נוגדי החמצון בתה מקנים לו יתרונות בריאותיים גדולים במיוחד
נוגדי החמצון בתה מקנים לו יתרונות בריאותיים גדולים במיוחד
2 דקות קריאה
מחקר חדש, מקיף ומורכב, שנערך במחלקה לביוכימיה ולביולוגיה מולקולרית באוניברסיטת אגרטון שבקניה, בשיתוף עם המחלקה הכימית של קרן חקר התה בקניה, קבע כי נוגדי החמצון הטבעיים המצויים בסוגים שונים של תה, הם המפתח ליתרונותיו הבריאותיים של המשקה. בזכות פעילותם הבריאותית מפחיתים נוגדי החמצון את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם ובסרטן, מורידים את שכיחותן של תופעות אלרגיות ויוצרים בגוף האדם פעילות נוגדת חיידקים טבעית.
התה לסוגיו, מיוצר מצמח הקמליה העשיר בחומרים נוגדי חמצון, המסלקים את הרעלים הנוצרים מרדיקלים חופשיים אשר גורמים נזק לרקמות ולאיברים בגוף האדם, ועשויים לגרום למחלות שונות ולהזדקנות מואצת של התאים. בין יתר פעולותיהם מעודדים נוגדי החמצון את פעילותה של המערכת החיסונית, ובכך משפרים את מעבר החמצן בגוף ומונעים מחלות.
במהלך המחקר המורכב, נבדק הקשר שבין הרכיבים הכימיים השונים המצויים בתה לבין פעילותם נוגדת החמצון על גוף האדם. החוקרים בחנו 12 סוגים שונים של תה. בנוסף, נעשתה השוואה בין רמת הרכיבים נוגדי החמצון שנמצאו בתה לבין אלה המצויים בירקות חיים, כגון בצל וכרוב.
מניתוח תוצאות הבדיקות שנערכו, הצטיירה תמונת מצב אופטימית, המצביעה על כך ששתיית תה היא דרך פשוטה להשיג יתרונות בריאותיים. בכל סוגי התה שנבדקו נמצאה רמה גבוהה של רכיבים נוגדי חמצון טבעיים. כמו כן, נמצא כי פעולתם נוגדת החמצון של הרכיבים הטבעיים בתה גבוהה באופן משמעותי מפעילותם נוגדת החמצון של הרכיבים המצויים בירקות חיים דוגמת בצל וכרוב.
המחקר על פעילותם של נוגדי החימצון הטבעיים הנמצאים בתה פורסם בכתב העת המדעי הבינלאומי לביוטכנולוגיה African Journal of Biotechnology. מחקר זה מצטרף לשורה של מחקרים חדשים, המצביעים על האופן בו נוגדי החמצון הטבעיים הקיימים בריכוז גבוה בתה, מסייעים לעיכוב תהליכי הזדקנות, למניעת מחלות ולשיפור במצבן של מחלות קיימות. על ידי צריכה קבועה של תה חם או קר ניתן להנות מפעילותם היעילה, המסייעת בהפחתת הסיכויים ללקות במחלות כלי דם, במחלות לב, בטרשת עורקים, בשבץ, באלצהיימר, במחלת פרקינסון, בדלקת מפרקים ועוד.
לאחרונה קבע מחקר נוסף, אשר נערך בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת בוסטון, כי שתיית תה על בסיס קבוע כפעמיים ביום משפרת את תפקודם של כלי הדם ומערכת הלב, בזכות נוגדי החמצון הטבעיים הנמצאים בתה. ממצאי מחקר זה, שפורסם בכתב העת המדעי של הקולג' האמריקאי לתזונה (Journal of The American College of Nutrition), מפורטים כאן.
African Journal of Biotechnology Vol. 6 (19), pp. 2287-2296, 4 October 2007
https://www.academicjournals.org/AJB/abstracts/abs2007/4Oct/....htm
[16/12/2007]
התה לסוגיו, מיוצר מצמח הקמליה העשיר בחומרים נוגדי חמצון, המסלקים את הרעלים הנוצרים מרדיקלים חופשיים אשר גורמים נזק לרקמות ולאיברים בגוף האדם, ועשויים לגרום למחלות שונות ולהזדקנות מואצת של התאים. בין יתר פעולותיהם מעודדים נוגדי החמצון את פעילותה של המערכת החיסונית, ובכך משפרים את מעבר החמצן בגוף ומונעים מחלות.
במהלך המחקר המורכב, נבדק הקשר שבין הרכיבים הכימיים השונים המצויים בתה לבין פעילותם נוגדת החמצון על גוף האדם. החוקרים בחנו 12 סוגים שונים של תה. בנוסף, נעשתה השוואה בין רמת הרכיבים נוגדי החמצון שנמצאו בתה לבין אלה המצויים בירקות חיים, כגון בצל וכרוב.
מניתוח תוצאות הבדיקות שנערכו, הצטיירה תמונת מצב אופטימית, המצביעה על כך ששתיית תה היא דרך פשוטה להשיג יתרונות בריאותיים. בכל סוגי התה שנבדקו נמצאה רמה גבוהה של רכיבים נוגדי חמצון טבעיים. כמו כן, נמצא כי פעולתם נוגדת החמצון של הרכיבים הטבעיים בתה גבוהה באופן משמעותי מפעילותם נוגדת החמצון של הרכיבים המצויים בירקות חיים דוגמת בצל וכרוב.
המחקר על פעילותם של נוגדי החימצון הטבעיים הנמצאים בתה פורסם בכתב העת המדעי הבינלאומי לביוטכנולוגיה African Journal of Biotechnology. מחקר זה מצטרף לשורה של מחקרים חדשים, המצביעים על האופן בו נוגדי החמצון הטבעיים הקיימים בריכוז גבוה בתה, מסייעים לעיכוב תהליכי הזדקנות, למניעת מחלות ולשיפור במצבן של מחלות קיימות. על ידי צריכה קבועה של תה חם או קר ניתן להנות מפעילותם היעילה, המסייעת בהפחתת הסיכויים ללקות במחלות כלי דם, במחלות לב, בטרשת עורקים, בשבץ, באלצהיימר, במחלת פרקינסון, בדלקת מפרקים ועוד.
לאחרונה קבע מחקר נוסף, אשר נערך בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת בוסטון, כי שתיית תה על בסיס קבוע כפעמיים ביום משפרת את תפקודם של כלי הדם ומערכת הלב, בזכות נוגדי החמצון הטבעיים הנמצאים בתה. ממצאי מחקר זה, שפורסם בכתב העת המדעי של הקולג' האמריקאי לתזונה (Journal of The American College of Nutrition), מפורטים כאן.
African Journal of Biotechnology Vol. 6 (19), pp. 2287-2296, 4 October 2007
https://www.academicjournals.org/AJB/abstracts/abs2007/4Oct/....htm
[16/12/2007]
האם המאמר עניין אותך?
תסמינים של סרטן השד שאתן פחות מכירות
מאת: מערכת אינפומד
20/03/2024
הסדרה 'חולי אהבה' היא עוד נקודת זכות למודעות ההולכת וגוברת לסרטן השד, הן בקרב נשים והן בקרב גברים. אבל יש גם תסמיני...
לכתבה המלאה
דרכי טיפול חדשניות במיאלומה נפוצה
מאת: פרופ' יעל כהן
15/03/2023
בשנים האחרונות הטיפול במחלה מיאלומה נפוצה עובר מהפכה של ממש וחווה פריצות דרך רבות. פרופ' יעל כהן, מנהלת יחידת מיאלו...
לכתבה המלאה
זאת הסיבה שעישון גורם לפגיעה באיכות הקול
מאת: ד"ר חגית שופל חבקוק, מערכת אינפומד
31/05/2022
למה הקול של מעשנים ומעשנות כבדים משתנה עם העלייה בשנות הקופסה, איזה סימן אזהרה חשוב במיוחד כדאי לכל המעשנים/ות להכי...
לכתבה המלאה
מהו סרטן כליה גרורתי ואילו טיפולים קיימים כיום?
מאת: ד"ר מיטל לברטובסקי, מערכת אינפומד
30/03/2022
סרטן כליה מהווה כ-4% מכלל הגידולים המתפתחים באיברים שונים בגוף. בקרב רוב החולים תתפתח מחלה מקומית שתטופל באמצעות ני...
לכתבה המלאה
חידושים אחרונים בטיפול בסרטן ריאה
מאת: ד"ר וליד שלאעטה, מערכת אינפומד
29/03/2022
סרטן ריאות הוא הגידול הממאיר הנפוץ ביותר ובעבר אבחונו בישר על תמונת מצב עגומה. פיתוחם של טיפולים מתקדמים, ובהם טיפו...
לכתבה המלאה
גידולי קיבה ממקור גנטי: זה מה שחשוב לדעת
מאת: ד"ר יונתן אברהם דמה
04/01/2022
סרטן הקיבה הוא אחד הגידולים האלימים ביותר ולרוב לא יוביל להתפתחות של תסמינים בשלבים המוקדמים. עם זאת, זיהוי מוטציה ...
לכתבה המלאה
הרגע שאחרי הסרטן: האתגרים והפתרונות שיסייעו למחלימים לצלוח את התקופה המורכבת
מאת: מערכת אינפומד
01/11/2021
רגע ההחלמה מסרטן הוא ממש כמו סופו של מרוץ: חצית את קו הסיום ועכשיו אתה נשאר לבד על המסלול, מנסה לעכל את החוויה העוצ...
לכתבה המלאה
היתרון הנוסף שהתגלה בסטטינים
מאת: מערכת אינפומד
18/07/2021
התרופות הנפוצות שנועדו במקור לאזן רמות של כולסטרול גבוה, התגלו בעבר כמפחיתות סיכון לסרטן. כעת, מחקר חדש מצא עוד יתר...
לכתבה המלאה
4 סימנים מוקדמים לסרטן העור
מאת: מערכת אינפומד
20/06/2021
מכיוון שבמרבית המקרים סרטן העור מתחיל להתפתח במקום בו ניתן לראות אותו, יש סיכוי גבוה יותר לתפוס אותו בשלב מוקדם. לר...
לכתבה המלאה
אוהבות משקאות מומתקים? זו הסכנה החדשה שאורבת לכן
מאת: מערכת אינפומד
24/05/2021
מחקר חדש גילה כי צריכת משקאות מומתקים מגדילה משמעותית את הסיכון לסרטן המעי בנשים מתחת לגיל חמישים. ומהו התחליף שעשו...
לכתבה המלאה