דלג לתוכן

חדש: הזמנת קנאביס רפואי באינטרנט

בשבוע הבא יפתח משרד הבריאות אתר אינטרנט המיועד לאישורי בקשות לקנאביס רפואי למטופלים הזקוקים לכך. הליך זה עשוי לקצר משמעותית את משך ההמתנה, שעד כה נמשכה זמן רב, לעיתים עד חודשים

מאת: עדי חגין, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/01/2014
2 דקות קריאה

בשבוע הבא יפתח משרד הבריאות אתר אינטרנט המיועד לאישורי בקשות לקנאביס רפואי למטופלים הזקוקים לכך. הליך זה עשוי לקצר משמעותית את משך ההמתנה, שכן הבקשה תועבר מיד לאישור. עד כה, זמני ההמתנה לקבלת אישור לגראס רפואי היו ממושכים ומורטי עצבים עבור חולים שנזדקקו לגראס כדי להקל על תסמיני המחלה מהם סובלים, לעתים עד חודשים ארוכים.

כמה מטופלים בישראל בגראס?

כיום, ישנם מאות חולים הממתינים לאישור לקבלת קנאביס וכ- 14 אלף חולים שכבר מטופלים בגראס. השימוש בקנאביס נפוץ במיוחד בקרב חולי סרטן, איידס, טרשת נפוצה, קרוהן, פרקינסון, טורט וחולים סופניים. גם חולי אנורקסיה והפרעות אכילה שונות מטופלים לעתים בקנאביס, כדי להגביר את התיאבון, ולאחרונה נכנס לשימוש טיפול בגראס רפואי לסובלים מפוסט טראומה. ההערכה היא כי עד שנת 2018, יגיע מספר המטופלים בקנאביס רפואי ל-2018.

פרוצדורת הבקשה

עד היום, נדרשו מטופל המבקשים להשתמש בגראס רפואי לפנות לרופא מומחה (לא רופא משפחה) שממלא טופס מקוון מהאתר של משרד הבריאות ושולח אותו למשרד הבריאות בפקס, דואר או מייל.

החל משבוע הבא, יוכל הרופא למלא את פרטי המטופל באתר המיועד ולצרף את האישורים הרפואיים החתומים הקשורים למחלה. הבקשה תגיע במהירות למוקד האישורים שיפנה אותה לאחד מ-21 הרופאים המוסמכים לאשר מתן גראס רפואי. אם הבקשה תעמוד בקריטריונים,  היא תאושר מיד, כאשר חולים אונקולוגיים יהיו בעדיפות לקבלת מענה.


הנהלים החדשים לשימוש בקנאביס רפואי


בחודש שעבר אישרה הממשלה את הצעת משרד הבריאות לנהלים חדשים לשימוש בקנאביס רפואי, בהם הסמכת עשרה רופאים חדשים למתן מרשמים לגראס והגדרת לוחות זמנים קבועים למתן שירות בהתאם לקריטריונים רפואיים. כך, למשל, מתן מענה לחולה סופני יתבצע תוך 48 שעות, ולחולה שעובר טיפולי הקרנה וכימותרפיה – תוך שבוע.

ההצעה שאושרה קבעה גם כי הקנאביס ייאסף מהמגדלים ויועבר למרכז לוגיסטי, שם ייארז במינונים קבועים, אשר ייקבעו במשרד הבריאות. מהמרכז יועבר הגראס ישירות לבתי מרקחת שייקבעו במכרז ובהם ניתן יהיה לרכוש אותם באופן מסודר. 

תופעות הלוואי של קנאביס רפואי

לאור זאת, פירסם לפני כשבועיים ארגון הרוקחות בישראל סקירה מקצועית בנושא הקנאביס הרפואי, המפרטת את תופעות הלוואי של הצמח, כמו גם את האינטראקציה בינו לבין תרופות אחרות בהן נוטים להשתמש מטופלים שצורכים קנאביס רפואי.

על פי הסקירה, בין תופעות הלוואי שיכולות להיגרם בשל עישון, הן אופוריה או דיספוריה, רגיעה, חרדה ופסיכוזה, עוררות יתר מלווה בנמנום, חידוד חושים מלווה בהאטה בתפישה, הגברת הפעילות המוטורית ולאחריה בעיות קואורדינציה.

הסקירה מציגה, כי אצל מטופלים מבוגרים הסובלים ממחלות קרדיווסקולריות עולה הסיכון לשינויים בלחץ הדם, התקף לב, קרדיומיופתיה, מוות לבבי פתאומי והפרעות בקצב הלב, כמו גם אירועים צרברווסקולריים כמו שבץ מוחי ואירועים איסכמיים, פגיעה בכלי דם היקפיים, צליעה לסירוגין ונמק של האצבעות.

על פי הסקירה, עישון קנאביס עלול לפגוע בריריות הברונכים בשל הזפת שנוצרת בזמן שריפת העשב, להקטין הולכת אוויר ולפגוע בפעילות האנטימיקרוביאלית של המקרופגים בתוך נאדיות הריאה. כתוצאה מכך, שימוש ארוך טווח בקנאביס בשאיפה מגביר סיכון לתופעות ומחלות כמו פארינגיטיס, ריניטיס, אסתמה, ברונכיטיס, דלקות ריאה, אמפיזמה וסרטן הריאות.

מאת: עדי חגין, מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
רוני בגדדי
רוני בגדדי עיסוי
מעסה רפואי
 גאורגי דז'נגבדזה
גאורגי דז'נגבדזה רפואה משלימה
מטפל בכיר
 סבטלנה אוליאנוב
סבטלנה אוליאנוב טיפול בכאב
מטפלת ברפואה סינית ואחות מוסמכת
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום סרטן ריאות

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו