד של הגוף. פנינו לאיבחון אוטיזם פרטי אך נאמר לנו שלא מאבחנים לפני גיל שנה. אני עדיין מודאגת. מה כדאי לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה זיהוי מוקדם של סימנים העלולים להצביע על סיכון התפתחותי
מרכז מפנה 08/08/2022 | 09:20מירי שלום, בתינוקות צעירים הדברים אינם מובהקים. לכן, עד גיל שנה, פחות או יותר, האבחנה היא לא של אוטיזם אלא הפרעה בהתפתחות הקשר או סיכון לאוטיזם. בדרך כלל התנועות החזרתיות שתיארת אופייניות לגיל מעט יותר צעיר. את אמא עירנית, טוב שפנית, לא כדאי להשאר לבד עם הדאגה. ישנם אנשי מקצוע שמבינים את חשיבות הזיהוי של סימנים מוקדמים, העלולים להצביע על סיכון התפתחותי. כדאי לך להתייעץ עמם. את מוזמנת ליצור קשר עם מרכז מפנה.הוסף תגובה
התינוק שלי מסיט את המבט הצידה כאשר מוחזק קרוב לילך 02/08/2022 | 08:34התינוק שלי בן חצי שנה. הוא יוצר קשר עין מרחוק אבל כשאני מרימה אותו על הידיים הוא מסיט את המבט שלו. כל האנשים סביבי לא רואים בעיה בהתנהגות שלו וחושבים שאני חרדתית בגלל העבודה שלי כמטפלת בגן של ילדים עם צרכים מיוחדים. אני יודעת שעדיין מוקדם לאבחון אוטיזם, אבל חוששת מאד שהוא על הרצף. האם תוכלו לעזור לי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה לעיתים תוצאה של הצפה רגשית וחושית
מרכז מפנה 02/08/2022 | 10:31לילך שלום, אכן האבחנה של תינוקות עד גיל שנה היא לא של אוטיזם אלא של סיכון לאוטיזם או הפרעה בהתפתחות הקשר. זאת משום שהדברים אינם מובהקים בגיל הזה ויש לנקוט בזהירות. עם זאת, המנעות מקשר עין קרוב הוא סימן שמעורר חשש. לעיתים זה מצביע על מצב של הצפה רגשית וסנסורית שעלולה לגרום לבלבול וחרדה. ישנה חשיבות רבה לזיהוי מוקדם ואם יש צורך גם לטיפול בגיל צעיר, כי בגיל זה ניתן להשפיע על הויסות באמצעות גרייה מבוקרת על פי צרכיו של התינוק. אנו ממליצים לך לפנות לגורם מקצועי שמתמחה באבחון אוטיזם וטיפול בגיל הינקות. ניתן גם ליצור קשר עם מרכז מפנה.הוסף תגובה
תינוקת לא מושיטה ידיים להרמה עינת 01/08/2022 | 07:19תינוקת בת 7 חודשים. מפותחת , זוחלת, מתיישבת, מחייכת ,מייצרת קשר עין, מושיטה ידיים לחפצים ומגיבה כשקוראים לה בשם. אבל היא לא מושיטה ידיים להרמה. מסתכלת מחייכת ולא מושיטה ידיים. האם יש בעיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תנועת הרמת הידיים הינה תנועה אינסטינקטיבית דר' יפעת פיירמן 01/08/2022 | 16:16עינת שלום, ציינת התנהגויות רבות שמצביעות על התפתחות יכולת הקשר, יוצרת קשר עין, מחייכת ומגיבה לשמה, לצד אי הושטת ידיים להרמה. התנהגות זו כשלעצמה בגיל הזה אינה מהווה אינדיקציה לבעיה. עם זאת, תנועת הרמת הידיים הינה תנועה אינסטינקטיבית. כדי לענות על השאלה שלך, מומלץ להיבדק אצל גורם שמתמחה בהתפתחות תינוקות. ניתן להתייעץ גם עם מרכז מפנה. חשוב שתפעלי ותתני מענה לשאלות שלך כדי שתוכלי להיות רגועה יותר ולספק את הטיפול המיטבי.הוסף תגובה
עיכוב התפתחותי מיה 02/02/2022 | 22:33היי הבת שלי בת שנה כבר בהריון ראו חדר רביעי של המח מורחב בגיל שבוע התגלה אצלה חור בלב ועברה ניתוח לב פתוח בגיל חודשיים כרגע יש לה חשש למיאסטניה עקב צניחת אפעפיים היא יושבת מגיל חצי שנה עוקבת יפה עם העיניים מוחאת כפיים מגיל 8 חודשים לאחרונה התחילה לזחול אבל עדיין לא נעמדת או עומדת משמיעה קולות רק כמו בה בה לא מצביעה עם האצבע ועכשיו הגיעו התוצאות של הציפ גנטי ואמרו שיש חשש לפיגור או אוטיזם איך אפשר לדעת? מה הסימנים האלה אומרים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה קומורבידיות - תחלואה נלווית
מרכז מפנה 03/02/2022 | 21:28שלום מיה ותודה על השאלה. על פי התיאור והממצאים עולה שיתכן וקיימת תסמונת כלשהי. באוטיזם קיימת קומורבידיות אשר לעתים מאופיינת ביותר מתסמונת אחת. התינוקת שלך עושה גם דברים תואמי התפתחות לגילה. קשה לדעת האם קיים אוטיזם מבלי לראות אותה. במקרה זה חשוב להתייעץ עם נוירולוג וגנטיקאי ואני מבינה שזה נעשה. אם תרצי חוות דעתנו באשר לשאלה הקשורה באוטיזם, ניתן לשלוח תיעוד וידיאו קצר לכתובת המייל של מפנה. info@mifne-autism.com תודה ובהצלחה!הוסף תגובה
שינוי באבחנת אוטיזם יעלה 05/08/2021 | 09:54שלום, רציתי לשאול אם אבחנה בגיל צעיר מאוד של אוטיזם , יכולה לשנות משהו, לגבי ההמשך, כתוצאה מהתערבות והתפתחות חיובית? אודה לדעתך בענייןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התערבות טיפולית בגיל הינקות דר' יפעת פיירמן 05/08/2021 | 13:06יעלה שלום, מחקרים עדכנים בתחום הראו שבשנתיים הראשונות המוח של התינוק גמיש ביותר בשל צמיחת נוירונים ויצירת קשרים בין תאי העצב ששולטים בויסות החושי-רגשי-קוגניטיבי. בגיל הינקות עדיין ניתן להשפיע על הויסות באמצעות גרייה מבוקרת על פי צרכי התינוק. לכן ניתן לגרום לשינויים מהותיים, כולל שינויים נוירולוגים, אצל תינוקות בקלות רבה יותר מאשר בילדים גדולים יותר. הניסיון הקליני שנצבר במרכז מפנה מצביע על כך שהשיפור בעקבות טיפול מותאם בגיל הינקות הינו משמעותי באופן מובהק מאשר אצל פעוטות בגיל שנתיים ושלוש. על סמך הממצאים האלה ניתן לומר שישנה חשיבות רבה לזיהוי מוקדם, אבחון מקדם וניצול חלון ההזדמנויות הזה לשם התערבות טיפולית.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיה
רופאים בתחום

שיר מוזס N.D נטורופתיה
5.0 ( 4 חוות דעת )
"שיר הייתה רגישה אמפתית וסבלנית ועזרה לי מאוד אחרי שחשבתי שאין אופציה להטבה בכאבים שלי , ממליצה מאוד"

ריקי - רפלקסולוגית מוסמכת רפואה משלימה
5.0 ( 9 חוות דעת )
"ריקי ידעה בדיוק באיזה אופן לטפל בי וזה אחרי שעברתי לא מעט מטפלים בנושא. לריקי יש ידי זהב שבזכותה אני חזרתי לעצמי ויותר חשוב אפילו השינה שלי היא מלאה ולא חלקית"
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכותרפיה
בפורום פסיכותרפיהניתן להתייעץ עם גב' רונית חיימוב, הדרך של רונית, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכותרפיהפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבקפורוםאוטיזם אצל תינוקות
בפורום אוטיזם אצל תינוקות ניתן להתייעץ עם מרכז מפנה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם אצל תינוקותפורוםליווי התפתחותי לתינוקות
בפורום ליווי התפתחותי לתינוקות ניתן להתייעץ עם מיכל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם.
לפורום ליווי התפתחותי לתינוקות

הדרך של רונית
אסתר אטיה
מיכל אלון