אני עושה עבודת מחקר על נושא החיידקים, וכמעט ואין חומר על החיידק בצילוס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 04/12/2005
תאריך עדכון: 02/10/2013
1 דקות קריאה
שאלה:
אני עושה עבודת מחקר על נושא החיידקים, וכמעט ואין חומר על החיידק בצילוס סראוס. לכן רציתי לשאול האם תוכלו לשלוח לי מעט הסבר על החיידק.
תשובה:
בצילוס סראוס (Bacillus Cereus) הוא חיידק גראם חיובי, הגורם להרעלת מזון באמצעות הפרשת רעלן (טוקסין). קיימות שתי צורות של הרעלה: מחלה המתאפיינת בהקאות מרובות, בה התסמינים מופיעים בדרך כלל בין שעה לשש שעות מאכילת המזון הנגוע, ואינם אורכים מעל 12 שעות. החיידק אופייני לאורז לא מבושל, והוא עמיד לחום בזמן הבישול, כך שישרוד באורז מטוגן שלא קורר. צורה נוספת של הרעלה מתבטאת בשלשולים ובכאבי בטן, ובה התסמינים מופיעים לאחר 8-16 שעות מאכילת המזון הנגוע. ניתן לקרוא עוד על החיידק באתרים הבאים: http://www.cfsan.fda.gov/~mow/chap12.html