דלג לתוכן
בעיות שינה אצל חולה אלצהיימר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/04/2007 תאריך עדכון: 03/10/2013
1 דקות קריאה
שאלה:

אבי חולה באלצהיימר ואינו מצליח לישון כבר לילות רבים, השינה שלו קצרה, 2-1 שעות לכל היותר. הרופאה הפסיכוגריאטרית המטפלת בו החליפה כמה סוגים של כדורי שינה, אך ללא הועיל. אודה לך אם יש פיתרון או עזרה כלשהם.

תשובה:
הפרעות בשינה ואי שקט הם סימפטומים שכיחים באנשים הסובלים מאלצהיימר. הטיפול בסימפטומים אלה אינו פשוט ומאוד אינדיווידואלי. העובדה כי לאביך יש פסיכוגריאטרית מטפלת מחזקת את האפשרות שאכן יימצא פיתרון לבעיה. הטיפולים האפשריים הם בהחלט כדורי שינה, אם כי לעיתים, באנשים מבוגרים, ובמיוחד עם דמנציה (אלצהיימר היא אחת הסיבות לדמנציה), לחלק מכדורי השינה יש אפקט פרדוקסלי (הפוך), כלומר, האנשים הופכים להיות יותר ערניים, מבולבלים וחסרי מנוחה. במצבים אלה הפיתרון הוא שימוש בתרופות הרגעה ואף בתרופות אנטי פסיכוטיות במינונים נמוכים (כגון ריספרדל, סרוקוול ועוד) – יש לציין ששימוש בתרופות אלו מאוד מקובל היום בטיפול באלצהיימר מתקדם, אף על פי שמחקרים חדשים מראים שהם אינם יעילים באופן חד-משמעי. ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר רוני שפר
ד"ר רוני שפר ילדים
5.0
( 12 חוות דעת )
"דוקטור רוני שפר רופא מנוסה מקצועי רגיש ברמות ונותן מענה גם ברגעים לא קונבנציונליים"
ד"ר גיל ברזילי PhD
ד"ר גיל ברזילי PhD רפואה משלימה
4.9
( 34 חוות דעת )
"גיל מטפל מזן נכחד אין כיום כאלה. מי שנמצא בידיים שלו זכה אין הקשבה הכלה הבנה ידע בכל התחומים רחב מאוד לבעיה שלך כמו שהוא מעניק לך. עזר לי מאוד בטיפול ואין ספק שאמליץ עליו . אחד ומיוחד"
ד"ר גיל באר
ד"ר גיל באר ילדים
5.0
( 3 חוות דעת )
"הגענו אל ד״ר גיל באר עקב ממצא בלב העובר, קיבלנו יחס אישי והסברים מעמיקים הרבה מעבר למצופה !! מעבר לכך שהוא רופא מדהים ומבין בתחומו הוא גם בן אדם אנושי ומקסים שתמיד ישמח לעזור לייעץ ולתת מזמנו האישי ! מומלץ מומלץ מומלץ !!!!!"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו