פורום אוטיזם אצל תינוקות - עמוד 3
מרכז מפנה מרכז מפנה (ע"ר) לטיפול, הכשרה ומחקר הוקם ב-1987, מתמחה בטיפול באוטיזם של הינקות עפ"י תכנית ייחודית שפותחה במרכז ומקיפה את המשפחה הגרעינית כולה. במרכז מפנה בראש פינה מטפלים בתינוקות ופעוטות עד גיל שנתיים המאובחנים בספקטרום האוטיזם, מכל רחבי הארץ והעולם. הגישה הטיפולית משלבת היבטים רפואיים, פסיכולוגים-חברתיים וסביבתיים ומתמקדת בכל המרכיבים ההתפתחותיים של התינוק: פיזיים, סנסורים, מוטורים, רגשיים וקוגניטיביים באמצעות טיפול במשחק וגרייה סנסורית, על מנת למנף את יכולותיו של התינוק לפתח קשר ותקשורת עם סביבתו. בהתבסס על כך שהורים הינם המשאב העיקרי להתפתחות ילדיהם במהלך השלבים המשמעותיים של הינקות, הרי שהם מעורבים באופן מלא בטיפול, המעניק להם כלים להמשך התמודדותם וקידום ילדיהם. בצוות מפנה אנשי מקצוע מנוסים בתחומי הרפואה, פסיכולוגיה, פסיכותרפיה, טיפול משפחתי, התפתחות תינוקות והידרותרפיה, אשר הוכשרו על פי גישת מפנה ורואים בעבודתם שליחות מקצועית ואישית. מרכזי מפנה בעולם – מרכז טיפולי ראשון עפ"י גישת מפנה הוקם בשנת 2010 באוניברסיטת באזל, שוויץ ומרכז נוסף בפיאטרה ניאמס, רומניה. מרכזים עתידיים עומדים לקום באוניברסיטת Silesia, פולין. ובאנגליה. כל הצוותים הקליניים מתמחים במרכז מפנה בישראל. המרכזים ממומנים באמצעות משאבים מקומיים. מרכז מפנה פיתח מאז 2004 את כלי הסינון וההערכה © ESPASSI לאיתור תינוקות בסיכון לאוטיזם בשנת חייהם הראשונה. הכלי נוסה כפיילוט ביחידה לאבחון תינוקות בסיכון בביה"ח איכילוב בשנים 2007 – 2012 ונלמד בארצות רבות. 04-6931021
ד"ר יפעת פיירמן יפעת פיירמן, ד"ר לביולוגיה, מטפלת התפתחותית במרכז מפנה (ע"ר 1987) לטיפול, מחקר והכשרה. מרכז מפנה הנו מרכז בינלאומי המתמחה באיתור מוקדם של סיכון לאוטיזם ובטיפול בתינוקות שאובחנה אצלם הפרעה בספקטרום האוטיזם ובמשפחותיהם. 04-6931021
- התינוק שלי מסיט את המבט הצידה כאשר מוחזק קרובלילך 02/08/2022 | 08:34התינוק שלי בן חצי שנה. הוא יוצר קשר עין מרחוק אבל כשאני מרימה אותו על הידיים הוא מסיט את המבט שלו. כל האנשים סביבי לא רואים בעיה בהתנהגות שלו וחושבים שאני חרדתית בגלל העבודה שלי כמטפלת בגן של ילדים עם צרכים מיוחדים. אני יודעת שעדיין מוקדם לאבחון אוטיזם, אבל חוששת מאד שהוא על הרצף. האם תוכלו לעזור לי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה לעיתים תוצאה של הצפה רגשית וחושית מרכז מפנה 02/08/2022 | 10:31לילך שלום, אכן האבחנה של תינוקות עד גיל שנה היא לא של אוטיזם אלא של סיכון לאוטיזם או הפרעה בהתפתחות הקשר. זאת משום שהדברים אינם מובהקים בגיל הזה ויש לנקוט בזהירות. עם זאת, המנעות מקשר עין קרוב הוא סימן שמעורר חשש. לעיתים זה מצביע על מצב של הצפה רגשית וסנסורית שעלולה לגרום לבלבול וחרדה. ישנה חשיבות רבה לזיהוי מוקדם ואם יש צורך גם לטיפול בגיל צעיר, כי בגיל זה ניתן להשפיע על הויסות באמצעות גרייה מבוקרת על פי צרכיו של התינוק. אנו ממליצים לך לפנות לגורם מקצועי שמתמחה באבחון אוטיזם וטיפול בגיל הינקות. ניתן גם ליצור קשר עם מרכז מפנה.הוסף תגובה
- תשובת מומחה לעיתים תוצאה של הצפה רגשית וחושית
- תינוקת לא מושיטה ידיים להרמהעינת 01/08/2022 | 07:19תינוקת בת 7 חודשים. מפותחת , זוחלת, מתיישבת, מחייכת ,מייצרת קשר עין, מושיטה ידיים לחפצים ומגיבה כשקוראים לה בשם. אבל היא לא מושיטה ידיים להרמה. מסתכלת מחייכת ולא מושיטה ידיים. האם יש בעיה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה תנועת הרמת הידיים הינה תנועה אינסטינקטיבית דר' יפעת פיירמן 01/08/2022 | 16:16עינת שלום, ציינת התנהגויות רבות שמצביעות על התפתחות יכולת הקשר, יוצרת קשר עין, מחייכת ומגיבה לשמה, לצד אי הושטת ידיים להרמה. התנהגות זו כשלעצמה בגיל הזה אינה מהווה אינדיקציה לבעיה. עם זאת, תנועת הרמת הידיים הינה תנועה אינסטינקטיבית. כדי לענות על השאלה שלך, מומלץ להיבדק אצל גורם שמתמחה בהתפתחות תינוקות. ניתן להתייעץ גם עם מרכז מפנה. חשוב שתפעלי ותתני מענה לשאלות שלך כדי שתוכלי להיות רגועה יותר ולספק את הטיפול המיטבי.הוסף תגובה
- תשובת מומחה תנועת הרמת הידיים הינה תנועה אינסטינקטיבית
- עיכוב התפתחותימיה 02/02/2022 | 22:33היי הבת שלי בת שנה כבר בהריון ראו חדר רביעי של המח מורחב בגיל שבוע התגלה אצלה חור בלב ועברה ניתוח לב פתוח בגיל חודשיים כרגע יש לה חשש למיאסטניה עקב צניחת אפעפיים היא יושבת מגיל חצי שנה עוקבת יפה עם העיניים מוחאת כפיים מגיל 8 חודשים לאחרונה התחילה לזחול אבל עדיין לא נעמדת או עומדת משמיעה קולות רק כמו בה בה לא מצביעה עם האצבע ועכשיו הגיעו התוצאות של הציפ גנטי ואמרו שיש חשש לפיגור או אוטיזם איך אפשר לדעת? מה הסימנים האלה אומרים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה קומורבידיות - תחלואה נלווית מרכז מפנה 03/02/2022 | 21:28שלום מיה ותודה על השאלה. על פי התיאור והממצאים עולה שיתכן וקיימת תסמונת כלשהי. באוטיזם קיימת קומורבידיות אשר לעתים מאופיינת ביותר מתסמונת אחת. התינוקת שלך עושה גם דברים תואמי התפתחות לגילה. קשה לדעת האם קיים אוטיזם מבלי לראות אותה. במקרה זה חשוב להתייעץ עם נוירולוג וגנטיקאי ואני מבינה שזה נעשה. אם תרצי חוות דעתנו באשר לשאלה הקשורה באוטיזם, ניתן לשלוח תיעוד וידיאו קצר לכתובת המייל של מפנה. info@mifne-autism.com תודה ובהצלחה!הוסף תגובה
- תשובת מומחה קומורבידיות - תחלואה נלווית
- שינוי באבחנת אוטיזםיעלה 05/08/2021 | 09:54שלום, רציתי לשאול אם אבחנה בגיל צעיר מאוד של אוטיזם , יכולה לשנות משהו, לגבי ההמשך, כתוצאה מהתערבות והתפתחות חיובית? אודה לדעתך בענייןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה התערבות טיפולית בגיל הינקות דר' יפעת פיירמן 05/08/2021 | 13:06יעלה שלום, מחקרים עדכנים בתחום הראו שבשנתיים הראשונות המוח של התינוק גמיש ביותר בשל צמיחת נוירונים ויצירת קשרים בין תאי העצב ששולטים בויסות החושי-רגשי-קוגניטיבי. בגיל הינקות עדיין ניתן להשפיע על הויסות באמצעות גרייה מבוקרת על פי צרכי התינוק. לכן ניתן לגרום לשינויים מהותיים, כולל שינויים נוירולוגים, אצל תינוקות בקלות רבה יותר מאשר בילדים גדולים יותר. הניסיון הקליני שנצבר במרכז מפנה מצביע על כך שהשיפור בעקבות טיפול מותאם בגיל הינקות הינו משמעותי באופן מובהק מאשר אצל פעוטות בגיל שנתיים ושלוש. על סמך הממצאים האלה ניתן לומר שישנה חשיבות רבה לזיהוי מוקדם, אבחון מקדם וניצול חלון ההזדמנויות הזה לשם התערבות טיפולית.הוסף תגובה
- תשובת מומחה התערבות טיפולית בגיל הינקות
- החלפת אני אתהאבא אוהב 16/07/2021 | 21:04בן שנתיים וארבעה חודשים. ילד ראשון ויחיד כרגע. מאוד ורבלי. די מפותח בכל התחומים. משחק יפה בעל דמיון עשיר, קשר עין , חיוך , הבעות פנים , שמח, מצביע, מנופף לשלום.. הכל ממש טוב . נרתע בחברת תינוקות אחרים אך ניתן לראות שיפור עם הזמן. אציין שאינו הלך לגן עדין. שאלתי היא לגבי החלפת המילה "אני" ו"אתה" , "לי" "לך".. באופן עקבי. כשהתחלנו לתקן מעט הוא מהר קיבל את התיקון אך עדין לא נתמע והוא עדין אומר אתה במקום אני ולהיפך. מרגיש שזה יחלוף אך לפתע נחשפתי למידע שדי הטריד אותי בנושא זה. האם יש מקרים של החלפת גוף ראשון ככה בגיל כזה, שאינה מחייבת אוטיזם או עיקוב תקשורתי ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה לתת דגם לדיבור נכון דר' יפעת פיירמן 18/07/2021 | 14:12אבא שלום, לפי התיאורים שלך ניתן להתרשם שבנך מתפתח יפה. בנוגע להחלפות גופים בדיבור, פעוטות בשלב רכישת השפה נוטים לעשות זאת. כדאי לשים לב שאתם ההורים נותנים דגם לדיבור נכון. יש לדבר איתו בגוף ראשון ושני ולא בגוף שלישי, לדוגמא יש לשאול "אתה רוצה לשתות?" ולא "(שם הילד) רוצה לשתות?" או "אני רוצה לשתות" ולא "אבא רוצה לשתות" וכדומה. ילדים בגילו לומדים מתוך חיקוי לכן מומלץ להקפיד לתת לו דגם לשימוש נכון בגופים השונים. אם אתה עדיין מוטרד, אפשר לפנות לקלינאי/ת תקשורת שמתמחה בגילאים הרלוונטים לקבלת חוות דעת בנוגע להתפתחות השפה של בנך.הוסף תגובה
- תשובת מומחה לתת דגם לדיבור נכון
- גן מתאים לילד אוטיסטנלי 15/07/2021 | 10:35הילד שלי בן שנתיים וחצי כמעט, אובחן על הספקטרום האוטיסטי, ורציתי להכניס אותו לגן מתאים. האם זה דורש רישום כלשהו בביטוח לאומי? האם המדינה מכירה בעניין? איפה אפשר לקבל קצת הכוונה בנושא? קצת מבולבלת...הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה זכויות ילד שמאובחן עם אוטיזם דר' יפעת פיירמן 15/07/2021 | 13:32נלי שלום, אם יש לכם אבחנה אז אתם בוודאי זכאים לתמיכת המדינה. אנו ממליצים לך לפנות לנציג משרד הרווחה ברשות המקומית של מקום מגוריך על מנת לקבל את מידע עדכני ומקיף בנוגע לזכויותיכם ולאופן בו ניתן לקבל את השירותים השונים עבור בנך. בהצלחה.הוסף תגובה
- תשובת מומחה זכויות ילד שמאובחן עם אוטיזם
- שיטות לקידום תפקוד ילד אוטיסטעלמה 12/07/2021 | 11:12רציתי לדעת באיזה שיטות אתם עובדים במרכז כדי לקדם את הילדים. יש גם שימוש במוסיקה? תודותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה משחק הדדי דר' יפעת פיירמן 12/07/2021 | 21:11עלמה שלום, הגישה הטיפולית במרכז מפנה מבוססת על תיאוריית ההיקשרות ומטרתה לחזק את היכולות הגלומות בתינוק/פעוט ואת בטחונו העצמי. הטיפול בפעוט מתבסס על משחק הדדי. המשחק על פי גישת מפנה הינו אינטגרטיבי ויש בו ביטוי לתהליכים רגשיים, סנסורים, פיזיים וקוגניטיביים גם יחד. מטרת המשחק ההדדי למנף את יכולותיו של התינוק למעורבות ותקשורת עם סביבתו מתוך סקרנות והנאה, לאפשר בנייה של אמון ולהגביר את המוטיבציה של הילד למעורבות באינטראקציה בין-אישית. בנוגע לשימוש במוסיקה, אנחנו בדרך כלל לא מטפלים באמצעות מוסיקה. לילדים עם ASD נטייה לדפוסים, תבניות וחזרתיות. המוסיקה בבסיסה בנויה על תבניות של קצב ומלודיה, לכן עלולה לחזק נטיה זאת. הגישה הטיפולית במרכז מפנה מנתבת להרחבה וגיוון של אופני המשחק. כן נעשה שימוש בכלי נגינה פשוטים כמו רעשן, קסילופון וחלילית, כחלק מהאביזרים בהם משתמשים במשחק ההדדי.הוסף תגובה
- תשובת מומחה משחק הדדי
- אבחון מוקדם לאוטיזם אצל תינוקותלירי 08/07/2021 | 10:09תוכלי להסביר עד כמה אבחון מוקדם לאוטיזם הוא משמעותי להמשך? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה החשיבות של אבחון מוקדם דר' יפעת פיירמן 08/07/2021 | 12:17לירי שלום, בתקופת הינקות המוח הנו גמיש ודינאמי. ב-18 חודשי החיים הראשונים מתקיימת צמיחה מואצת ביותר של נוירונים במוח שמשפיעים על יכולת הוויסות החושי-רגשי-קוגניטיבי של התינוק. תינוק שנמנע מקשר עם הסביבה הוא ברוב המקרים תינוק מוצף רגשית וסנסורית, שאינו יכול להכיל את ההצפה. טיפול בגרייה הולמת, במינונים התואמים את צרכיו של התינוק, יכול לשנות את יכולת הוויסות ואת כל מהלך התפתחותו של תינוק עם קשיים בהתפתחות הקשר. הניסיון הקליני שנצבר במרכז מפנה מצביע על כך שהשיפור בעקבות טיפול מותאם בגיל הינקות הינו משמעותי באופן מובהק מאשר אצל פעוטות בגיל שנתיים ושלוש ולכן ישנה חשיבות רבה לזיהוי מוקדם אבחון מקדם וניצול חלון ההזדמנויות הזה לשם התערבות טיפולית.הוסף תגובה
- תשובת מומחה החשיבות של אבחון מוקדם
- תינוקת לא מושיטה ידיים להרמהענת 21/06/2021 | 09:08אני רואה את התינוקות האחרים בגינה מושיטים ידיים כדי שירימו אותם. האם תינוקת שלא עושה זאת זה סימן לבעיית התפתחות כלשהי? למה צריך לשים לב? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה התפתחות חיוך חברתי דר' יפעת פיירמן 05/07/2021 | 12:32שירן שלום, חיוך מתפתח אצל תינוקות מתוך רפלקס טבעי לפעמים אפילו בשינה. התינוק מקבל תגובה מעודדת מהסביבה הקרובה וכך החיוך נעשה בתוך קשר והופך לחברתי. בגיל ינקות לא מאבחנים אוטיזם אלא מדברים על אפשרות להפרעה בהתפתחות הקשר. טוב שאת ערנית להתפתחות תינוקך. יתכן והוא עדיין לא מווסת וזקוק ליותר זמן. אם זה לא ישתנה עד גיל 4 חודשים כדאי להתייעץ עם רופא התפתחותי. ניתן גם ליצור קשר עם מרכז מפנה לשם התייעצות.הוסף תגובה
- תינוק בן חודשיים ושלושה שבועותשירן 01/07/2021 | 01:33תינוק בן חודשיים ושלושה שבועות לא מחייך בכלל רוב היום רוצה לאכול ולישון אם הוא ער יותר מכמה דק הוא ממש בוכה כדי שנרדים אותו מגיב קצת שמדברים איתו מוציא קולות בבדיקת רופא בטיפת חלב אמרה שהיא לא דואגת שעדיין לא מחייך(בגיל חודשיים) ושאמור כבר עוד כמה ימים להתחיל לחייך אבל זה לא קורה כמה שמנסים לשחק איתו להצחיק אותו שיחייך זה לא קורה האם זה מעיד על אוטיזם או בעיה התפתחותית?הוסף תגובה
- תשובת מומחה האם היא משתמשת במחוות אחרות דר' יפעת פיירמן 21/06/2021 | 20:58ענת שלום, בכדי לנסות לענות לשאלתך יש לדעת עוד פרטים על בתך. בת כמה היא? האם היא משתמשת במחוות אחרות כדי לבטא את הרצונות והצרכים שלה? אם את מודאגת מפרמטרים נוספים בהתפתחותה (מוטוריקה, קשר עין וכדומה), כדאי לפנות לגורם מקצועי שמתמחה בגיל הינקות כמו רופא ילדים התפתחותי.הוסף תגובה
- תשובת מומחה התפתחות חיוך חברתי
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכותרפיה
בפורום פסיכותרפיהניתן להתייעץ עם גב' רונית חיימוב, הדרך של רונית, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכותרפיהפורוםאוטיזם אצל תינוקות
בפורום אוטיזם אצל תינוקות ניתן להתייעץ עם מרכז מפנה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם אצל תינוקותפורוםליווי התפתחותי לתינוקות
בפורום ליווי התפתחותי לתינוקות ניתן להתייעץ עם מיכל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ליווי התפתחותי לתינוקות