שאלה: כיצד ניתן להקל על כאבים או אי נוחות בזרועות/בבית השחי לאחר ניתוח הרמת זרוע עליונה?
תשובה:
לאחר ניתוח הרמת זרוע עליונהמטופלים רבים חשים כאבים בזרועות או בבית השחי, בשל מתיחת העור והרקמה. משך הכאב נע בין שבוע-מספר שבועות, ומשתנה בהתאם למידת המתיחה, כמות הרקמה שהוסרה, מחלות הרקע של המטופל ועוד. ניתן לשכך את הכאב באמצעות שימוש במשככי כאבים רגילים, בכדורים או טיפות, וכן ע"י שימוש במחוך או חבישה אלסטית לוחצת, שנועדו לשמור על כיווץ הרקמה. יש לציין, כי במידה וישנם כאבים בלתי נסבלים, חשוב לפנות לרופא לבדיקה, על מנת לשלול דלקת/זיהום מקומיים של האזור או פגיעה בתפרים הניתוחיים.
לפתיחה בעמוד חדש >שאלה: מדוע לאחר ירידה דרסטית במשקל ישנו צורך לעיתים בניתוח הרמת זרוע עליונה?
תשובה:
ירידה של עודפי משקל גדולים לרוב משאירה חותם על הגוף בצורה של עודפי עור וקפלים, אשר אינם תמיד נותנים מראה אסתטי במיוחד. בד"כ מומלץ לבצע תהליך ירידה במשקל באופן הדרגתי, על מנת לאפשר לעור החלמה והסתגלות לשינויים בפיזור רקמות השומן בגוף, וכן ביצוע פעילות גופנית ממוקדת על חיזוק השרירים, על מנת לאפשר להם לעצב את הגוף במקומות בהם הייתה רקמת שומן רבה. במידה ולא עושים זאת, נותרים עם לא מעט עודפי רקמה, בייחוד עור מדולדל ותלוי, אשר ניתן להסירו כמעט לרוב רק באמצעים ניתוחיים.
לפתיחה בעמוד חדש >שאלה: לאחר כמה זמן ניתן לשוב לפעילות סדירה אחרי ניתוח להרמת זרוע עליונה (ברכיופלסטיקה)?
תשובה:
תהליך ההחלמה לאחר ניתוח הרמת הזרועות הינו תלוי בגיל המטופל/ת, כמות עודפי הרקמה שהוסרה, סוג העור, האלסטיות שלו ועוד. לרוב לאחר כשבוע-שבועיים יורדת הנפיחות הרקמתית באופן משמעותי, וניתן לבצע פעילות יומיומיות, כולל חזרה לעבודה. על מנת לאפשר ריפוי מקסימלי של הרקמה רצוי שלא לבצע פעילות גופנית נמרצת או פעילות גופנית ממוקדת לשרירי הזרוע לפחות למשך חודשיים לאחר הניתוח.
לפתיחה בעמוד חדש >שאלה: מהן החלופות הטיפוליות לניתוח הרמת זרוע עליונה?
תשובה:
כיום הרפואה הקוסמטית מציעה מספר אפשרויות לטיפול בעודפי עור ושומן המצטברים בזרועות וגורמים למראה נפול או תלוי של הזרוע. למעט האופציה הניתוחית הפתוחה, ניתן כיום לבצע שאיבת שומן ממוקדת לזרוע, באמצעים פחות פולשניים מאשר חתכים ניתוחיים ארוכים ורבים, אפשרות טובה למקרים ספציפיים בהם אין כמויות עור גדולות שצריך להסיר. בנוסף, קיימות שיטות של חיטוב הזרוע באמצעות מכשיר לייזר למתיחת העור וצמצום היקפים, ניתוח "מיני" (mini brachioplasty), ופעילות גופנית ממוקדת לזרועות, אולם היא אינה תמיד מועילה.
לפתיחה בעמוד חדש >שאלה: האם עדיף לבצע שאיבת שומן ממוקדת לזרוע או ניתוח הרמת הזרוע העליונה?
תשובה:
ובכן, מדובר בשאלה מורכבת, שכן בחירת הטיפול המתאים לכל מטופל תלוי בהרבה גורמים במטופל. נכון, שאיבת שומן ממוקדת לזרוע יכולה בהחלט לפתור בעיית עודפי רקמה הגורמים לזרוע רפויה. אולם, תהליך זה אינו מתאים לכל המטופלים, בייחוד במידה והעור יותר זקן, אינו חלק וגמיש, ולא יתכווץ במידה טובה לאחר השאיבה. במקרים אלו מומלץ לבצע את הניתוח, עם או בלי תוספת של שאיבת שומן, על מנת למתוח את העור המדולדל על פני הזרוע לאחר הסרת עודפי הרקמה. בכל אופן רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל במפגש המקדים על מנת לברר במדויק איזו סוג פעולה עדיפה.
לפתיחה בעמוד חדש >