שלום דר' חייצ'ק,
אני הת 30, בריאה בדר"כ...
ב 15/12/11 התקררתי מעט וטיפלתי בעצמי טיפול ביתי, אדוויל לכאבים, תה ולימון ותרופות סבתא להתקררות, במהלך הימים הראשונים ההתקררות החמירה, רכשתי נוסידקס להתקרורת והמשכתי לטפל בעצמי. (הסימנים היו זהים לסינוסיטיס שהייתה לי כמה חודשים קודם לכן, 22.9.11 – 01.10.11, כאבי ראש, אף סתום, כאבי אוזניים...)
בלילה שבין 20-21/12.11 התעוררתי בלילה מכאבים בשיניים העליונות האחרונות, וכאבי ראש חזקים מאוד, כאבים שהיו בלתי נסבלים, לקחתי אופטלגין נוזלי וחזרתי לישון. בשעות הבוקר הכאבים חזרו, לקחתי אדוויל והמשכתי את היום כרגיל. כל כמה שעות פגה ההשפעה ולקחתי שוב כדור, חשבתי שמדובר בכאב שיניים. יש לציין שסיימתי טיפולי שיניים מקיפים לפני כחצי שנה.
בלילה שבין 21-22.12.11 התעוררתי שוב עם אותם הכאבים, למרות שלקחתי משכך כאבים לפני השינה, הכאבים היו חזקים שמשכך הכאבים כבר לא עזר.
ביום 22.12.11 הלכתי למרפאת שיניים, עשו לי בדיקות קור, צילומים, ללא ממצא חד משמעי, הרופא אמר להמשיך מעקב אחר הכאבים ובמידה ומשיכים לחזור למרפאה.
מכיוון שלא היה שיפור בכאבים, לציין שעדיין הייתי מקוררת, עם שיפור קל, קבעתי תור לרופא השיניים שעשה לי את כל הטיפולים בשנה האחרונה. הגעתי אליו ב 4.1.12, ביצע צילומים נוספים, בדיקות קור וחום, לא מצא ממצא המצריך התערבות רפואית בשן. התייעץ עם אחד הפרופסורים מהמחלקה, שאמר שעלי לפנות למרפאת א.א.ג מכיוון שיש ככל הנראה משהו בסינוסים ויש צורך לבדוק ולטפל.
הלכתי משם ישירות למרפאת א.א.ג, בבדיקה הרופא אמר שהממצאים מתאימים לסינוסיטיס, רגישות בניקוש מעל הסינוסים הפרונטלי והמקסילרי משמאל עם החמרה בעת הרכנת הראש. נתן טיפול אנטיביוטי בזינט 500 פעמיים ביום, אריוס לשבוע פעם ביום, ותרסיסים לאף סטרונוז וסינומרין פעמיים ביום למשך חודש., לכאבים אמר להמשיך עם אופטלגין ואדוויל כפי שעשיתי עד כה.
התחלתי את הטיפול התרופתי כבר באותו היום, הכאבים לא שכחו אע"פ שנטלתי משכחי כאב, הגדלתי את המינון אך לא הועיל כל כך. באותו הלילה לא הצלחתי להירדם מהכאבים ולמחרת היום הכאבים גם לא שכחו.
ביום 05.1.12 בשעות הערב כבר לא יכולתי לשאת את הכאב ופניתי למיון. לאחר בדיקות דם וצילום רנטגן של הסינוסים, הופנתי לבדיקה של רופא א.א.ג, שבדק אותי ועל פי כל הממצאים אמר שאין עדות לדלקת, ובצילום לא נראה שיש משהו בסינוסים. החליט שהבעיה היא בפרקי הלסת. נתן לי אתופן 400 לכאבים, פעמיים ביום למשך שבועיים והפנה אותי למרפאת פה ולסת. התחלתי לקחת את האתופן, כאבי הראש החמירו והתחילו גם סחרחורות...
ב 09.1.12 הגעתי למרפאת פה ולסת, בתקווה שכל הסאגה הזו תיפטר במקום הזה וימצאו את המקור לכאבים ואולי סוף סוף אקבל טיפול הולם לסבל שאני עוברת. בדקו אותי 2 רופאים במרפאה, על פי כל הבדיקות לא נראה שיש בעיה במפרק הלסת. על מנת להיות בטוחים ביצעו צילום פנורמי על מנת להשוות לצילום פנורמי מלפני שנה, שנעשה טרום טיפולי השיניים שעברתי. לאחר הצילום השוו וראו שאין בעיה במפרק, התייעצו עם פרופסור מהמחלקה שאמר גם כן שאין בעיה במפרק והראה לי שיש "גולה" בסינוס השמאלי, אמר שזה מה שעושה לי את הכאבים ואמר לפנות שוב לרופא א.א.ג שיפנה אותי ל CT. אז כל הסאגה הזו לא נגמרה ואפילו אין קצה חוט...
פניתי לרופא א.א.ג באותו הרגע, נתן בידי הפנייה ל CT וביצעתי אותו באותו היום. בתוצאות של ה CT נרשם: "כל הסינוסים נראים מאווררים פרט להצללה בסינוס המקסילרי משמאל שנראית כמו RETENTION CYST" בהתייעצות עם פרופסור, מנהל המחלקה לא.א.ג אמר "אכן נראית ציסטה רנטנסיבית בלבד בסינוס המקסילרי משמאל ללא פלס, נראים INFRAORBITAL NERVES חופשיים בסינוסים המקסילריים בשני הצדדים - לא נראית עדות למחלה חריפה".
רופא נוסף מא.א.ג בדק אותי, ואמר שיש לו הרושם לכאב שיכול להיות ממקור דנטלי.
ראו אותי 4 רופאים מהמחלקה, כל אחד שראה את ה CT או בדק אותי אמר משהו אחר. אחד אומר שזה כרוני, אחד אומר שיניים, אחד אומר שהכאב הוא ממה שרואים ב CT ואחר אומר שהכאבים לא מתאימים למה שרואים ב CT, כל אחד אומר משהו אחר... אם זה כרוני, לא הייתי אמורה לסבול מזה כבר בעבר ?
בסיכום העניין, הפנו אותי לנוירולוג, כי הם חושבים שמדובר במשהו עצבי ואמרו לפנות שוב לבדיקה של רופא שיניים.
ביום 11.1.12 הגעתי לנוירולוג, שעשה את כל הבדיקות האפשריות ואמר שאין מקור עצבי לכאבים והוא לא רואה קשר נוירולוגי לבעיה שלי. רשם בסיכומו: ATYPICAL FACIAL PAIN משמאל לציין ניתן שהכאבים מחמירים על ידי לחץ נקודתי באיזור הפנים לסט עליונה. רושם כאבי ממקור לא נויורולוגים יתכן אבל מעורבות עצבית כפטוגנזה משנית ולכן ממליץ לשקול טיפול ב LYRICA לכאבים.
לאחר שביררתי מעט על התרופה שהמליץ, החלטתי כי איני נוטלת אותה (עקב תופעות הלוואי שלה והגמילה ממנה). מה גם שהיא אמורה לעזור למשהו משני ולא לפתור את הבעיה שממנה אני סובלת.
עבר עוד שבוע מביקורי אצל הנוירולוג, במהלכו הפסקתי ליטול את האתופן, כאבי הראש השתפרו ונשארו כאבים אך פחות חזקים והסחרחורות עברו לגמרי. (הסתכלתי בעלון לצרכן של התרופה וראיתי שחלק מתופעות הלוואי הן כאבי ראש וסחרחורות...)
למזלי מחד, אני עובדת בבי"ח הדסה כך שהתקבלתי בזריזות לכל רופא, אך מאידך - פתרונות אין.
במהלך כל החודש האחרון אני לא מצליחה לישון כמו שצריך, ישנה בישיבה כי בשכיבה הכאב מתגבר, אני לא יכולה לישון על צד שמאל כי הכאבים מתגברים, משכחי הכאבים כבר לא ממש עוזרים, אני לא ישנה בלילות ולא מתפקדת ביומיום כפי שהייתי.
בימים האחרונים הכאבים שוב התגברו, אני מאוד מתוסכלת ולא יודעת כבר מה לעשות, כל רופא שאחזור אליו יזרוק אותי למישהו אחר...
מקווה שתוכל לעזור לי ולו במעט,
תודה רבה.
אתי