פורום ניתוחי ושט וקיבה - עמוד 3
פרופ' אורי ויזל ד"ר אורי ויזל מומחה בכירורגיה כללית ומומחה בכירורגיה של בית החזה, מנהל יחידת ניתוחי חזה וושט במרכז הרפואי פוריה טבריה. ד"ר ויזל, יליד ישראל, למד רפואה באוניברסיטת סמלוויס שבבודפשט הונגריה, התמחה בכירורגיה כללית בחטיבה הכירורגית בבית החולים איכילוב, ולאחר תקופה בה עבד ככירורג בכיר יצא להתמחות על בניתוחי וושט וקיבה וניתוחי חזה בבית חולים בריגהם אנד וומנס, אוניברסיטת הרווארד, שבבוסטון ארה"ב שם למד ממיטב מנתחי הוושט והחזה שיטות מתקדמות לטיפול בסרטן הוושט, סרטן הריאה לרבות מזוטליאומה של בית החזה. עם סיום התמחות העל, עבר לעבוד ככירורג בכיר וכחוקר במערך לניתוחי מערכת העיכול העליונה וניתוחי בית החזה בבית חולים ע"ש מיימונידס בניו-יורק. לאחר 6 שנים בארה"ב שם צבר ניסיון רב בניתוחים זעיר פולשניים בניתוחי מערכת העיכול העליונה וניתוחי חזה וניתוחים אנדוסקופיים, חזר עם משפחתו לארץ והצטרף למערך הכירורגי בבית חולים בלינסון. דר' ויזל עוסק במחקר קליני ומעבדתי והינו סוקר ראשי של מספר כתבי עת מובילים בכירורגיה בכלל ובניתוחיי וושט, קיבה ובית החזה בפרט. דר' ויזל זכה בפרסים ובמלגות במהלך הכשרתו הארוכה כאות להצטיינות ארוכת שנים בעשייה קלינית ומחקרית. שטחי עניין מיוחדים: אבחון וטיפול במחלות שפירות וממאירות של הוושט והקיבה • סרטן וושט (ESOPHAGEAL CANCER) • סרטן קיבה (GASTRIC CANCER) • תסמונת ההחזר הוושטי ריפלקס (GERD) • ניתוחי בקע סרעפתי- HIATAL HERNIA SURGERY • הפרעות תנועתיות (MOTILITY DISORDERS) של הוושט • אכלזיה, (ACHALSIA) • מחלות סעיפים (Esophageal and zenker diverticulum) • כירורגיה אנדוסקופית של מערכת העיכול העליונה POEM. אבחון וטיפול במחלות ממאירות ושפירות של בית החזה • סרטן ריאה (LUNG CANCER) • מזוטליאומה (MESOTHELIOMA SURGERY) • סרקומה (CHEST SARCOMA) • ניתוחים בדופן בית החזה (CHEST WALL SURGERY) • ניתוחים במיצר, מדיאסטינוסקופיה (MEDIASTINAL SURGERY) • ניתוחים בבלוטת הטימוס (THYMUS SURGERY) • ניתוחים למחלות שפירות (הצרויות) וממאירות של דרכי אויר- (TRACHEAL SURGERY) כירורגיה כללית זעיר פולשנית (Minimally invasive surgery) ניתוחי רובוט ניתוחים אנדוסקופים POEM חינוך רפואי, ניתוחים באוכלוסייה הקשישה ניסיון קליני קודם: חטיבה כירורגית, בית חולים איכילוב, אוניברסיטת תל-אביב, תל אביב חטיבה לניתוחי וושט וחזה – Brigham and Women’s Hospital, Harvard Medical School, Boston MA, USA חטיבה כירורגית, היחידה לניתוחי וחזה- Maimonides Medical School, Brooklyn, New- York, USA עיסוק במחקר: סרטן הוושט, מחלות שפירות של הוושט, בקעים סרעפתיים, אכלזיה סרטן ריאה Fluorescence guided surgery, 3D Models in Surgery ניתוחים באוכלוסיה הקשישה 050-4065235
חיתוך הסוגא הושטי העליון (לת) יעל 16/07/2022 | 19:57שלום לדר יש לי לפי מנןמטריה לחץ מוגבר לסוגרהושטי העליון מתקשה לאכול ולשתות יכולה לבלוע אבל אחרי הבליעה האוכל והמים מתקשים לרדת נוצרת מעין חסימה פעם ביומייים יש כאביי תופת משני צידיי הבטן בבטן בבית החזה התכווצויות ככל שאוכלת נוצרת יותר חסימה מרגישה טרום עילפון מרגישה את המים בגרון והאוכל לא מסוגלת לאכול יש גזים בלי הפסקה לוקחת משלשלים כי יש לי עצירות כרונית בגלל פרקינזון אני רזה ומיובשת באף בפה בגרון אין לי רוק עולה ליחה שנדבקת לגרון מתקשה לנשום וגם האף יבש אין ריר גם דרכו מתקשה לנשום כל גופי יבש מאד הסבל נוראי אפשר לחתוך את הסוגר הושטי כדי להציל אותי או לא ניתן כי הלחץ זה מהמוח תודה על התשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
גסטרוסקופיה מט 24/06/2022 | 18:56אני סובל מכיב קיבה (אולקוס) והוזמנתי לבדיקת גסטרו. האם יש סיכון שהצינורית המוחדרת תפגע בכיב ויווצר נזק נוסף?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כיב בקיבה דר' אורי ויזל 24/06/2022 | 19:13שלום רב, כיב בקיבה הינו לרוב משני ליתר חומציות בקיבה מסיבות שונות. ישנם גם כיבים ממאירים בקיבה המצריכים אבחנה. לאור זאת הבדיקה הכי אבחנתית לכיב הינה גסטרוסקופיה עם ביופסיה. אין סיכון שהגסטרוסקופ יפגע בכיב. בהצלחה , דר' ויזלהוסף תגובה
כיב באנגולוס אנדוקרצינומה סמדר 07/05/2022 | 23:47עבר גסטרוסקופיה, בדיקת EUS, ללא צילום נוסף שיתן תמונה עד כמה חודרני הכיב בשכבות הקיבה. הוצע ללכת ישר לניתוח. כשדלף זה אחד מהסיכונים. האם גישה נכונה? היות ורפואה התקדמה מאז שישר כורתים 75% מהקיבה. האם אי אפשר לגרד כיב? או תרופות חדשות, בלי ניתוח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אדנוקרצינומה קיבה דר' אורי ויזל 30/05/2022 | 07:57שלום רב, בדיקת EUS מעריכה דרגת חודרניות לדופן הקיבה. במידה ומוגבל לשכבה השטחית ביותר של הרירית ניתן לשקול תלישה מקומית של הגידול/קילוף , וזאת במידה ואין חשד לבלוטות או פיזור בפט סיטי. במידה ויש חדירה עמוקה יותר- כריתה מומלצת. אשמח לדון יותר בפירוט במידה ועולות עוד שאלות. בהצלחההוסף תגובה
שמירה על ושט ומניעת צרבות נעמי 10/04/2022 | 12:54שלום רציתי לדעת אם יש דרך לעכב את הצרבות והזדקנות הסוגרים, כי שני ההורים שלי עם טיפול בנושא, הרבה צרבות, כיבים, ואני מנסה להימנע. בת 35, ומאוד דואגת להמשך בענין.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צרבות דר' אורי ויזל 17/04/2022 | 18:05שלום רב, ניתן למנוע ריפלקס על ידי הקפדה על תזונה הולמת, המנעות משכיבה זמן קצר לאחר ארוחה והקפדה על משקל הולם. הסוגרים אינם מזדקנים אלא נחלשים במידה וישנו גורם כגון השמנה, ריפלקס, ארוחות גדולות ולא מסודרות וכדומה. במידה וקיים כיב שהודגם בגסטרוסקופיה יש לשלול חיידק הליקובקטר ולטפל בסותרי חומצה, במידה והכיב גדול או עקשני יש לוודא שיש ביופסיה ממנו. בהצלחה, דר' ויזלהוסף תגובה
צילום תלת מיימדי משהו של הקיבה חנה 06/04/2022 | 22:23שלום. לאחר לקיחת ביופסיה לכיב מהקיבה. התגלה שהוא סרטני והומלץ ניתוח כריתה חלקי (75%). אולם אונקולוגית היציעה בתחילה לבצע צילום פלחים פלחים של הקיבה. שכחתי את שם הצילום. ולאחר התייעצות צוות הוחלט על ישר ניתוח. בניתוח התברר שהכיב פיצפון. שלב 0. IA. האם ניתן לשער שהיה צריך צילום טרום ניתוח? או שמא לדחות ב4-3 חודשים את הניתוח. בשלב כזה חבל להפוך לסיעודי. או כרות קיבה (לבן 85). מה שם הצילום? כמה זמן לוקח לסרטן לעבור שלב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקת EUS דר' אורי ויזל 07/04/2022 | 19:59שלום רב, לא ברור לי היכן בדיוק נמצא הכיב (האם בקיבה, במעבר וושט קיבה), בכל אופן אני מניח שכוונתך לבדיקת אולטראסאונד אנודסקופי שבודק את חדירת הגידול לדופן הקיבה. במידה והבדיקה מרמזת על T1A - אכן מדובר בחדירה שטחית ביותר בדרגת הרירית. ניתן לשקול טיפול מקומי אנדוסקופי ולא כריתת קיבה במצבים מסויימים. לא מומלץ לעקוב ללא שום טיפול. לכל סרטן מאפייני גדילה שונים בהתאם לדרגה ולסוג הסרטן. אסור לדחות טיפול (מקומי או כריתה חלקית של הקיבה) ברגע שמאובחן סרטן. בהצלחה, דר' ויזלהוסף תגובה
כיב בקיבה. כאילו ביצעו ניתוח כריתת קיבה כמו לשמניםחנה 08/04/2022 | 00:04האם טיפול אנדוסקופי הוא טיפול חדשני? שעד כה לא השתמשו בו, אלא ישר כרתו קיבה? ב-5 שנים אחרונות? כי פעם ראשונה שאני קוראת שאפשר לטפל בדרך זו, לא רק להתבונן ולקחת ביופסיה. אזי טיפול נוח ויעיל. פחות נזקים של דלף.הוסף תגובה
תשובת מומחה טיפול אנדוסקופי דר' אורי ויזל 17/04/2022 | 18:02שלום רב, טיפול אנדוסקופי לסרטן שטחי של הוושט והקיבה קיים כבר כ10-15 שנים. הכל תלוי במידת החדירה של הגידול לדופן. בהצלחה, דר' ויזלהוסף תגובה
תנאי חומציות בקיבה וטעם מתכתי בפה נעמה 04/04/2022 | 14:15שלום, אמי מטופלת בכימו ויש לה טעם מתכתי בפה. האם תנאי חומציות באיזור העיכול יכולים לשנות את זה ולסייע בהפחתה של העניין? היא אוכלת מעט בימים אלה. תודה מראש על תשובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טעם מתכתי בפה דר' אורי ויזל 07/04/2022 | 19:56שלום רב, טעם מתכתי בפה הינו לרוב תופעת לוואי ששיכת לטיפול הכימוטרפי. ישנם תרכובות שיכולות לסייע בתופעת הלוואי הזו. כדאי להתייעץ עם האונקולוג המטפל ולשאול לגבי הטיפול הספציפי אותו היא מקבלת. בהצלחה. דר' ויזלהוסף תגובה
חשש בשל מצבי עדי 31/03/2022 | 22:13היי דר, בת 21 לאחרונה אני סובלת מתחושות של גרפסים, בחילות, מלאות ולחץ בבטן העליונה גם לאחר שירותים בנוסף יש גם יציאות שונות (רכות , עיסתיות, קשות) , לאחר שעשיתי מגוון רחב מאוד של בדיקות שכולם תקינות הגאסטרולוג שלח אותי לבצע מיפוי קיבה בהנחה שאולי מדובר בבעיה בתפקודיות. רציתי לדעת האם אפשרי שיהיה לי גסטרופרסיס ללא גורמים הנראים לעין? והאם יש טיפול יעיל בהנחה שזה באמת זה? ראיתי פשוט אנשים שמגיעים לרמה של סבל רב וניתוחים ואכן אני בלחץ שזה מדובר על בעיה כרונית זוהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גסטרופרזיס דר' אורי ויזל 07/04/2022 | 19:53שלום רב, גסטרופרזיס זו אבחנה מורכבת ולרוב נעשית לאחר שלילת בעיות שכיחות יותר. על פניו מיפוי קיבה יכול לסייע לאבחנה לפי הסימפטומים שתארת אולם שילוב של תלונות בטן עליונה ובטן תחתונה (תאור יציאותייך) לא ככ תומכות באבחנה של גסטרופרזיס.נדיר להגיע לניתוחים בשל גסטרופרזיס ולרוב יש דרך ארוכה של טיפולים ונסיונות טיפול אחרים לפני ניתוח. בהצלחההוסף תגובה
האם קיבה נחלשת עם הגיל יעקב 21/03/2022 | 10:51שלום רב ד"ר, אני בן 72, לאחרונה מרגיש פחות בנוח לאכול ארוחות גדולות וכבדות. בדיקות הן תקינות. האם יכולות הקיבה פוחתות עם השנים? מה הסיבה לכך והאם ניתן לשפר את יכולות העיכול וההנאה מאוכל טוב? תודות, יעקבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מלאות ושובע מוקדם דר' אורי ויזל 22/03/2022 | 10:23שלום רב, האם זה קורה רק בארוחות גדולות וכבדות? מלאות ושובע מוקדם הינם תסמינים שחייבים לבדוק בצורה יסודית, ממליץ ביצוע גסטרוסקופיה בהקדם. במידה והגסטרוסקופיה תקינה כדאי להעריך את תפקוד הקיבה. מלאות ושובע מוקדם יכולים להעיד על בעיה תנועתיות הקיבה / ריקון הקיבה אולם אלה תסמונות נדירות. בהצלחה, דר' ויזלהוסף תגובה
כאב בצד שמאל בחזה בעת בליעה מיכל 19/03/2022 | 15:11שלום רב. ביומיים האחרונים בכל פעם שאני בולעת רוק ובמיוחד אוכל אז אני מרגישה כאב בצד שמאל בחזה. אני שבועיים אחרי אנטיביוטיקה לטיפול שיניים. אשמח לתגובה אני מאד מודאגת. תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בחזה שמאל דר' אורי ויזל 19/03/2022 | 15:27שלום רב, האם את סובלת ממחלות וושט או קיבה ידועות? אין קשר בין טיפול אנטיביוטי לטיפול שיניים לכאב בצד שמאל בחזה בדכ. לעיתים נדירות יש דלקת או פטרת בוושט לאחר טיפול אנטיביוטי ממושך אך זה לרוב לא המקרה אחרי טיפול נקודתי לטיפול בשיניים. כדאי לפנות לרופא המשפחה להבהיר אם יש מקור אחר לכאב בבית החזה השמאלי. בברכה, דר' ויזלהוסף תגובה
כאב בצד שמאל למעלהמיכל 19/03/2022 | 20:41שלום רב ותודה על התשובה ואפנה לרופא המשפחה. לציין כי היה לי הליקובקטור בעבר. והכאב חזק יותר בצד שמאל בעת שתייה קרה. פחות בשתייה פושרת. האם זה מעיד על דלקת? אני מאד בלחץ ומודאגת. לתשובה אודההוסף תגובה
תשובת מומחה דלקת בוושט דר' אורי ויזל 20/03/2022 | 09:08קשה לדעת האם התמונה מתאימה לדלקת. במידה ולא מסתדר ועולה השאלה ניתן לבצע גסטרוסקופיה להערכה. בברכה, דר׳ ויזלהוסף תגובה
תרופות לצרבת נרי 15/03/2022 | 12:06שלום, האם ניתן לקחת נקסיום לצרבות רק לפי צורך ולא על בסיס קבוע? מטופל שנים רבות בתרופות מסוג זה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול בצרבת דר' אורי ויזל 16/03/2022 | 10:50נרי שלום רב, טיפול בתרופות ממשפחת PPI כדוגמאת נקסיום מוריד את רמת חומציות הקיבה. באינדיקציות של GERD או בקע סרעפתי עם סימפטומים ודלקת בוושט או בקיבה נהוג ליטול אותם לתקופה ממושכת. באם האינדיקציה היא אחרת -כגון טיפול נקודתי להליקובקטר פילורי או דלקת קלה של הקיבה ניתן ליטול לתקופות קצרות יותר. מומלץ להתייעץ עם גסטרואנטרולוג ולבצע גסטרוסקופיה באם לא בוצעה כחלק מההערכה לסיבה אותה אתה נוטל נקסיום תקופה ממושכת. בהצלחההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
פגם במחיצה הבין-חדרית
-
גידולים שפירים של הוושט
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח לטיפול בהזעת יתר בכפות הידיים
-
תורקופלסטיה
בדיקות קשורות
-
רצף גנטי BRCA
-
סימון לפני ניתוח
תרופות קשורות
-
פתידין
-
פיפרצילין
מונחים קשורים
-
הידרותרפיה
-
אי-ספיקת אב העורקים

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה

פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ