"הגעתי לטיפול לאחר המלצת חברה עם כאבי חזקים בשכמות צוואר תפוס. לילך שאלה אותי שאלות עניניות לגבי סוג העבודה שלי. הטיפול שקיבלתי הכיל טיפול בעיסוי ואח"כ כוסות רוח. כבר בתום הטיפול חשתי הקלה. חזרתי לעוד מספר טיפולים לתחזוקה. ממליצה בחום תודה לך לילך"
אשמה היא פעמים רבות קשורה להסתכלות ערכית נוקשה. יש כמה דרכים להתמודד עם אשמה: 1. קוגניטיבית - במי פגעתי? אשמה היא על פגיעה באחר. וכשפגעתי איזה ערך הפרתי ואיזהה ערך שימרתי. תמיד בעודנו מפירים ערך אחד אנחנו משמרים ערך אחר. למשל נאמנות מול חופש- 2 ערכים חשובים . 2. במיינדפולנס וקבלה- אשמה היא רגש שנוכח בחיינו, האם נוכל לקבל אשמה כפשוט משהו שהוא שם ולא צריך להילחם בו? פשוט לנשום ואז העוצמה של האשמה מתפוגגת. 3. מובחנות וראויות- להבדיל בין אשמה אמיתית- שאז צריך לתקן לבין אשמה מזוייפת- לפעמים המערכת מעדיפה באופן לא מודע לחוש אשמה מאשר לקבל מציאות קשה הרבה יותר, שאין לי שליטה, ושאולי הצד השני נתרם מתחושת האשמה המזוייפת שלי. ניתן לעשות עבוד פנימית עם כל אחד מאלו. בהצלחה.
אזעקה מעוררת את המערכת נוירולוגית לתגובת ילחם ברח או קפא. על כן מטבעה איננה מרגיעה. חשוב בזמן אזעקה לקרקע את עצמינו עי אגרוף חזק של האגרופים וכיווץ הגוף למספר שניות ואז שחרור תוך כדי נשימה, חשוב לחזור על זה. כן חשוב לוודא שיש מרחב בטוח וכמו מנטרה לתזכר מה הכוחות שלנו. חשוב לעשות רשימה של ההכוחות הנפשיים הקוגניטיביים והפיזיים שלנו ולהסתכל על הרשימה מדי פעם כך שבזמן האזעקה היא תהיה נגישה. וכן כדאי לתרגל נשימות. לא ניתן להיות רגועים לגמרי באזעקה אז חשוב להיות בחמלה עצמית על התגובה הטבעית של הגוף. פעמים אבות לסייע למישהו אחר עוזר למערכת לחזור לויסות. מאחלת ימים שקטים.
פלשבקים לעיתים הם תוצרשל טריגרים שמזכירים את הטראומה. המציאות מלאה בטריגרים ולא ניתן באמת להימנע. כן ניתן להתווסת חושית ולהתקרקע. חשוב להכין ״ערכת עזרה ראשונה חושית״. דברים שניתן למקד בהם מבט- תמונות, סרטונים, לאלה שאוההבים לצייר או לשתמש בפלסטלינה, להכין פליליסט לשמעה של דברים מרגיעים, מוזיקה, מנטרה, תפילה, דיבר חומל, לוודא שיש משהו שניתן למשש ולחוש, לוודאשיש קרם ידיים, בוושם, נר, ריח נעים, ומשהו לנגוס בו- תפוח, בנוסף חשוב להתקרקע עי לחיצת רגל אחת על שניה, לחת על הברכיים או שהקרובים ילחצ עם ידייהם על הברכיים בעודך יושב על כסא, לצד נשימות עמוקות. חשוב באופן הדרגתי להיחשף לטריגרים- בעזרת איש/ אשת טיפול. למשל אם רעש אופנועים וא טריגר לשמוע ביוטיוב חלש למסרשניות רעשי אופנועים כשנמצאים במרחב בטוח. ולהזכיר לעצמינו שהארוע ספציפי הוא בעבר. כאשר יש פלשבקים חשוב ללכת לטיפול לא להתמודד לבד. מרכז לפסיכותרפי אינטגרטיבית מטפל בפלשבקים וטראומה וניתן ליצור קשר.
שלום למומחים. רציתי להתייעץ לגבי הטיפול הנכון עבורי אני אספר בקצרה-שוהה בחו"ל למעלה מ4 שנים רצוף בשנה וחצי אחרונות עברתי מסע מייגע ומתיש מאוד בחיי ולפי מה שקראתי באינטרנט ההבחנה שלי שאני סובל מטראומה של ניתוק ריגשי(דה פרסונליזציה) שקרתה לי כתוצאה מעישון יתר של גראס בבת אחת שגרם לי להכנס להרבה מאוד חרדות מחשבות לא טובות ולפעמים בלתי נשלטות במחשבות שלי טופלתי בנוגדי דכאון מסוג ZOLOFT למשך כמה חודשים והפסקתי וכרגע אני מרגיש עדיין שההרגשות האלה לא חלפו לגמרי ואני מעוניין להתחיל טיפול פסיכולוגי מכיוון שאני נמצא בחו"ל הפסיכולוגים המקומיים מדברים אנגלית והעדיפות שלי היא כמובן מישהו שדובר שפת אם,האם תוכלו על להמליץ מה הדבר הנכון לעשות עבורי כרגע מבחינת טיפול?
בכל מדינה יש קהילה יהודית ובה מטפלים דוברי עברית. ניתן גם להתחיל טיפול בזום עם כי בדיסאסוציאציה זה פחות מומלץ. בדרך כלל במצבים מסוג הזה חשוב לשלב בין טיפול רגשי פסיכואנאליטי לטיפול גוף נפש הכולל עבודה של ויסות חושי וקרקוע. טיפול משולב מיינדפולנס בשיטת האקומי יכול להיות מיטיב במצבים אלו. במידה והשימוש עדיין חלק משגרה חשוב גם לגשת למטפלים אשר יודעים לטפל בשימוש לרעה/ התמכרויות. ממליצ לפנות לקהילה היהודית באזורך. בהצלחה.
הוסף תגובה
שיחות בזום..
שרון05/07/2020 | 05:32
ישנה אפשרות דרך שיחות זום טלפון וכו'.. שזה מאוד מקובל בפרט בעידן הקורנה.. בנוסף ישנם מטפלים ישראלים או דוברי עברית גם בחו"ל חפש בגוגל .. בהצלחה.
היי, אני חייל קרבי שמנסה לחזור לשגרה... לא כל כך מוצא את עצמי... הכל נראה לי לא משמעותי. אמור להתחיל לימודים בקרוב. האם לדעתך פסיכותרפיה עשויה לעזור, ואם כן מה לדעתך השיטה המועדפת לטפול? תודה
לחזור לשגרה לאחר לחימה יכולה להיות משימה לא פשוטה. וכן חווית החוסר משמעות אחרי תפקיד משמעותי היא חשובה. חשוב להיות בתנועה, לטפל בגוף, להיות בחמלה עצמית, וכן טיפול פסיכותרפיה יכול לסייע כאשר חשים מצוקה או אי נוחות. סוג הטיפול תלוי האדם. אם יש קושי לתמלל טיפולי גוף נפש יכולים לסייע, במקרים שצריך לפרוק חשוב ללכת לטיפול רגשי דינמי, וכאשר מנסים לחזור למטלות היום יומיות גישות ממוקדות כגון CBT או EMDR יכולות לסייע. חשוב לא להישאר לבד.