פורום אף אוזן גרון ילדים - עמוד 3

-
פחד מאי שיווי משקל מהרדמה וחתך
שיר 07/08/2024 | 16:02שלום רציתי לדעת בבקשה האם הרדמה מקומית מאחורי תנוך האוזן וחיפוש אולי נשאר סוגר של עגיל בתוכה עושה תופעות לוואי אחרי? יכולה לעשות חוסר בשיווי משקל או משהו כזה? כי היתה לי מוגלה מאחורי האוזן כתוצאה מעגילים שהיו וחיפשו את הסוגר ולא משהו ומפחדת שהזריקה שנתנו לי והחתך שם יכול לעשות לי הפרעות בהמשך עוד יותר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פחד מאי שווי משקל מהרדמה וחתך
ד"ר ערן אורבוך 13/08/2024 | 21:47שלום. חתך בתנוך לא יכול לפגוע בשווי המשקל, כמו לכל פרוצדורה כירורגית יתכנו סיבוכים מקומיים כמו זיהום, צלקת ניתוחית לא יפה. בכל מקרה אלו סיבוכים נדירים. בברכה.הוסף תגובה
-
-
דלקות אוזניים ללא כאבים
נועה 30/07/2024 | 05:37שלום, הבת שלי בת 5 מאובחנת עם דלקות אוזניים בכל פעם שבאים לרופא אחרי איזושהי מחלה כמו שיעול למשל. עד גיל שנה הרבה פעמים היו יוצאים לה נוזלים מהאוזניים אבל מאז כלום. כל פעם שהיא מאובנת עם דלקת היא לא בוכה ולא מתלוננת על כאב. האם יש צורך לקחת אנטיביוטיקה? מה הסיבה שאין כאבים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דלקות אוזניים ללא כאבים
ד"ר ערן אורבוך 13/08/2024 | 21:42שלום. בגיל 5 מצב של דלקות אוזניים חוזרות אינו שכיח. מומלץ מעקב רופא אא'ג לברור והבנת המצב. יתכן ומדובר בנוזלים. בברכה.הוסף תגובה
-
-
נזלת תמידית
לילך 26/07/2024 | 05:39בני כבן השלוש סובל מזה חצי שנה מנזלת באופן קבוע. יצויין כי הנזלת אינה מפריעה לו במהלך היום וגם אינה "נוזלת" אלא רק בעת שכיבה, מעין גודש כזה (הוא מתלונן ואנחנו שומעים אותו מושך באף). עשינו לו טסטים בסיסיים לאלגיה ולא נמצאה אלרגיה. בנוסף היינו אצל רופא א.א.ג שאפילו לא בדק אותו ואמר ש"כל הילדים מנוזלים". אני מסרבת להשלים עם המצב,שכן עד גיל שנתיים וחצי לא סבל מנזלת ובחצי שנה האחרונה הנזלת ממש ממש מפריעה לו במהלך השינה (שומעת אותו לאורך הלילה מושך באף ואף מתיישב במיטה כי קשה לו לנשום) מה זה יכול להיות? מה ניתן לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נזלת תמידית
ד"ר ערן אורבוך 13/08/2024 | 21:37שלום. מומלץ לבצע ברור במרפאת אא'ג ילדים כדי להבין את הגורם ואפשרויות טיפול המתאימות. בברכה.הוסף תגובה
-
-
לאחר ניתוח להרחבת צינורית השמע
ורה 12/07/2024 | 01:29שלום,אני בת 25, בעלת רקע של ניתוחי אוזניים (טימפונפלסיטקה ומסטואידאוקטומיה) בנוסף בוצע הניתוח בוצע בשני הצדדים הרחבת צינורית שמע וכפתורים, לאחר רקע רפואי של כולסטאטומה, שקע בעור התוף וירידה בשמע באוזן שמאל, בוצע הניתוח לאחר שקיעה חוזרת בשתי האוזניים. לאחר הניתוח מופיע טנטון קצבי של דפיקות לב, הוסבר לי שזה או בגלל שהתעלת כרגע נפוחה בעקבות הניתוח או שיש אוורור יתר לאוזן בגלל ההרחבה והכפתור, ושזה יעבור תוך כמה ימים אך כבר עבר שבועיים מהניתוח. ניתן מרשם של סטרונאז פעם ביום ומי מלח 3 פעמים ביום. בנוסף כל פעם שאני משהקת אני מרגישה כאב חד וחזק, יש הרגשה שעור התוף נמתח. מה נגרם הטנטון והכאב? *כותבת פה מכיוון שפורום אאג רגיל סגורהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לאחר ניתוח
ד"ר ערן אורבוך 25/07/2024 | 06:02שלום. מומלץ לפנות להמשך ברור לרופא המנתח. בברכה.הוסף תגובה
-
-
שלום דררררררר (לת)
שחר זכריהההההההההההההההההה 09/07/2024 | 09:07שלום דר למה לאחר צריבה באף אצל ילדים הרופא אמר למנוע מכל פעילות גופנית במשך שבועיים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
תוצאות צילום שקד שלישי
יפעת 05/07/2024 | 14:47היי, ילד בן 4 עשינו היום צילום ונכתב:היצרות קשה של עמודות האוויר בגובה הנזופרינקס, כנראה בשל שקד שלישי. רקמה רכה פרא וורטברלית תקינה. האם בהכרח ימליצו על ניתוח?? נכון להיום הילד זז הרבה בלילה(לא יודעת למה), מתקשה ללעוס מאכלים אבל הוא גם על הרצף בתפקוד גבוה אז לא ידעתי או חשבתי שזה מזה, וכשהוא חולה אז מגיע המון לשיעולים קשים . אשמח לתשובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תוצאות צילום שקד שלישי
ד"ר ערן אורבוך 05/07/2024 | 19:19שלום. ההחלטה לגבי ניתוח מתקבלת בעיקר בהתאם למידת ההפרעה הקלינית של החסימה, וההערכה של שיפור הסימפטומים בעקבות הניתוח. הצילום הוא כלי שיכול לעזור בהחלטה. אם התמונה לא ברורה אפשר לבצע ברור נוסף כמו בדיקה אנדוסקופית באף או ביצוע בדיקת שינה. בברכה.הוסף תגובה
-
-
מרכז שמיעה ברמת אביב לבדיקת שמיעה
עדי 02/07/2024 | 09:37שלום, עקב נוזלים באוזן הופננו לבדיקת שמיעה, דרך הקופה ובבתי החולים התורים לשנה הבאה. לכן בדקנו באופן פרטי ומצאתי תור קרוב במרכז שמיעה ברמת אביב שנקרא מרכז שמיעה וסחרחרות (בקניון רמת אביב) אממה, לא מצאתי שום המלצות על המקום הזה. האם מכיר ויכול לאשר שאכן ניתן לגשת לשם לבדיקה מהימנה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מכון שמיעה
ד"ר ערן אורבוך 05/07/2024 | 19:11שלום. לא מכיר אישית את המכון אך לא רואה סיבה למה לא לעשות שם. בברכההוסף תגובה
-
בדיקת שמיעה במרכז לשמיעה רמת אביב
עדי 02/07/2024 | 09:39רק אציין שהפעוט בן שנה ו7 חודשים לכן השאלההוסף תגובה
-
-
דימום
שחר זכריהההההההההההההההההה 01/07/2024 | 20:43דר שלום הבן שלי בגיל 8 ומגיל 3 מדמם מהאף צנחיר אחד ולא הרבה ממש כמה שניות בקיץ יותר לקחתי אותו לרופא עשה צריבה וגם שלח אותי לבדיקות דם שיצאו תקינות אבל היום שוב ירד דם ובכמות הרבה יותר גדולה האם זה קשור לצריבה? הילד היה בפעילות היום אולי זה קשור מה הסיבה שאחרי צריבה זה קרה והאם צריך עוד בדיקות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דימום
ד"ר ערן אורבוך 05/07/2024 | 19:08צריבה לא תמיד עוצרת לחלוטין דימום באף. אם הדימומים נמשכים, ניתן לשקול צריבה חוזרת, או שימוש במשחה. בברכההוסף תגובה
-
-
אין מעבר בנחיר ימין לתינוק
טל 30/05/2024 | 12:02שלום הבן שלי נולד עם נחיר ימין חסום הכוונה שאין לו מעבר אויר שם. בדק אותו רופא א.א.ג עם אנדוסקופ וראה שאין מעבר בכלל בימין, בזמן שבשמאל המעבר פתוח. כמו כן אמר שאפשר להסתדר עם זה…. אבל קשה לו ממש בשינה ובאכילה וגם לנו ההורים קשה כי הוא לא מצליח לישון רצוף כי מתחיל לחרחר ולהתנשף ואני בחרדות מהחורף לגבי צינון ואיך זה ישפיע עליו.. אני גם לא מוצאת עוד הורים שיש להם תינוק עם תופעה כזו.. השאלה שלי מה אפשר לעשות עם זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אטרזיה כואנלית
ד"ר ערן אורבוך 28/06/2024 | 15:58הכל בהתאם למצבו וחומרת ההפרעה. להמשך ברור וטיפול פנו למרפאת אא'ג ילדים בבית חולים. בברכה.הוסף תגובה
-
אטרזיה כואנלית
טל 16/06/2024 | 06:27גילו חודש, האם נהוג לנתח בגיל כזה? האם יש טיפול אחר? מי מלח לאף לא עוזרהוסף תגובה
-
ארוזיה כואנלית בנחיר ימין
טל 16/06/2024 | 05:32גילו חודש, האם נהוג לנתח בגיל כזה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אין מעבר בנחיר ימין לתינוק
ד"ר ערן אורבוך 30/05/2024 | 21:31שלום. לא ציינת את גילו של בנך. חסימה מולדת של נחיר אחד אינה מצב חרום המצריך טיפול מיידי, אך התלונות שאת מתארת מצריכות המשך ברור ומעקב, וטיפול בהתאם. מומלץ לפנות ליחידת אא'ג ילדים בבית חולים. בברכה.הוסף תגובה
-
-
פקק באוזן
קורל 28/06/2024 | 08:48היי, הבת שלי עם פקק באוזן. כל פעם שאני באה לרופא הוא מנסה להוציא אבל הילדה נכנסת לפאניקה וצועקת והוא מפסיק לנסות להוציא. ניסיתי טיפות ear clear אבל זה גם לא עוזר. האם ניתן להוציא בדרך אחרת? אני אובדת עצות 😞 וחשוב לי לציין שיש לילדה ירידה בשמיעה, למרות שהרופא אמר שזה מנוזלים ולא מהפקק.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פקק באוזן
ד"ר ערן אורבוך 28/06/2024 | 10:36שלום. פינוי השעווה בילדים מהווה לעתים אתגר אמיתי. אפשר לנסות עם מכשיר שאיבה. במידת הצורך (נדיר), ניתן לבצע בהרדמה. בברכההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
קנדידיאזיס בוושט, דלקת בוושט
-
בדיקות קשורות
-
תרבית כיח
-
תרבית אוזן
-
נוגדנים חוסמים של בלוטת התריס
-
מונחים קשורים
-
אוזן חיצונית
-
ורטיגו, סחרחורת סיבובית
-
אוטורינולרינגולוגיה

פורומים נוספים בתחום
פורוםגידולי בלוטת התריס וראש-צוואר
בפורום גידולי בלוטת התריס וראש-צוואר ניתן להתייעץ עם ד"ר בן ציון יהושע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גידולי בלוטת התריס וראש-צווארפורוםצרידות ומיתרי הקול
בפורום צרידות ומיתרי הקול ניתן להתייעץ עם ד"ר יקי כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום צרידות ומיתרי הקולפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדלקת אוזניים ושיקום שמיעה
בפורום דלקת אוזניים ושיקום שמיעה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמית וולפוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דלקת אוזניים ושיקום שמיעהפורוםאף אוזן גרון ילדים
בפורום אף אוזן גרון ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ערן אורבוך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אף אוזן גרון ילדיםפורוםבדיקת שמיעה
בפורום בדיקת שמיעה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום בדיקת שמיעה