פורום אף אוזן גרון ילדים

-
דלקת באוזן שקרעה את עור התוף (לת)
שני 25/03/2025 | 09:30שלום ד"ר, לבת שלי , בת 6, יש דלקת באוזן שמאל וקיבלה טיפות אוזניים. לאחר יממה מתחילת הטיפול, היא התעוררה בלילה עם צעקות שוד ושבר, פשוט השתוללה מרוב כאבים ללא שליטה, ואמרה שכואב לה מאחורי האוזן. בבוקר ראינו שכל האוזן עם דם וגם על הכרית יש דם. לקחנו אותה לרופאת ילדים, והיא אמרה שהמוגלה קרעה את עור התוף, ויש להמשיך באותו טיפול של טיפות האוזניים. השאלה שלי היא לגבי פגיעה בשמיעה באוזן שמאל. מה יקרה עכשיו עם עור התוף? האם זה גרם לפגיעה ברמת השמיעה של אוזן שמאל לצמיתות? תודה רבה,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
כאב גרון בעת בליעה בלבד - חודש ויותר
הדס 20/03/2024 | 14:56שלום ד״ר, אומנם זה פורום לילדים אבל זה ממש יעזור 🙏 אני בהריון ולפני כחודש היה לי מחלה חיידקית או ויראלית של קשיי נשימה ( אסמתית) , צמרמורות וחום עם הרבה ליחות ושיעול אולי בגלל שהוצאתי הרבה ליחות ( שבוע ובהמון) זה מה שגרם לי לכאב בגרון? אבל מאז ועד היום כולל יש לי כאבים בעת בליעה בגרון נגשתי לרופא א.א.ג בדק את האוזן והגרון והכל תקין כולל בדיקה עם צינור דרך האף לדעתו זה בגלל צרבת שאל אותי אם יש לי אז עניתי לו לא כל הזמן כמעט ולא הוא החליט חד משמעית שזה מזה ואמר לי לטפל בזה באמת שאני כמעט ללא צרבות ולא מרגישה משהו שונה בעבר היה לי ולעיתים אז אני יודעת מה זה בעבר היה לי חיידק הליקובקטר אז אני יודעת שאני אוכלת עגבניות או מטוגן יש לי צרבת וזה חולף אולי פעם בשבוע שבועיים מרגישה צרבת למשך דקה וזה בגלל מאכל מסויים לא משהו מתמשך האם כדאי לי לפנות לבדיקה חוזרת לרופא א.א.ג לקבל חוות דעת שניה? הכאב בעת בליעה הוא 24/7 כל יום כל היום וזה ממש מציק בחיים לא קרה לי ככה ולדעתי מעולם לא היה לי כאב גרון חיידקי שקיבלתי אנטיביוטיקה עשו לי בדיקה לפני שבועיים משטח יצא תקין בדיקות דם תקינות למעט PLT 136 נמוך מאוד האם יש קשר שאני לא מחלימה? שותה תה עם לימון לא עובר ואני מתחילה לדאוג תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
כאב גרון
עמנואל 08/03/2025 | 16:18אני סובל מאותה בעיה. האם מצאת פתרון לבעיה? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה כאב גרון בעת בליעה בלבד - חודש ויותר
ד"ר ערן אורבוך 21/03/2024 | 08:31שלום. אכן לא קשור לאא'ג ילדים אבל -מחלות חום, ליחה יכולים לגרום לכאבי גרון, כשיש ליחה/נזלת אחורית. בהריון הריריות יותר גדושות - גם מוסיף לעניין. מומלץ לבדוק אם מדובר בנזלת מוגלתית/ליחה שמצריכה טיפול אנטיביוטי. בברכה.הוסף תגובה
-
-
תופעות לאחר ניתוח שקד שלישי
ירדן 23/02/2025 | 22:34שלום. הבן שלי(בו שנה וחצי) עבר לפניי שבועיים ניתוח שקד שלישי. מאז הניתוח הוא הוריד כמויות אוכל,מרייר בכמויות עצומות ונראה שהוא סובל מאוד מבליעה. האם יתכן כי הייתה פגיעה בעצב במהלך הניתוח? או שאולי זה תקין לאחר שבועיים לסבול ברמה הזו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תופעות לאחר ניתוח שקד שלישי
ד"ר ערן אורבוך 27/02/2025 | 09:59שלום. סביר שהתופעות שרשמת הן זמניות לאחר הניתוח. במידה ואין שיפור כחודש לאחר הניתוח יש לפנות לבדיקת א.א.ג. בברכה.הוסף תגובה
-
-
איבוד שמיעה
מזל קריכלי 19/02/2025 | 10:10בעלי עלה על מחשיר רטט 20 דקות, כל הגוף רוטט, אחרי כמה דקות לא שמע באוזן אחד, הרגיש כבדות בראש האם השמיע תחזור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה איבוד שמיעה
ד"ר ערן אורבוך 21/02/2025 | 15:01שלום. לא ניתן לדעת מה הסיבה ללא בדיקה. מומלץ לפנות לבדיקת א.א.ג. בברכה.הוסף תגובה
-
-
שנה לאחר ניתוח כפתורים
שירשור 25/01/2025 | 21:51היי, הבן שלי בן 4 עבר ניתוח כפתורים לפני שנה עקב ירידה בשמיעה. בחודש האחרון אנחנו מרגישים שוב ירידה בשמיעה. אחרי ביקור אצל הרופא הטא הבחין שהאוזן נקיה והכפתורים עדיין במקום ושלח אותנו לבדיקת שמיעה. ממה עלולה להגרם ירידה בשמיעה אם האטזן נקחה מנוזלים והכפתורים במקום?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שנה לאחר ניתוח כפתורים.
ד"ר ערן אורבוך 27/01/2025 | 06:58שלום. יתכן שהכפתור/ים חסומ/ים ולא מתפקד/ים. חתכן ירידת שמיעה עצבית. בדיקת השמיעה חיונית להערכת השמיעה ולהבנת הסיבה לירידת שמיעה. בברכה.הוסף תגובה
-
-
חשש לחיידק סטרפטוקוקוס
אמא מודאגת 24/01/2025 | 14:26שלום, בני הוא חייל וחלה בדלקת גרון עם חום שהגיע ל 39 עשו לו משטח מהיר שלא היה לגמרי ודאי אבל הרופא רשם אנטיביוטיקה. הבן שלי לקח 3 ימים בלבד ומסיבות שונות (שכח לקחת זה לא היה זמין הוא בטירונות) . בקיצור הוא כבר יומיים לא לוקח. הוא גם מסרב לקחת כבר כי מרגיש מצויין. החשש שלי הוא מפגיעה בלב. אני ממש בחרדות ולא יודעת איך להתקדם מפה. האם להתחיל אנטיביוטיקה מחדש? מה הסיכויים לפגיעה כזאת בעצם? תודה על תשובה 🙏הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חשש לחיידק סטרפטוקוקוס
ד"ר ערן אורבוך 27/01/2025 | 06:54שלום. במקרים שמדובר בזיהום חיידקי של סטרפטוקוק מומלץ להשלים את הטיפול האנטיביוטי עד סופו עקב הסיכון (הנמוך) לסיבוכים כמו rheumatic fever או אבצס פריטונזילרי. בברכה.הוסף תגובה
-
-
דחוף (לת)
גל 26/12/2024 | 15:03הבת שלי קיבלה מכה באף אתמול הלכה ליד הכיסא בפינת אוכל ונפל עליה, קיבלה מכה באף היה טיפה נפוח בצד גשר האף והיום כבר לא, יש טיפה אדום, לא ירד דם מה לעשות? מה בכלל הטיפולים שניתן לילדים בגיל שנה. ו 9הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
איך ניתוח שקד שלישי משפיע על הילד בטווח הארוך?
אבא 21/11/2024 | 08:37שלום, רציתי לשאול את דעתכם בנוגע להשפעות של ניתוח שקד שלישי (אדנואידקטומיה) על ילדים, במיוחד בהקשר של התפתחותם הבריאותית והחיסונית. מצד אחד, הבנתי שהניתוח יכול לשפר באופן משמעותי את איכות השינה, הנשימה דרך האף, והשמיעה, מה שתורם להתפתחות תקינה של שפה ולשיפור איכות החיים הכללית. מצד שני, קראתי מחקרים שמציינים סיכון מוגבר למחלות בדרכי הנשימה העליונות בטווח הארוך, וכן פגיעה אפשרית במערכת החיסון בעקבות הסרת האדנואידים. האם יש ראיות מבוססות שמכריעות בין היתרונות והחסרונות הללו? איך מומלץ להורים לשקול את הצורך בניתוח, במיוחד בילדים צעירים מאוד? תודה מראש על המענה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה השפעת ניתוח שקד שלישי בטווח הארוך
ד"ר ערן אורבוך 17/12/2024 | 08:16שלום. יש מחקרים הרומזים לאפשרות שניתוחי שקדים ושקד שלישי עלולים לגרום לתחלואת יתר לאחר הניתוח. אין עדות לפגיעה במערכת החיסונית. מנסיון אישי, לא מחקר, ההורים מדווחים על שיפור והפחתה בתחלואה לאחר ניתוחים אלו, במיוחד בתקופתנו ,כ מדובר בעיקר על הקטנת הרקמות ולא כריתה מלאה. בברכה.הוסף תגובה
-
-
מניעה של ניתוח כפתורים
מיטל 19/11/2024 | 19:03הבת שלי סובלת מנזלת סמיכה, משפיעה על השמיעה ועל הסינוסים. האם ניתן לטפל ללא ניתוח כפתוריםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מניעה של ניתוח כפתורים
ד"ר ערן אורבוך 17/12/2024 | 08:10שלום. יש הרבה גורמים שמשפיעים על החלטה לבצע ניתוח כפתורים. באופן כללי ניתן לנסות טיפולים שמרניים בתרופות או מכשירים יעודיים כמו איר פופר ואוטו וונט. בברכההוסף תגובה
-
-
תינוק בן 3.5 חודשים נוחר
מיכל 01/11/2024 | 14:00היי, התינוק שלי נולד בשבוע 36+6, היה בפגיה בגלל ראות לא בשלות 9 ימים, מתוכם הונשם שלושה ימים. בגלל זה אני די "עליו" מבחינת נשימה. לאחרונה שמתי לב שיותר ויותר הוא משמיע קולות בשינה, בלי מצוקה נשימתית, עד שהבנתי השבוע שאלו פשוט נחירות (בחיים לא שמעתי תינוק בכזה גיל נוחר!) הוא לא מצליח לישון רצוף כמעט בכלל, כך שחשבתי שאולי זה קשור אחד לשני. מניחה שאולי זה אדנואיד מוגדל, כי אח שלו כבר נותח גם כן להסרת אדנואיד, כך שזה במשפחה. מה הבדיקות והטיפול המומלץ למצב כזה, בגיל שלו? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תינוק בן 3.5 חודשים נוחר
ד"ר ערן אורבוך 02/11/2024 | 21:47שלום. אטימות אפית (למשל כתוצאה מצינון או אדנואיד מוגדל) עשויה לגרום לנחרה בשינה, גם בגיל מספר חודשים. מומלץ לפנות לברור והערכה אצל רופא/ת אא'ג. בברכה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
קנדידיאזיס בוושט, דלקת בוושט
-
בדיקות קשורות
-
נוגדנים לבלוטת התריס
-
תרבית אוזן
-
נוגדנים לפנאומוקוקוס
-
מונחים קשורים
-
אוזן תיכונה
-
אוטורינולרינגולוגיה
-
דלקת קנה הנשימה

פורומים נוספים בתחום
פורוםגידולי בלוטת התריס וראש-צוואר
בפורום גידולי בלוטת התריס וראש-צוואר ניתן להתייעץ עם ד"ר בן ציון יהושע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גידולי בלוטת התריס וראש-צווארפורוםצרידות ומיתרי הקול
בפורום צרידות ומיתרי הקול ניתן להתייעץ עם ד"ר יקי כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום צרידות ומיתרי הקולפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדלקת אוזניים ושיקום שמיעה
בפורום דלקת אוזניים ושיקום שמיעה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמית וולפוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דלקת אוזניים ושיקום שמיעהפורוםאף אוזן גרון ילדים
בפורום אף אוזן גרון ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ערן אורבוך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אף אוזן גרון ילדיםפורוםבדיקת שמיעה
בפורום בדיקת שמיעה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום בדיקת שמיעה