דלג לתוכן

אימון להפרעות אכילה (Eating disorders coaching)

Eating disorders coaching

מתאים לטיפול ב:

  • בולימיה
  • אכילה כפייתית
  • הפרעות אכילה בזקנה
  • אנורקסיה
  • בולמיה נרבוזה
  • בעיות אכילה
  • איבוד משקל
המומחים של Infomed מסבירים:

מגוון הטיפולים והמטפלים האפשריים המוצעים למבקשים סיוע בהתמודדות עם הפרעת אכילה הוא עצום ומבלבל. הבלבול גדל עוד יותר כאשר מתווספות שיטות ייעוץ אלטרנטיביות, ובהן אימון להפרעות אכילה.

אימון להפרעות אכילה - יש דבר כזה?

העיסוק האינטנסיבי במזון, רזון ומה שביניהם ושכיחותן של הפרעות האכילה בחברה המערבית עלולים להשכיח מאיתנו את העובדה הקשה כי הפרעות אכילה מסוכנות לבריאות הנפשית והפיסית ועלולות להביא למוות.
תיאוריות פסיכולוגיות, ביולוגיות וסוציולוגיות רבות מנסות להסביר את היווצרותן של הפרעות אכילה. למרות השוני בין התיאוריות, מוסכם כי הפרעות אכילה מורכבות מגורמים חברתיים, רגשיים, ביולוגיים ותרבותיים וכי הטיפול בהן ארוך, קשה ומורכב. משאבים קליניים ומחקריים רבים הוקדשו ליצירת מודלים טיפוליים ולבחינת יעילותם בטיפול בהפרעות האכילה השונות. עדויות מחקריות וקליניות מצביעות על יעילות של פסיכותרפיה להפרעות אכילה, ובכלל זה פסיכותרפיה דינמית, פסיכותרפיה קוגניטיביות התנהגותית (CBT), פסיכותרפיה משפחתית ועוד.

ומה בין ממצאים אלו לבין אימון להפרעות אכילה? עד כה לא נמצאו עדויות באשר ליעילותו של אימון להפרעות אכילה ולא פורסמו  מחקרים הבוחנים את יעילותו באופן מבוקר. עובדות אלו מחזקות את חוסר ההתאמה של שיטה זו לטיפול בהפרעות אכילה בהן היא מתיימרת לטפל.

ראשית, אימון מוגדר כתהליך קצר מועד בו אנשים בריאים ומתפקדים מקבלים סיוע בהגשמת יעדים אישיים. למרות שאימון עוסק גם בנושאי בריאות (למשל אימון בריאות או אימון אישי להרזיה), הפרעות אכילה הנן הפרעות נפשיות המצריכות טיפול ממושך וכוללני, ואימון להפרעות אכילה מציע מסגרת קצרה וממוקדת מדי.

שנית, למרבית המאמנים אין הכשרה בפסיכולוגיה, ובפרט בפסיכותרפיה ובפסיכופתולוגיה ואין ביכולתם לאבחן ולטפל בקשיים העומדים בבסיס הפרעות האכילה (כגון דיכאון, חרדות, טראומה וכו'). בעוד שמרבית העוסקים בפסיכותרפיה הוכשרו לכך במשך שנים ורבים מהם התמחו בהפרעות אכילה, מרבית המאמנים עוברים הכשרה קצרה מאוד וממוקדת באימון אישי באופן כללי.

עם זאת, שימוש בכלים מתחום האימון במסגרת טיפול של פסיכותרפיסט (פסיכולוג, עובד סוציאלי קליני או פסיכיאטר), עשוי לתרום לטיפול ולקדם אותו. זאת כל עוד שימוש זה נעשה במסגרת טיפולית בה הפרעות האכילה מובנות ומטופלות לעומק.

    רופאים בתחום

    אורתופדיה
    ד"ר קונסטנטין קגסוב אורתופד, מומחה בתחומי כף הרגל והקרסול, לקוחות כללית מושלם ולקוחות פרטיים בלבד
    קראו עליי עודלקביעת תור
    פסיכיאטריה
    ד"ר מרים ברן רופאה בכירה פסיכיאטרית מבוגרים
    קראו עליי עוד

    מאמרים בנושא אימון להפרעות אכילה

    האם נמצאה תרופה להשמנה?
    האם נמצאה תרופה להשמנה?
    מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 17/02/2021

    כשליש מהאנשים שהשתמשו בתרופה חדשה המטפלת בהשמנה הפחיתו למעלה מ-20% ממשקלם. כל הפרטים על המחקר החדש בכתבה לכתבה המלאה

    מפתיע: אפילו תאומים זהים מגיבים אחרת למזונות שונים
    מפתיע: אפילו תאומים זהים מגיבים אחרת למזונות שונים
    מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 15/07/2019
    • כתבת אודיו

    מרגישים שכל הדיאטות שניסיתם לא עובדות? יכול להיות שזה בכלל לא קשור למה שאתם אוכלים, אלא בכם. כל הפרטים על המהפכה הג... לכתבה המלאה

    באנר הצטרפות

    רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

    שווה לך להצטרף!
    youtube ערוץ הוידאו של
    Infomed
    הפייסבוק
    שלנו
    instagram האינסטגרם
    שלנו