דלג לתוכן

מה לעשות כדי למנוע מחלת לב ?

מה לעשות כדי למנוע מחלת לב ?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/12/2009 תאריך עדכון: 10/05/2021
2 דקות קריאה

טיפול מניעתי הכולל נטילת תרופות לדילול דם (ASA) במינון יומי של 75 מ"ג בשילוב עם אורח חיים בריא מפחית מאוד את קצב התפתחות הרבדים הטרשתיים ובכך מפחית את הסיכון לספוג מחלת לב.

תרופות מנע:

"מחקרים קליניים בבני אדם הוכיחו שטיפול במדלל דם ASA (אספירין) במגוון אוכלוסיות – הן בחולים לאחר אוטם שריר הלב (מניעה שניונית) והן בחולים אצלם המחלה הטרשתית עדיין לא גרמה נזק רקמתי (מניעה ראשונית), מפחית את הסיכון לאוטם שריר הלב בכ- 35%, את הסיכון לאירוע לב בכ- 23% ואת התמותה על רקע מחלת כלי דם בכ- 15%. מנגד, מתן תרופות לדילול דם (ASA) מעלה את הסיכון לדימום מהקיבה באחוזים בודדים בלבד. 

על כן, ברור שהרווח מהטיפול המניעתי בתרופות כאלו במינון נמוך עולה בהרבה על הסיכון הכרוך בו", אומר ד"ר אילן קיציס, "רופאי משפחה וקרדיולוגים בארץ ובעולם ממליצים על נטילה יומית של תרופות לדילול דם ASA כתרופת מנע במינון אפקטיבי נמוך של 75 מ"ג ובכך להמעיט את הסיכון לתופעות לוואי ולדימום. 

מיקרופירין 75, מבית חברת התרופות דקסל פארמה (דקסון) הוא התכשיר המכיל את כמות האספירין הנמוכה ביותר הקיימת היום בארץ. הכדור מצופה בשכבת חיפוי המאפשרת את ספיגת החומר הפעיל במעי הדק (ולא בקיבה) ועל ידי כך מפחית את הסכנה לדימום מדרכי עיכול".

חשוב בכל מקרה להתייעץ עם הרופא או הרוקח לפני נטילת התרופה בפעם הראשונה. לאחר התחלת הטיפול ניתן לרכוש את התרופה ישירות מן המדף בבית המרקחת וללא מרשם רופא.

תזונה נכונה:

הכולסטרול ה"רע" (ה- LDL) הוא הגורם הראשון ממנו צריך להישמר, כך גם מרמה גבוהה של טריגליצרידים.
כדאי לאכול: ירקות, פירות, דגים, מוצרי מזון עשוים סויה, מוצרי חלב דל שומן ומוצרים עשירים בסיבים תזונתיים.
ומה לא לאכול? להמעיט באכילת בשר, מאפים, מוצר חלב ומוצרי מזון מהיר עשירים בשומן רווי, להגביל צריכת פחמימות כמו לחם לבן, תפוחי אדמה, שוקולד, גזר, אבטיח, אורז לבן, מתוקים, מטוגנים ואוכל עתיר מלח.

פעילות גופנית:

לבחור פעילות שאוהבים ולהתמיד בה מספר פעמים בשבוע, וכן, להפוך פעילות גופנית לחלק מאורח חיים – הליכה לסידורים ברגל, עליה במדרגות במקום במעלית, ופעילות מתמשכת במהלך היום.

עישון:

עישון מעלה את הסיכון למחלות לב וריאה, לסוגי סרטן שונים, להזדקנות העור, לאירוע מוחי, להפרעות בזקפה ולדמנציה (שיטיון) מוקדמת. ואלו שחושבים שכבר 'מאוחר מדי' עבורם: מחקרים מראים כי הסיכון לפתח מחלת לב בקרב אנשים אשר הפסיקו לעשן, ישתווה תוך 2-5 שנים לסיכוי של מי שלא עישן מעולם. ולכן, אף פעם לא מאוחר מידי להפסיק!

אלכוהול:

אלכוהול הוא סוכר זמין הנכנס ישר לדם. הוא מעלה את רמת הטריגליצרידים בדם, ויש לו השפעה שלילית על לחץ דם גבוה. מאידך, צריכה מתונה של יין אדום עשויה להעלות את רמת הכולסטרול הטוב ובכך להפחית את הסיכון למחלת לב חסימתית. אז מה עושים? עדיף להימנע מאלכוהול ולדאוג לרמת כולסטרול טוב בדרכים בריאות יותר. אבל אם בכל זאת מתעקשים, כדאי להסתפק בכוס יין אדום אחת ביום.

לחץ:

אין תרופת קסם שתסייע להיפטר מתחושת לחץ ומתח, לכן, כל אחד צריך למצוא את הדרכים שעוזרות לו להירגע, ולדבוק בהן: טכניקות הרפיה כמו מדיטציה או יוגה, מנוחה ושינה טובה, יצירת סביבה תומכת עם אנשים קרובים וחברים שאותם נוכל לשתף בבעיות ובשעת מצוקה, ויצירת זמן פנאי, לא רק יפחיתו את הסיכוי לחלות באיזו מחלת לב אלא יעניקו חיים טובים יותר.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר ירון סטנובסקי
ד"ר ירון סטנובסקי קרדיולוגיה
5.0
( 11 חוות דעת )
"ד"ר ירון סטנוסקי מקצועי מאוד!אמשיך טיפולים רק אצלו!תודה."
ד"ר יעל מליניאק
ד"ר יעל מליניאק משפחה
4.9
( 56 חוות דעת )
"הרופאה צלצלה בחלון הזמן הנתון, בקשיבה בסבלנות , הציע דרכי אבחון אפשריים ושלחה זימונים לכך, ברק זמן קצר ולעיניין ובאדיבות"
ד"ר מרק ברזינס
ד"ר מרק ברזינס קרדיולוגיה
קרדיולוג בכיר המבצע את כל בדיקות הלב הלא פולשניות במרפאתו
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו