מהן אפשרויות הטיפול בשחמת כבד ויתר לחץ דם שערי?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/01/2010
תאריך עדכון: 16/05/2013
1 דקות קריאה
שאלה:
מהן אפשרויות הטיפול בשחמת כבד ויתר לחץ דם שערי?
תשובה:
ברגע שהכבד ניזוק, לא ניתן לעשות דבר על מנת להשיב את המצב לקדמותו, שכן שחמת כבד אינה ניתנת לריפוי. הטיפול מתמקד במניעה של גרימת נזקים נוספים לכבד ומניעתם של סיבוכים כתוצאה מן הטיפולים (כגון דימומים מכלי דם קרועים). ייתכן והרופא המטפל בך ירשום לך תרופה אשר תמנע את קריעת כלי הדם. התרופות, שתפקידן למנוע את קריעת כלי דם, נושאות בצידן מספר תופעות לוואי. לא כל אחד יכול ליטול תרופות מעין אלה. יתר על כן, ייתכן והרופא המטפל בך ירשום לך תרופות להורדת לחץ הדם, במידה ואתה סובל מלחץ דם שערי.
במידה ונטילת התרופות אינה מספקת, ניתן יהיה לבצע הליך ניתוחי על מנת למנוע את הדימומים מכלי הדם הקרועים. אפשרות אחת היא להפסיק את זרימת הדם מכלי הדם המורחבים (דליות) הנמצאים במקום בו הוושט (הצינור אשר מוביל את המזון אל הקיבה) מתחבר אל הקיבה שלך. מחדירים צינור ארוך, שבקצהו תאורה, דרך חלל הפה אל עבר הקיבה שלך. לאחר מכן מצמידים רצועה אלסטית, או חומר כימי מתקשה, על גבי כלי הדם המורחבים, על מנת לחסום אותם.
במידה והליך זה אינו מצליח, יצטרך החולה, אשר סובל מיתר לחץ דם שערי, לעבור הליך ניתוחי על מנת לחבר את כלי הדם באופן אשר יסיט את זרימת הדם מן הכבד. יתר על כן, בחלק מן המקרים ניתן לבצע מעקף שערי מערכתי בתוך הכבד (transjugular intrahepatic portosystemic shunt - TIPSS).