דלג לתוכן

לוקמיה – השתלשלות המחלה

לוקמיה – השתלשלות המחלה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/02/2010 תאריך עדכון: 16/05/2021
2 דקות קריאה

במרבית המקרים של לוקמיה ישנם יותר מדי תאים פגומים של תאי דם לבנים. תאים אלא של לוקמיה משתלטים מבחינה כמותית על פני תאי הדם התקינים אשר נמצאים בתוך מוח העצם שלך, ומצטברים בבלוטות הלימפה, הכבד והטחול שלך. תופעה זו גורמת לפגיעה ביכולת הגוף להילחם בזיהומים.




·          במקרים של לוקמיה מיאלואידית חריפה (AML - Acute Myelogenous Leukemia) שיעורי ההישרדות הם % 5 עד % 10 לבני אדם מבוגרים, אשר חולים בדרגה קשה של המחלה, ו- % 75 לבני אדם צעירים. אחוזי ההישרדות הם בהסתמך על הגיל שלך, מצב בריאותך הכללי וסוג של לוקמיה המיאלואידית ממנה אתה סובל.

·          במקרים של  לוקמיה כרונית של תאי הלימפה (CLL - Chronic Lymphocytic Leukemia) שיעור ההישרדות עומד על % 75, בהסתמך על הגיל, מצב בריאות הכללי וגורמים נוספים.

·          במקרים של לוקמיה מיאלואידית כרונית (CML - Chronic Myelogenous Leukemia) עבור בני אדם אשר עברו השתלת מוח עצם, שיעורי ההישרדות עומדים של מעל ל- % 70 (נתון זה מתייחס לבני אדם בני 50 או פחות, אשר קיבלו טיפול במהלך השנה הראשונה לאחר קבלת האבחנה. שיעור ההצלחה של ההשתלות אינו כה גבוה אצל בני אדם מבוגרים יותר או אצל בני אדם אשר חולים בלוקמיה מיילוגנית מעבר לשנה)

·          שיעורי ההישרדות עבור חולים חדשים במחלת לוקמיה מיילואידית אשר מקבלים טיפול באימטיניב (Imatinib) כגון Gleevec עומדים על מעבר ל- % 85.

·          אורכה של תקופת הנסיגה של המחלה במקרים של לוקמיה לימפובלסטית חריפה הם בהסתמך על הגיל שלך. בדרך כלל, על יד מתן טיפול מתאים, ילדים נוטים, יותר מאשר מבוגרים, ליהנות מתקופות נסיגה ארוכות יותר.

תאי הדם הלבנים שלך מסייעים לגוף שלך להתגבר על זיהומים. תאי הדם האדומים שלך דואגים לספק לכל האברים בגוף שלך את כמות החמצן הדרושה להם. טסיות הדם שלך דואגות לכך שלא תדמם. כאשר תאי לוקמיה משתלטים על הגוף, על חשבון תאי הדם הבריאים שלך, הדם שלך לא מסוגל עוד למלא את התפקיד שלו. ייתכן ותדמם בקלות רבה יותר, תתמלא בחבורות, תסבול מזיהומים רבים יותר ותחוש עייפות רבה מן הרגיל.

טיפולים כימותרפיים או טיפולי הקרנה, אשר משמשים על מנת לטפל בסוגי סרטן אחרים, כגון סרטן השד או לימפומה על שם הודג'קין, יכולים לגרום להתפרצות של לוקמיה, חודשים או שנים לאחר סיום הטיפולים (מצב זה הוא נדיר ביותר).


סיכויי ההחלמה ממחלת לוקמיה משתנים בהתאם לסוגים השונים של המחלה. שיעור השורדים את המחלה לאחר חמש שנים הוא האחוז מכלל החולים אשר נותר בחיים בחלוף 5 שנים, או יותר, מרגע אבחון המחלה. אולם יש לזכור כי כל אדם הוא שונה. מספרים אלה אינם מייצגים בהכרח את מה שיתרחש במקרה שלך. 

 

החוקרים ממשיכים גם כיום לפתח טיפולים חדשים יותר וטובים יותר עבור לוקמיה. שיעור ההישרדות לאחר שנים, בהתאם לסוגי לוקמיה השונים הוא כדלהלן:

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר רונן ברנר
ד"ר רונן ברנר אונקולוגיה
מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בביה"ח וולפסון
ד"ר לריסה ריבו
ד"ר לריסה ריבו אונקולוגיה
מנהלת המכון האונקולוגי בבית החולים אסותא אשדוד
ד"ר עופר פורים
ד"ר עופר פורים אונקולוגיה
מנהל שרות גדולי מערכת העכול במכון אונקולוגי בית חולים אסותא אשדוד. נותן חוות דעת משפטיות
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו