"ד"ר זיתון טיפל בי בהקשר של חרדה ו-ADHD. דרך הרבה שאלות הוא ניסה להבין בדיוק את המצב הספציפי שלי והייתה אינטואיציה טובה שכן הטיפול שהעניק לי עבד. הוא היה מאוד נחמד וסבלני והסביר לי בנועם את ההגיון מאחורי כל המלצה שלו. חוץ מזה, הוא מוכן לעשות מעל ומעבר כדי לעזור לכל מטופל עם הנסיבות הספציפיות שלו - גם אם הן מורכבות. אני ממליץ בחום!"
שלום הבת שלי בת 3שנים מתקשה בדיבור. יש לה מעט מאוד מילים לפעמיים כאשר היא מדברת אני לא מבינה אותה.יש לה מעין שפה מיוחדת כזאת. השנה נכנסה לגן עירייה והגננת הפנתה אותי להתפתחות הילד ואני בלחץ היא גם אמרה משהו על אוטיזם זה יכול להיות תודה
שלום לך, ציינת כי לביתך קושי הדיבור, מעט מילים וכי קשה להבינה. כמו כן, ציינת כי יש לה שפה מיוחדת, הנקראת ג׳רגון או ג'יבריש- שימוש במילים לא מובנות לאחר. נשמע כי לביתך ישנו איחור בדיבור ביחס לבני גילה וחשוב לאבחן אותה ולתת לה טיפול בהתאם להמלצות האבחון. גורמים נוספים אליהם מתייחסים באבחון הם מידת ההבנה שלה את השפה, והאם ההבנה שלה תואמת את הגיל או שיש איחור גם בהבנה. קשיים בדיבור עשויים להוות קושי בפני עצמו שאינו קשור לקשיים אחרים או שבנוסף לו יכולות להופיע בעיות נלוות. אוטיזם הוא מכלול של קשיים הבאים לידי ביטוי בתחום התקשורת (האופן שבו הילד מתקשר עם סביבתו, מביע את צרכיו, משתף את האחר, משתמש במחוות, קשר עין, קשב משותף, תקשורת לא מילולית ועוד), בתחום החברתי (למשל, יכולת הילד ליזום, להיענות ולקיים משחק משותף והדדי עם בני גילו בהתאם לגיל הכרונולוגי) ובתחום ההתנהגותי והתחושתי (למשל, התנהגויות חזרתיות, תנועות גוף חזרתיות, קשיים בקבלת שינויים וקשיים תחושתיים). שיהיה בהצלחה!
שלום, בני מאובחן עם אוטיזם מגיל שנה ותשעה חודשים. כיום הוא בן שש וחצי. האם יש צורך באבחון מחודש ומי יכול לעשות זאת? תודה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
המלצה על פסיכיאטרית
ורד1123/01/2017 | 23:50
אם מעניין אותך, רציתי להמליץ לך על פסיכיאטרית שאיבחנה את הבן שלי לפני כשנה, היום הוא בן 7.5. היינו באבחון אצל ד"ר דולי סובול,במרכז טל בתל אביב. פסיכיאטרית ממש טובה ומעל הכל נעימה ועם גישה לילדים.
שלום הודיה, כאשר אנו רוצים לקדם ילד עם הפרעה בתקשורת חשוב להתייחס למכלול הסביבות בהן נמצא, המעון, הבית והמשפחה והטיפולים שהוא מקבל. חשובה ביותר התקשורת והקשר בין אנשי המקצוע המטפלים בבנך לבין הצוות החינוכי לכם ההורים. חשוב שתקבלו הדרכה שתסייע להמשיך ולקדם את הילד גם כשהוא נמצא בבית על ידי התייחסויות שהן מותאמות לו. כדאי להתייעץ עם הצוות המטפל האם יש תחום מסוים שבו כדאי עוד לקדמו יחד עם ההבנה שלא להעמיס עליו יתר על המידה. שיהיה בהצלחה!
תינוק בן חודשים וחצי כמעט. אני מאוד מוטרדת מכך שאינו עוקב אחר פנים שלי כשאני מולו. כן עוקב אחרי חפצים. הוא משמיע קולות, ערני ומחייך בתגובה. רופא שבדק אותו הפנה לבדיקת עיניים שיצאה תקינה ורופא עיניים וגם רופא התפתחותי טענו שיש לחכות ואולי מדובר בהבשלה מאוחרת של עצבי ראייה. האם זה בכלל הגיוני? הרי אחרי חפצים הוא כן עוקב בצורה מצוינת. הוא כן יוצר קשר עין. מעבר לכך הוא תינוק מאוד רגוע, שוכב יפה על הבטן, מרים ראש בהתאם לגילו
שלום לך, תינוק לרוב יוצר קשר עין במרחק של כ 30 ס״מ מפני האם. סיפרת כי תינוקך כן מחייך בתגובה, כן יוצר קשר עין ועוקב אחר חפצים בצורה מצוינת. נראה כי יכולתו לעקוב אחר חפצים קטנים יותר בהשוואה למעקב אחר פנים שהן יחסית גדולות אינו צריך להדאיג בשלב זה. ככל שיכולות הראייה מתפתחות תהיה לו יכולת טובה יותר לעקוב גם אחר פנים. כל שאר הנקודות שציינת מעידות על יכולות התפתחותיות תקינות. במידה ואת ממשיכה להיות מודאגת כדאי להמשיך ולעקוב על ידי רופא התפתחותי. בהצלחה!
שלום רב, מעון יום שיקומי תקשורתי הוא מעון ובו ישנם טיפולים כוללניים רב מקצועיים רבים ובו אכן יקבל את המענה הטוב ביותר ויוכל להתקדם בכל התחומים ובפרט בתחום התקשורתי.