דלג לתוכן
תזונה לאחר כריתת בלוטת התריס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/03/2008 תאריך עדכון: 27/09/2013
1 דקות קריאה
שאלה:

עברתי כריתת בלוטת התריס. האם יש מאכלים שאסור לאכול מפני שיש לי הרבה קוצר נשימה? אני נמצאת כרגע בתת-פעילות, TSH 36. אני לוקחת אלטרוקסין 125 ונמצא חודשיים אחרי כריתה.

תשובה:
ישנם מזונות המעכבים ספיגה של יוד הדרוש ליצירת הורמוני בלוטת התריס, לדוגמה לפת, כרוב, ברוקולי, חרדל, סויה, בוטנים, צנוברים ודוחן. בישול של מזונות אלה יכול למנוע את העיכוב בספיגת היוד. אבל עדיף לאכול מהם כמות מועטה. מזונות המכילים יוד וחשובים לסובלים מתת-פעילות של בלוטת התריס: אצות, סרטנים, סרדינים, טונה, בקלה, מלח מועשר ביוד. מובן שאין להגזים עם מאכלים אלה כדי שלא יהיה יותר מדי יוד בגוף. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
 אורית ישראל
אורית ישראל אוסטאופתיה
מטפלת ברפואת כאב
ד"ר אילנה דריאל
ד"ר אילנה דריאל תזונה ודיאטה
מחלות דרכי העיכול, אלרגיה ורגישות למזון בעלת דוקטורט לביוכימיה ומדעי התזונה
ד"ר וסים אבו נסרה
ד"ר וסים אבו נסרה אורולוגיה ילדים
מומחה באורולוגיה כללית ואורולוגיה ילדים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו