דלג לתוכן
מדוע קמח מלא עדיף על קמח לבן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/02/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

רציתי לדעת אם קמח מלא ומוצריו אכן טובים יותר לגוף בכלל ולמערכת העיכול בפרט.

תשובה:
קמח מלא ומוצריו אכן טובים יותר לגוף מהקמח הלבן. קמח לבן מכיל את החלקים הפנימיים של הגרעין, ואינו מכיל את הקליפה והנבט של הגרעין. הקמח המלא מכיל את כל חלקי הגרעין, כולל הקליפה והנבט. מאחר שהקמח המלא מכיל את כל חלקי הגרעין, הוא מכיל את הוויטמינים והמינרלים, החלבון, נוגדי החמצון והסיבים התזונתיים, כלומר לקמח המלא ערך תזונתי רב יותר. הסיבים התזונתיים שנמצאים בקמח המלא תורמים לגוף במספר דרכים. הם מעכבים את התרוקנות הקיבה ויוצרים תחושת שובע לאורך זמן; הם מגבירים את התנועתיות של המעי וכך גדלה תדירות היציאות, נמנעת עצירות ונמנע שגשוג של חיידקים פתוגנים (גורמי מחלות); והם תורמים למניעת מחלות לב, סוכרת, השמנה ומחלות מערכת העיכול. הסיבים התזונתיים נמצאים גם בירקות ובפירות (בעיקר בקליפות), בקטניות, בדגנים מלאים ובשיבולת שועל. תוכלי למצוא על כך מידע נוסף על ידי שימוש במנגנון החיפוש של אינפומד. בברכה, נטע מלחי - דיאטנית קלינית דואר אלקטרוני: netta_m@015.net.il
רופאים בתחום
ד"ר שי מנחם
ד"ר שי מנחם אורתופדיה עמוד שדרה
מנתח גב ועמוד שדרה, מומחה בכירורגיה אורתופדית
ד"ר ואלרי דונצ'יק
ד"ר ואלרי דונצ'יק כירורגיה
מומחה כרורגיה כלי דם
ד"ר רני ברנע
ד"ר רני ברנע נוירולוגיה
5.0
( 20 חוות דעת )
"רופא מקסים, מקצועי, מקדיש מזמנו מעל המצופה!!"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו