דלג לתוכן

האם לנשים באמת קר יותר?

היא מתלוננת שקר ואתה נוטף זיעה? עכשיו זה רשמי - ההסבר העיקרי לתחושת הקור המוגברת שנשים מרגישות הוא אכן פיזיולוגי. אמנם בחלק מהגורמים ניתן לטפל, אבל אחרי הכל, סביר להניח שהן יצטרכו לקחת איתן עוד בגד חם למקרה שיפעילו מזגן

מאת: קרינה סירקוביץ', מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/07/2012 תאריך עדכון: 25/01/2015
2 דקות קריאה
היא מתלוננת שקר ואתה נוטף זיעה? עכשיו זה רשמי - ההסבר העיקרי לתחושת הקור המוגברת שנשים מרגישות הוא אכן פיזיולוגי. אמנם בחלק מהסיבות רפואיות ניתן לטפל, אבל אחרי הכל, סביר להניח שהן יצטרכו לקחת איתן עוד בגד חם למקרה שיפעילו מזגן


גבר ואישה נכנסים לחדר, למי יהיה יותר קר? עבור רובנו זאת אולי שאלה רטורית, אך הסיבה לתשובה שלה אינה כה ברורה. אחת השאלות שמעסיקה גברים ברחבי העולם ונותרת בלתי פתורה היא – איך זה יכול להיות שעדיין קר לה? אז יצאנו לבדוק ומצאנו, לרוב הנשים באמת קר יותר ויש לזה סיבה טובה.



רוב הנשים מרגישות קור לעתים קרובות יותר מגברים ויש לכך סיבות פיזיולוגיות. אמנם טמפרטורת הליבה אצל נשים גבוהה יותר בחצי מעלה מזו של גברים, אך טמפרטורת קצוות הגוף של הנשים דווקא נמוכה יותר. הסיבות לכך הן שמערכת סירקולצית הדם ומסת הגוף קטנות יותר אצל נשים לעומת גברים.



אצל גברים הדם מגיע ביתר קלות לקצוות הגוף מאשר אצל נשים. לעומת זאת, גופן של נשים שומר על טמפרטורת ליבה גבוהה יותר, משום שיותר דם זורם לאיברים הפנימיים ופחות לקצוות. מכיוון שתחושת הקור תלויה בסירקולצית הדם לקצוות הגוף (ידיים, כפות רגליים וגפיים) נשים מרגישות קר יותר ברוב הפעמים.



תיאוריה אחת טוענת כי הסיבה נעוצה במטרת נשיאת ילדים, אשר דורשת לשמור על חומו של העובר בתוך רחמה של האם ולכן הדם צריך להיות מנותב לאיברים החיוניים בגוף כמו הלב, הרחם ועוד, וזאת על חשבון הגפיים. ולכן בגיל הפוריות לנשים קר יותר.


מערכת סירקולצית הדם ומסת הגוף הקטנה יותר אצל נשים הם הגורמים לתחושת הקור המוגברת


לעומת זאת, התמונה מתהפכת בגיל המעבר. בשלב זה מתחילה ירידה קיצונית בהורמוני המין הנקביים ובמיוחד אסטרוגן בקרב מרבית הנשים. הדבר גורם לגלי חום והסמקה תכופה, בעיקר ב-3-5 שנים הראשונות לתחילת גיל הבלות. לכן לא מן הנמנע שתמצאו נשים, שסיימו את תקופת הפוריות שלהן, מתלוננות על חום, מדליקות מזגנים או מאווררים או מנפנפות ללא הרף - גם ביום קריר יחסית.



מעבר לכך, ישנן סיבות נוספות לתחושת קור מוגברת אצל נשים:



תת פעילות בלוטת התריס / מגן - בלוטת המגן נמצאת במרכז הצוואר ומפרישה הורמונים שאחראים על חילוף החומרים בגוף. אנשים רבים, ובמיוחד נשים, סובלים מתת פעילות של הבלוטה (היפותירואידיזם), המתבטאת באי סבילות לקור, עצירות, דימום ווסתי מוגבר, תיאבון מופחת, עליה במשקל ועוד. לאבחנה ניתן לבצע בדיקות דם פשוטות במקרה של חשד להפרעה. הטיפול במקרה והתגלה היפותירואידיזם הוא בנטילת ההורמון החסר בכדורים.



מסת שריר נמוכה יותר בנשים לעומת גברים -
מסת שרירים גדולה מובילה לשריפת אנרגיה גבוהה יותר, מה שמייצר חום גבוה יותר. לכן על מנת להעלות את צריכת האנרגיה וחום הגוף במנוחה יש להעלות את מסת השרירים בגוף.



אנמיה - נשים רבות, במיוחד בגיל הפוריות, סובלות מאנמיה, לרוב עקב איבוד דם במחזור החודשי. אנמיה יכולה לגרום לתחושת קור, חולשה, קוצר נשימה במאמצים ועוד. האבחנה נעשית בבדיקות דם רוטיניות וניתן לטפל בה לרוב במתן ברזל, ויטמין B12 או חומצה פולית, לפי הצורך.



שיער גוף - לגברים שיער גוף רב יותר מנשים, שגם לרוב מסירות את שיער גופן. שיער הגוף יוצר שכבה מבודדת לחום הגוף ושומר עליו. אצל נשים, חום הגוף מתנדף ביתר קלות בשל היעדר השערות. 



בנוסף, נשים נוטות יותר ללבוש גופיות, מכנסיים קצרים, חצאיות ונעלים פתוחות החושפות את הגוף לסביבה. לרוב, גברים לובשים מכנסים ארוכים, חולצה עם שרוולים ונעלים סגורות המגינים עליהם מקור הסביבה ולכן הם מרגישים יותר חם.



אז מה עושים? מתעטפים או מסירים עוד שכבה בהתאם למין שלך ומחכים עד גיל המעבר – אז זה יעבור.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר סימון שנהב
ד"ר סימון שנהב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל היחידה להריון בסיכון גבוה במרכז הרפואי ברזילי. מומחה במיילדות וגניקולוגיה.
ד"ר מירב שגב
ד"ר מירב שגב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 9 חוות דעת )
"הייתה לי חוויה ממש טובה ממירב. היא הייתה נעימה והסבירה לי הכל בצורה מדויקת. במהלך הבדיקה שאלה כל רגע אם נוח לי ואם הכל בסדר. הייתה לגמרי מדהימה, והחוויה הייתה מצויינת. לגמרי ממליצה עליה !"
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחה בעל שם בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום גניקולוגיה

בניהול ד"ר נסיה לנג פרנקו
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו