דלג לתוכן
בלט עין כסימפטום אפשרי של מחלת גרייב
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/07/2008
2 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 26. עקב בעיה בדימוי העצמי שלי התעסקתי במשך מספר חודשים עם העיניים. הייתי מרחיב את עין ימין כאשר עין שמאל הייתה יותר ויותר סגורה. ההתעסקות נעשתה אך ורק עם העיניים וללא אמצעים אחרים כלשהם, אך לאחר כ-9 חודשים בקירוב נבהלתי לראות שעיני הימנית שאותה פתחתי יתר על המידה בלטה החוצה בכ-4 מילימטרים ואילו השמאלית, אותה נהגתי לצמצם שקעה פנימה. פניתי לרופא המשפחה והוא הבחין מייד שישנו חוסר סימטריה משמעותי. הוא השווה את ממצאיו לתמונות מעברי הקרוב וראה שחל שינוי ניכר. הופניתי לבדיקת CT של בלוטת התריס, אך לא נמצא שום ממצא יוצא דופן. פניתי לאחר מכן לרופא עיניים, ושוב עם תמונות מהעבר, אך הוא טען שאין לי שום אסימטריה בעיניים, ואם ישנה כזו - שאינה בולטת. אני שפוי לחלוטין, ומאז הנזק שגרמתי לעצמי הפסקתי לחלוטין להתעסק עם עיניי, אך אני מרגיש שהן אינן סימטריות כמקודם, וזה מתבטא במישוש, ואפילו במיקוד העיניים על אובייקט כלשהו. אני מרגיש שהראיה שלי כפולה, או שאני יכול להביט על האובייקט כל פעם רק עם עין אחת עקב השינויים במיקום של כל אחת מהן. האם תוכלו לעזור לי להבין ממה הדבר נובע, ואם ישנו טיפול להחזרת עיניי למצבן הקודם? על איזו מרפאה ואיזה רופא אתם ממליצים? בתקופה שבה התפתחה בעיית העיניים חליתי גם באלופציה אראטה. רציתי לדעת אם יש קשר בין הופעתן של שתי המחלות באותו הזמן, או שזה רק צירוף מקרים עצוב. הבנתי ששתיהן מחלות אוטואימוניות.

תשובה:
Alopecia Areata היא מחלה אוטואימונית בה אובד שיער, בדרך כלל יותר מהקרקפת, אולם יש מצבים שכיחים פחות, בהם השיער אובד מאזורי גוף אחרים. לעתים קרובות מופיעות מחלות אוטואימוניות נוספות במקרים של Alopecia Areata, ביניהן מחלות הפוגעות בבלוטת התריס, כגון Grave's disease, בה יש פעילות יתר של בלוטת התריס. ל-Grave's disease אופייניים תסימינים הכוללים בצקות ברגליים עם עיבוי של העור, עייפות, אובדן משקל, דפיקות לב מואצות ואי-סבילות לחום. אחד הסימפטומים האופייניים והמייחדים מחלה זו מפתולוגיות אחרות, שיכולות לגרום לפעילות יתר של בלוטת התריס, הוא בלט עין - Exophthalmos. בלט העין נגרם מדלקת של שרירי העין החיצוניים והסננה של תאים דלקתיים לאזור. בלט העין יכול להיות חד או דו-צדדי, סימטרי או א-סימטרי, ויכול להיות מינורי מבחינת סימפטומים, או לחילופין, במקרים של הזנחה, להידרדר לעיוורון כתוצאה מפגיעה בעצב הראייה או מחשיפת הקרנית כתוצאה מקושי בסגירת העין. האבחון של המחלה יחסית פשוט, וכולל בדיקות דם הכוללות תפקודי בלוטת התריס. השלב הבא, אם אובחן Grave's disease, הוא ביצוע בדיקת CT של המוח ושל ארובות העיניים, בה אפשר להתרשם מעיבוי אופייני של שרירי העין החיצוניים ולבדוק אם יש לחץ על עצב הראייה. ניתן גם לבצע בדיקת שדות ראייה. כאמור, הדבר הראשון לעשות הוא בדיקת דם, לשלילת בעיה הקשורה לבלוטת התריס. ניתן גם לפנות לרופא עיניים לבדיקת הממצאים המתוארים הקשורים לראייה. אם נשלל מקור אורגני לבעיות, ניתן לפנות לפסיכולוג או לפסיכיאטר לגבי בעיות הקשורות לדימוי העצמי. באיחולי רפואה שלמה, ד"ר עידו דידי פביאן - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' דניאל לנדאו
פרופ' דניאל לנדאו ילדים
5.0
( 43 חוות דעת )
"הגענו לפרופ׳ לנדאו לחוות דעת יצאנו עם תשובות לשאלות ורגועים"
פרופ' אביגדור זליקובסקי
פרופ' אביגדור זליקובסקי כירורגיה
4.9
( 18 חוות דעת )
"הגענו לפרופ' זליקובסקי בהמלצה מרופא אחר. מהמילים הראשונות שלו, ישנה הרגשה של ביטחון, שלווה ורוגע. הניסיון והמקצועיות מורגשים מאוד. הקשיב, הבין מיד דאגותינו, ענה על כל השאלות. נדירים לצערי רופאים כמוהו. תודה רבה לפרופ' זליקובסקי ולצוות המרפאה!"
פרופ' מרים דוידוביץ
פרופ' מרים דוידוביץ ילדים
4.8
( 5 חוות דעת )
"פרופ' מרים דוידוביץ רופאה סופר מקצועית ואדיבה. ממליצה בחום."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו