מאכלים עשירים בברזל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/04/2008
תאריך עדכון: 03/10/2013
1 דקות קריאה
שאלה:
בבדיקה שעברתי לאחרונה נמצא אצלי חוסר בהמוגלובין, לא משמעותי, אך היה חוסר. הרופא אמר לי לקחת ברזל. לאחר מכן עשיתי שוב בדיקת דם, וההמוגלובין עלה קצת אך עדיין אינו בתחום הנורמה. מה עלי לעשות?
תשובה:
חבל שלא ציינת את ערכי ההמוגלובין. המשיכי לקחת את כדורי הברזל ולהיות במעקב אצל רופא מטפל. את יכולה גם להעשיר את הדיאטה במוצרים עשירי ברזל כגון פטרוזיליה, כוסברה, עירית, תרד, אגוזים, שקדים, פירות יבשים, טחינה, כרישה, ברוקולי, תפוח אדמה, סלק, לחם מחיטה מלאה, סויה ומוצריה, עדשים, ובשר, בעיקר כבד. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד