מדוע קמח מלא עדיף על קמח לבן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/02/2008
1 דקות קריאה
שאלה:
רציתי לדעת אם קמח מלא ומוצריו אכן טובים יותר לגוף בכלל ולמערכת העיכול בפרט.
תשובה:
קמח מלא ומוצריו אכן טובים יותר לגוף מהקמח הלבן. קמח לבן מכיל את החלקים הפנימיים של הגרעין, ואינו מכיל את הקליפה והנבט של הגרעין. הקמח המלא מכיל את כל חלקי הגרעין, כולל הקליפה והנבט. מאחר שהקמח המלא מכיל את כל חלקי הגרעין, הוא מכיל את הוויטמינים והמינרלים, החלבון, נוגדי החמצון והסיבים התזונתיים, כלומר לקמח המלא ערך תזונתי רב יותר. הסיבים התזונתיים שנמצאים בקמח המלא תורמים לגוף במספר דרכים. הם מעכבים את התרוקנות הקיבה ויוצרים תחושת שובע לאורך זמן; הם מגבירים את התנועתיות של המעי וכך גדלה תדירות היציאות, נמנעת עצירות ונמנע שגשוג של חיידקים פתוגנים (גורמי מחלות); והם תורמים למניעת מחלות לב, סוכרת, השמנה ומחלות מערכת העיכול. הסיבים התזונתיים נמצאים גם בירקות ובפירות (בעיקר בקליפות), בקטניות, בדגנים מלאים ובשיבולת שועל. תוכלי למצוא על כך מידע נוסף על ידי שימוש במנגנון החיפוש של אינפומד. בברכה, נטע מלחי - דיאטנית קלינית דואר אלקטרוני: netta_m@015.net.il