מה גורם ל - OCD?
על אף שהגורם המדויק ל-OCD אינו ידוע, מחקרים מורים כי הסיבה עשויה להיות נעוצה בשילוב של גורמים ביולוגיים וסביבתיים.
גורמים ביולוגיים: המוח הוא מבנה מורכב מאד. הוא מכיל מיליארדי תאי עצב – המכונים ניורונים – שחייבים לתקשר ביניהם ולעבוד יחד בכדי שהגוף יפעל כשורה. בניורונים הללו מתקשרים באמצעות אותות חשמליים. כימיקלים מיוחדים, המכונים מוליכים עצביים, מסייעים להעביר את האותות הללו מניורון לניורון. המחקר העלה קישור בין רמות נמוכות של אחד המוליכים העצביים – המכונה סרוטונין – להתפתחות ה-OCD. בנוסף, ישנן ראיות לכך שחוסר איזון בסרוטונין עלול להיות מועבר מהורים לילדיהם. פירושו של דבר הוא שייתכן כי הנטייה לפתח OCD היא מולדת.
זאת ועוד: נראה כי אזורים מסוימים של המוח מושפעים מחוסר האיזון בסרוטונין המוביל ל-OCD. נראה כי הבעיה נעוצה במעברי המוח המקשרים את אזור השיפוט והתכנון עם האזור שמסנן את ההוראות הנוגעות להזזת הגוף.
מחקרים גילו גם קשר בין סוג מסוים של זיהום הנגרם על ידי חידק הסטרפטוקוקוס ל-OCD. זיהום זה, אם אינו מטופל, עלול להוביל להתפתחות של OCD והפרעות אחרות אצל ילדים.
גורמים סביבתיים: ישנם גורמי מתח סביבתיים שיכולים להצית OCD אצל אנשים בעלי נטייה לפיתוח ההפרעה. גורמים סביבתיים מסוימים עלולים גם להחמיר את התסמינים הקיימים. בין גורמים אלה נכללים:
-
התעללות
-
שינויים בתנאי החיים
-
מחלה
-
מותו של אדם אהוב
-
שינויים או בעיות בבית הספר או בעבודה
-
דאגות בנוגע לזוגיות