מי בריא יותר – חובבי יין או חובבי בירה?
הגיע הזמן להכריע סופית בשאלה הנצחית – בירה או יין? אז באמת בריא יותר?
2 דקות קריאה
הגיע הזמן להכריע סופית בשאלה הנצחית – בירה או יין? אז באמת בריא יותר?
למה יין?
1. יין מועיל יותר ללב – הסגולות הרפואיות של שתיית יין באופן קבוע ידועות כבר לפחות עשור. מחקר משנת 2000 מצא כי אנשים השותים יין נמצאים בסיכון מופחת משמעותית למוות כתוצאה ממחלות לב וסוגי סרטן שונים, בהשוואה לאנשים אשר אינם שותים יין. שתיית יין מפחיתה את הסיכון למוות בערך בשליש. בקרב שתייני יין 10% תמותה פחות מאשר אנשים אשר אינם שותים כלל.
2. שתייני יין חולים פחות בסרטן – נתון זה ייתכן הודות לרכיב המצוי בקליפת ענבים הקרוי רזברטול. רזרבטול הוא כנראה התשובה לשאלה המפורסמת כיצד לצרפתים, אשר מרבים בשתיית יין ואשר התזונה שלהם מורכבת מכל כך הרבה שומן וכולסטרול, שיעורי מחלות לב כל כך נמוכים. הרזרבטול נחשב גם למאט תהליכי היווצרות של תאים סרטניים, אם כי לא מספיק מחקרים מאשרים השערה זו. שימו לב כי הרזרבטול מצוי רק ביין אדום, ולא לבן.
3. התזונה של שתייני יין טובה יותר – מחקר הראה כי שתייני יין עושים בחירות תזונתיות בריאות יותר מאשר שתייני בירה. החוקרים עקבו אחר מכירות של בירות ויינות ב-98 רשתות מזון במשך שישה חודשים, ובדקו את תכולת עגלת הקניות של צרכני היין והבירה. באופן מתאים, העגלות של צרכני היין הכילו יותר פירות, ירקות, ומאכלים דלי שומן בניגוד לעגלות של שתייני הבירה, בכללו מזונות מעובדים ומשקאות תוססים לרוב.
4. טוב בתקופת הריון - לפני כשלוש שנים, יצא מחקר בריטי אשר סתר דעה רווחת ועתיקת יומין, לפיה אסור לצרוך יין בזמן ההריון. לא רק שהמחקר הוכיח כי צריכה מועטה של יין בזמן הריון אינה מזיקה, אלא כי צריכת כוס יין אחת לשבוע, הטיבה גם עם האם וגם עם העובר. ילדים לאמהות שצרכו כוס יין אחת בשבוע סבלו פחות מהפרעות התנהגות והפרעות קשב וריכוז, בהשוואה לילדים שנולדו לאמהות אשר התנזרו מאלכוהול לחלוטין בתקופת ההריון.
למה בירה?
1. בירה מזינה יותר מיין – בירה לא מסוננת מכילה כמעט את כל ויטמיני B, מינרלים, וכמות אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון) דומה ואף לעתים גבוהה מזו אשר ביין.
2. בירה מפחיתה מחלות לב – במספר מחקרים נמצא קשר בין צריכה קבועה ומתונה של בירה לבין העלאת רמות הכולסטרול הטוב (HDL) בגברים ובנשים כאחד. בנוסף, ויטמין B6 שמצוי בבירה עוזר גם הוא להפחתת מחלות לב.
3. לשתייני בירה יש אופציות דלות קלוריות – תתפלאו לשמוע, אבל גרסאות ה"לייט" של 4 מותגי בירה אמריקאים בולטים הן המובילות במכירות. למרות שלא הייתה קיימת עד לפני שלושה עשורים, הבירה הקלה צברה פופולאריות עצומה בעיקר בקרב שתייני בירה, אשר אינם מעוניינים בערך הקלורי הגבוה הנלווה לבירה. למרות שחובבי בירה אדוקים מסתכלים על הגירסאות הקלות כמשקה מהול במים, אין ספק שבירה קלה היא פתרון נהדר למי שרוצה ליהנות מבירה קרה ועדיין לשמור על המשקל, פתרון שלא קיים ביין.
4. בירה עוזרת בהפחתת הסיכון לסוכרת - מחקרים שונים מצאו כי שתיית בירה (באופן מבוקר ומתון כמובן) יכולה להפחית את הסיכון להתפתחות סוכרת. במובן זה, שתיית בירה מתונה יעילה יותר למניעת סוכרת מאשר הימנעות מוחלטת מאלכוהול.
בסופו של דבר, למרות שיין נתפס כמשקה עדין ובריא יותר, גם לבירה היתרונות שלה. הכל מתנקז להעדפה האישית שלכם. והכי חשוב – לשתות במתינות ולא להגזים.מאת: מערכת אינפומד
למה יין?
1. יין מועיל יותר ללב – הסגולות הרפואיות של שתיית יין באופן קבוע ידועות כבר לפחות עשור. מחקר משנת 2000 מצא כי אנשים השותים יין נמצאים בסיכון מופחת משמעותית למוות כתוצאה ממחלות לב וסוגי סרטן שונים, בהשוואה לאנשים אשר אינם שותים יין. שתיית יין מפחיתה את הסיכון למוות בערך בשליש. בקרב שתייני יין 10% תמותה פחות מאשר אנשים אשר אינם שותים כלל.
2. שתייני יין חולים פחות בסרטן – נתון זה ייתכן הודות לרכיב המצוי בקליפת ענבים הקרוי רזברטול. רזרבטול הוא כנראה התשובה לשאלה המפורסמת כיצד לצרפתים, אשר מרבים בשתיית יין ואשר התזונה שלהם מורכבת מכל כך הרבה שומן וכולסטרול, שיעורי מחלות לב כל כך נמוכים. הרזרבטול נחשב גם למאט תהליכי היווצרות של תאים סרטניים, אם כי לא מספיק מחקרים מאשרים השערה זו. שימו לב כי הרזרבטול מצוי רק ביין אדום, ולא לבן.
3. התזונה של שתייני יין טובה יותר – מחקר הראה כי שתייני יין עושים בחירות תזונתיות בריאות יותר מאשר שתייני בירה. החוקרים עקבו אחר מכירות של בירות ויינות ב-98 רשתות מזון במשך שישה חודשים, ובדקו את תכולת עגלת הקניות של צרכני היין והבירה. באופן מתאים, העגלות של צרכני היין הכילו יותר פירות, ירקות, ומאכלים דלי שומן בניגוד לעגלות של שתייני הבירה, בכללו מזונות מעובדים ומשקאות תוססים לרוב.
4. טוב בתקופת הריון - לפני כשלוש שנים, יצא מחקר בריטי אשר סתר דעה רווחת ועתיקת יומין, לפיה אסור לצרוך יין בזמן ההריון. לא רק שהמחקר הוכיח כי צריכה מועטה של יין בזמן הריון אינה מזיקה, אלא כי צריכת כוס יין אחת לשבוע, הטיבה גם עם האם וגם עם העובר. ילדים לאמהות שצרכו כוס יין אחת בשבוע סבלו פחות מהפרעות התנהגות והפרעות קשב וריכוז, בהשוואה לילדים שנולדו לאמהות אשר התנזרו מאלכוהול לחלוטין בתקופת ההריון.
למה בירה?
1. בירה מזינה יותר מיין – בירה לא מסוננת מכילה כמעט את כל ויטמיני B, מינרלים, וכמות אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון) דומה ואף לעתים גבוהה מזו אשר ביין.
2. בירה מפחיתה מחלות לב – במספר מחקרים נמצא קשר בין צריכה קבועה ומתונה של בירה לבין העלאת רמות הכולסטרול הטוב (HDL) בגברים ובנשים כאחד. בנוסף, ויטמין B6 שמצוי בבירה עוזר גם הוא להפחתת מחלות לב.
3. לשתייני בירה יש אופציות דלות קלוריות – תתפלאו לשמוע, אבל גרסאות ה"לייט" של 4 מותגי בירה אמריקאים בולטים הן המובילות במכירות. למרות שלא הייתה קיימת עד לפני שלושה עשורים, הבירה הקלה צברה פופולאריות עצומה בעיקר בקרב שתייני בירה, אשר אינם מעוניינים בערך הקלורי הגבוה הנלווה לבירה. למרות שחובבי בירה אדוקים מסתכלים על הגירסאות הקלות כמשקה מהול במים, אין ספק שבירה קלה היא פתרון נהדר למי שרוצה ליהנות מבירה קרה ועדיין לשמור על המשקל, פתרון שלא קיים ביין.
4. בירה עוזרת בהפחתת הסיכון לסוכרת - מחקרים שונים מצאו כי שתיית בירה (באופן מבוקר ומתון כמובן) יכולה להפחית את הסיכון להתפתחות סוכרת. במובן זה, שתיית בירה מתונה יעילה יותר למניעת סוכרת מאשר הימנעות מוחלטת מאלכוהול.
בסופו של דבר, למרות שיין נתפס כמשקה עדין ובריא יותר, גם לבירה היתרונות שלה. הכל מתנקז להעדפה האישית שלכם. והכי חשוב – לשתות במתינות ולא להגזים.
האם המאמר עניין אותך?
דיאטה קטוגנית – כך תעשו את זה נכון
מאת: מערכת אינפומד
09/07/2024
רוצים/ות לעשות דיאטה קטוגנית? לפני שמתחילים לקצץ בפחמימות ולפנטז על ירידה דרמטית במשקל, כדאי לדעת שתזונה קטוגנית על...
לכתבה המלאה
ירקות טריים או קפואים: מה יותר בריא?
מאת: מערכת אינפומד
02/07/2024
לירקות ופירות קפואים יש חיי מדף ארוכים מאוד, שאינם מגבילים את טווח השימוש בהם. אך מה לגבי הערכים התזונתיים – האם הם...
לכתבה המלאה
אבוקדו: הסיבות שבגללן כדאי לצרוך אותו
מאת: מערכת אינפומד
06/05/2024
הוא אמנם לא זמין כל השנה בישראל, אבל אם ממש תתעקשו (ושווה להתעקש), תוכלו למצוא אותו תמיד אצל הירקן. הכירו את פרופיל...
לכתבה המלאה
בלי תרופות: המאכלים שמורידים כולסטרול
מאת: מערכת אינפומד
09/04/2024
מעדיפים להימנע מכדורים להורדת כולסטרול? יש כמה מאכלים שעשויים לסייע בכך, וגם שינויים באורח החיים עשויים לחסוך את הש...
לכתבה המלאה
פירות מותרים לחולי סוכרת
מאת: מערכת אינפומד
25/03/2024
למרות שישנם מיתוסים שאוסרים על סוכרתיים לאכול פירות, כדאי לעשות סדר ולחדד את הדברים: יש פירות שכדאי להימנע מהם, אבל...
לכתבה המלאה
אכילה רגשית והשמנה בזמן המלחמה
מאת: אינפומד בשיתוף פרופ' יהודה קמרי, מנהל "המרכז לטיפול רפואי בהשמנה – פרופ' קמרי"
09/11/2023
המתח המתמשך כתוצאה מהמלחמה לא גובה רק מחיר רגשי ואישי כבד, אלא גם מוביל לעלייה משמעותית בשיעורי האכילה הרגשית ותרומ...
לכתבה המלאה
דבש VS סוכר
מאת: מערכת אינפומד
12/09/2023
מתוק זה טעם החיים, אבל האם באמת עדיף לצרוך דבש על סוכר או שבסופו של יום מדובר במיתוס שגורם לנו לצרוך מתוק עם פחות י...
לכתבה המלאה
זו כנראה לא הסיבה להשמנה באמצע החיים
מאת: מערכת אינפומד
16/05/2022
למרות שנוטים להאשים את ההאטה בחילוף החומרים כאחד מהגורמים להשמנה באמצע החיים, מחקר חדש מציע ממצאים אחרים. הפרטים בכתבה
לכתבה המלאה
לא רק אכילת בשר: כך תשפרו את רמות הברזל
מאת: מערכת אינפומד
04/05/2022
מתכננים לעשות על האש ביום העצמאות? בשר אינו התורם היחידי להעלאת רמות הברזל בדם. הנה כמה טיפים שכדאי להכיר ושאולי יע...
לכתבה המלאה
האם ההעדפות התזונתיות בגיל מבוגר קשורות לינקות ?
מאת: מערכת אינפומד
27/04/2022
האם אכילת מאכלים חריפים בקרב נשים מניקות באמת משפיעה על טעם החלב אם? האם טעמי ינקות משפיעים על העדפות המזון שלנו בע...
לכתבה המלאה