הייתה לי נשירת שיער מאוד חזקה. הבנתי שאבץ יכול לתרום למצב. התחלתי לקחת כל יום גרעיני חמנייה קלופים שאינם קלויים. (בערך 2 או 3 כפיות ביום). לאחר חודש כבר ראיתי שיפור משמעותי בשיער. הנשירה כמעט פסקה והשיער התמלא מאוד! כיום - בערך חצי שנה אחרי - השיער שלי נראה טוב ומאוד מלא. בגרעיני חמנייה יש הרבה חומרים טובים מלבד האבץ - ממליצה מאוד!
שלום נמצאת במעקב עקב חשד לתגובה אוטואימונית. המליצו לי לקחת פטריית היריסיום (רעמת האריה) ופטריית ריישי. האם ניתן לנטול אותן במקביל? אם כן, איזה מינון מומלץ (בכמוסות)?
שלום, שתי הפטריות, היריסיום (רעמת האריה) והריישי, נחשבות לבעלות תכונות התומכות במערכת החיסון ובמערכת העצבית, ולעיתים נעשה בהן שימוש משולב בתמיכה במצבים אוטואימוניים. אכן ניתן לשלב את שתי הפטריות, שכן הן פועלות בדרכים משלימות: ההרודיון ידועה כתומכת במערכת העצבים, בקוגניציה ובשיקום של תאי עצב. היא מסייעת גם לתמיכה במערכת העיכול. והריישי נחשבת למאזנת את מערכת החיסון (אדפטוגן), מסייעת להרגעת מערכת העצבים ותורמת לאיזון דלקתי. המינון משתנה בהתאם למצב הבריאותי וריכוז המוצר. את פטריית היריסיום מומלץ ליטול על קיבה ריקה לשיפור ספיגה ואת פטריית ריישי מומלץ בלילה, אחרי אוכל .
שלום רב. באינטרנט רשום שהמינון היומי של מגנזיום גליצינט למניעת מיגרנה הוא 400-600 מ"ג. האם הכוונה היא למגנזיום היסודי (elemental) או לתרכובת המגנזיום? כי על אריזות של קפסולות מגנזיום גליצינט רשום למשל: magnesuim (as mangnesium glycinate) 90mg (21% daily value) magnesium glycinate 500mg אז האם צריך להגיע ל-500 מ"ג מגנזיום יסודי ולכן לקחת במקרה הזה 6 קפסולות (כי 6 כפול 90 זה 540)? או צריך פשוט את התרכובת כמו שהיא ואז לקחת רק קפסולה אחת?
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תודה רעות. אז כשמציינים למשל 500 מ"ג מגנזיום ליום...
רז06/02/2025 | 11:38
האם הכוונה היא ל-500 מ"ג מגנזיום יסודי (אלמנטלי, שהוא בדוגמה שהבאתי - 90 מ"ג מתוך כל קפסולה של 500 מ"ג) או ל-500 מ"ג של תרכובת המגנזיום גליצינט כולה?
מה שלומך רז? מיגרנות הן תופעה מורכבת שמושפעת ממגוון רחב של גורמים, ולכן יש גם מגוון דרכי טיפול שניתן לשקול, כמו תוספי תזונה, צמחי מרפא, שמנים אתריים, שינויי תזונה ואורח חיים. כדי להתאים את הטיפול הנכון ולדייק במינונים, חשוב להכיר את המקרה הספציפי לעומק – כולל רקע רפואי, הרגלים וגורמים אישיים המשפיעים על המיגרנות. בנוגע למגנזיום, מדובר באחד התוספים הנחקרים ביותר להקלה על מיגרנות. מנגנוני הפעולה של מגנזיום בטיפול בכאבי ראש כוללים: עיכוב פעילות קולטני NMDA ושחרור גלוטמט, שמפחיתים רגישות יתר של מערכת העצבים. עיכוב שחרור נוירופפטיד CGRP, הממלא תפקיד בכאבים ודלקת הקשורים למיגרנה. והיצרות כלי דם הנגרמת משחרור סרוטונין. מינונים שנמצאו יעילים במחקרים קליניים תלויים בסוג התרכובת. לדוגמה : מגנזיום ציטראט (Citrate): 600 מ”ג ביום למשך 3 חודשים. יש לשים לב גם לאיזון בין מינרלים – במקרה של נטילת מגנזיום, כדאי לשקול תוסף סידן במידת הצורך, מאחר שהם עובדים יחד. כדי לקבוע מינון מדויק ולשלב את המגנזיום כחלק מתוכנית טיפול מקיפה, מומלץ לפנות לייעוץ מותאם אישית אצל נטורופת/ רופא. בהצלחה ורק בריאות!
תשובה מעודכנת וממוקדת לבעיה: סינוסיטיס כרוני שחוזר כל כמה חודשים יכול להיות מתסכל, אבל יש דרכים טבעיות שעשויות לעזור: 1. תזונה אנטי-דלקתית: • הימנעי ממזונות שעלולים לעודד דלקת, כמו סוכר מעובד ומוצרי חלב (אם יש רגישות). • שלבי מזונות אנטי-דלקתיים כמו ירקות ירוקים, כורכום, ג’ינג’ר, שום ושמן זית בתפריט היומי. 2. שטיפות מי מלח: • שטיפות אף עם מי מלח יכולות לנקות את חללי הסינוסים ולעזור בהפחתת ליחה ועומס. • ניתן להשתמש במכשיר Neti Pot או בתרסיס מי מלח ייעודי. 3. שימוש בשמנים אתריים: • אקליפטוס, מנטה, רווינטסרה והדס: ניתן לשאוף אדים עם 2-3 טיפות מאחד השמנים (במים חמים), או לטפטף מעט במבער בבית לניקוי האוויר והקלה על הנשימה. • למריחה חיצונית: ערבבי 1-2 טיפות של אחד השמנים עם שמן בסיס (כמו שקדים) ומרחי באזור החזה והצוואר. 4. תוספי תזונה מומלצים: • ויטמין C: מחזק את המערכת החיסונית ומסייע בהתמודדות עם זיהומים חוזרים. • כורכומין: עוזר להפחתת דלקת באופן טבעי. • פרוביוטיקה: לאיזון מערכת החיסון ותמיכה במערכת העיכול, שקשורה לבריאות כללית. התמדה בתהליכים האלו עשויה להקל משמעותית ולעזור במניעת החזרה של סינוסיטיס כרוני. אני כאן לשאלות נוספות!
במקרה של חרדה אצל ילדים, חשוב להציע טיפול שמפנה מקום לתחושת ביטחון ושקט. אפשר לשלב טיפול בפרחי באך, טיפול מיינדפולנס ושמנים אתריים, בהתאם לצורך ולרגישות של הילדה. טיפול בפרחי באך – יודעים לטפל היטב בחרדות ופחדים, ניתן לבחור את התמציות המתאימות בהתאמה אישית. טיפול מיינדפולנס – תרגולי מיינדפולנס יכולים לסייע לילדים להתמודד עם פחדים, ולהיות כלים יעילים להרגעת חרדות. אפשר להתחיל בתרגול נשימות מודעות או דמיון מודרך. שמנים אתריים – שמנים מרגיעים כמו לבנדר, קמומיל, תפוז ורוזמרין יכולים לעזור להוריד מתח ולתמוך בהפחתת חרדה. ניתן להשתמש בהם דרך הרחה במעבר או למרוח בעדינות על אזורים כמו כפות רגליים וגב. כמו כן יש תמציות של צמחים שמאוד מרגיעים ואפקטיביים לחרדה אפשר לשתות אפילו בחליטות, קמומיל, מליסה