תזונה נכונה לטיפול בעצירות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/10/2008
2 דקות קריאה
שאלה:
כדי לטפל בעצירות הציעו לי לשתות כף שמן זית עם עגבניה מגוררת בבוקר. התרגלתי בחודש האחרון לשתות מיץ עשב חיטה על הבוקר, וזה מאד עוזר לי לתחושה טובה אחרי האוכל, כבר לא כבד לי אחרי ארוחות, כך שאיני רוצה לוותר על זה. אם כן, אם אשתה את שמן הזית עם העגבניה על הבוקר, כמה זמן אחרי זה אני יכולה לשתות את מיץ עשב החיטה, שאותו אמורים לשתות על קיבה ריקה? אני יודעת שממליצים לשתות משרה שזיפים מיובשים בכוס מים חמים בבוקר, אך האם אני יכולה לשתות את זה בערב, לפני השינה, ולאכול את השזיפים ושזה יעשה את אותו האפקט? ושאלה אחרונה - לשם שחרור עצירות ממליצים לאכול יוגורט פרוביוטי אחד ביום. אני כבר ככה לוקחת 2 אסידופילוס ביום, ואוכלת יוגורט ביו (אך לא אקטיביה כי הוא קטן ויקר יותר וכסטודנטית חסכנית אני עושה את החישובים האלה). האם יוגורט רגיל (שיש בו תוספת אסידופילוס) נחשב לפרוביוטי, או שעלי לאכול אקטיביה, שכולל סיבים תזונתיים ואת החיידק ביפידוס אסנסיס? במה נבדלים שני החיידקים האלה?
תשובה:
אין צורך ליצור מרווח בין שתיית המיץ לבין אכילת העגבנייה המרוסקת, הם לא יפריעו זה לזה. את השזיפים את יכולה לאכול גם בערב (ולשתות את המים). בכל יוגורט פרוביוטי יש חיידקים פרוביוטים. השוני בין היוגורט של החברות השונות הוא בסוג ובכמות החיידקים במוצר. מאחר שאת כבר נוטלת כמוסות פרוביוטיקה (המכילות מספר סוגי חיידקים בכמות גדולה יותר מאשר במוצרי החלב), את כלל לא צריכה להקפיד על הימצאות פרוביוטיקה במוצרי החלב שאת אוכלת. אני ממליצה לך לא לערוך את כל השינויים בבת-אחת, מאחר שכך, לא תוכלי לדעת מה עוזר לך. ערכי את השינויים בהדרגה. לדוגמה, בשבוע הראשון נסי להוסיף לתפריט את העגבניות המרוסקות, ואם לא יחול שיפור, אז בשבוע השני הורידי את העגבניות המרוסקות והוסיפי את השזיפים, וכן הלאה. מידע נוסף תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_080708_5.asp