דלג לתוכן
רמה גבוהה של בילירובין בדיקת דם אני לוקחת גלולות נגד הריון מזה כ- 4 שני
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/01/2002
2 דקות קריאה
שאלה:

רמה גבוהה של בילירובין בדיקת דם אני לוקחת גלולות נגד הריון מזה כ- 4 שנים,וכעת בעת ביצוע התגלה כי רמת הבילירובין הינה גבוהה מהממוצע (1.4). האם ההבדל הוא משמעותי? מהן ההשלכות? האם יש צורך לבצע בדיקת דם נוספת? (הערה: אני נמצאת כעת בחו"ל ואם אין נושא זה קריטי אעדיף לבצע את הבדיקות כאשר אחזור ארצה בעוד כ- 5 חודשים)

תשובה:
בילירובין הינו תוצר פירוק של המוגלובין - חלבון הדם המקנה לו את צבעו האדום. לאחר שתאי הדם האדומים "מזדקנים" הם נשברים ונאכלים על ידי תאים בלעניים: חלבון ההמוגלובין מתפרק לשני חלקים - הם וגלובין. ההם הופך לבילירובין הנישא אל הכבד ומופרש משם דרך המרה. בכבד רוב הבילירובין מוצמד לחומר המכונה גלוקורוניד לפני שהוא מופרש במרה. בילירובין המצומד לחומר זה מכונה גם "בילירובין ישיר". בילירובין שאינו מצומד לגלוקורוניד מכונה "בילירובין לא ישיר". הבילירובין מופרש מהכבד לכיס המרה ומשם למעי, שם, באמצעות חיידקים הוא הופך לאורובילין - החומר הנותן לצואה את צבעה החום. חלק קטן מהבילירובין נספג ומופרש בשתן כאורובילינוגן. עודף בילירובין שוקע במקומות שונים ובעור, בעיניים ובריריות וגורם לצהבת. צהבת נראית לעין בדרך כלל כאשר רמת הבילירובין בנסיוב עולה מעל 2.5 מיליגרם לדציליטר. רמה גבוהה של בילירובין ישיר (הנגרמת בדרך כלל מחסימת דרכי המרה ועקב כך הפרעה בהפרשת הבילירובין) גורמת בדרך כלל לשתן כהה. רק בילירובין ישיר יכול להיות מופרש בשתן. מלבד זאת, עשויה רמה גבוהה של בילירובין עקב מחלה חסימתית של דרכי המרה לגרום לצואה לבנה כיוון שהבילירובין אינו מגיע עוד למעי. לעיתים קרובות מלווה צהבת חסימתית בגרד. צהבת היא כמעט אף פעם לא תופעה תקינה, ועל כן בכל פעם שיש צהבת יש לבצע בירור רפואי. הבדיקה הראשונה היא לברר אם העלייה היא בבילירובין ישיר או לא ישיר: עלייה בעיקר בבילירובין הלא ישיר מצביעה בדרך כלל על נזק בכבד, ומעידה כי תאי הכבד אינם מסוגלים עוד להצמיד את הבילירובין לגלוקורוניד. גם כאשר יש תמס דם מסיבי, למשל, לאחר עירוי דם לא מתאים, הכבד עשוי להיות מוצף בבילירובין, וחלק גדול ממנו ייכנס לזרם הדם לפני שהוא עובר הצמדה לגלוקורוניד. עלייה בבילירובין ישיר מעידה בדרך כלל על הפרעה להפרשת בילירובין מצומד דרך דרכי המרה. ערך בילירובין של 1.4 אינו גבוה ויכול לנבוע ממחלת גילברט, המהווה למעשה נטייה גנטית ואינה מסוכנת. אין כל דחיפות לבצע בדיקות כעת אם זו הבעיה היחידה, וניתן להמתין עד שובך לישראל.
רופאים בתחום
ד"ר מרים ברן
ד"ר מרים ברן פסיכיאטריה
רופאה בכירה פסיכיאטרית מבוגרים
 שובל ינאי - מטפל ברפואה סינית
שובל ינאי - מטפל ברפואה סינית רפואה משלימה
5.0
( 3 חוות דעת )
"שובל מטפל מדהים ועושה קסמים עם תינוקות! בכל סיטואציה שהרפואה הקונבנציונלית משאירה אותנו ללא מענה (וירוסים!) הוא פשוט מציל אותנו.. מחזק ומקל על הילד באופן מיידי וכתוצאה מזה כל הבית נרגע🙏🏼❤️"
ד"ר עמנואל סגייה
ד"ר עמנואל סגייה כירורגיה
5.0
( 19 חוות דעת )
"הטיפול של ד''ר עמנואל סגייה היה מושלם. משלב חוות דעת ועד לביקורת שלאחר ניתוח בקע מפשעתי לילדה. ד''ר עמנואל בעלת גישה מקצועית מאד, מסבירת פנים,נעימה וסבלנית."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו