דלג לתוכן

נמצאה תרופה חדשה לשפעת?

נגיף השפעת הוא ערמומי במיוחד, מכיוון שלאחר שהוא חודר לתא, הוא "גונב" ממנו פיסות זעירות של חומר גנטי באמצעותו הוא מתרבה ומסתתר מפני מערכת החיסון. חוקרים מצאו חומר חדשני המונע מהוירוס להתרבות

מאת: רועי שני, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/12/2013
2 דקות קריאה

שפעת הוא נגיף ערמומי במיוחד, מכיוון שלאחר שהוא חודר לתא האנושי הוא "גונב" ממנו פיסות זעירות של חומר גנטי באמצעותו הוא גם מתרבה וגם מסתתר מפני מערכת החיסון. התרכובת הסינתטית החדשה מונעת מהוירוס את האפשרות להתחזות לתא אנושי וכן את היכולת שלו להתרבות. חומר חדשני אשר פותח על ידי חוקרים מאוניברסיטת רטגרס בארצות הברית מצליח למנוע מוירוס השפעת לשכפל את עצמו ולהתרבות. 

לדברי החוקרים, התרכובת החדשנית היא סוג טיפול חדש נגד וירוס השפעת, על נגזרותיו השונות, למשל וירוס H5N1 הגורם לשפעת העופות וכן לוירוס שפעת מזן H7N9 האחראי על ההתפרצות ההמונית בסין בשנה האחרונה. המחקר וממצאיו פורסמו בכתב העת המדעי ACS Chemical Biology.

עד היום, נהוג להתחסן מפני וירוס השפעת, אולם כאשר פורצת מגפה - לתזמון של ייצור ונטילת החיסון יש תפקיד מרכזי, כך שאלו שלא התחסנו בזמן, לא ייהנו מההגנה שמספק החיסון. 

במקרים אלו, ניתנת לחולים התרופה היחידה הקיימת בשוק – טמיפלו (Tamiflu), אולם בדומה לעמידות שמציגים חיידקים לאנטיביוטיקה, כך גם זנים שונים של וירוס השפעת פיתחו עמידות לתרופה ולכן, לדברי החוקרים, היא כבר אינה יעילה כבעבר.

במטרה לייצר תרופה בעלת יעילות גבוהה נגד שפעת, בחנו החוקרים מגוון מנגנונים ובחרו לתקוף את הוירוס באותה אסטרטגיה המשמשת את מפתחי התרופות לוירוס האיידס


החוקרים סינתזו תרכובת כימית הנקשרת ליוני מתכת אשר נמצאים בתוך אנזים הקיים באופן טבעי בוירוס השפעת. כשהאנזים הסינתטי חדר לתוך הוירוס, הוא עצר יכולת הוירוס לעורר מערך של תגובות אשר מביאות בסופו של דבר לשכפול ולהתרבות. 

לצורך הפיתוח, השתמשו החוקרים בטכנולוגיה חדשנית המאפשרת לבחון את המבנים השונים של אנזימים ברזולוציה גבוהה במיוחד, באמצעותה גילו החוקרים כי קיימים מעל 800 אתרים שונים על גבי האנזים הנגיפי, אליהם נקשרות מולקולות ותרכובות שונות. 

החוקרים הצליחו לבודד מספר מולקולות אשר נקשרות לאנזים, ובאמצעות טכנולוגיות מתקדמות שינו את מבנה המולקולות באופן שחוסם לחלוטין את תהליך השכפול של נגיף השפעת. החוקרים מקווים כי תרופה חדשה, ייעודית ויעילה למצבי שפעת תאושר ותצא לשוק בעתיד הקרוב.




מאת: רועי שני, מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר יעל מוזר גלזברג
ד"ר יעל מוזר גלזברג ילדים
5.0
( 26 חוות דעת )
"רופאה רגישה, נעימה, סבלנית ומקצועית. ממליצה בחום."
ד"ר גיל באר
ד"ר גיל באר ילדים
5.0
( 3 חוות דעת )
"הגענו אל ד״ר גיל באר עקב ממצא בלב העובר, קיבלנו יחס אישי והסברים מעמיקים הרבה מעבר למצופה !! מעבר לכך שהוא רופא מדהים ומבין בתחומו הוא גם בן אדם אנושי ומקסים שתמיד ישמח לעזור לייעץ ולתת מזמנו האישי ! מומלץ מומלץ מומלץ !!!!!"
ד"ר רוני שפר
ד"ר רוני שפר ילדים
5.0
( 12 חוות דעת )
"דוקטור רוני שפר רופא מנוסה מקצועי רגיש ברמות ונותן מענה גם ברגעים לא קונבנציונליים"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום שפעת והצטננות

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו