פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 155
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
פיענוח סיטי מוחרותי כהן 29/04/2015 | 18:06עשיתי בדיקת סיטי במוח קיבלתי תשובה כזאת: רקמה פולפואידית בכמות גדולה .בסינוס ספודיאלי הימני רקמה רכה באתמואיצים בעיקר מימין. האדרה נקודתית של כלי דם בסמוך לחדר לטרלי הימני-חתך אקסיאלי AVM-82 NZ מזעררי לקורלציה עם MRI מה זה?? מודאגת.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פענוח CT
ד"ר דניאל עובד 01/05/2015 | 10:49לגבי הממצא הראשון, כדאי להתייעץ עם רופא אא"ג, שזה בתחום התמחותו. לגבי הממצא השני, קיים חשד ל- AVM שזה חיבור פתולוגי בין עורק לוריד, גם זה לא צריך להדאיג, אבל כדאי בכל מקרה לפנות לרופא נוירולוג. אגב, שני הממצאים יכולים לגרום לכאבי ראש, במקרה שבדיקת ה-CT בוצעה לבירור כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פענוח CT
-
כאבי ראש לעיתים רחוקות מאדנעם 29/04/2015 | 23:25בתור שחקן כדוריד חצי מקצועי אני מתאמן כ4-9 פעמים בשבוע. לעיתים רחוקות מאד (פעמיים בשנה בערך) יש לי הפרעה קלה בראייה בעין שמאל ולאחר מכן כאב חד, גם הוא בצד שמאל, שעובר אחרי שעתיים ולפעמים פחות. אשמח לדעת האם עלי לגשת לטיפול או פשוט להשאיר את המצב כך? שכן הכאבים באים לעתים רחוקות מאד ולא מפריעים לתפקוד היום יומי שלי. יש לציין שהכאבים מגיעים אחרי מאמץ פיזי. אני נמצא במצב גופני בריא וטוב, מלבד הבעיה הזו.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 01/05/2015 | 10:45זה יכול להתאים למיגרנה עם אאורה, אם כי משך ההתקף קצר מידי למיגרנה. כדאי בכל מקרה להיבדק ע"י רופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאבי ראש, סחרור קל והפרעת ראייה לאחר נטילת אנטיביוטיקהאבי 30/04/2015 | 12:03ד״ר שלום, לפני 12 ימים סיימתי טיפול אנטיביוטי בדוקסיצילין (200מ״ג ליום). לאחר ארבעה ימי טיפול החלו כאבי הראש וסחרור וכן הפרעה בראייה. המשכתי בטיפול עד לסיום עשרת הימים. האם יתכן ש 12 ימים לאחר שסיימתי את הטיפול עדיין אני מרגיש את תופעות הלוואי של התרופה? תודה רבה מראש על העזרההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ואנטיביוטיקה
ד"ר דניאל עובד 01/05/2015 | 10:44לא סביר, כדאי ללכת להיבדק...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ואנטיביוטיקה
-
כאבי ראש ומחלת הנשיקהשימי 30/04/2015 | 19:57היי אני סובל כשבוע מכאבי ראש בחלקו העליון של הראש וטיפה אחורה שלו שבאים והולכים ומסחרחורת קלה שגם באה והולכת. בנוסף ככל הנראה אני חולה כרגע במחלת הנשיקה. האם זה יכול נבוע מזה? או שזה משהו אחר שצריך להיבדק.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ומחלת הנשיקה
ד"ר דניאל עובד 01/05/2015 | 10:43ייתכן בהחלט. כל מחלה ויראלית יכולה לגרום לכאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ומחלת הנשיקה
-
כאב ראש כרוניטלי בת 32 26/04/2015 | 11:54דר' שלום רב. אני מטופלת אצל דר' קוריצקי מזה שנה. לאחר נסיונות כושלים אצל דר' אמנון מוסק ודר' הרינג. אני סובלת מזה 6 שנים מכאב ראש כרוני שלא היה לו אופי סדיר אך אפשר להגיד שמזה שנה הוא ממוקם באזור ספציפי ברקה ימין. זה כבר לא דקירה או לחץ . זה תוקף אחרי שינה בעוצמה מאוד גבוהה ואז נחלש וחוזר לעוצמה קשה של כאב אבל פחותה ממה שקמים איתה אני נואשת . אין ביכולתי לממן את הבוטוקוס כל 3 חודשים וזה גם לא פיתרון בעיני. זה עוד פלסתר לטאטא מתחת לשטיח אני מסוגלת לתפקד אבל כל הזמן עם כאב הבנתי שיש ניתוח שמחדרים אלקטרודה למניעת הכאב והולכים עם שלט איך נקרא הניתוח הזה למי ניתן לפנות ? במרפאה שלך זה גם רק פרטי או שאפשר דרך קופת חולים כללית ? ..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש כרוני
ד"ר דניאל עובד 26/04/2015 | 13:20טלי שלום, אפשר לנסות לטפל בדיקור רפואי שאני מבצע במרפאתי. לשאלתך, לפרוצדורה קוראים (Percutaneous Nerve Stimulation (PNS, או Occipital Nerve Stimulation. ביקור אצלי במרפאה מוכר לצורך החזר במסגרת הביטוחים המשלימים של כל הקופות, חוץ ממכבי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש כרוני
-
אלטרולטרוצה להיות בריאה ומאושרת 26/04/2015 | 12:49תודה על התגובה שאלתי היא מתי אמור האלטרולט לפעול. אחרי כמה זמן כאבי הראש פותחים ומה אפשר לקחת עד שזה ישפיע והאם מינון של 10 מג יכול להשפיע על דיכאון קל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אלטרולט
ד"ר דניאל עובד 26/04/2015 | 13:16מתחיל להשפיע בתוך 2-3 שבועות, ספק אם מינון של 10 מ"ג ישפיע על דיכאון קל, בינתיים אפשר ליטול משככי כאבים לפי המלצת נוירולוג או רופא משפחה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אלטרולט
-
ניקור מותניויטל 20/04/2015 | 20:53שלום דוקטור במהלך אישפוז נערכה לי בדיקת ניקור מתני שלאחריה שום דבר כבר אינו אותו דבר כאבי הראש לא פוסקים, העורף רגיש כאילו נתפס\מתקשה, בבית חולים אומרים שזה יחלוף (את הבדיקה עברתי ביום רביעי האחרון) אינני מסוגל לעשות שום דבר שכן כשאינני במנוחה הכאבים מתחילים ומתגברים תוך כמה דק אמרו לי לקחת אקמול פוקוס אך זה לא ממש עוזר. האם עליי לחכות שזה יעבור ? האם עליי לפנות למישהו ? אודה לכם אם תוכלו לעזור \ להרגיע...הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר דניאל עובד 25/04/2015 | 18:55עניתי בתשובה הקודמת. אם לא עובר, כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראשהוסף תגובה
-
ניקור מותני המשך
ויטל 21/04/2015 | 17:39תודה רבה על תשובתך ד״ר היום ניסיתי לחזור לעבודה (את הבדיקה עשיתי לפני שבוע) לצערי לאחר שלוש שעות שבתי לביתי עם כאבים משתקים. האם ייתכן שזה עדיין לא עבר ? כמה זמן לוקח לזה לעבור בדרך כלל ? למי פונים על מנת לקבל טיפול מונע ? אני יושב בבית כמו משותק מבלי יכולת לעשות שום דבר. אני מתוסכל... הכאב הוא כרוני. תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניקור מותני
ד"ר דניאל עובד 21/04/2015 | 08:32להשתדל לנוח במצב שכיבה במשך מס' ימים על מנת שהחור יסגר. ליטול משככי כאבים. הכאבים לרוב חולפים בתוך שבוע-שבועיים. אם אין מגמת שיפור, אפשר לטפל ב- blood patch במרפאת כאב- סותמים את החור בקריש דם, אבל במרבית המקרים אין צורך וזה חולף מעצמו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
כאבי ראש וטיפול באלטרולטרוצה להיות שמחה בריאה ומאושרת 22/04/2015 | 21:32אני סובלת למעלה מחודשיים מכאבי ראש חזקים ניסיתי את המון כדורים וגם את הרילרט וטומרקס אך זה לא עזר הביאו לי אלטרולט 10 מ"ג התחלתי בהדרגה לשתות את הכדור אך אני מרגישה ממש עייפה ,אי שקט,תחושת חולי וחולשה הרגשת כבדות נוסף לכל הוגברו לי התקפי החרדה שעוד לפני זה הנני סובלת אומנם הכאבי ראש פחתו מעט מעוצמתן האם אלו תופעות לוואי נורמליות ומתי זה ייגמר? האם כדור זה יוכל לעזור לי בחרדות ותוך כמה זמן זה אמור להשפיע? מציינת שאני לוקחת את הכדור כבר 5 ימים אודה לתשובההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אלטרולט
ד"ר דניאל עובד 25/04/2015 | 18:53התופעות שציינת בהחלט יכולות להתאים לתופעות הלוואי של אלטרולט, שלרוב חולפות בתוך מס׳ ימים. התרופה הזו, במינון הנוכחי, לא כל כך יעילה לטיפול בחרדה, וישנן תרופות טובות ממנה באינדיקציה זו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אלטרולט
-
כאבי ראשדמיטרי 20/04/2015 | 12:39שלום ד"ר עובד. מזה שבוע יש לי כאב ראש ממוקם בצד ימין.עיקר המוקדים במצח ימני וקרוב לרכה ימנית , מעל אוזן ימני ובקרקפת ימנית. לא מדובר בכאב ראש חד.יחד עם זאת..בנתחלה , הייתי מתעורר בלילה מכאב בשעות קבועות לפנות בוקר.הכאב לפעמים מורגש בערובת העין וטיפה בלסת ימניים. אין לי לחץ דם וחולסרול.עשיתי רנטגן סינוסים ואולטראסאונד בלוטת הטריס ויצא תקין. יש לי כאב צוות חזק וצוור תפוס מאוד. התחושה הכללית של צריח בצד ימני במשך כל היום..כשאני מתעורר לא כואב הראש. לטענת רופא משפחה מדובר בבעיית מערכת נשימה ולכן נתן לי ספריי מיוחד. רציתי חוות דעתך כמומחה בתחום. מה יכול להיות והאם עליי לדאוג?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תוספת
ד"ר דניאל עובד 21/04/2015 | 08:33אוקיי, אז בהחלט יתכן כאבי ראש מסוג Tension. כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראשהוסף תגובה
-
שאלה אחרונה מהמשך לשאלה קודמת
דמיטרי 20/04/2015 | 16:35תודה רבה על תגובתך. יש לציין כי התעוררתי מכאב ראש רק ביומיים שלושה ראשונים..כעת..כבר היום 3 לילות בהן ישנתי טוב ללא כאבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
ד"ר דניאל עובד 20/04/2015 | 16:25דימטרי שלום, קשה לומר מהי האבחנה על פי התיאור, זה יכול להתאים לכאבי ראש מסוג Tension, אך הוא בדרך כלל לא מעיר משינה. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוספת
-
מגרנות עם נימול?אור 16/04/2015 | 11:59שלום דוקטור. אני בת 22, מאז גיל 12 אני סובלת מדי פעם ממגרנות אאורה. המגרנות האלה מתחילות בתור שדה ראייה חסר וקו זיגזג שהולך ומפתחת. עובר כעבור 20 דקות ומשאיר כאב ראש דיי סביל. במרוצת השנים סבלתי פחו וסבלתי יותר.. זה היה נראה לי שנרגע לכעצמו עם הגיל... 4 שנים לא סבלתי ממגרנה וקיבלתי 2 התקפים במרווח של חצי שנה. אך מה, פעם אחת המגרנה העירה אותי באמצע הלילה ולאחר מכן הרגשתי כאילו קצות האצבעות עם נמלים (הרגשה שלאחר הרדמות היד) שעוברות מהאצבע לכיוון היד והפלא ופלא- לפה!! הרגשתי בחצי פה נימול שהפחיד אותי מאוד. האמת כשהיתי קטנה עשו לי רק בדיקת EEG שיצאה תקינה אך אני מוטרדת.. התור לרופא רק עוד שבועים ואני ממש מטפסת על קירות. אומנם זכור לי שבעבר חשתי משהו תחושתי אבל לא ברמה הזו. האם זו מגרנה? אני מאוד מוטרדת מדברים אחרים, כל פעם שהאורה מגיעה אני חושבת שאני מפחדת יותר ממנה מאשר הכאב ראש.. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה קטנה
ד"ר דניאל עובד 20/04/2015 | 16:29לא סבירהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה עם נימול
ד"ר דניאל עובד 20/04/2015 | 16:28התיאור בהחלט יכול להתאים למיגרנה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
Mri
ד"ר דניאל עובד 16/04/2015 | 16:44לא סבירהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מגרנה עם נימול
ד"ר דניאל עובד 16/04/2015 | 16:43התיאור שלך בהחלט יכול להתאים לאאורה של מיגרנה. זה מלחיץ, אבל לא מדאיג. תוכלי אם תרצי לפנות לבדיקה במרפטת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
מוסיפה עוד שאלה קטנה
אור 16/04/2015 | 14:36סליחה על הוספת השאלה אך היתי רוצה לדעת.. לא עשיתי מעולם MRI ועל כך אני מפחדת מאוד ממה שקשור. הםא יכול להיות מצב של 10 שנים (מגיל 12 עד 22) שבו יש הפרעה כלשהי מסוכנת במוח? (חלילה גידול )הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה קטנה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיאסטניה גרביס
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
-
בדיקות קשורות
- חומצה ולפרואית בדם
- חומצה מנדלית בשתן
-
תרופות קשורות
- קלדריבין
- חומצה כנודאוקסיכולית
-
מונחים קשורים
- פיזיולוגיה
- אידוי קנאביס רפואי
רופאים בתחום
ד"ר דוד אוריון
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"אין מילים כדי לתאר את הנס שקרה לנו כשקיבלנו המלצה על דוקטור אוריון , אמא שלי הייתה ביום ה 6 לאשפוז בבי"ח שבו ככל הנראה טופלה לא נכון והסיקו שאין עוד דרך לשפר את מצבה ( הגיעו למסקנה שאין טעם בצנתור ונתנו טיפול שמרני שנראה שרק החמיר איתה). לצערנו לא היה לנו עם מי להיוועץ במהלך הרצף של חג-שבת, מיד בראשון בבוקר קיבלנו המלצה על דוקטור אוריון, הצלחנו להשיג אותו טלפונית והוא מיד ביקש שנעביר אליו את החומרים בעזרת תיאום עם המזכירה החומר הגיע אליו עד הצהריים וכבר בערב הוא נתן לנו אנליזה טלפונית ומכתב מיידי שאיפשר לנו להיכנס כבר באותו ערב למרכז בתל השומר.
כבר כשהגענו לשם הבנו שאנחנו בידיים הכי טובות , מקצועיות ומסורות שיש !
לאחר מספר ימים ביצע דוקטור אוריון צנתור מוצלח שאחריו נראה שיפור נוסף מה שמאפשר כעת שיקום מוצלח יותר לאימי.
באמת שאין מילים כדי לתאר את רמת המקצועיות והמסירות והעבודה מסביב לשעון שמבצע דוקטור אוריון .
יצא לי לשהות בבית החולים גם בבוקר יום כיפור ונדהמתי לראות אותו מגיע ועובר בין כל המטופלים שלו בסבלנות ומסירות ודואג לשלום כולם .
השיח מולו תמיד מכיל ומכבד ובגובה העיניים.
כבר בשיחת הטלפון הראשונית הבנו שהגענו לאדם הנכון לטפל במצבה של אמי והמקצועי ביותר ככל הנראה בארץ למקרים האלה."
ד"ר ורד ליבנה
נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום.
גישה נעימה ומכבדת"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים