דלג לתוכן

סרטן וההיבט הנפשי – יש קשר עמוק יותר ממה שחשבתם

כל איבר בגופנו מגיב לרגש המצטבר בתוכו לאורך זמן. לכן רגשות שלילים שאנו מפנימים בתוכנו, מצב של סטרס מתמשך ואירועים טראומטיים שאנו חווים במהלך חיינו, משפיעים על מצבנו הגופני והנפשי

מאת: N.D ענת גרינשטיין
תאריך פרסום: 12/04/2012 תאריך עדכון: 05/03/2014
2 דקות קריאה
כל איבר בגופנו מגיב לרגש המצטבר בתוכו לאורך זמן. לכן רגשות שלילים שאנו מפנימים בתוכנו, מצב של סטרס מתמשך ואירועים טראומטיים שאנו חווים במהלך חיינו, משפיעים על מצבנו הגופני והנפשי.


ישנן גישות רבות לגבי מניעת סרטן וריפויו. אחת מהן היא דרך ראייה הוליסטית של הסרטן, בהקשריי גוף נפש ובהיבט התזונתי בטיפול ומניעה על פי הנטורופתיה.


התפתחות סרטן


בבואנו להתייחס לשורה ארוכה של למעלה מ-100 מחלות סרטניות יש לתת את הדעת לסיבות המביאות להתפתחותן. כמובן שקיימות סיבות משותפות למכלול המחלות וסיבות אינדבדואליות. 


המשותף לכל מחלות הסרטן היא התחלקות בלתי מבוקרת של תאי הגוף. שיבוש זה גורם לתאים להתרבות ולהתחלק בקצב מוגבר, תוך כדי פגיעה בתפקודם. 


התאים הממאירים אינם מגיעים להתפתחות של רקמה בוגרת ודומים מאוד לרקמה עוברית שטרם עברה התמיינות. בתהליך הממאיר חודרים התאים הסרטניים, עקב גדילה לא מבוקרת, לרקמות שכנות. הפלישה והנדידה דרך זרם הדם והלימפה עשויים להגיע לחלקים נוספים בגוף ולייצור גרורות. 



סרטן וההיבט הנפשי


כשאנו מתבוננים באינטראקציה בין מצבנו הרגשי והנפשי לבין תגובת הגוף הפיזי למחלות שונות, אכן ישנו קשר ישיר ובילתי ניתן להפרדה. מחקרים רבים הוכיחו במשך השנים כי מתח, מבנה אישיות, גישה ורגש הם גורמים סיבתיים למחלות רבות. 


סטרס מביא לגירוי המערכת הסימפטטית ולעלייה ברמות הורמונים כמו קורטיזול ואדרנלין, המעכבים כדוריות דם לבנות ומדכאים את מערכת החיסון. 


לרוב מחלה קשה מגיעה אלינו כנורת אזהרה, בקשת הגוף להתעוררות וללקיחת אחריות של האדם לגבי מצבו.
זה הזמן לעשות חשבון נפש בכל היבט אפשרי בחיינו ככל שניתן, לעבוד ולשנות דפוסים שלא משרתים אותנו עוד. 


יש חולי סרטן שלא חיכו עד שהמחלה תחלוף, אלא פתחו את העיניים והקשיבו לשיעור. אנו מוצאים קשר ישיר בין אישיותו של אדם לבין היווצרות מחלות.


ישנו פרופיל שעשוי להיות משותף כמו פסימיות, נטייה לחרדה, חוסר יכולת להסתכל על חצי הכוס המלאה, כעס, ביקורתיות, חוסר אהבה כלפי עצמנו. 


זוהי רק רשימה חלקית של דפוסי אישיות ששכיחים יותר בקרב אנשים הנוטים לחלות יותר במחלות סרטניות ואחרות. 



אורח חיים וסרטן


בהיבט האחר הקשור לאורח החיים שלנו קיימת התייחסות רבה למה שאנו אוכלים, כיצד אנו אוכלים, האם אנו מתעמלים, רעלים סביבתיים אליהם אנו נחשפים, עישון, צריכה מוגברת של אלכוהול, חשיפה לשמש וכמובן התייחסות להיבט התורשתי, שגם הוא גורם בהתהוות סרטן. 


מנקודת מבט של הנטורופתיה יש להתייחס לגורם שזירז או היווה טריגר להתפתחות המחלה. יש לקחת בחשבון את כל ההיבטים באורח חייו של המטופל ולהביא לשינוי, להתעוררות וללקיחת אחריות הן בטיפול במחלה והן במניעתה בהמשך.


ומי שאינו מאמין עדיין בין הקשר של התפתחות סרטן לאורח חיינו, כדאי שידע שהמכון הלאומי לחקר הסרטן בארצות הברית מעריך כי 80% מכלל סוגי הסרטן היו ניתנים למניעה.

 


מאת: ד"ר (N.D) ענת גרינשטיין, נטורופתית

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר לריסה ריבו
ד"ר לריסה ריבו אונקולוגיה
מנהלת המכון האונקולוגי בבית החולים אסותא אשדוד
 שירן אהרן
שירן אהרן נטורופתיה
5.0
( 8 חוות דעת )
"אדיבה, מקדישה זמן, יורדת לפרטים הנכונים, זמינה תמיד ואמליץ בחום"
אלון איזנברג
אלון איזנברג נטורופתיה
מומחה לנטורופתיה אינטגרטיבית ולטיפול בצמחי מרפא ופטריות (הרבליסט קליני), מומחה לטיפול טבעי בהפרעות חרדה ומצבי רוח ועייפות כרונית, הפרעות זיכרון
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום חרדה

בניהול ד"ר יששכר הרמן
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו