פורום ניתוחי עמוד שדרה ובעיות גב - עמוד 118
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
פריצת דיסק בגב תחתוןמיקו 22/10/2014 | 18:38איך ניתן לדעת מתי מבצעים שאיבת דיסק ומתי צריך ניתוח ממש ?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מתי?
ד"ר נחשון רנד 26/10/2014 | 13:33לפי התסמינים מוראה בדיקות הדימות - יש מצבים שהסיכוי לעזור להם בשאיבה לא קיים.... ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
-
תשובת מומחה
מתי?
-
כאבי גב לאחר הוצאת קיבוע (לת)reath 26/10/2014 | 13:21שלום רב. אני בת 30 וסובלת מכאבי גב מאוד חזקים. עברתי מספר ניתוחי עמוד שדרה בגלל עקמת קשה מילדות (גב עליון 73 מעלות, גב תחתון 84 מעלות). בשנת 1998 - ניתוח קיבוע מC4-L5 (או L4) בשנת 2002 ניתוח טורוקופלאסתי סבלתי מכאבים סברים כל חיי, אבל לפני יותר משנתיים עברתי החמרה משמעותית בכאבי גב + כאבים עם קרינה לרגל שמאל (הרבה יותר חזקים מהרגיל). התחלי לאבד תחושה ברגל שמאל בזנת 21012: הוציאו לי בורג 1 שהיה בתוך התעלה. מצב השתפת לכמה חודשים, הפסקתי לגמרי עם משככי כאבים, אבל אז הכאבים חזרו והתפשתו לגב עליון. הוחלט להוציא כל המכשור לגמרי מסיבה שהכאבים התחילו להיות גם במגע פשוטה בגב. לפני שנה, 2013 הוציאו לי את כל המכשור. המצב שוב השתפר, לאחר 3 חודשים בטעות הרמתי משהו כבד והכאבים חזרו. כמה חודשים זה היה כאבים חדשים, סוג של כאבי שרירים מאוד חזקים, גם בעמידה, גם בשכיבה. לאחר 3 חודשים חזרו הכאבים מאוד חזקים עם קרינה מאוד חזקה לרגל שמאל + ימין, איבוד תחושה מידי פעם בגרליים + כאבים בעצם הזנב. סגנון של כאבים שהיו לפני ניתוח. עשו לי בדיקת CT וMRI ולא מצאו כלום. MRI בוצע לפני שהרמתי משהו כבד. כמו כן עשו בלוקים שגם לא עזרו ורק גרמו לכאבים יותר חזקים. אני מתקיימת על טרמדקס (כל התקופה מאז ההחמרה עם הפסקות של כמה חודים של שיפור), ומשככי כאבים אחרים. רציתי לשאול, מה הם אפשרויות שלי ואם יש בכלל? האם קיימת אפשרות שבגלל שהרמתי משהו כבד משהו השתנה שם בפנים? האם קיימת אפשרות שמשהו לא עבר בשלום בניתוח? אני לא יודעת מה לעשות.מותשת לחלוטין מהמצב הזה. תודה רבה מראש!פתח בחלון חדש
-
שאלהבדןי 18/10/2014 | 20:28סובלת מכאבי גב, ניבדקתי אצל רופאים שונים וכל אחד פירש mri ע"ש בצורה אחרת.. חלק אמרו שיש לי פריצות דיסק ורופא אורתופד ראה mri ואמר שיש לי בלט דיסק בL4-L5 ובL5-S1. ניבדקתי אצל פרופסור גיפשטיין הוא המליץ שאיבת דיסק, וניבדקתי אצל נוירוכירורג שהמליץ על כריתת דיסק.. יש לי קושי בהליכה כאבים בישיבה ולפעמים הכאבים מתגברים, במיוחד בשיעול או התעטשות.. אין בעיה בסוגרים ובבדיקת EMG נזק נוירולוגי ללא פעילות ספונטנית בפיזור שורשי L5S1. אמרו לי שפיזותרפיה לא יעזור.. האם אתה יכול להמליץ לי על סמך התמונה איך להמשיך? http://www.siz.co.il/my.php?i=kjwnyb2motte.png אני יודעת שזה לא מהווה תחליף לרופא אני רק רוצה לדעת האם מומלץ לחשוב על ניתוח מאחר והרופא אמר שהכאבים שלי לא מוצדקים שזה לא כאב כל כך קריטי ושזה רק בלט.. לפי התמונה זה לא מוצדק? תודה ושבת שלוםפתח בחלון חדש
-
שאלה נוספת
בדוי 22/10/2014 | 07:59האם לפי הצילום אלה פריצות או בלטים? ולא ציינתי כי אני סובלת יותר משנה, כאבי גב חזקים עם הקרנה לרגליים, הייתה תקופה שלא יכלתי ללכת כלל ואז הייתה תקופה קצרה של רגיעה ושוב חזרו הכאבים. יש לי נימולים קשה לי ללכת הרבה, רגישה כשנוגעים לי בגב. האורתופד שנבדקתי אצלו אמר שהmri לא מצדיק את הכאבים ושאין כלום בmri לעומתו אחרים
-
תשובת מומחה
טיפול
ד"ר נחשון רנד 19/10/2014 | 08:19ההחלטה על טיפול היא חד משמעית לפי התומונה הקלינית ולא לפי צילום רנטגן אם את רוצה הערכה מסודרת וכללים להחלטה שלך בעניין ואיך לקבל אותה באופן מושכל - את מוזמנת לתאם יעוץ במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
-
שאלה נוספת
-
תוצאות mriאלינה 14/03/2012 | 08:17בוקר טוב ! אני בת 32 עם בעיות בגב עליון עם נוזלים מוזרים ובעיות בצוואר ... לבעייתי הנוספת יש כאבים עזים בגב תחתון עם הקרנה לשני הרגליים + כאבים בישבנים בזמן ישיבה שיעול בקיצור נורא והיום אין לי חיים :( עכשיו אני מכתיבה לך ממכתב תוצאות mri טכניקה ערכי t1, t2 במישורים שונים . ממצאים : בגובה S1-L5 הדיסק מנוון עם הפחתת באותותיו ופריצה מרכזית אחורית אל השומן האפידורלי עם לחץ קל ביותר על השק וכן לחץ קל על שורש S1 ימין במוצאו מהשק ומהלכו לפורמינה . מפרקים פצטאלים תקינים . פורמינות עם שורשים L5 במראה תקין . שאר הגבהים L5-2 תקינים במראה . גובה L1-2 הדיסק מנוון עם הפחתה בגובהו ואותותיו ובלט אנולוס אחור אשר גורם ללחץ קל על שק התקאלי , פורמינות ברוחב תקין , מפרקים פצטאלים תקינים. סיומת חוט תקינה . סיכום : ממצא עיקרי פריצת דיסק גדולה ב L5-S1 עם לחץ קל על שורש ימין . מכל מה שאני מבינה יש בעיה. ובגדול הכל תקין ואני סובלת מוות ..... מה עושים ? מזה בכלל כל זה ? איך אפשר ליפתור ? והאם ביטוח לאומי מכיר בזה ? מיואשת וסובלת מודה לך מראש על התשובה והעזרה ....פתח בחלון חדש
-
כאבים עזים בגב התחתון
מור, בי-קיור 21/10/2014 | 10:11שלום אלינה, אומנם לא אוכל לייעץ בעניין ביטוח לאומי, אך אשמח להמליץ לך על טיפול אפשרי להקלה בכאבים. ישנו מכשיר רפואי בשם בי-קיור לייזר שמאפשר הקלה בכאבים רבים. המכשיר מבוסס על טכנולוגיית הלייזר הרך, שקיימת כבר שנים רבות, והוכחה מחקרית כיעילה לסייע בטיפול בבעיות אורתופדיות ובטוחה לשימוש. במידה ואת מעוניינת, אני ממליצה לך ליצור קשר עם נציג שירות לקוחות בטלפון 3414* אשר יסביר לך באופן אישי על הבי קיור לייזר ויתרונותיו. המשך יום נעים ושקט, מור, בי-קיור לייזר
-
תשובת מומחה
ת.ע
ד"ר נחשון רנד 28/09/2014 | 08:46הבקע בהחלט יכול להסיבר את הכאב המתמשך אם אכן לא היה דבר בעבר - זה יחשב כהחמרת מצב אשר לטיפול - אם אתה באמת רוצה לטפל בכאב - זו החלטה שלך - אתה יכול לפתור את הבעיה בניתוח. אבל אם אתה עסוק בעקר בתביעות לביטוח לאומי וכו - ומודאג שאם חס וחלילה המצב ישתפר נכותך תופחת - אז קרוב לודאי שתבחר לא לקבל כל טיפול יעיל ההחלטה בידיך - לחזור לחיים תקינים ולהבריא או לתת קדימות לתביעה מול ביטוח לאומי ולנכות ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
-
תגובה לאלינה
יובל 25/09/2014 | 18:18שלום אלינה היקרה. מבלי לפגוע רוצה אני לומר שכאן באתר הזה פונים חולים הזקוקים לייעוץ מקצועי ממומחים לבעיותם. אין מקום לעשות מכירות על כאבינו. נסי במקום אחר. שיהיה לך בהצלחה!!
-
כאבים בגב העליון והתחתון
מור, בי-קיור 24/09/2014 | 11:01שלום אלינה, אומנם אין לי דרך לפתרון הבעיה, אך בהחלט יש לי המלצה לסיוע בעניין הכאבים. ישנו מכשיר רפואי בשם בי-קיור לייזר שמאפשר הקלה בכאבים רבים, בין השאר באלו הנובעים מכאבי שרירים ודלקות. המכשיר מבוסס על טכנולוגיית הלייזר הרך, שקיימת כבר שנים רבות, והוכחה מחקרית כיעילה לסייע בטיפול בבעיות אורתופדיות ובטוחה לשימוש. במידה ואת מעוניינת, אני ממליצה לך ליצור קשר עם נציג שירות לקוחות בטלפון 3414* אשר יסביר לך באופן אישי על הבי קיור לייזר ויתרונותיו. המשך יום נעים ושקט, מור, בי-קיור לייזר
-
עמוד שדרה צווארי, תוצאות MRI
יובל 22/09/2014 | 14:06שמי יובל, לאחר ת.ע מ-16-11-09 , כיום כאבים מחמירים, הגבלת תנועת צוואר לשמאל, הקרנה כתף שמאל ויד שמאל, כאבים גב אמצעי משמאל, ניסיתי אפשרויות טיפול אלטרנטיביות אך ללא הועיל, תרופות כל הסוגים ללא הועיל. תוצאות MRI נוכחי - C4-5 C5-6 בלטים ושינויים דיסקוגניים, השפעתם קלה וללא לטרליזציה ניכרת. C6-7 בקע שמאלי מרכזי, שינויים דיסקוגניים, אימפרסיה מתונה של השק עם לטרליזציה לשמאל, ללא היצרות ניכרת של הנקבים (פריצה זו לא הייתה קיימת בבדיקת MRI לאחר התאונה). האם יש החמרת מצב? האם ניתוח? עקב כאב כרוני יום יומי מתמשך כמעט 5 שנים, האם קנאביס רפואי? הערה: כשנה לאחר התאונה ד"ר סבתו(אורטופד)הרופא המטפל המליץ על ניתוח C5-6 ולבסוף בוטל , לא הסכמתי.
-
תשובת מומחה
יעוץ
דר' נחשון רנד 18/03/2012 | 10:07אתה בהחלט מוזמן לתאם מועד ליעוץ דרך הקופה או במרפאה הפרטית שלי בפרטים הרשומים למטהמדובר בבעיה מוכרת שפעמים רבות אין לה מש הסבר או פתרון ובהעדר חבלה דלקת או בעיה ברורה אחרת סביר שגם כאן אין הסבר ברור מציע להמנע מישיבה ככל שניןו אולי אף להיעזר בגלגל מתנפח להפחתת הלחץ על עצם הזנב ומשככי כאב ונוגדי דלקת למיניהם ל2-3 שבועות - ואם לא משתפר - לפנות לרופא ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864 . 17/03/2012 11:51 כאבים בעצם הזנב ו אייל שלום, אני בן 23, כיום סטודנט שיושב הרבה. לפני כ 3-4 ימים החלו לי כאבים בעצם הזנב - בכל פעם שאני יושב עליו, קם מכיסא, או מרים את הברך - אני מרגיש כאב באזור הזה. לא זכור לי שנפלתי לאחרונה על עצם הזנב, אף פעם לא היו לי כאבים במקום הזה (חוץ מאולי לפני כמה שנים כשבאמת נפלתי עליו) הכאב היחידי שקשור לגב שיש לי זה לפעמים כאב בגב התחתון, שנפתר אחרי שאני הולך לחדר כושר ומבצע מתיחות (וכך חוזר חלילה כל כמה ימים) גם אחרי 3-4 ימים, אני עדיין לא רואה איתותים שהכאב נחלש. אשמח לדעת מה גורם לכך ומה עליי לעשות. תודה, אייל . 14/03/2012 19:57 ממצאי סריקה טופוגראפית . לא מבינה ו L4 עד ך4-5 בלט דיסק היקפי אחורי מינימאלי משיק לשק התקאלי ועל השוש השמאלי. ב-L4-5 מעבר לבלט שגורם ללחץ על השק.... ועל השורש השמאלי ייש היצרות המרווח הדיסקלי ואיבוד נפח של הסחוס הדיסקי שינויים היפרטרופים קשים הפצטליים מלווים באי סדירות במשטחי המפרק שינויים ניוונים בסחוס תוך פרקי עם פנומן ואקם ורקמה סינוביאלית מעובה סביבם הממצאים בהחמרהץ L5-S1 אין בלט שינויים היפרטרופים קשים במפרקים הפצטלים מלווים באי סדירות במשטחי המפרק ועו ועוד... מיותר לציין שחיי אינם חיים אני מתה מכאבים לקחתי את כל הכדורים האפשריים אני מטופלת במרפאת כאב באסותא חיררו את גבי פעמיים וכלום.... מה עושים ?????????????. אני בת 44 . 04/03/2012 10:29 השפעות העקמת ו סיון שלום, אני בת 23, בגיל 17 אובחנה אצלי עקמת מסוג s טופלתי בעבר ע"י "מחוך" במשך תקופה של שעה (בערך) באותה התקופה העקמת הייתה בסביבות 30 מעלות. לאחרונה תוקפים אותי כאבי גב עזים ובחודש האחרון גם כאבים בכתף ימין. שלשום הרגשתי חולשה והתעלפתי. הייתי אצל רופאת המשפחה שלי והיא טועת שכל התופעות הן השלכות של העקמת. רציתי לדעת מהי דרך הטיפול כיום בעקמת מסוג זה? והאם יש משהו נוסף שביכולתי לעשות כדי להקל על הכאבים? (חשוב לי לציין שרופאת המשפחה שלחה אותי לצילום רנטגן כדי לדעת בדיוק מה מצב העקמת וטרם נעשתה הבדיקה) בתודה מראש!! . 14/03/2012 11:23 עקמת ו דר' נחשון רנד עקמת יכולה לעשות כאב והטיולצ בזה הוא פעילות גופנת ועבודה על גמישות בלשב ראשון במסגרת פיזיותרפיה אבל ממליץ לך לפני כן להבדק על ידי מומחה עמוד שדקרה ולודא שלא מדובר בבעיות אחרות ד"ר נחשון רנד . 11/03/2012 19:39 עזרה בפיענוח סיטי צוואר ו לאה אודה על פיענוח התוצאות הנ"ל: C3-C4 בלט דיסק אחורי מרכזי עם אימפרסיה על השק הדורלי והיצרות פורמינלית משני צדדים. שינויים היפרטרופיים במפרק אונקו-וורטברלי משמאל. C4-C5 בלט דיסק אחורי מרכזי עם אימפרסיה על השק הדורלי והיצרות פורמינלית משני צדדים. שינויים היפרטרופיים במפרק אונקו-וורטברלי משמאל ומימין. C5-C6 שינויים דיסקוגניים עם היצרות מרווח בין חולייתי. בלט דיסק אוסטיאופיט אחורי מרכזי עם אימפרסיה משמעותית על השק הדורלי.והיצרות פורמינלית משני צדדי יותר מימין C6-C7 שינויים היפרטרופים במפרק אונקו-וורטברלי משמאל . 14/03/2012 10:06 ו דר' נחשון רנד מדובר על ממצאים הקשורים בשינויים ניווניים שחיקתיים המשמעותית תלויה בממצאי הבדיקה הוהתסמינים של הסבל שאותם לאל תיארת ד"ר נחשון רנד . 12/03/2012 17:09 נוירינומה בעמ"ש ו נעה שלום, לפני כארבע שנים נותחתי בc1-c2 להוצאת נוירינומה, ולפני שלוש שנים נותחתי בפעם השניה. מאז אני במעקב. לפני כחודש התחילו לי כאבי ראש חזקים למשך דקות ארוכות. בבדיקת mri: הודגמה נוירינומה גדולה מצד ימין המקבלת האדרה הומוגנית לאחר הזרקת גדוליניום עם לחץ על השק הדוראלי. מצב לאחר ניתוח באזור, מצב לאחר ניתוח גם בגובה c1-c3 ללא עדות לנוירינומה באותו אזור. לאורך ע"ש צווארי עד לגובה d2 לא הודגמו נוירינומות נוספות. מה זה אומר ? יכול להיות ששוב יש נוירינומה? אודה לתשובתך אני מאוד מודאגת.. . 12/03/2012 17:13 שכחתי לציין.. ו בתחילת הפענוח מצויין: " הבדיקה נעשתה בשקלול t1 t2"\ תודה . 14/03/2012 09:06 נירינומה ו דר' נחשון רנד לפי התשובה אין מדובר בעוד נוירינומה איני יכול לומר הרבה מעבר לכך ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864 . 13/03/2012 12:09 פענוח MRI ו בנו ריינהורן שלום דוקטור בעבר טופלתי אצלך באמצעות צריבת דיסק שלצערי לא עזרה ולפני כשלושה שבועות אושפזתי בעקבות החמרה בפריצות הדיסק ואי יכולת לזוז (פונתי מביתי באמבולנס על קרש) שלשום עשיתי MRI עדכני אשמח לקבל את חוות הדעת שלך על הממצאים: גובה L4-5 - בלט היקפי מועט, מרכיב קטן של בקע מרכזי ימני, שינויים דיסקוגניים מעטים, אימפרסיה קלה של השק עם לטרליזציה מעטה לימין. L3-4 - בלט ושינויים דיסקוגניים, פגם אנולרי ללא בקיעה, ללא אפקט קומפרסיבי משמעותי. ללא ממצא בולט במרווחים האחרים, אין רואים הפרעה מסננת במרקם הגרמי. . 14/03/2012 09:03 כאב גב ו דר' נחשון רנד אתה זכור לי היטב לדעתי הממצאים החדשים אינם מעידים על ממצא חריף או מדאיג ובודאי שלא על בקע דיסק או ממצא המחייב ניתוח כדאי לקבל טיפול לכאב החריף ולצאת מההתקף ואז להגיע לעיון ובדיקה נוספת באפשרויות טיפול - בגילך הציער יחסית כדאי לשקול טיפול משמר ובניית שרירים לפני ששקולים ניתוח ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864 . 11/03/2012 15:35 מה משמעות הפענוח של הMRI.....האם מחייב ניתוח? ו לירן ב. באיזור המעבר הקרניו-צרביקלי מודגמת צניחה של הטונזילות הצרבליות לפורמן מגנום. סימני ניוון והתייבשות בדיסקים הבין חולייתיים בקטע הצווארי בתחום C2-C7. חוט השדרה הצווארי בעל מהלך עובי וסיגנל תקינים. C2-C3 בלט אנולוס אחורי קמור עם לחץ על קידמת השוק התקלי ומגע רופף בקדמת החוט. הצרות משנית מתונה של התעלה. הפורמינות שמורות. C3-C4 אנולוס שטוח ללא לחץ עצבי. רוחב התעלה תקין. הפורמינות שמורות C4-C5 אנולוס שטוח ללא לחץ עצבי. רוחב התעלה תקין. הפורמינות שמורות C5-C6 פרוטזיה דיסקלית אחורית אמצעית קמורה עם לחץ על קדמת השק התקלי ועל החוט. היצרות משנית של התעלה. C6-C7 פרוטזיה דיסקלית אחורית אמצעית קמורה עם לחץ על קדמת השק התקלי ועל החוט. היצרות משנית של התעלה. C7-D1 מבנה שמור . 14/03/2012 08:53 ניתוח ו דר' נחשון רנד ההחלטה על ניתח נמוסעת לרוב מהתסמינים הקליניים ומממצאי הבדיקה - לא ראיתי בבדיקה זו משהו שמחייב ניתוח אם כי יתכן שיש בו צורך - תלוי בתסמינים וממצאי הבדיקה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864 . 20/02/2012 18:28 כאבים באזור הגב התחתון ו לילי שגב L3-S1 בתוצאות בדיקה CT הודגמו שינויים ניוונים בסחס הדיסקי עם יצירת גז בתוכו. הודגם בלט דיסק אחורי מרכזי ולטרלי אינטרה פורמינלי משמאל עם לחץ על השק הדוראלי ועל העצב ההיקפי השמאלי. מבקשת לדעת מה המשמעות ומה הטיפול? . 08/03/2012 12:58 משמעות ו דר' נחשון רנד מדובר בשינויים במבנה הדיסקים הנובעים מהליכי שחיקה והזדקנות הדיסק - לא מסוכן אך מכאיב הטיפול תלוי בתסמינים אותם לא פירטת אבל סביר שאם אין בעיה חריגה אפשרי לעזור בטיפול פיזיקאלי כירורפקטי תרופות וכדומה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864 . 05/03/2012 09:25 פענוח MRI עמ"ש צווארי ו אסנת שלום ובוקר טוב בהריון שבוע 31.סובלת מכאבי ראש ומדי פעם תחושה של רדימות בפנים.בד"כ משולב עם כאבי צוואר.כל מה שתארתי בצד ימין בלבד. נשלחתי לMRI ראש וMRI עמ"ש צווארי וזהו הפענוח,אשמח לחוות דעתך גם על דרכי טיפול:(האם יכול להיות קשור לסימפטומים שאני מתארת?): ממצאים: . MRA למח כולל MRI אין רואים עדות לתהליך תופס מקום, כיארי או הידרוצפלוס. אין רואים הפרעה למרקם המוחי. עורקי המח הינם בטווח התקין. עיבוי רירית במערות הפנים, פרט לכך אין מה לציין. ע"ש צווארי. MRI בלט ושינויים דיסקוגניים. : C5-6 אימפרסיה קלה-מתונה של השק והנקבים, ללא לטרליציה ניכרת. שינויים מעטים במרווחים אחרים. ישור הלורדוזיס. אין רואים לחץ על החוט או הפרעה למרקמו. אין רואים הפרעה מסננת במרקם הגרמי. תודה מראש . 08/03/2012 12:57 צוואר ו דר' נחשון רנד הממצאים אינם מדאיגים או קשים ויכולים להסברי כאב צוא רוקרינתכ אב לשכמות לא ברור שיש קשר לתלונות האחרות - זה בכל אופן הרבה פחות סביר ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864 . 22/02/2012 10:41 כאבי צוואר - פירוש תוצאות צילום רנטגן ו פיטר שלום דוקטור, אני בן 35, יש לי כאבי צוואר וכתף בצד שמאל בלבד, כבר רצוף במשך כמה חודשים. בפרשנות הרנטגן נאמר: "הודגמו חוליות C1-7, ישור חלקי של הלורדוזיס" האם זה יכול להיות קשור לכאבים שלי? רב תודות, פיטר . 08/03/2012 10:38 כאב ו דר' נחשון רנד מה השאלה? ד"ר רנד . 23/02/2012 18:06 פריצת דיסק ו אילן שלום לך, בפיענוח סי.טי בסורוקה נכתבו המשפטים הבאים, L4 L5 הודגם בלט דיסק כללי עם מרכיב של בקע שמאלי עם לחץ קל על השק הטקאלי ולחץ מהותי על מוצא של העצב ההיקפי משמאל. L% S1 בלט דיסק אחורי מרכזי עם לחץ קל על השק הטקאלי. שינויים סקלרוטים בעצמות האיליום דו צדדי עם אי סדירות מינימלית של הגבולות. אודה לך על תשובתך, מה זה אומר בשפתינו. יש לציין שמשקלי 143 ואני 177 סנטימטר. בברכה, אילן טל. יש לי לעיתים גם הרגשה של מיליון נמלים ברגל שמאל. . 04/03/2012 11:35 כאב ו דר' נחשון רנד הממצאים מעידים על בקע הלוחץ על שרש העצב וגרומים לתסמינים אם שום טיפול עד כה לא הועיל - אשפר לשקול צריבת דיסק או הזרקה תחת שיקוף ניו ח אפשרות אם כי לא הייתי ממהר לשם כטיפול ראשון כמובן שטיפולים שמרניים כמו פיזיותרפיה יכולים לעזור אם כי הסירות להטבה מהירה בהם פחותטובה במדה שתרצה - אשמח לראוצתך ליעוץ מסודר במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864 . 25/02/2012 15:16 CT ע"ש מותני ו רונה אמי, בת 58, מזה שבועיים וחצי סובלת מכאבים עזים המקרינים לרגל. (הרגל רדומה). נוטלת משככי כאבים, סטרואידים ואף קיבלה זריקת אפידורל לפני 4 ימים. כמעט ולא יכולה לעמוד או לשבת כי אז הכאבים מתעצמים. CT הראה: L3-L4: קיים בלט אנולוס אחורי לוחץ על קדמת השק התקאלי L4-L5: נצפתה פריצת דיסק נוירופורמינלית ימנית, ללא לחץ על השורש הספינלי. קיים לחץ קל על קדמת השק התקאלי ועל האספקט הפרה-מדירני מימין. L5-S1: בלט אנולוס היקפי לוחץ על השק התקאלי ומצר נוירופורמינות, עם לחץ על השורש L5 מימין במהלכו הנוירופורמינלי. אשמח לדעת מהו הפתרון לדעתך לכאבים? להמתין אולי הזריקה תשפיע?, לבצע שאיבה? לנתח? תודה מראש, . 04/03/2012 11:33 פתרון ו דר' נחשון רנד אני רואה שאת כבר מומחית... יכולה לעבוד בזה... כל הפתרונות שהצעת הם סבירים הכל לפי מדת הכאב צריבה אפשר לשקול מותנה במראה הדיסק וגודל הפריצה ניתוח - אם המקרה לא מתאים לצריבה או שצריבה לא הביאה להטבה המקווה כדי לתת תשובה עניינית ספציפית לך - אין מנוס מלבדוק אותך ולעיין בצילומים אם את רוצה - אשמח לראותך ליעוץ מסודר במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864 . 26/02/2012 13:02 קביעת תור ו מלכה דר רנד שלום שמי מלכה והופניתי אליך בהמלצות חמות, אני סובלת מפריצת דיסק ומנסה לקבוע תור דחוף מזה שבוע. כיצד אפשר להשיג אותך בטלפון? מעוניינת לדבר איתך באופן פרטי. תודה מלכה. . 04/03/2012 08:11 פגישה ו דר' נחשון רנד קבלי פרטים ממזכירתי כרשום למטה אם לא מספק פני אלי במייל rand@isdn.net.il ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864 . 26/02/2012 13:42 בלט דיסק L5-S1 ו אידית א. בממצאי בדיקת CT ע"ש מותני נמצאו: בשחזור דיגיטלי צדדי הודגם היצרות המרווח הבינחוליתי L5-S1 גובה T10-L3 היפרטרופיה פצטלי,אין עדות לבלט דיסק משמעותי גובה L3-L4 בלט דיסק אחורי קטן הנושק לשק התקלי - היפרטרופיה פצטלית גובה L4-L5 כנ"ל גובה L5-S1 תופעת ואקום בדיסק עם בלט דיסק דיפוזי הלוחץ על מוצא השורשים משני הצדדים במידה בינונית. אוסטאופיטיס צדדיים גסים והיפרטרופיה פצטלית מה זה אומר, אני מהלכת על קביים קנדיים כבר מספר שנים . 04/03/2012 07:56 מה זה אומר ו דר' נחשון רנד כלום. בלי בדיקה גופנית אין לזה כל משמעות ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864 . 27/02/2012 15:07 פיענוח MRI ו אידיסיס טטיאנה בלטים אנולריים בתחום C3-C7 עם לחץ קל על קדמת השק התקלי . 04/03/2012 07:54 פענוח ו דר' נחשון רנד ממצא לא מדאיג אך אין כל משמעות לדיון עליו ללא פרטים קליניים ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864 . 28/02/2012 09:39 ct מותני ו רויטל כהן ערכתי בדיקת ctמותני לאחר תאונת דרכים. בבדיקה נמצא מרווח בין גופי החוליות צר. הודגמו שינוים ניוונים בסחוס הדיסקי עם יצירת גז בתוכו. נצפא בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדוראלי ועל העצבים ההקפיים דו"צ הודגם בקע דיסקי אחורי ומרכזי עם לחץ על השק הדוראלי אני סובלת מכאבי גב חזקים עם הקרנה לרגליים רציתי לדעת מהם המונחים שכתובים בבדיקה ואיזה סוג טיפול מומלץ לי ? . 04/03/2012 07:50 CT ו דר' נחשון רנד יש ממצאים לא מעטים העקרי בהם - בקע דיסק אבל כדי לדעת מה מהם רלונטי לגרימת הכאב שלך - הכרחי להגיע לבדיקה גופנית אצל מומחה זה לא ניתן דרך הפורום ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864 . 29/02/2012 14:56 פענוח בדיקת סיטי צווארי ומותני ו ג שלום רב, אני בת 26, לאחר ירידה של יותר מ40 ק"ג ופעילה מאד גופנית פניתי לאורטופד בשל כאבים בכתף שמאל בעיקר, בגב ובברך אלו הממצאים, אשמח לפענוח: :L5-S1 בסריקת מודגם ספונדילוליזיס משמאל ללא ליסטזיס. מימין ומשמאל. SIJ מודגמת אי סדירות מזערית של שולי לסיכום: שינויים בע"ש מותני תחתון כמתואר. צווארי: :C6-7 בסריקת המבנים הגרמיים והדיסקית תקינים. דו"צ. C7 מודגמות צלעות צוואריות . 03/03/2012 19:31 פענוח ו דר' נחשון רנד שבר מנאמץ ישן בחוליה L5 (חסר חשיבות ולא גורם לכאב) השאר גם הוא - ממצאים מינימאליים ביותר ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864 . 04/03/2012 02:09 תבורך דוקטור!! שאלה קטנה נוספת ו אני חשה קושי למצוא תנוחה בגלל לחץ ניכר בצוואר ובכתפיים.. אני מבינה שזה לא קשור לממצאים ורציתי לדעת אם אני יכולה לחזור להתאמן כרגיל? . 04/03/2012 07:41 לחץ ו דר' נחשון רנד דוקא קושר מאד אבל לא צריך למנוע פעילות גופנית אלא להיפך ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864 . 01/03/2012 22:06 פענוח MRI ו יפה שלום רב אני בת 59. עברתי בדיקת MRI של עמוד השדרה הצווארי בגלל כאבים שאינם מרפים וחולשה ביד ימין. התגלו: "פרוטרוזיה דסקלית דיפוזית ב-c3-4 , אמפרסיה קדמית בינונית על השק ללא קעירות החוט. נקבים מוצרים משני הצדדים. ב-c4-5 פרוטרוזיה דסקלית דיפוזית ופראצנטרלית לימין, אמפרסיה קדמית בינונית על השק ללא קעירות החוט. נקב ימני מוצר בעיקר ע"י מרכיב דסקלי. כמו כן, ב-c5-6 פרוטרוזיה דיסקלית דיפוזית עם מרכיב בנקבים משני הצדדים, ואמפרסיה קדמית מינימלית על השק ללא קעירות החוט. בc6-7 פרוטרוזיה דיסקלית דיפוזית ללא השפעה מהותית על השק או על הנקבים. שינויי סיגנל היפראנטנסים ברצפי T2 והיפואנטנסים ברצפי 1T בלוחיות קצה סביב למרווח הדסקאלי c3-4 עוברי האדרה ומתאימים לשינויים טריים ע"ש מודיק. שינויים ישנים שומניים ע"ש מודיק בלוחיות הקצה סביב למרווח הדסקלי c4-5 ו- c5-6 . ללא מסות פראספינליות. חוט צוארי באותות ומבנה תקינים וללא האדרה חריגה בתעלה הגרמית לאורך השק או החוט. מהי האבחנה במילים פשוטות? תודה . 03/03/2012 19:28 פענוח ו דר' נחשון רנד במילים פשוטות הרבה שינוים שחיקתיים עם גירוי של שרשי העצבים על ידי דיסקים בולטים במספר מרווחי דיסק יכול גרום כאב אך לא מסוכן מעבר לכך - המלצה לטיפול ספציפי - רק אחרי עיון בצילומים עצמם ובדיקה גופנית ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864 . 04/03/2012 01:31 ו תודה ענקית על התשובה המהירה. אצור קשר . 04/03/2012 01:33 ו יפה תודה ענקית על התשובה המהירה והמרגיעה. . 04/03/2012 01:35 תודה ו יפה תודה ענקית על התשובה המהירה והמרגיעה . . 29/02/2012 15:31 באיזה מצב של הגוף מועל על החוליות הלחץ הרב ביותר? ו שושי לד"ר נחשון רנד, יש לי שאלת מבחן : בשכיבה בישיבה בעמידה בעמידה על ארבע . 03/03/2012 19:29 לחץ ו דר' נחשון רנד ישיבה (כשמודבר על חולית עמוד שדרה מתני) ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864 . 03/03/2012 19:53 תודה!ושבוע טוב ו .1 23456הבא ».
-
תשובת מומחה
כאב בעצם הזנב
דר' נחשון רנד 18/03/2012 | 09:51מדובר בבעיה מוכרת שפעמים רבות אין לה מש הסבר או פתרון ובהעדר חבלה דלקת או בעיה ברורה אחרת סביר שגם כאן אין הסבר ברור מציע להמנע מישיבה ככל שניןו אולי אף להיעזר בגלגל מתנפח להפחתת הלחץ על עצם הזנב ומשככי כאב ונוגדי דלקת למיניהם ל2-3 שבועות - ואם לא משתפר - לפנות לרופא ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
-
לד"ר נחשון המשך
15/03/2012 | 15:40תודה רבה על תשובתך עכשיו חזרתי מאורטופד שרצה שאעשה זריקת אפידורל אני סירבתי ( לא עשיתי בלידות ) אז למה לי עכשיו .. אז נתן לי שתי אפשרויות זריקות של דפומדרול 80 מ"ג ח.פ. לשריר או זריקת ח.פ. של אביטרן 75מ"ג לשריר . ושלח אותי למרפאת כאב . וליעוץ מומחה עמ"ש . כאבי צוואר וגב עליון ותחתון ממושכים כשש שנים לאחר תאונה . רגישות עמ"ש צווארי גבי מתני הגבלה בתנועות הצוואר לכל הכיוונים. הגבלה בכיפוף לפנים ואין חסר נוירולוגי . הכאבים הגב גוברים במאמץ . הגבלה קלה בכיפוף ללא חסר מוטורי. בשנת 2005 ביצעה mri שאבחן סירינקס בחוט השדרה הצווארי ומספר בלטים קטנים. EMG הדגים לחץ רדיקולרי עצבי כרוני בגובה צוואר וגב תחתון . MRI עמ"ש צווארי גב מותני - פריצת דיסק L5-S1 עם לחץ על שורש S1 מימין . זהו . הכאבים עזים מאוד ואני מקושי כמה מהמיטה .. לשאלתי האם אני יכולה להגיע אליך ? והאם אתה מקבל דרך קופת חולים מאוחדת ? תודה רבה על תשובותיך
-
תשובת מומחה
בקע
דר' נחשון רנד 14/03/2012 | 08:59לפי הפנעוח יש לך בקע דיסק מתניב דיסק L5-S1 -ה תחתון ביותר איני יודע מה בדיוק התסמינים מהם את סובלת - לא ממש פירטת אבל אם התסמינים וממצאי הבדיקה מתאימים ונובעים מדיסק זה - אפשר לשקול כל מיני טיפולים שיכולים בהחלט לעזור לך את מוזמנת לתאם בדיקת יעוץ מסודרת אם תרצי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
-
כאבים עזים בגב התחתון
-
כאבים שבוע אחרי צריבת דיסקיוני 12/10/2014 | 20:56האם אחרי שבוע ההיתי צריך להרגיש הקלה??? והאם ניתן לשלב כעת טיפול בכדורי ארקוקסייה??פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב
ד"ר נחשון רנד 19/10/2014 | 09:29אפשר להיעזר בנוגדי דלקתכולל ארקוקסיה וכדאי גם במשככי כאב יתכן התלקחות כאב למפסר ימים אחרי הפעולה - לרוב מוגבלת בזמן השיפור אם יגיע יקח מספר שובעות ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
-
תשובת מומחה
כאב
-
-
תשובת מומחה
?
ד"ר נחשון רנד 19/10/2014 | 09:27לא שאלת דבר... ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
-
תשובת מומחה
?
-
סוגי טיפולים קיימיםshula 13/10/2014 | 22:01שלום רב בן זוגי קבל תשובת mriהמראה על c3-c4בלט דיסק דיפוזי ולחץ על שק דורלי ולחץ קל על חוט עם היצרות פורמינלית דו צדדית c4-c5 בלט דיסק עם לחץ על שק דוראלי ולחץ על החוט ואות חריג בחוט המתאים למיאלומלציה C5-c6 בלט דיסק עם לחץ על שק דורליולחץ על.החוט עם אות חריג בחוט המתאיל למיאלומלציה והנצרות פורמינות דו צדדי. מה לדעתך סוג הניתוח המתאים ביותר האם טיפול כירופרקטי יכול לעזור בהקטנת לחץ על.חוט שדרה בשלב זה.אודה על תשובה מהירה .פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לחץ
ד"ר נחשון רנד 19/10/2014 | 09:25טפול כירורפקטי במצבו אסור ואף עלול לגרום להחמרת מצבו אין כל טיפול שמרני (לא ניתוחי ) ישפחית את הלחץ - טיפולים כאלו יכולים הלקל על הכאב אבל אינם מפחיתים את הלחץ על החוט - שהוא הבעיה המרכזית והמדאגיה כעת הוא זקוק לטיפול ניתוחי - ובהקדם מציע להגיע בהקדם ליעוץ מומחה עמוד שדרה אם תרצו - אתם מוזמנים לתאם יעוץ מסודר במרפאתי על מנת לבדוק אותו לעין ב - MRI ולדון בבכל האפשרויות ומשמעותיהן ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
-
תשובת מומחה
לחץ
-
כאבים בכפות הרגלייםשי 14/10/2014 | 09:36שלום, לפני כחודשיים נפצעתי בגב התחתון, צילום הסיטי הראה בלט מינימלי בחוליות L3-L4 וגם L4-L5, 2 רופאים אמרו שהכאב לא נובע מהבלט. לפני יומיים התחילו כאבים בכפות הרגליים כולל תחושת הרדמות מאוד קלה, האם הכאבים נובעים מהבלט או אולי מגורם אחר? יש לציין שהפסקתי לאכול בשר לפני כחודש וחצי. שי.פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ברגלים
ד"ר נחשון רנד 19/10/2014 | 09:15לא ניתן לדעת בלי בדיקה גופנית ובדיקות עזר נוספות . זה יתכן אבל לא כל כך סביר ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
-
תשובת מומחה
כאב
ד"ר נחשון רנד 19/10/2014 | 08:58אין דרך לדעת בלי בדיקה גופנית אולי גם EMG - לא סביר אבל יתכן ואפשרי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
-
תשובת מומחה
כאב ברגלים
-
גבדביר 15/10/2014 | 18:05שלום יש לי קיפוזוס 50 מעלות לורידוז חוליות l1 d12 מה החומרה של זה ועשיתי הכול נגד זה ושום דבר לא עוזר תודה חזורפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קיפזויס
ד"ר נחשון רנד 19/10/2014 | 08:47לא ברור ממה שכתבת מצבך - האם יש לך 50 מעלות בכל עמוד השדרה הגבי או שזו זוית הכיפוף בין חולית T12 ל - L1? אם המקרה השני - יתכן מאד שיש מקום לשקול טפול ניתוחי למניעת בעיות מחמירות בעתיד מציע לך להגיע ליעוץ מסודר במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
-
תשובת מומחה
קיפזויס
-
האם יש קשר בין בעיות גב לבעיות במתן שתןיובל 16/10/2014 | 03:34שלום ד"ר וחג שמח. ראשית קצת היסטוריה רפואית: בשנת 2009 נפגעתי בתאונה ובממצאי MRI ו CT פריצות דיסק צוואר ומותן. בשנת 2013 נפגעתי בתאונה בה נכנס לי מברג לעין ימין ובממצאי EEG שיתוק עצב 6 ו 5 פזילה, חוסר תחושה מעפעף ימין דרך מתח ימין ועד לקודקוד הראש. באשר לתאונה הראשונה: בחודשיים האחרונים יש החמרה בכאבים, צוואר - כאבי צוואר, הגבלת תנועה מוחמרת, הקרנה לכתף שמאל וגב אמצעי, כאב יד שמאל לאורכה והירדמות ביום ובלילה כף היד ושלושת האצבעות זרת, קמיצה ואמה, וחולשה ביד. גב תחתון - כאבי גב מותניים, אגן, רגל שמאל לאורכה ומעט רגל ימין, חולשה ברגל. ביצעתי שוב MRI ו CT וקבעתי תור לאורטופד בעניין. לעניינינו.. יחד עם החמרת כאבי צוואר וגב תחתון התחיל לכאוב לי במפשעה ובמיוחד צד שמאל, אני נוטל שתן בערך כל שעה ופחות מכך, ביום ובלילה, בעת מתן שתן אני נוטל לפרקים עד לסיום ובלחץ וכאב בינוני וכאשר הזרם מפוזר \ מפוצל, בנוסף התחתונים שלי מעט רטובות ביום ובלילה. אורולוג הפנה אותי לבדיקות אולטרסאונד , תוצאות : שתן - ריקון מלא של השק, קצב תקין, כמות תקינה. כליות - תקין כבד - תקין. אין חדש לערמונית. שאלות: 1, דעתך כללית למצבי? 2, האם הבעיה האורולוגית קשורה לבעיית הגב?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הפרעה בשתן
ד"ר נחשון רנד 19/10/2014 | 08:45לא ברור - לפי תיאורך הבדיקה האורולוגית תקינה ואינה מסבירה המצב האם בוצעו מבחנים אורודינמיים מלאים? אם באמת הכל תקין - בהחלט צריך לבחון את מצב עמוד השדרה על ידי הדמייה של עמוד השדרה המתני ואם הוא תקין - גם של הגבי במדה שתזדקק -אתה מוזמן להגיע לבפגישת יעוץ מסודרת במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
-
תשובת מומחה
הפרעה בשתן
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה נועד לענות על כל שאלותיכם/ן בנושא. שימו לב כי כל שאלה שאינה עוסקת ישירות בהריון ולידה, יש להפנות לפורום "גינקולוגיה" או פורום ספציפי אחר בקטגוריית "רפואת נשים" או "הריון ולידה", זאת כדי לאפשר מענה לכל שאלה רלוונטית בפורום עמוס ומבורך זה.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים