דלג לתוכן

האמבולנס המעופף הראשון תוצרת כחול לבן

הכירו את ה- Airmule, האמבולנס הישראלי המעופף הראשון. לאחר פיתוח שארך כשבע שנים החברה הישראלית אורבן אירונאוטיקס הציגה את אחד הפיתוחים החדשניים ביותר בתחום כלי הטיס הבלתי מאוישים.

מאת: שחר דניאלי, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/02/2014
2 דקות קריאה
כתבת וידאו

הכירו את ה- Airmule, האמבולנס הישראלי המעופף הראשון. לאחר פיתוח שארך כמעט שבע שנים החברה הישראלית אורבן אירונאוטיקס הציגה לראווה את אחד הפיתוחים החדשניים ביותר בעולם בתחום כלי הטיס הבלתי מאוישים. 

ה- Airmule הוא כלי טייס בלתי מאויש מסוג קאוודקופטר (מסוק הפועל על ארבעה רוטרים). בדומה למסוק, הוא ממריא ונוחת בצורה אנכית, וזאת אגב דיוק מרשים במיוחד (VTOL – Vertical Take Off and Landing). כמו כן, ה- Airmule תוכנן בכדי להתאים לטיסות במרחבים אורבניים וצפופים תודות לכך שלהבי התעופה שלו אינם חשופים. 

ישראל: היצואנית מספר 1 בעולם בכלי טיס בלתי מאוישים 

העובדה שמדובר בפיתוח ישראלי של כלי טיס בלתי מאויש אינה מפתיעה. ישראל נחשבת למעצמה בינלאומית בתחום. לדוגמה, במאי 2013 חברת המחקר "פורסט אנד סליבן" פרסמה דו"ח לפיו ישראל היא יצואנית מספר אחת בעולם של כלי טיס בלתי מאוישים.

זהו ענף תעשייה ישראלי אשר מגלגל מדי שנה למעלה מ- 4.5 מיליארד דולרים. נתונים אלה מתחברים עם פרסומים אחרונים של התעשייה האווירית מנובמבר 2013, לפיהם המל"טים (מטוסים ללא טייס) הישראלים ברחבי העולם עברו זה מכבר את הרף של מיליון שעות טיסה. 

כיום, כלי טיס בלתי מאוישים אינם משמשים רק את התעשיות הביטחוניות. הענף עובר בשנים האחרונות מהפכה של ממש, אשר מיועדת להנגיש את הכלים המיוחדים הללו לצרכים אזרחיים. למשל, לטובת פינוי פצועים או סיוע בהעברת אספקה למוקדי אסון. 

ייחודיות ויתרונות ה- Airmule

Airmule הוא כלי טייס בלתי מאויש אשר פועל על מנוע אחד. בשל העובדה שהלהבים של כלי הטיס הם פנימיים, וההמראה מבוססת על מדחפים בתוך גוף הכלי, האמבולנס המעופף של אורבן אירונאוטיקס מסוגל להתמודד ביעילות עם תנאי שטח עירוניים וצפופים. מדובר ביתרון משמעותי בעיקר באזורים בהם מסוקים רגילים אינם יכולים לתת מענה. תכונה חשובה נוספת של ה- Airmule היא יכולתו לשאת מטען רב של עד 500 ק"ג בטיסה. 

כלי הטיס מופעל באמצעות שליטה אנושית מרחוק או על ידי מערכת שליטה עצמאית המותקנת בו. הדגם הנוכחי של האמבולנס המעופף שוקל כ-770 ק"ג ויכול להגיע למהירות של 180 קמ"ש. באשר ליכולת הנסיקה, השמיים הם בהחלט לא הגבול. ה-Airmule יכול לטפס עד לגובה של כ- 12,000 רגל.

היות והוא מותאם לתעשייה הצבאית, האמבולנס המעופף יכול להתמודד גם עם תנאי מזג אוויר מורכבים ואפילו עם רוחות של עד 50 קשר (מדובר ביתרון יחסי אדיר על פני מרבית המסוקים הקיימים כיום). 

מנכ"ל אורבן אירונאטיקס, ד"ר רפי יואלי: "מבצעים טיסות ניסוי ומתכוונים לייצר בסביבות שנת 2015". על פי דבריו ה- Airmule מיועד בשלב ראשון בעיקר למשימות צבאיות כגון אספקה, פינוי פצועים ושלל פתרונות בשילוב עם כלים ימיים. עם זאת, בעתיד החברה מתכוונת להעמיד את הכלי החדשני גם לצרכים אזרחיים. כעת, אורבן אירונאוטיקס מבצעת טיסות ניסוי והמטרה היא להגיע לייצור תעשייתי בסביבות שנת 2016. 


האמבולנס המעופף:



מאת: שחר דניאלי, מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר שירית כזום בייזר
ד"ר שירית כזום בייזר קרדיולוגיה
מנהלת שירות אבחון וטיפול בקרדיולוגית ספורט ביה"ח בילינסון
פרופ' עמירם ניר
פרופ' עמירם ניר קרדיולוגיה
מנהל היחידה לקרדיולוגית ילדים ומומי לב במבוגר, המרכז הרפואי שערי צדק, ירושלים
ד"ר אמנון איתן
ד"ר אמנון איתן קרדיולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"היתי בשיחת התייעצות וקבלת החלטות לפניי ניתוח/ צינתור. ד״ ר אמנון היה מקצועי מאד, אדיב, חייכן , רגיש ,סבלני והכי חשוב הצליח להרגיע אותי ולעזור לי להגיע להחלטות. אין לי ספק שזכיתי ואזכה לקבל בהמשך את הטיפול הכי טוב שאפשר לקבל. תודה ענקית ד״ר אמנון. כן ירבו רופאים כמוך"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום קרדיולוגיה וצנתור לב

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו