בדרך כלל נשים צעירות אינן רואות את עצמן כשייכות לאחת מקבוצות הסיכון אשר עלולות לחלות בסרטן השד. מעט פחות מ- 7% מכלל המקרים של סרטן השד מתרחשים אצל נשים אשר נמצאות מתחת לגיל 40. אולם, סרטן השד יכול להכות בכל קבוצת גיל, ונשים בכל גיל צריכות להיות בעלות מודעות לגבי רמת הסיכון שלהן לחלות בסרטן השד.
ישנם מספר גורמי סיכון אשר מעלים את רמת הסיכון של כל אישה לחלות במחלת סרטן השד, ואלה כוללים בין השאר:
במידה וחלית בסרטן השד בעבר או במידה והיו לך גידולים שפירים בשד.
במידה וקיים במשפחתך הקרובה עבר רפואי של תחלואה בסרטן השד, במיוחד במידה ומדובר באמא, בת או אחות.
עבר רפואי של הקרנות לאזור בית החזה בטרם מלאו לך 40.
במידה ויש עדות לפגם גנטי (הזחה / מוטציה בגן BRCA 1 / BRCA 2). נשים אשר נושאות פגם גנטי באחד משני הגנים הללו נמצאות ברמת סיכון גבוהה יותר לחלות בסרטן השד.
מדד של לפחות 1.7% על פי מדד גייל (מדד גייל Gail Index משכלל את גורמי הסיכון כגון הגיל, ההיסטוריה המשפחתית של תחלואה בסרטן השד, הגיל של קבלת המחזור הראשון, גיל ההיריון הראשון, ואת מספר הביופסיות שעברה האישה, וזאת על מנת לחשב את סיכויי האישה לפתח את סרטן השד במהלך חמש השנים הבאות).
גורמי סיכון נוספים כוללים ביניהם צריכת יתר של משקאות אלכוהוליים, צריכה מוגזמת של בשר אדום, צפיפות גבוהה ברקמת השד, עודף משקל ומוצא אתני.
חלק מן המחקרים האחרונים אשר בוצעו בתחום מצביעים על כך כי שימוש בגלולות למניעת היריון יכול להעלות במידת מה את רמת הסיכון של אישה לחלות במחלת סרטן השד, מאשר נשים שלא השתמשו בגלולות. נמצא כי נשים אשר הפסיקו להשתמש בגלולות למניעת היריון למשך פרק זמן אשר עולה על 10 שנים, אינן נמצאות ברמת סיכון מוגברת לחלות במחלת סרטן השד.
אולם, מחקרים אחרים מצביעים כי אין לכך השפעה כלל על רמת הסיכון. החוקרים ממשיכים לבצע מחקרים לגבי התוצאות הסותרות על מנת לקבוע האם השימוש בגלולות למניעת היריון משפיע על רמת הסיכון לחלות במחלת סרטן השד.